Ebre

Notícia

Aubà: ‘Lamentem la desídia i manca de voluntat del govern per construir les variants de Gandesa, Corbera d’Ebre i Riudecols’

Miquel Aubà
Miquel Aubà
La Comissió del Senat ha debatut la moció presentada pel senador Miquel Aubà on es demanava actualitzar durant l’any 2018 la Declaració d’Impacte Ambiental de la variant de Gandesa  de la carretera N-420 establint les partides pressupostàries necessàries per portar-ho a terme i finalitzar la redacció del projecte. Una demanda que també ha reivindicat per a les variants de Corbera d’Ebre i Riudecols.

Aubà ha lamentat ‘la desídia i manca de voluntat del govern espanyol per construir aquestes tres variants que sumen en conjunt un total de 13,4 km’. El senador ha denunciat que  ’fa 18 anys que esperem’. D’aquí que recordés que la licitació de l’estudi informatiu previ al traçat de les tres variants de l’N-420 es va publicar l’any 2000 al mateix BOE que apareixia l’autopista AP-41 Madrid-Toledo, construïda per Florentino Pérez, i que malgrat entrar en servei l’any 2006 ara serà rescatada pel govern i tornada a licitar.  

El senador republicà ha fet saber que: ‘en aquests 18 anys els Governs espanyols, malgrat les partides milionàries destinades a les tres variants en diversos pressupostos de l’Estat només s’han gastat 334.000 € a la de Gandesa; 354.000 € a la de Corbera d’Ebre i 528.000 € a la de Riudecols’.

‘És una vergonya que es deixessin caducar les Declaracions d’Impacte Ambiental l’any 2012 i que des de llavors no s’hagin actualitzat. A més després hem vist com anaven desapareixent dels pressupostos de l’Estat les partides destinades a les variants’. Ha afirmat Aubà.
Davant els retrets que s’han fet entre els grups del PP i del PSOE sobre de qui era la culpa per la no construcció de les variants, el senador ha manifestat: ‘tots dos són responsable, i és molt greu que a avui el govern no hagi adquirit cap compromís  per actualitzar la Declaració d’Impacte Ambiental de la variant de Gandesa ni s’hagi establert un calendari clar tirar endavant el projecte’.

Malgrat que el grup del PP ha anunciat que per a ells ‘aquesta era una obra important’ ha votat contra la moció republicana, igual que Foro Asturias.  Els grups de PSOE i Podem han votat a favor, i el PNB s’ha abstingut.

Aubà ha afirmat que ‘seguirem denunciant aquest maltractament sistemàtic de l’Estat cap a Gandesa, Corbera d’Ebre i Riudecols; i continuarem insistint per desencallar aquesta situació tan vergonyosa’.