Ebre

Notícia

Aubà demana a la ministra Ribera un calendari per desmantellar el Castor i la constitució d’una comissió informativa de seguiment

Miquel Aubà
Miquel Aubà
El senador Miquel Aubà, ha preguntat, durant la sessió de control al govern,  a Teresa Ribera, nova ministra de Transició Ecològica, sobre el desmantellament del Castor. Arran que l’anterior govern havia fixat com a condició que per desmantellar el Castor abans era necessari tenir totes les garanties i estudis tècnics que acreditessin que no hi havia perill, el senador li ha preguntat a la ministra en quin estat es trobaven aquests estudis.

La Ministra malgrat no concretar si els estudis ja s’estaven fent, o no; ha mostrat el compromís de donar-ho a conèixer  quan  en tingui informació, i la voluntat de  fer-los públics.

Aubà, que ha valorat positivament l’actitud de la nova  ministra, li ha demanat que ‘el govern sigui coherent  i acompleixi les iniciatives parlamentàries sobre el Castor aprovades amb el vot del PSOE aquesta legislatura’.

Tot seguit el senador republicà li ha recordat el contingut d’aquestes iniciatives, i per això li ha demanat  que ‘fixi un calendari per desmantellar el Castor i constitueixin una comissió informativa de seguiment’.

També ha insistit en què faci efectiva la sentència del Tribunal Constitucional i  no paguin als bancs la indemnització del Castor. ‘No carreguin més als rebuts dels consumidors de gas els costos d’una indemnització que mai s’hagués hagut de pagar a Florentino Pérez; i emprenguin les accions necessàries per recuperar les quantitats retribuïdes a Escal UGS’. Ha reblat Aubà.

El senador republicà ha destacat l’existència ‘d’errades greus en el disseny del Castor’, i li ha demanat que comencin actuacions per reclamar responsabilitats a l’empresa pels defectes constructius de l’obra.

Aubà que ha agraït la voluntat de transparència manifestada per la ministra, li ha exigit que es publiqui  i doni accés als estudis i documents sobre el Castor. ‘Podria començar fent públics els informes del MIT’- Institut Tecnològic de Massachussetts - ha dit.

El senador ha finalitzat la seva intervenció demanant al govern espanyol que impulsi la creació d’una comissió d’investigació sobre el Castor, tal com va votar el PSOE al Senat, i també al Parlament de Catalunya; ‘on per cert, s’acaba de constituir-se a proposta d’Esquerra Republicana de Catalunya’. Ha apuntat Aubà

  • Interpel·lació del senador Aubà a la ministra Ribera sobre el desmantellament del Castor