El Papiol

Notícia

Atac la llibertat d’expressió a Papiol. Tornarem més forts!

Un cop més, i de la mateixa manera que ja va passar durant les eleccions municipals a Papiol, persones o organitzacions no demòcrates han fet del vandalisme una forma totalitària d’atac a la llibertat d’expressió en el nostre municipi. Un cop més, Esquerra Republicana no podem exercir lliurement el nostre dret a propaganda electoral sense que el nostre material de campanya sigui sostret de manera indiscriminada poques hores després d’haver-se penjat o col·locat.

Es tracta d’uns fets molt greus que constitueixen un delicte electoral. En aquesta ocasió, denunciem que no només ens han arrancat la pancarta situada al C/Jaume I, sinó que també cartells en els mupis municipals anunciant l’acte d’en Joan Tardà i la Montserrat Vilardosa demà dimecres dia 6 i especialment cartells en polipropilè que vam col·locar en els fanals de l’Avinguda Generalitat. Aquests són espais habilitats per llei, i per tant, el material penjat o col·locat no pot ser tret per cap persona aliena al partit durant tota la campanya electoral. La retirada d’aquests cartells és una actuació que viola l’article 144 de la Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juny, del Règim Electoral General, que determina com a delicte infringir les normes legals en matèria de cartells electorals i espais reservats dels mateixos, així com les normes relatives a les reunions i altres actes públics de propaganda electoral.

Lamentem que aquests actes de vandalisme es tornin a produir de manera impune en el nostre poble en una campanya electoral com aquesta, on el nostre partit ha fet un esforç per estar a l’alçada del moment i les circumstàncies, tenint en compte, a més, el pacte de les formacions polítiques catalanes respecte a la despesa en publicitat exterior als comicis a les Corts Generals del 10 de novembre de 2019, document que s’adjunta amb aquest comunicat.

Condemnem aquests fets i els considerem uns actes de vandalisme i de privació del nostre dret a la llibertat d’expressió. Al mateix temps, demanem a la resta de partits polítics del nostre municipi que se sumin a la condemna d’aquests actes, perquè entenem que els fets perjudiquen a tots els partits que defensem la democràcia.

Tanmateix, tot i trobar-nos a pocs dies de finalitzar la campanya electoral, anunciem públicament que reposarem  tot el material arrancat. 

Mentre alguns ens volen silenciar, nosaltres seguim apostant pel diàleg i la llibertat d’expressió!