Ebre

Notícia

Fornós defensa que la Llei d’Espais Agraris n’ordenarà la gestió i donarà seguretat jurídica als titulars de les explotacions

Irene Fornós
Irene Fornós
Aquest matí la diputada Irene Fornós ha defensat, en nom del Grup Parlamentari Republicà, l’aprovació de la Llei d’Espais Agraris de Catalunya, que ha de donar cobertura legal on ara no n’hi ha. Durant el debat a la totalitat que s’ha fet al Parlament, Fornós ha explicat que “aquesta llei té per objectiu ordenar la gestió d’espais agraris a Catalunya i dissenyar els mecanismes necessaris per donar seguretat jurídica als titulars de les explotacions agràries”. 

A més, entre les principals finalitats, està “la de preservar  la protecció dels espais agraris com un factor de producció d’aliments, i preveure’n l’expansió per assolir el màxim nivell de sobirania alimentària, tant en l’àmbit global com local”.

Segons la diputada republicana “la llei ha d’afavorir la continuïtat de l’activitat agrícola, ramadera i forestal i incrementar-ne l’eficiència i l’eficàcia, protegir els espais d’alt valor agrari, afavorir el relleu generacional, garantir la biodiversitat i la gestió dels diferents ecosistemes naturals que són la base del desenvolupament de l’agenda 2030”.

Fornós s’ha mostrat convençuda que la nova llei suposarà un salt qualitatiu en la preservació del sól agrari establint l’elaboració del Pla Territorial Agrari de Catalunya.  A més també regularà la periurbanitat de l’activitat agrària i la gestió de finques no utilitzades o abandonades.

En aquest sentit ha recordat que des de l’any 2000 els pagesos de Catalunya han perdut fins a noranta mil hectàrees de les seves terres. “La llei és necessària i cal posar-la en funcionament de manera urgent perquè compta amb el consens de la majoria dels grups polítics, que volen tirar-la endavant i debatre-la en Comissió, i del mateix sector agrari”. Ha manifestat la diputada.

Fornós durant la seva intervenció ha tingut un record i agraïment cap a la consellera Meritxell Serret que va posar a punt aquesta llei durant la legislatura anterior però no va poder veure culminada  per l’aplicació de l’article 155.