El Prat

Totes les notícies

Autor: Joaquim Torrent

ERC del Prat celebra una nova edició del Sopar de la República

L’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer del Baix Llobregat és reconeguda amb el Guardó Josep Gibert. Hi va assistir el diputat al Parlament Jordi Albert.   Un any més, Esquerra Republicana del Prat ha celebrat el Sopar de la República. Una tradició que se celebra sempre als voltants del dia 14 d’abril. Prop d’un centenar de persones van assistir al Sopar, celebrat al restaurant Casa Guijarro, de la ciutat del Prat.   En aquesta ocasió, ens va acompanyar el diputat al Parlament de Catalunya Jordi Albert. També hi era convidat Raül Romeva, actualment empresonat per defensar el país. Jordi Albert va remarcar “La nostra República ha de ser un impuls pel canvi social a Catalunya, a l’Estat Espanyol i a Europa” Sobre la situació actual que viu Catalunya i la formació de nou govern, afirmà “Necessitem un govern efectiu,un govern que avanci cap a la República”.   Tanmateix, en el decurs del sopar es va lliure el guardó Josep Gibert a l’AFA, l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer del Baix Llobregat. ERC del Prat vol reconèixer la tasca d’aquesta entitat vers el malalts de l’Alzheimer i l’atenció també als seus familiars.   Recordem que avui, 14 d’abril, El Prat també va proclamar la República. Des de llavors, Esquerra Republicana El Prat continua treballant pels valors republicans a la ciutat. Seguim fent del Prat, la meva república al món. Us deixem el link del reportatge fet per ElPrat.tv: http://elprat.tv/2018/04/16/lempresonament-liders-independentistes-marca-sopar-la-republica-derc/  

ERC denuncia presumpte cas d'assetjament psicològic del cap de la Policia Local del Prat vers una sergent

El grup Municipal sol·licita un estudi de l’increment de les hores extraordinàries i l’augment d’absentisme per incapacitat temporal de molts agents. A més, tornem a demanar la dimissió de l’Inspector de la Policia Local del Prat, Ramon Dosaigues.   Per segona vegada en aquest mandat, el grup Municipal d’ERC ha tornat a demanar la dimissió de l’Inspector Ramon Dosaigues, Cap de la Policia Local del Prat de Llobregat. La primera petició va ser ignorada per l’equip de govern. Però arran d’aquella denúncia pública, alguns agents van contactar amb ERC  per explicar-nos diverses situacions preocupants que s’estan vivint dins del cos de la Policia Local, que depèn de Joaquim Bartolomé (ICV), Tinent d’Alcalde de Seguretat Ciutadana.   Sorprenen diverses actuacions que traspassen l’excés de zel en les ordres dictades per l’Inspector Ramon Dosaigues als seus agents. Es coneixen casos com el de canviar la destinació habitual a agents que mostren disconformitat o pensen diferent al cap de la Policia Local. L’excès de zel ja va quedar demostrat amb l’actuació de detenir, engarjolar i dur davant dels Mossos d’Esquadra a dos avis que prenien fustes d’un banc trencat en un polígon industrial de la ciutat. Es van detenir sense pensar en el risc per la salut ni el nivell d’ansietat que una actuació així pot provocar en persones d’avançada edat.   Per tot això, demanem que es faci un informe que detalli a fons les relacions personals dins el cos de la policia Local, l’increment de les hores extraordinàries dels agents i també l’augment de l’absentisme per incapacitat temporal per part d’agents del cos. Cal recordar que durant la campanya de l’1 d’octubre i aquell mateix dia, l’inspector de la policia ja va protagonitzar diverses actuacions polèmiques.   Actuació del Síndic de Greuges   El cas més preocupant és el d’una sergenta que al·lega assetjament psicològic en el seu lloc de feina i inseguretat jurídica per part del Protocol per a la prevenció i abordatge de possibles situacions d’assetjament i conflictes relacionals.

