Eixample

Totes les notícies

Consellers i conselleres

Acabem el curs i fem balanç!

Ara fa aproximadament un any els consellers i conselleres de l’Eixample preníem possessió del càrrec amb ganes de treballar pel districte i posar el millor de cadascun de nosaltres al servei d’aquesta ciutat. La ciutadania ens va fer confiança a les eleccions municipals amb la victòria d’Esquerra Republicana a Barcelona i també a l’Eixample. Només el pacte Colau-Valls va evitar el lideratge de l’Ernest Maragall al capdavant de l’alcaldia. Però vam decidir que ni ens resignaríem a fer una oposició passiva ni tampoc ens confondríem situant-nos en la queixa permanent, que la nostra missió era fer allò que la gent ens havia demanat, liderar! Encara que ho haguéssim de fer des de l’oposició. I així ho fan els nostres regidors i regidores amb l’Ernest i l’Elisenda al capdavant. I també així ho estem fent els Consellers i Conselleres dels diferents districtes. Tot seguit us exposem algunes de les accions que hem vingut desenvolupant al llarg dels darrers 12 mesos. Pel que fa al contacte amb les entitats, hem fet reunions de treball amb representants de les associacions de veïns dels 5 barris que conformes en districte, amb l’objectiu de conèixer els seus neguits i poder traslladar de manera molt més directa les problemàtiques del barri a la seu del districte i al plenari municipal. Però no tot ha estat feina, també hem col·laborat amb les associacions de veïns i veïnes en diferents activitats que organitzen, com són les festes majors, inauguració d’equipaments municipals, actes nadalencs i rues festives, etc. D’altra banda, també hem mantingut converses i espais de treball amb entitats que lideren reivindicacions de les quals ens en sentim molt partícips, com és el cas de l’Associació de Veïns per un Eixample Sostenible o l’Associació de Veïns i amics del Passeig Sant Joan, Calàbria 66 o Espai 210, entre d’altres. En aquests sentit, també hem volgut teixir aliances i compartir neguits amb entitats en defensa del medi ambient, com és el cas d’Eixample Respira, amb entitats d’economia solidària, com és el cas de la Cooperativa Propis i Propers, amb entitats sense afany de lucre com De Veí a Veí o La Merienda, amb persones que treballen en defensa de l’habitatge, com és la Xarxa d’Habitatge de l’Esquerra de l’Eixample, amb entitats que treballen per la igualtat i la defensa de la llibertat, com és la Fundació Enllaç i també amb entitats de persones d’orígens diversos, com és el cas del Centre Dar Chabab.

Congrés elecció Executiva

Ahir va tenir lloc el Congrés de l’Eixample en el qual es va escollir la Presidència del Casal i l’executiva que l’acompanyarà els propers quatre anys amb l’objectiu de reforçar l’estructura interna i continuar fent del Casal un espai de debat, reflexió i transmissió de coneixement al servei dels objectius de ciutat i de país. Joan Sabaté va accedir a la presidència ara farà un any en un Congrés extraordinari, però en aplicació dels estatuts del partit ara calia fer novament el Congrés ordinari, una vegada renovats els òrgans de direcció a nivell Nacional i de BCN. En el seu discurs Joan Sabaté va destacar la importància de la militància, amics i simpatitzants per mantenir un Casal fort, present a tot el Districte i que sigui sensible a les problemàtiques i necessitats dels diferents barris. En aquesta tasca continuarà sent molt rellevant el paper dels diferents consellers i conselleres de Districte. Finalment va remarcar el compromís del Casal i d’aquesta executiva en l’objectiu de seguir avançant cap a la independència i l’assoliment de la República Catalana, amb un record per a totes les persones represaliades que encara avui pateixen l’exili, la presó i la persecució d’un Estat que no accepta les regles del joc democràtic. L’estructura de l’executiva renovada queda de la següent manera: - Joan Sabaté / Presidència - Creu Camacho / Secretaria d’Organització - Carles Manjón / Secretaria de Finances i Secretaria de Formació  - Mònica Llorente / Secretaria de les Dones - Carlos Linares / Secretaria d’Imatge i Comunicació - Eva Barlabé / Secretaria de Política Municipal   - Dani Viadé / Secretaria d’Acció Política i Sectorial i Secretaria de Transició ecològica - Myca Garcia / Secretaria de Ciutadania - Xesca Miro / Secretaria d'Acció Social. En el mateix Congrés es va escollir també el company Josep Maria Pons com a representant del Casal de l’Eixample al Consell Nacional.  

Consell Plenari de Districte (2 de juliol)

Presentarem una proposició per agilitzar els tràmits de llicències de terrasses, una prec per agilitzar l'adquisició dels terrenys per al nou CAP Sant Joan i una pregunta en relació als criteris de distribució dels ajuts a les entitats.

