Ebre

Notícia

Salvadó: ‘L’única via per poder construir un país digne és la de votar i fer la República'

Aquest cap de setmana, Esquerra Republicana ha fet més de 150 parades de forma simultània arreu del país, 10 de les quals aquest matí a les Terres de l’Ebre. En concret, a Alcanar, Amposta, la Ràpita, Ulldecona, la Sénia, l’Ametlla de Mar, Tortosa Móra d’Ebre, Móra la Nova i Gandesa. Aquesta ‘macroparada’ s’emmarca dins de la campanya participativa ‘La República que farem’, que posa a debat amb la ciutadania les propostes per a la República catalana.
 
El secretari general adjunt del partit, Lluís Salvadó, ha estat a la Ràpita, on ha expressat la voluntat de ‘seguir traslladant a la ciutadania que l’única via per poder construir un país digne és la d’anar a votar i fer la República catalana’. En aquest mateix sentit, ha reclamat ‘que els ciutadans puguin decidir el seu futur’.
 
Salvadó ha deixat clar que ‘estem fent allò que els ciutadans i la democràcia ens han demanat. Però ho hem de fer bé, tenim un full de ruta a seguir, i hem de ser capaços de transmetre, especialment a aquells ciutadans que dubten, que el procés està perfectament definit i que el dia després està controlat’.
 
El polític ebrenc ha criticat la judicialització de la democràcia ‘per un Estat que respon la discrepància política amb eines pròpies d’un estat autoritari’, tot afegint que ‘tenim al davant un Estat que no és normal; que accepta a tràmit querelles contra responsables polítics que estem construint un futur millor per al país, i mentrestant, deixa fora de l’àmbit judicial personatges com l’exministre d’Interior’.
 
El president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana, Alfons Montserrat, ha reivindicat com a necessari ‘escoltar la ciutadania obrint aquests espais de reflexió a peu de carrer’. A més, ha volgut destacar que ‘les Terres de l’Ebre som un territori amb una personalitat ben marcada, i dins la nova República catalana haurem de tenir un reconeixement important’. Montserrat s’ha mostrat molt satisfet ‘per la gran implicació de la gent de les Terres de l’Ebre en la campanya de ‘la República la farem’, que suma 35 actes organitzats al territori, però que superarà els 50 abans del mes de juliol’
 
L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha afirmat que ‘és imprescindible que la nova República la fem entre tots, i per això Esquerra hem sortit al carrer amb aquesta macroparada d’avui, perquè la ciutadania tingui molt fàcil fer-nos arribar les seves aportacions i reflexions’. Caparrós ha incidit en el fet que ‘els ajuntaments som la institució més propera a la ciutadania, i estem compromesos a fer forta i sòlida la base que ha de fonamentar la República catalana’.