El Prat

Totes les notícies

Lluís Companyds

Homenatge a Lluís Companys

Com cada any, us convidem a l’Acte d’Homenatge a Lluís Companys que celebrem el proper diumenge 15 d’octubre. Un acte que desenvoluparem als Jardins de Lluís Companys del Prat de Llobregat a les 12 del migdia i que servirà per recordar la figura del President Lluís Companys, afusellat el 15 d’octubre de 1940 pel règim franquista.   Al finalitzar l’acte, el portaveu del Grup Municipal d’ERC del Prat atendrà als mitjans de comunicació.  

Policia Local del Prat, El Prat de Llobregat,

Demanem la dimissió del Cap de la Policia Local, Ramon Dosaigues

Les actuacions repressives de la Policia Local del Prat els darrers dies, arrel de l’inici de la campanya pel referèndum i dies posteriors, han provocat que el portaveu del Grup Municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament del Prat, Jordi Ibern hagi demanat al Ple Municipal la dimissió del cap de la Policia Local, l’Inspector Ramon Dosaigues.   L’Ajuntament del Prat va emetre un comunicat el passat 2 d’octubre amb el que condemnava les actuacions de Policia Nacional i Guàrdia Civil contra la ciutadania que va defensar el seu dret a vot el diumenge 1 d’octubre. Un comunicat emès sense consens amb la resta de grups polítics municipals i en el que s’obvia condemnar l’actuació repressiva i sancionadora per part de la Policia Local del Prat al llarg del període de campanya electoral pel referèndum.   La Policia Local del Prat, sota les ordres del seu responsable, l’Inspector Ramon Dosaigues ha actuat “Amb un exagerat excés de zel en el compliment de la norma. Val com a exemple diumenge passat, Quan la jornada de votació ja havia finalitzat, i va perseguir dos ciutadans pratencs des d'un col·legi electoral fins a la Plaça de la Vila, on van fer el “numerat” d’identificar-los” A més, Jordi Ibern lamenta: “S’han identificat i sancionat ciutadans pratencs pel mateix que jo vaig fer, que era penjar una pancarta un dels dies de campanya. Per què a ell sí i a mi no? Són prejudicis? És discriminació entre ciutadans del Prat?” Recordem la matinada del 16 de setembre, quan cinc membres del nostre partit van ser identificats per la Policia Local mentre penjaven una pancarta que, posteriorment, va ser requisada per aquest cos policial. El migdia del 16 de setembre, la Policia Local del Prat, de nou, va identificar a una desena de persones mentre participaven en una carpa informativa. Una carpa que comptava amb autorització municipal i situada a peu de carrer. El cos policial es va endur una part del material que repartien, de caire informatiu del partit.

El Prat de Llobregat, Esquerra, ERC

Carta a l'Alcalde del Prat de Llobregat

Carta enviada des del Grup Municipal d'ERC a l'Alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, la tarda de Dimarts 3-Octubre de 2017 Bona tarda, Lluís, En el passat ple municipal de setembre, des del grup municipal d’ERC ja et vam dir que no enteníem la teva negativa a facilitar els col·legis habituals perquè la gent pogués votar l’1 d’octubre en el referèndum d’autodeterminació. Després de fer un discurs sectari i partidista en l’acte institucional de la Diada Nacional al Prat i qualificar el referèndum d’il·legal i després de veure la brutalitat de les actuacions dels cossos policials, en nom de tot l’Ajuntament, feu un comunicat condemnant aquestes accions a nivell català, però us oblideu de condemnar l’actuació repressiva i sancionadora durant el període de campanya electoral i la jornada de votació de la policia local del Prat de Llobregat, la ciutat en la que ets alcalde. Aquest matí acabem de sortir al carrer prop de dues mil persones per condemnar totes les actuacions policials i per defensar els nostres drets universals davant la repressió de la policia local del Prat i les accions  repressives i violentes del cos de la Policia Nacional i de la Guardia Civil dins la jornada del referèndum. La Taula per la Democràcia ens convoca a una aturada general de condemna i la nostra sorpresa és veure que, l’equip de govern, s’adhereix amb una aturada parcial. Una vegada més, esteu nadant i voleu guardar la roba i ara toca mullar-se sense por. Mullar-se com els 13.000 ciutadans i ciutadanes que diumenge, 1 d’octubre, van defensar el dret a vot sota la pluja durant tot el dia. Fa uns instants, una noticia d’última hora ens diu que la Fiscalia acaba de justificar les accions policials i que les 892 persones ferides i la víctima mortal signifiquen el 0,037% de tota la gent que va anar a votar i que és una xifra molt petita. Davant aquest cinisme des del govern d’Espanya, el grup municipal d’ERC-El Prat et demana: 1.-Condemnar totes les accions policials repressives i sancionadores patides a Catalunya i, en especial, a la nostra ciutat per part de la policia local.

