El Prat

Notícia

ERC El Prat impulsa al Ple una moció de consens en relació a la sentència als líders polítics i socials de l’independentisme

La moció ha estat aprovada per Esquerra Republicana de Catalunya, El Prat en Comú i Podemos, i amb l’abstenció del Partit dels Socialistes. Un fet que constata que la majoria del Ple del Prat accepta que la sentència és injusta i reclama una solució política al conflicte i no pas judicial.
 
El Ple del Prat ha aprovat una moció, promoguda per ERC i altres partits, que reconeix una sentència injusta contra els líders polítics i socials de l’independentisme. Aquesta moció ha estat aprovada per ERC, Podemos i El Prat En Comú, i amb l’abstenció del Partit dels Socialistes. Des d’Esquerra destaquem la capacitat de diàleg i el fet d’arribar a un consens amb d’altres partits que pensen diferent. Un enteniment que hauria d’arribar al govern espanyol, per negar-se al diàleg, i també al govern de Catalunya, per mantenir la disposició a negociar. 
 
Remarquem que aquest consens de la moció reflecteix el sentiment del 80% de la ciutadania pratenca i catalana de rebuig a la sentència. Una sentència considerada injusta i terrible vers els presos polítics. Una sentència que referma la persecució de drets i la repressió. Nosaltres apostem pel dret a decidir com a mètode de resolució del conflicte. 
Jordi Ibern, portaveu d’ERC al Prat remarca que “asseguts a una taula per dialogar, no ens guanya ningú. Els republicans sabem arribar a acords per tal d’aconseguir un posicionament important d’aquest Ajuntament de rebuig d’una sentència injusta i vengativa”. 
 
Per últim, Jordi Ibern va afegir “Som els que apostem per un diàleg sense pors ni paraules tabú, per  l’amnistia i la llibertat immediata dels presos i preses polítiques, pel retorn en llibertat dels exiliats i exiliades i per acordar un referèndum d’autodeterminació”.