Ebre

Notícia

Miravet acollirà un concert solidari amb músics ebrencs per reclamar la llibertat d’Oriol Junqueras i la resta de presos polítics catalans

El proper dissabte 24 de març a les 18 h se celebrarà a la plaça de l’Arenal de Miravet un concert solidari per reclamar la llibertat d’Oriol Junqueras i de la resta de presos polítics: Jordi Cuixart, Joaquim Forn i Jordi Sánchez. Així ho ha anunciat l’alcalde de Miravet, Toni Borrell, que ho ha emmarcat dins la campanya Free Junqueras impulsada per amics i familiars del president d’Esquerra Republicana.

Al concert, que serà gratuït, actuaran el grups i músics ebrencs següents: Èric Vinaixa,  Joan Rovira, Solk, Sílvia Ampolla, Guardet lo Cantador i la seua rondalla, Mascarats, i el Dj Jordi Caballé.

Els fons que es recaptin es destinaran a l’Associació Catalana pels Drets Civils, una entitat formada per les quinze famílies dels membres del Govern cessat en aplicació del 155, a  més de les famílies de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

Borrell, amic personal d’Oriol Junqueras des de fa més de vint anys i que l’ha acompanyat per pels pobles de les Terres de l’Ebre per conèixer i explicar la seva història, ha desitjat que ‘el lliure esperit del nostre riu li doni la llibertat a ell, i que nosaltres ajudem al lliure esperit del nostre riu perquè sigui més fàcil donar-li la llibertat i també a tots nosaltres’.

L’alcalde ha afirmat que, amb el concert, ‘pretenem fer força i expressar la necessitat de tenir govern aviat, perquè com més aviat el tinguem més aviat el Govern podrà fer pressió allà on sigui necessari per aconseguir que aquestes quatre persones puguin aconseguir la llibertat’.

Per a Borrell, ‘pensant-hi tots cada dia, en ells, i amb actes com aquest, estem fent que el dolor d’aquelles persones més properes i familiars més íntims sigui més portador, perquè l’estem distribuint entre molts d’altres’.

Rosanna Fatsini, directora dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies, a més de manifestar la seva adhesió personal a la campanya Free Junqueras, ha denunciat que amb l’aplicació del 155 ‘com a Govern, hem vist estroncades les nostres funcions, i ha provocat que no puguem portar la nostra tasca diària com voldríem’. Tot seguit, ha afegit que ‘no defallirem fins que no traguem aquesta gent de la presó, i ho farem de manera lúdica perquè segur que l’Oriol Junqueras està orgullós que transmetem de manera positiva aquesta energia que, segur, els arribarà’.

Neus Guiu, en tant que treballadora de la Generalitat que dóna suport a la campanya, ha recordat que cada divendres treballadors públics es manifesten per reclamar la llibertat dels polítics empresonats. A més, ha volgut alertar que ‘l’aplicació del 155 vulnera els nostres drets i bloqueja la nostra activitat ordinària en l’execució de programes que afecten directament la ciutadania’.