Eduard Cuscó

ERC i CiU del districte de l’Eixample reproven el govern Colau per la seva incapacitat de generar consensos i diàleg

El Consell Plenari del Districte de l’Eixample va aprovar ahir dilluns, 12 de desembre, una proposició presentada de manera conjunta pels grups d'ERC i CiU de reprovació del govern municipal que encapçala Ada Colau. La iniciativa va comptar també amb el suport dels grups del PP i C’s. La proposició va ser presentada per la incapacitat del govern per generar consensos i diàleg entorn de l’aprovació d’instruments de govern com són els PAM (Pla d’Actuació Municipal) i PAD’s (Pla d’Actuació del Districtes), el Pressupost 2017, les Ordenances Fiscals, l’Ordenança de Terrasses o el PEUAT (Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics). El districte de l’Eixample pateix problemes, que formaven part de les prioritats de l’actual govern de la ciutat durant la campanya electoral, però que van en augment, i pels quals no s’adopten solucions. La proposició aprovada acorda: “Reprovar la inacció del govern del districte i la seva incapacitat per a generar consensos i diàleg entorn a l’aprovació del Programa d’Actuació del Districte de l’Eixample, tal com ha passat també amb el PAM de ciutat. Instar al govern municipal a centrar-se en la implementació de solucions efectives als principals problemes i reptes del Districte de l’Eixample, siguin aquests de ciutat o bé de Districte, i que incloguin:  Concretar la posició del govern municipal respecte el Pla Director de la Model de l’any 2010.  Trobar una ubicació definitiva pel parc de bombers de l’Eixample per tal d’alliberar l’espai que ocupa actualment la caserna de bombers provisional del Parc Joan Miró, donant compliment  a la respectiva sentencia judicial. Prioritzar la compra i posada en servei del Taller Masriera, com un equipament cultural de proximitat a la Dreta de l’Eixample tenint en compte la proximitat de la Zona 11 i les sinergies que s’hi poden generar.  Seguir avançant en el compliment del Compromís per Glòries, prioritzant la construcció dels equipaments de proximitat dels barris de Sagrada Família i el Fort Pienc, especialment l’habitatge social previst.

Posicionaments i demandes d'ERC Eixample en plenari de districte del 3 de març

En el passat plenari de districte del 3 de març, ERC Eixample vam instar al govern del districte a reprendre el procés participatiu de les superilles, vam fer un prec sobre el Centre Esportiu Aiguajoc i vam preguntar la ubicació definitiva de les pistes del Roser. A la proposició on instàvem al govern del districte a reprendre el procés participatiu de les superilles, tots els grups (CIU, BeC, CUP, C’s i PP) van votar a favor excepte el PSC, que es va abstenir. Sobre el prec del Centre Esportiu Aiguajoc, el govern ens va comunicar que l’últim més s’han fet diverses actuacions provisionals, com posar una xarxa a l’envà afectat, i que s’ha resolt que serà la propietat qui assumirà les tasques de reparació. I sobre la pregunta de la ubicació definitiva de les pistes del Roser, se’ns va comunicar que la intenció és traslladar-los a un nou pavelló que es construirà a Glòries. Respecte a les propostes del govern, ens vam posicionar a favor tant del pla especial urbanístic i de millora urbana per a la concreció de l’equipament de l’Escola Bressol a Glòries, com de la denominació de Passatge de Maria Canals per al passatge situat al Pg. de Gracia entre els números 24-26, i ens vam abstenir en el pla urbanístic d’ordenació territorial dels clubs i associacions de consumidors de cànnabis per considerar que s’han d’incorporar canvis. També ens vam comprometre a participar activament a la taula de treball sobre la memòria històrica del Districte de l’Eixample que s’ha de crear. D’altra banda, sobre les propostes de la resta de grups, vam votar favorablement a la proposta de CIU, on demanaven al govern arribar a un acord amb l’actual propietat de l’antic Taller Masriera per tal de recuperar patrimonialment l’edifici i desenvolupar-hi activitat cultural, i a la del PP, que instava al govern a que es convoqui la Comissió de Seguiment de Glòries per tractar el calendari d’execució dels equipaments.

ple, eixample, GM, refugiats, sirians, angeleta ferrer, institut, ong, veí a veí,

El Grup Municipal d'Esquerra Eixample demana un local per la ONG de Veí a Veí, la creació de l'Institut Angeleta Ferrer i dóna suport a l'acollida de refugiats sirians en el ple del districte

El passat 10 de desembre el Grup Municipal d’Esquerra Eixample, representat pels consellers de districte Eduard Cusco, Tania Rafí i Joaquim Asensio, va presentar una proposició, un prec i una pregunta en el Consell Plenari del Districte. La proposició demanava que el govern cedeixi un local per a l’ONG “De Veí a Veí” a principis de 2016 amb les condicions d’espai de treball suficients per a fer viable la continuitat dels seus projectes i campanyes, ja que el local que la concessió que se'ls va atorgar i que els permet ser en el local que tenen actualment, s'acaba properament. La ONG “De Veí a Veí “ realitza una tasca de suport i acompanyament a persones que viuen dificultats econòmiques i fomenta l’autonomia de les persones perquè puguin recuperar la seva independència individual i el seu benestar personal al més aviat possible. La proposició va ser aprovada i votada afirmativament per tots el Grups Municipals, menys Barcelona en Comú i la CUP. Durant el plenari, el grup d'Esquerra Republicana de l'Eixample també va fer un prec on demanava que el Govern del districte negociï amb la Generalitat com a màxima prioritat la creació de l’Institut Públic Angeleta Ferrer i, provisionalment s’iniciï la construcció en mòduls per tal d’ampliar l’oferta de plaça pública d’ensenyament secundari al Districte de l’Eixample, que va ser acceptat pel govern municipal. Finalment, també es va demanar informació sobre l’acollida de refugiats sirians al districte de l’Eixample i es va recordar que el Grup d’Esquerra dóna i donarà tot tipus de suport en les activitats que realitzi el govern en aquest assumpte.

Trini Capdevila al Mercat del Ninot

El dissabte 14 de març de 12h a 14h, al mercat del Ninot (Provença amb Casanova), Trini Capdevila, consellera de districte i candidata d'ERC a regidora de l'Ajuntament de Barcelona estarà a disposició dels veïns i veïnes per a les preguntes que li vulguin fer. Vine!