Jordi Ibern és requerit per la Policia Local del Prat de Llobregat

Lluitem pels drets democràtics

Esquerra Republicana del Prat de Llobregat vol denunciar amb aquest comunicat la vulneració de drets fonamentals que alguns dels seus membres han hagut de patir en els darrers dies. La matinada del 16 de setembre cinc dels seus membres van ser identificats per la Policia Local del Prat  de Llobregat mentre penjaven una pancarta que, posteriorment, van ser requisades per aquest cos policial. El migdia del 16 de setembre, la Policia Local del Prat, de nou, va identificar a una desena de persones mentre participaven en una carpa informativa. Una carpa que comptava amb autorització municipal i situada a peu de carrer. El cos policial s’ha endut una part del material que repartien, de caire informatiu del partit. Per tot això, denunciem: - La deriva repressiva del govern espanyol contra càrrecs públics catalans i contra la ciutadania catalana. - La vulneració d’alguns drets fonamentals, com el de llibertat d’expressió, informació o associació. - L’intent d’establir un clima de por per tal d’aturar els anhels democràtics de la societat catalana i pratenca. Alhora, demanem al Govern Municipal del Prat que defensi les llibertats civils de la ciutadania pratenca i que faci saber a les forces de seguretat que són de la seva competència que no poden vulnerar els drets a la lliure expressió, informació i associació. Els pratencs i pratenques, com a ciutadans, tenim drets fonamentals reconeguts per la legislació internacional que no poden ser vulnerats. Requisar cartells, perseguir impremtes o identificar ciutadans que l’únic que fan és exercir el seu dret a la lliure expressió passen per sobre d’aquests drets. Tanmateix, això l’únic que fa és motivar-nos per seguir endavant. La ciutadania pratenca i la catalana, a més a més de tots els ciutadans espanyols, no mereixem que els drets civils i democràtics siguin esclafats. Per tot això, amb un somriure a la cara, Esquerra Republicana del Prat i els seus membres seguirem sortint al carrer.

Tejedor, Volem Votar

Si Tejedor no vol votar, que delegui!

“Tejedor continua vivint al 1978. Si no vol votar, que delegui en d’altres que sí volen fer-ho”   El portaveu d’ERC del Prat Jordi Ibern lamenta la decisió de Lluís Tejedor, alcalde del Prat, de no cedir espais pel referèndum de l’1 d’octubre i de  “restar ara a l'espera de les noves consideracions de la Generalitat al respecte”.   Davant la situació real  d’un país que té amenaçats a membres del Govern, del Parlament de Catalunya, a una majoria d’alcaldes i també a veïns i veïnes que volen exercir el seu dret a decidir, Jordi Ibern assegura que “Tejedor continua vivint al 1978, alineat amb tot el bloc constitucionalista” I el que més sorprèn, segueix Ibern, és el fet “de que membres del govern municipal sí que vulguin votar l’1 d’octubre. És per això que li demano a l’alcalde Tejedor que si no vol votar, que delegui, i sinó, que ens deixi a nosaltres, que sí que votarem i farem el referèndum”    Jordi Ibern també critica el discurs que l’alcalde va fer a l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya al Prat, aprofitant la seva posició per fer “un discurs partidista i sectari, sabedor que està a les acaballes de la seva vida política, però sense respectar la totalitat dels ideals del ple”.   Des d’Esquerra del Prat, lluitarem per Votar, i per votar SI.    

