Ebre

Notícia

Esquerra demana un lideratge institucional del màxim nivell al territori per desplegar tot el potencial d’Ebrebiosfera i fer que sigui un projecte de país

Aquest matí, els candidats republicans ebrencs al Parlament de Catalunya Lluís Salvadó, Irene Fornós i Alfons Montserrat han proposat per a la propera legislatura ‘desplegar tot el potencial de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre’. Segons Salvadó, aquest projecte reconegut per la UNESCO l’any 2013 és un ‘instrument imprescindible per impulsar les Terres de l’Ebre, millorar-ne la conservació i aportar valor als productes del sector primari i turístic del territori’.
 
El candidat ha afirmat que treballarà ‘perquè el projecte reporti tot el seu potencial sobre la nostra economia i societat’, i per  això  ‘ens comprometem que durant la propera legislatura hi hagi un lideratge institucional i polític de primer nivell des de les Terres de l’Ebre perquè aquest no sigui només un projecte del COPATE sinó de les màximes institucions del territori. Ha de ser un projecte de les màximes institucions de les Terres de l’Ebre, de la Delegació del Govern, els consells comarcals i la Diputació. I a partir d’aquí fer també que sigui un projecte del conjunt del país’.
 
De manera simultània, Salvadó creu que ‘cal ser capaços de donar valor a la marca Ebrebiosfera, fer-la atractiva, coneguda i reconeguda tant a Catalunya com als principals mercats europeus’. Per fer-ho possible, a més de les vies de finançament europees que ja s’estan treballant, el republicà demana aconseguir ‘un compromís econòmic més gran de les institucions per poder estructurar amb recursos propis un equip tècnic des del COPATE que doni aplicació pràctica als projectes del Pla de Gestió 2015-2023 de la Reserva de la Biosfera’.
 
Salvadó ha recordat que ‘el projecte Ebrebiosfera, a més de ser un projecte engrescador i transcendent és, al mateix temps, una eina de governança i de generar consensos per aconseguir avançar de forma cohesionada cap a un model de territori que aprofiti el valor i la riquesa mediambiental i patrimonial que tenim per repercutir-ho positivament cap a la nostra societat i economia’.