El Prat

Totes les notícies

Targeta Rosa El Prat

Al Prat volem la Targeta Rosa als 60 anys!

Aquesta és la demanda que el grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament del Prat va formular a l’equip de govern al passat Ple Municipal. Per què la ciutadania del Prat no pot accedir a aquesta bonificació com si ho fan a d’altres municipis com Barcelona o L’Hospitalet?   La ciutadania del Prat de Llobregat es troba en la franja d’edat més alta per accedir a la targeta rosa  de tots els municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Si l’any vinent, segons les previsions de l’equip de govern, les arques municipals tindran endeutament zero, el grup municipal d’ERC creu que es pot seguir avançant en millores de caire social. És per aquest motiu que demanem rebaixar als 60 anys la franja d’edat de la població pratenca que pot accedir a les bonificacions que ofereix la targeta rosa. Es tracta d’una decisió que depèn directament de l’Ajuntament del Prat i considerem que s’ha de protegir a aquelles persones susceptibles d’haver patit retallades en els seus ingressos familiars.   Cal recordar que els requisits de la ciutadania pratenca per accedir a la Targeta Rosa són els de tenir 65 anys, o una discapacitat igual o superior al 33%. En canvi, a d’altres municipis com Esplugues, Sant Boi o Badalona la franja d’accés es troba als 62 anys. I a Barcelona i L’Hospitalet de Llobregat la Targeta Rosa es pot obtenir als 60 anys.   El grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya segueix apostant pel republicanisme i els valors que representa.    

Tanatori

ERC demana una transparència total de serveis i preus dels serveis funeraris del Prat

Per aquest motiu, reclama l’obligatorietat de la creació d’un catàleg de Serveis que estigui a disposició de la ciutadania, i que s’ampliï l’oferta d’operadors funeraris al municipi.   Al Ple del mes de desembre, l’equip de govern, amb el vot favorable d’ERC, va aprovar inicialment la Modificació de l’Ordenança General de Serveis Funeraris. Obert el període d’al·legacions, el Grup Municipal d’ERC n’ha presentat tot un seguit de propostes a aquesta modificació.   El grup Municipal d’ERC demana una transparència total de serveis i preus dels serveis funeraris. I és que demanem que l’Administració Pública estigui pendent del control d’aquests serveis i dels operadors que els ofereixen. Precisament, veiem necessari que concorrin més d’un operador per tal de poder ampliar l’oferta i així repercutir en una varietat de preus, afavorint els consumidors.   D’altra banda, demanem amb insistència la creació d’un catàleg de serveis funeraris que estigui a disposició de la ciutadania. En aquest catàleg, s’haurà d’explicitar la totalitat de serveis i de preus. Al mateix temps, demanem exigir el certificat de recepció d'aquest Catàleg de Serveis per part dels usuaris per garantir que tothom té informació necessària per tal d’accedir, per exemple, a serveis gratuïts o bonificats.   No volem desaprofitar l'ocasió per reiterar la nostra sol·licitud a l'Ajuntament del Prat de Llobregat a estudiar la viabilitat de la municipalització d'aquests serveis que, aprofitant les estructures  d'alguna de les empreses municipals, ens podrien garantir donar un servei respectuós, inclusiu, econòmicament assequible, ecològic i molt més transparent quan estem parlant d'un servei essencial i d'interès general.    

ERC EL Prat renuncia a la Zona Blava

Els regidors d'ERC tornen a renunciar, un any més, als tiquets d'aparcament gratuït en zona blava

El Grup Municipal d’ERC considera que tots els membres del ple ja cobren una assignació més que suficient com per gaudir d’aquest privilegi respecte d’altres ciutadans   Per segon any consecutiu, els regidors del Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament del Prat, Núria Sanahuja i Jordi Ibern, han mostrat la seva renúncia a l’oferiment d’Alcaldia de poder gaudir de l’ús de tiquets per aparcar gratuïtament a la zona blava adjacent a l’edifici consistorial.   El Grup d’ERC fonamenta la seva renúncia a aquesta privilegi per aquests motius: El Prat és un municipi del Delta, totalment pla, i ideal per moure’s d’un lloc a un altre caminant, en transport públic o en bicicleta, com promou l’equip de govern. Un equip de govern que sí que accepta aquests privilegis i no compleix amb el que pregona. Els regidors que formem el Ple ja cobren una assignació econòmica que considerem més que suficient per assumir el pagament puntual de la zona blava. I com hem remarcat sempre, renunciem a aquest privilegi que s’atorga als regidors per una qüestió de sentit comú i d’ètica ciutadana. No sembla oportú discriminar no només la ciutadania en general, sinó tots els treballadors de l’Ajuntament que sí que paguen els seus tiquets quan van a treballar.   El Grup Municipal d’ERC va registrar aquesta renúncia als tiquets de zona blava a l’Ajuntament del Prat el passat 23 de gener.  