El Prat, la Meva República al Món

El Prat, la meva República al món

Comença la campanya republicana. Esquerra Republicana del Prat arrenca una sèrie d’actes i accions que serviran transmetre els missatges del republicanisme. La campanya finalitzarà amb l’assemblea d’elecció del o de la cap de llista del partit a les properes eleccions municipals i la nova executiva local. El primer acte serà dissabte 3 de març.   Esquerra Republicana del Prat inicia la campanya “El Prat, la meva República al món”. Sota aquest títol, ERC vol presentar cada setmana una sèrie de valors associats al republicanisme com ara la llibertat, la igualtat, la honestedat, la democràcia i la fraternitat, i lligats a la realitat del municipi del Prat. Esperem que la ciutadania faci seu aquest lema i conegui les bondats dels valors del republicanisme que representa el partit i que vol que impregnin les polítiques de l’Ajuntament del Prat.   El primer acte serà aquest dissabte 3 de març a les 11 del matí. Esquerra Republicana de Catalunya al Prat serà present amb una parada informativa a la cruïlla entre Av. Verge de Montserrat i Av. Gallart i Monés (La Zonilla). Ens acompanyarà Bernat Picornell, senador per ERC. En aquest punt, la ciutadania podrà enviar cartes de suport als empresonats polítics i disposarà de material divers per fer de “El Prat, la Meva República al Món”.  

Targeta Rosa El Prat

Al Prat volem la Targeta Rosa als 60 anys!

Aquesta és la demanda que el grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament del Prat va formular a l’equip de govern al passat Ple Municipal. Per què la ciutadania del Prat no pot accedir a aquesta bonificació com si ho fan a d’altres municipis com Barcelona o L’Hospitalet?   La ciutadania del Prat de Llobregat es troba en la franja d’edat més alta per accedir a la targeta rosa  de tots els municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Si l’any vinent, segons les previsions de l’equip de govern, les arques municipals tindran endeutament zero, el grup municipal d’ERC creu que es pot seguir avançant en millores de caire social. És per aquest motiu que demanem rebaixar als 60 anys la franja d’edat de la població pratenca que pot accedir a les bonificacions que ofereix la targeta rosa. Es tracta d’una decisió que depèn directament de l’Ajuntament del Prat i considerem que s’ha de protegir a aquelles persones susceptibles d’haver patit retallades en els seus ingressos familiars.   Cal recordar que els requisits de la ciutadania pratenca per accedir a la Targeta Rosa són els de tenir 65 anys, o una discapacitat igual o superior al 33%. En canvi, a d’altres municipis com Esplugues, Sant Boi o Badalona la franja d’accés es troba als 62 anys. I a Barcelona i L’Hospitalet de Llobregat la Targeta Rosa es pot obtenir als 60 anys.   El grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya segueix apostant pel republicanisme i els valors que representa.    

Tanatori

ERC demana una transparència total de serveis i preus dels serveis funeraris del Prat

Per aquest motiu, reclama l’obligatorietat de la creació d’un catàleg de Serveis que estigui a disposició de la ciutadania, i que s’ampliï l’oferta d’operadors funeraris al municipi.   Al Ple del mes de desembre, l’equip de govern, amb el vot favorable d’ERC, va aprovar inicialment la Modificació de l’Ordenança General de Serveis Funeraris. Obert el període d’al·legacions, el Grup Municipal d’ERC n’ha presentat tot un seguit de propostes a aquesta modificació.   El grup Municipal d’ERC demana una transparència total de serveis i preus dels serveis funeraris. I és que demanem que l’Administració Pública estigui pendent del control d’aquests serveis i dels operadors que els ofereixen. Precisament, veiem necessari que concorrin més d’un operador per tal de poder ampliar l’oferta i així repercutir en una varietat de preus, afavorint els consumidors.   D’altra banda, demanem amb insistència la creació d’un catàleg de serveis funeraris que estigui a disposició de la ciutadania. En aquest catàleg, s’haurà d’explicitar la totalitat de serveis i de preus. Al mateix temps, demanem exigir el certificat de recepció d'aquest Catàleg de Serveis per part dels usuaris per garantir que tothom té informació necessària per tal d’accedir, per exemple, a serveis gratuïts o bonificats.   No volem desaprofitar l'ocasió per reiterar la nostra sol·licitud a l'Ajuntament del Prat de Llobregat a estudiar la viabilitat de la municipalització d'aquests serveis que, aprofitant les estructures  d'alguna de les empreses municipals, ens podrien garantir donar un servei respectuós, inclusiu, econòmicament assequible, ecològic i molt més transparent quan estem parlant d'un servei essencial i d'interès general.    

