El Prat

Notícia

Els responsables de la Policia Local segueixen gestionant fent tombs

La problemàtica de la Policia Local del Prat no ve d'ara. Ja ho hem anat explicant en diverses situacions, i els agents han arribat a un punt màxim de tensió perquè no donen a l'abast. Al darrer ple municipal es va votar la creació de la nova Unitat de Suport Operatiu (USO) per tal de donar serveis els caps de setmana, vigílies de festius i festius.

El que ha passat ara és que la majoria d'agents de Policia han dit “Ja n’hi ha prou!” i per l’altra sembla que els responsables de la Policia Local, amb el Tinent d'Alcalde Joaquim Bartolomé al capdavant, prenen decisions radicals. I en això estan d’acord totes les forces sindicalistes representades. Són decisions que no esgoten les possibilitats de les negociacions que s'haurien de seguir fent per millorar la . Considerem que s’hagués hagut de treballar per aconseguir que, almenys, les forces sindicals representants dels treballadors de la policia local no poguessin dir “que donades les dates en que es comunicaven les decisions no es podien posicionar ni a favor ni en contra” o “que rebutjaven la proposta per no està negociada”.

Si aquesta nova unitat Suport Operatiu es crea amb 7 agents i 1 caporal que avui estan treballant de dilluns a dilluns, si ara només treballen divendres, caps de setmana, vigílies de festius i festius, això no anirà en detriment dels serveis que es faran de dilluns a dijous a partir d’ara si no s'amplia la plantilla, com demanen els agents?

Pensem que el millor seria arribar a una solució consensuada amb la taula de negociació en aquest punt pel que considerem, veient-t’ho des de fora i amb la informació que tenim, que potser es podria seure durant aquest mes i intensificar esforços per les dues parts amb l’objectiu de trobar una solució consensuada i dur-ho a aprovació el ple de febrer.