El GM d'ERC al Ple Municipal

“Aquests són els pressupostos de la publicitat i la propaganda per a l’equip de govern”

    El grup Municipal d’Esquerra Republicana del Prat s’abstè a la votació dels pressupostos anuals de l’Ajuntament del Prat. Considerem que són uns pressupostos molt enfocats al lluïment de l’equip de govern i amb algunes manances.   Al passat ple municipal del 13 de desembre, el Grup Municipal d’ERC El Prat va abstenir-se en l’aprovació dels pressupostos municipals plantejats per l’equip de Govern. Des d’ERC hem constatat que un equip de govern que “s’omple la boca de servei públic” continua externalitzant serveis i gestions. I una vegada més, volem deixar clar que tenim els centres cívics, el Cèntric i la Capsa concertats i externalitzada la seva gestió amb empreses privades. A més, aquest nou curs s’externalitza la gestió dels serveis de competició dels jocs escolars de futbol i bàsquet”. Recordem que continuen externalitzades la majoria de les escoles bressol de la ciutat. És aquest el servei públic que volem?   També volem saber quins criteris fan que l’Escola de Música augmenti el seu pressupost en un 47% respecte l’any passat, o quins nous serveis donarà el Cèntric per augmentar un 65,6%, que són 141.000.-€ més que l’any anterior? Com ho percebrem els ciutadans?   Des d’ERC considerem també que en polítiques de joventut, continua mancant un punt de referència per a l’oci juvenil de la nostra ciutat, i que ni està pressupostat.   El concepte de publicitat i difusió augmenta significativament. Queden menys de dos anys per les eleccions i la ciutat està potes enlaire, amb una ciutadania empipada. L’Artesà a terra, l’Avinguda Verge de Montserrat partint per la meitat el poble, els comerciants en peu de guerra. Suposem que per aquest motiu, la propaganda municipal necessita fer rutllar la maquinària a ple rendiment de cara a maig de 2019. El portaveu del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament del Prat, Jordi Ibern, recorda que “Aquests són els pressupostos de la publicitat i la propaganda, per tal de fer lluir l’obra de l’equip de govern”  

ERC EL Prat defensa l'Escola Catalana

“Demanar als Mestres que callin ni és cultura ni és educació”

Núria Sanahuja, regidora del grup Municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament del Prat, ha ratificat l’aposta per l’escola catalana i la seva defensa respecte els atacs que ha patit aquesta institució per part d’alguns partits polítics. Al darrer Ple Municipal del Prat, el Consell Escolar Municipal va presentar un Manifest per defensar l’Escola Catalana. Des del grup Municipal d’ERC al Prat ens sumem a aquesta manifest, i la nostra regidora Núria Sanahuja va remarcar “la necessitat de treballar els valors de la crítica, d’escoltar, de ser inclusius, de parlar de tot i amb llibertat”. Per aquest motiu, va remarcar que “estem arribant a un punt on s’està començant a demanar als Mestres que callin. I això no és cultura ni és educació.” Precisament, Sanahuja va remarcar que “L’Escola no és impermeable a tot allò que estem vivint. A la nostra societat estan passant coses i els infants no són al·liens a allò que veuen o que fins i tot han viscut. És lògic que a l’escola es pugui parlar d’allò que està passant”. El grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya remarca el seu compromís amb l’escola catalana i amb tots els seus intregants: alumnat, professorat i personal administratiu.

ERC El Prat demana que llueixi un llaç groc a la façana de l’Ajuntament fins que s’alliberin els presos polítics

Al darrer Ple Municipal, el portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya, Jordi Ibern va demanar al Ple de l’Ajuntament del Prat que pengés a la façana del consistori un llaç groc fins l’alliberament dels presos polítics. Demanem la llibertat immediata per a tots els membres del Govern empresonats i, com ja hem demanat en reiterades ocasions, de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, presidents de l’ANC i d’Òmnium respectivament.   El balcó del nostre Ajuntament ha lluït i ha de seguir lluint, llaços de color rosa, de color lila. Per aquest motiu, Jordi Ibern demana: “Que afegim un llaç de color groc per reclamar, sense cap més text, la llibertat dels presos polítics. Ningú es pot atrevir a dir que no en tenim quan pensem amb els presidents de les dues entitats sobiranistes del país, en Jordi Sánchez i en Jordi Cuixart. Ningú ho pot dir, perquè tenim una meitat del Govern de la Generalitat a la presó i l’altra mitat, amb el President al capdavant, a l’exili.”    Des d’ERC El Prat, rebutgem la utilització aclaparadora de la via judicial, que acaba marginant la política i les vies democràtiques de solució. Només hi ha una via possible, la de la política, la democràcia i el diàleg que des d’avui mateix necessitem reconstruir per trobar una solució al gravíssim conflicte que vivim a Catalunya. Els grups municipals d’ICV-EUiA, del PSC, d’ERC, de SE PUEDE, de GUANYEM  i del PDeCAT vam signar un comunicat conjunt. Esperem que la signatura d’aquell comunicat, que no va anar més enllà de la web local i d’una piulada que va arribar a molt poca gent, no fos un “gest” per mantenir les aparences mentre ens estan aplicant l’article 155 “para recuperar la legalidad”.   El nostre requeriment és que el balcó de l’Ajuntament llueixi un llaç de color groc fins el seu alliberament.    

