Ebre

Notícia

Rufián denuncia l’actuació de les clavegueres de l’Estat contra l’independentisme

Davant d’una plaça del mercat d’Amposta plena de gom a gom, el portaveu d’Esquerra Republicana al Congrés, Gabriel Rufián, va denunciar l’ús que fa el govern espanyol de les ‘clavegueres de l’Estat’ contra l’independentisme. Segons el diputat republicà ‘el que ha fet l’Estat és un altre GAL que no mata però difama, persegueix i enregistra a la dissidència política’

El diputat republicà va descriure ‘la impunitat més absoluta amb la que han actuat’ i va advertir que ‘si conspiren contra nosaltres i el referèndum és perquè som l’única amenaça a un statu quo injust i indecent’. Rufián va recordar que des d’Esquerra Republicana de Catalunya han demanat la dimissió de Rajoy i de Fernández Díaz ‘perquè, entre altres fets, han utilitzat diners públics pagats entre tots per comprar proves contra l’independentisme català’.

Pel que respecta a l’1 d’octubre el diputat republicà va afirmar que ‘anar a votar, participar i estar al davant d’una urna el dia del referèndum no et fa independentista, et fa demòcrata i valent’. Rufián va alertar els presents que fins al dia del referèndum ‘coneixerem i viurem una guerra mediàtica bruta com mai abans ha vist ni experimentat cap poble democràtic’.

El portaveu d’Esquerra al Congrés va finalitzar l’acte amb un missatge esperançador: ‘per primera vegada tot depèn del poble de Catalunya, i si no us vàreu rendir quan éreu els menys, no us rendiu ara quan sou els més’.