ERC, El Prat de Llobregat, SI

“Mai hem estat tan a prop de la independència. Hem de treballar per tirar endavant un futur millor amb la nova República Catalana”

Avui, dimarts 25 de juliol, hem començat la Campanya pel SÍ al referèndum per la independència al Prat. Ho ha fet amb una carpa instal·lada a l’Avinguda Verge de Montserrat que ha comptat amb la presència del Portaveu del Grup Municipal d’ERC, Jordi Ibern, i del Senador per ERC Bernat Picornell.   La campanya, que s’estendrà arreu del territori català, vol eixamplar la base social del foment del vot en el referèndum de l’1 d’octubre, i especialment, en el vot favorable a la Independència. Jordi Ibern, Portaveu del Grup Municipal d’Esquerra al Prat, ha destacat: “El que volem és treballar amb la gent, per tenir una República Catalana amb una Constitució feta pel poble i per al poble. Volem fer petits actes amb entitats veïnals i socials per tal de donar a conèixer els efectes positius del Sí a la independència. Mai hem estat tant a prop de la independència. Molta gent està conscienciada d’anar a votar, i el que hem de fer és que votin SÍ, amb un futur millor a la nova República Catalana.”   L’inici de la Campanya pel SÍ al Prat de Llobregat ha comptat amb la presència del Senador del Grup d’Esquerra Republicana, Bernat Picornell. El senador ha assegurat que: “El referèndum plantejat té TOTES les garanties democràtiques. El Govern del país assumeix la responsabilitat i l’organització del referèndum. El que farem serà preguntar quin és el futur polític que esperen per Catalunya, comandat amb una força majoritària de parlamentaris i l’empeny del Govern. Esperem que el resultat sigui vinculant i d’aplicació immediata pel bé del nostre país.”    Des d’Esquerra Republicana de Catalunya, convoquem tota la ciutadania de Catalunya a votar. Creiem en la democràcia, i en totes les garanties que té aquest referèndum per fer-ho, i en el futur de la nova República Catalana.  

El Prat, ERC, Esquerra, Esquerra El Prat, Esquerra Republicana de Catalunya, SI

Comença la campanya pel SÍ al Prat

El proper dimarts 25 de juliol, comencem la Campanya pel SÍ al referéndum per la independencia.   Esquerra Republicana a El Prat de Llobregat instal·larà una Carpa Informativa el proper dimarts a la cruïlla de l’Avinguda Verge de Montserrat amb el carrer de Jaume Casanovas.   La carpa estarà instal·lada des de les 18h a les 20h per informar la ciutadania pratenca, i a les 19:30 rebrà la visita del Senador per Esquerra Republicana Bernat Picornell. Picornell atendrà als mitjans a les 19.30h i aquest acte servirá per començar la Campanya pel SÍ al Prat de Llobregat.   

ERC sol·licita a la Fiscalia que s’aturi l’enderroc del Teatre de L’Artesà i que investiguin si s’ha comès algun delicte en el procés seguit fins ara.

ERC sol·licita a la Fiscalia que s’aturi l’enderroc del Teatre de L’Artesà i que investiguin si s’ha comès algun delicte en el procés seguit fins ara   A més, proposem que la Conselleria de Cultura estudiï la possibilitat de declarar tot L’Artesà com a Bé Cultural d’Interès Nacional   El Grup Municipal d’Esquerra Republicana del Prat, juntament amb d’altres formacions polítiques, ha registrat avui davant la Fiscalia i la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya la sol·licitud d’aturar l’enderroc del Teatre de L’Artesà per part de l’equip de govern de l’Ajuntament del Prat. Una proposta plantejada pel grup d’Esquerra Republicana i que ha comptat amb el suport dels grups municipals de PDeCAT, Guanyem i del Regidor No Adscrit José López Castro.   A la sol·licitud presentada davant la Fiscalia, demanem que s’obrin diligències per comprovar si s’ha comès algun delicte, entre ells prevaricació, per part de l’equip de govern en el procés del nou teatre. També reclamem que es paralitzi el projecte d’enderroc i de nou teatre fins que tot el procés estigui investigat i garantit. Demanem que investigui si s’ha incomplert l’article 3.1 de la Llei 9/1993 que obliga totes les administracions a vetllar pel patrimoni tant públic com privat, i l’article 21 de la mateixa llei, que estableix el deure de conservació que tenen tots els propietaris de béns integrants del patrimoni cultural català, i si d’aquests incompliments se’n pot deduir responsabilitat de deixació o prevaricació.   Davant de la Direcció General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, hem sol·licitat que s’incoï expedient per tal de declarar la totalitat de l’edifici de L’Artesà com a Bé Cultural d’Interès Nacional, i que mentre duri aquest procés s’aturin totes les llicències i projectes existents per actuar sobre l’edifici actualment.   Al llarg de tot aquest procès, l'Equip de Govern de l'Ajuntament del Prat format per ICV-EUiA i PSC ha tornat a menysprear el diàleg i el consens per a entendre les diverses visions sobre el futur del Teatre de L'Artesà.