ERC EL Prat renuncia a la Zona Blava

Els regidors d'ERC tornen a renunciar, un any més, als tiquets d'aparcament gratuït en zona blava

El Grup Municipal d’ERC considera que tots els membres del ple ja cobren una assignació més que suficient com per gaudir d’aquest privilegi respecte d’altres ciutadans   Per segon any consecutiu, els regidors del Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament del Prat, Núria Sanahuja i Jordi Ibern, han mostrat la seva renúncia a l’oferiment d’Alcaldia de poder gaudir de l’ús de tiquets per aparcar gratuïtament a la zona blava adjacent a l’edifici consistorial.   El Grup d’ERC fonamenta la seva renúncia a aquesta privilegi per aquests motius: El Prat és un municipi del Delta, totalment pla, i ideal per moure’s d’un lloc a un altre caminant, en transport públic o en bicicleta, com promou l’equip de govern. Un equip de govern que sí que accepta aquests privilegis i no compleix amb el que pregona. Els regidors que formem el Ple ja cobren una assignació econòmica que considerem més que suficient per assumir el pagament puntual de la zona blava. I com hem remarcat sempre, renunciem a aquest privilegi que s’atorga als regidors per una qüestió de sentit comú i d’ètica ciutadana. No sembla oportú discriminar no només la ciutadania en general, sinó tots els treballadors de l’Ajuntament que sí que paguen els seus tiquets quan van a treballar.   El Grup Municipal d’ERC va registrar aquesta renúncia als tiquets de zona blava a l’Ajuntament del Prat el passat 23 de gener.  

El GM d'ERC al Ple Municipal

“Aquests són els pressupostos de la publicitat i la propaganda per a l’equip de govern”

    El grup Municipal d’Esquerra Republicana del Prat s’abstè a la votació dels pressupostos anuals de l’Ajuntament del Prat. Considerem que són uns pressupostos molt enfocats al lluïment de l’equip de govern i amb algunes manances.   Al passat ple municipal del 13 de desembre, el Grup Municipal d’ERC El Prat va abstenir-se en l’aprovació dels pressupostos municipals plantejats per l’equip de Govern. Des d’ERC hem constatat que un equip de govern que “s’omple la boca de servei públic” continua externalitzant serveis i gestions. I una vegada més, volem deixar clar que tenim els centres cívics, el Cèntric i la Capsa concertats i externalitzada la seva gestió amb empreses privades. A més, aquest nou curs s’externalitza la gestió dels serveis de competició dels jocs escolars de futbol i bàsquet”. Recordem que continuen externalitzades la majoria de les escoles bressol de la ciutat. És aquest el servei públic que volem?   També volem saber quins criteris fan que l’Escola de Música augmenti el seu pressupost en un 47% respecte l’any passat, o quins nous serveis donarà el Cèntric per augmentar un 65,6%, que són 141.000.-€ més que l’any anterior? Com ho percebrem els ciutadans?   Des d’ERC considerem també que en polítiques de joventut, continua mancant un punt de referència per a l’oci juvenil de la nostra ciutat, i que ni està pressupostat.   El concepte de publicitat i difusió augmenta significativament. Queden menys de dos anys per les eleccions i la ciutat està potes enlaire, amb una ciutadania empipada. L’Artesà a terra, l’Avinguda Verge de Montserrat partint per la meitat el poble, els comerciants en peu de guerra. Suposem que per aquest motiu, la propaganda municipal necessita fer rutllar la maquinària a ple rendiment de cara a maig de 2019. El portaveu del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament del Prat, Jordi Ibern, recorda que “Aquests són els pressupostos de la publicitat i la propaganda, per tal de fer lluir l’obra de l’equip de govern”  