Lluís Companyds

Homenatge a Lluís Companys

Com cada any, us convidem a l’Acte d’Homenatge a Lluís Companys que celebrem el proper diumenge 15 d’octubre. Un acte que desenvoluparem als Jardins de Lluís Companys del Prat de Llobregat a les 12 del migdia i que servirà per recordar la figura del President Lluís Companys, afusellat el 15 d’octubre de 1940 pel règim franquista.   Al finalitzar l’acte, el portaveu del Grup Municipal d’ERC del Prat atendrà als mitjans de comunicació.  

Policia Local del Prat, El Prat de Llobregat,

Demanem la dimissió del Cap de la Policia Local, Ramon Dosaigues

Les actuacions repressives de la Policia Local del Prat els darrers dies, arrel de l’inici de la campanya pel referèndum i dies posteriors, han provocat que el portaveu del Grup Municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament del Prat, Jordi Ibern hagi demanat al Ple Municipal la dimissió del cap de la Policia Local, l’Inspector Ramon Dosaigues.   L’Ajuntament del Prat va emetre un comunicat el passat 2 d’octubre amb el que condemnava les actuacions de Policia Nacional i Guàrdia Civil contra la ciutadania que va defensar el seu dret a vot el diumenge 1 d’octubre. Un comunicat emès sense consens amb la resta de grups polítics municipals i en el que s’obvia condemnar l’actuació repressiva i sancionadora per part de la Policia Local del Prat al llarg del període de campanya electoral pel referèndum.   La Policia Local del Prat, sota les ordres del seu responsable, l’Inspector Ramon Dosaigues ha actuat “Amb un exagerat excés de zel en el compliment de la norma. Val com a exemple diumenge passat, Quan la jornada de votació ja havia finalitzat, i va perseguir dos ciutadans pratencs des d'un col·legi electoral fins a la Plaça de la Vila, on van fer el “numerat” d’identificar-los” A més, Jordi Ibern lamenta: “S’han identificat i sancionat ciutadans pratencs pel mateix que jo vaig fer, que era penjar una pancarta un dels dies de campanya. Per què a ell sí i a mi no? Són prejudicis? És discriminació entre ciutadans del Prat?” Recordem la matinada del 16 de setembre, quan cinc membres del nostre partit van ser identificats per la Policia Local mentre penjaven una pancarta que, posteriorment, va ser requisada per aquest cos policial. El migdia del 16 de setembre, la Policia Local del Prat, de nou, va identificar a una desena de persones mentre participaven en una carpa informativa. Una carpa que comptava amb autorització municipal i situada a peu de carrer. El cos policial es va endur una part del material que repartien, de caire informatiu del partit.

El Prat de Llobregat, Esquerra, ERC

Carta a l'Alcalde del Prat de Llobregat

Carta enviada des del Grup Municipal d'ERC a l'Alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, la tarda de Dimarts 3-Octubre de 2017 Bona tarda, Lluís, En el passat ple municipal de setembre, des del grup municipal d’ERC ja et vam dir que no enteníem la teva negativa a facilitar els col·legis habituals perquè la gent pogués votar l’1 d’octubre en el referèndum d’autodeterminació. Després de fer un discurs sectari i partidista en l’acte institucional de la Diada Nacional al Prat i qualificar el referèndum d’il·legal i després de veure la brutalitat de les actuacions dels cossos policials, en nom de tot l’Ajuntament, feu un comunicat condemnant aquestes accions a nivell català, però us oblideu de condemnar l’actuació repressiva i sancionadora durant el període de campanya electoral i la jornada de votació de la policia local del Prat de Llobregat, la ciutat en la que ets alcalde. Aquest matí acabem de sortir al carrer prop de dues mil persones per condemnar totes les actuacions policials i per defensar els nostres drets universals davant la repressió de la policia local del Prat i les accions  repressives i violentes del cos de la Policia Nacional i de la Guardia Civil dins la jornada del referèndum. La Taula per la Democràcia ens convoca a una aturada general de condemna i la nostra sorpresa és veure que, l’equip de govern, s’adhereix amb una aturada parcial. Una vegada més, esteu nadant i voleu guardar la roba i ara toca mullar-se sense por. Mullar-se com els 13.000 ciutadans i ciutadanes que diumenge, 1 d’octubre, van defensar el dret a vot sota la pluja durant tot el dia. Fa uns instants, una noticia d’última hora ens diu que la Fiscalia acaba de justificar les accions policials i que les 892 persones ferides i la víctima mortal signifiquen el 0,037% de tota la gent que va anar a votar i que és una xifra molt petita. Davant aquest cinisme des del govern d’Espanya, el grup municipal d’ERC-El Prat et demana: 1.-Condemnar totes les accions policials repressives i sancionadores patides a Catalunya i, en especial, a la nostra ciutat per part de la policia local.