ERC EL Prat defensa l'Escola Catalana

“Demanar als Mestres que callin ni és cultura ni és educació”

Núria Sanahuja, regidora del grup Municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament del Prat, ha ratificat l’aposta per l’escola catalana i la seva defensa respecte els atacs que ha patit aquesta institució per part d’alguns partits polítics. Al darrer Ple Municipal del Prat, el Consell Escolar Municipal va presentar un Manifest per defensar l’Escola Catalana. Des del grup Municipal d’ERC al Prat ens sumem a aquesta manifest, i la nostra regidora Núria Sanahuja va remarcar “la necessitat de treballar els valors de la crítica, d’escoltar, de ser inclusius, de parlar de tot i amb llibertat”. Per aquest motiu, va remarcar que “estem arribant a un punt on s’està començant a demanar als Mestres que callin. I això no és cultura ni és educació.” Precisament, Sanahuja va remarcar que “L’Escola no és impermeable a tot allò que estem vivint. A la nostra societat estan passant coses i els infants no són al·liens a allò que veuen o que fins i tot han viscut. És lògic que a l’escola es pugui parlar d’allò que està passant”. El grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya remarca el seu compromís amb l’escola catalana i amb tots els seus intregants: alumnat, professorat i personal administratiu.

ERC El Prat demana que llueixi un llaç groc a la façana de l’Ajuntament fins que s’alliberin els presos polítics

Al darrer Ple Municipal, el portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya, Jordi Ibern va demanar al Ple de l’Ajuntament del Prat que pengés a la façana del consistori un llaç groc fins l’alliberament dels presos polítics. Demanem la llibertat immediata per a tots els membres del Govern empresonats i, com ja hem demanat en reiterades ocasions, de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, presidents de l’ANC i d’Òmnium respectivament.   El balcó del nostre Ajuntament ha lluït i ha de seguir lluint, llaços de color rosa, de color lila. Per aquest motiu, Jordi Ibern demana: “Que afegim un llaç de color groc per reclamar, sense cap més text, la llibertat dels presos polítics. Ningú es pot atrevir a dir que no en tenim quan pensem amb els presidents de les dues entitats sobiranistes del país, en Jordi Sánchez i en Jordi Cuixart. Ningú ho pot dir, perquè tenim una meitat del Govern de la Generalitat a la presó i l’altra mitat, amb el President al capdavant, a l’exili.”    Des d’ERC El Prat, rebutgem la utilització aclaparadora de la via judicial, que acaba marginant la política i les vies democràtiques de solució. Només hi ha una via possible, la de la política, la democràcia i el diàleg que des d’avui mateix necessitem reconstruir per trobar una solució al gravíssim conflicte que vivim a Catalunya. Els grups municipals d’ICV-EUiA, del PSC, d’ERC, de SE PUEDE, de GUANYEM  i del PDeCAT vam signar un comunicat conjunt. Esperem que la signatura d’aquell comunicat, que no va anar més enllà de la web local i d’una piulada que va arribar a molt poca gent, no fos un “gest” per mantenir les aparences mentre ens estan aplicant l’article 155 “para recuperar la legalidad”.   El nostre requeriment és que el balcó de l’Ajuntament llueixi un llaç de color groc fins el seu alliberament.