El Prat

Totes les notícies

Targeta Rosa El Prat

Al Prat volem la Targeta Rosa als 60 anys!

Aquesta és la demanda que el grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament del Prat va formular a l’equip de govern al passat Ple Municipal. Per què la ciutadania del Prat no pot accedir a aquesta bonificació com si ho fan a d’altres municipis com Barcelona o L’Hospitalet?   La ciutadania del Prat de Llobregat es troba en la franja d’edat més alta per accedir a la targeta rosa  de tots els municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Si l’any vinent, segons les previsions de l’equip de govern, les arques municipals tindran endeutament zero, el grup municipal d’ERC creu que es pot seguir avançant en millores de caire social. És per aquest motiu que demanem rebaixar als 60 anys la franja d’edat de la població pratenca que pot accedir a les bonificacions que ofereix la targeta rosa. Es tracta d’una decisió que depèn directament de l’Ajuntament del Prat i considerem que s’ha de protegir a aquelles persones susceptibles d’haver patit retallades en els seus ingressos familiars.   Cal recordar que els requisits de la ciutadania pratenca per accedir a la Targeta Rosa són els de tenir 65 anys, o una discapacitat igual o superior al 33%. En canvi, a d’altres municipis com Esplugues, Sant Boi o Badalona la franja d’accés es troba als 62 anys. I a Barcelona i L’Hospitalet de Llobregat la Targeta Rosa es pot obtenir als 60 anys.   El grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya segueix apostant pel republicanisme i els valors que representa.    

Tanatori

ERC demana una transparència total de serveis i preus dels serveis funeraris del Prat

Per aquest motiu, reclama l’obligatorietat de la creació d’un catàleg de Serveis que estigui a disposició de la ciutadania, i que s’ampliï l’oferta d’operadors funeraris al municipi.   Al Ple del mes de desembre, l’equip de govern, amb el vot favorable d’ERC, va aprovar inicialment la Modificació de l’Ordenança General de Serveis Funeraris. Obert el període d’al·legacions, el Grup Municipal d’ERC n’ha presentat tot un seguit de propostes a aquesta modificació.   El grup Municipal d’ERC demana una transparència total de serveis i preus dels serveis funeraris. I és que demanem que l’Administració Pública estigui pendent del control d’aquests serveis i dels operadors que els ofereixen. Precisament, veiem necessari que concorrin més d’un operador per tal de poder ampliar l’oferta i així repercutir en una varietat de preus, afavorint els consumidors.   D’altra banda, demanem amb insistència la creació d’un catàleg de serveis funeraris que estigui a disposició de la ciutadania. En aquest catàleg, s’haurà d’explicitar la totalitat de serveis i de preus. Al mateix temps, demanem exigir el certificat de recepció d'aquest Catàleg de Serveis per part dels usuaris per garantir que tothom té informació necessària per tal d’accedir, per exemple, a serveis gratuïts o bonificats.   No volem desaprofitar l'ocasió per reiterar la nostra sol·licitud a l'Ajuntament del Prat de Llobregat a estudiar la viabilitat de la municipalització d'aquests serveis que, aprofitant les estructures  d'alguna de les empreses municipals, ens podrien garantir donar un servei respectuós, inclusiu, econòmicament assequible, ecològic i molt més transparent quan estem parlant d'un servei essencial i d'interès general.    

Policia Local del Prat, El Prat de Llobregat,

Demanem la dimissió del Cap de la Policia Local, Ramon Dosaigues

Les actuacions repressives de la Policia Local del Prat els darrers dies, arrel de l’inici de la campanya pel referèndum i dies posteriors, han provocat que el portaveu del Grup Municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament del Prat, Jordi Ibern hagi demanat al Ple Municipal la dimissió del cap de la Policia Local, l’Inspector Ramon Dosaigues.   L’Ajuntament del Prat va emetre un comunicat el passat 2 d’octubre amb el que condemnava les actuacions de Policia Nacional i Guàrdia Civil contra la ciutadania que va defensar el seu dret a vot el diumenge 1 d’octubre. Un comunicat emès sense consens amb la resta de grups polítics municipals i en el que s’obvia condemnar l’actuació repressiva i sancionadora per part de la Policia Local del Prat al llarg del període de campanya electoral pel referèndum.   La Policia Local del Prat, sota les ordres del seu responsable, l’Inspector Ramon Dosaigues ha actuat “Amb un exagerat excés de zel en el compliment de la norma. Val com a exemple diumenge passat, Quan la jornada de votació ja havia finalitzat, i va perseguir dos ciutadans pratencs des d'un col·legi electoral fins a la Plaça de la Vila, on van fer el “numerat” d’identificar-los” A més, Jordi Ibern lamenta: “S’han identificat i sancionat ciutadans pratencs pel mateix que jo vaig fer, que era penjar una pancarta un dels dies de campanya. Per què a ell sí i a mi no? Són prejudicis? És discriminació entre ciutadans del Prat?” Recordem la matinada del 16 de setembre, quan cinc membres del nostre partit van ser identificats per la Policia Local mentre penjaven una pancarta que, posteriorment, va ser requisada per aquest cos policial. El migdia del 16 de setembre, la Policia Local del Prat, de nou, va identificar a una desena de persones mentre participaven en una carpa informativa. Una carpa que comptava amb autorització municipal i situada a peu de carrer. El cos policial es va endur una part del material que repartien, de caire informatiu del partit.

ERC, El Prat de Llobregat, SI

“Mai hem estat tan a prop de la independència. Hem de treballar per tirar endavant un futur millor amb la nova República Catalana”

Avui, dimarts 25 de juliol, hem començat la Campanya pel SÍ al referèndum per la independència al Prat. Ho ha fet amb una carpa instal·lada a l’Avinguda Verge de Montserrat que ha comptat amb la presència del Portaveu del Grup Municipal d’ERC, Jordi Ibern, i del Senador per ERC Bernat Picornell.   La campanya, que s’estendrà arreu del territori català, vol eixamplar la base social del foment del vot en el referèndum de l’1 d’octubre, i especialment, en el vot favorable a la Independència. Jordi Ibern, Portaveu del Grup Municipal d’Esquerra al Prat, ha destacat: “El que volem és treballar amb la gent, per tenir una República Catalana amb una Constitució feta pel poble i per al poble. Volem fer petits actes amb entitats veïnals i socials per tal de donar a conèixer els efectes positius del Sí a la independència. Mai hem estat tant a prop de la independència. Molta gent està conscienciada d’anar a votar, i el que hem de fer és que votin SÍ, amb un futur millor a la nova República Catalana.”   L’inici de la Campanya pel SÍ al Prat de Llobregat ha comptat amb la presència del Senador del Grup d’Esquerra Republicana, Bernat Picornell. El senador ha assegurat que: “El referèndum plantejat té TOTES les garanties democràtiques. El Govern del país assumeix la responsabilitat i l’organització del referèndum. El que farem serà preguntar quin és el futur polític que esperen per Catalunya, comandat amb una força majoritària de parlamentaris i l’empeny del Govern. Esperem que el resultat sigui vinculant i d’aplicació immediata pel bé del nostre país.”    Des d’Esquerra Republicana de Catalunya, convoquem tota la ciutadania de Catalunya a votar. Creiem en la democràcia, i en totes les garanties que té aquest referèndum per fer-ho, i en el futur de la nova República Catalana.  

El Prat, ERC, Esquerra, Esquerra El Prat, Esquerra Republicana de Catalunya, SI

Comença la campanya pel SÍ al Prat

El proper dimarts 25 de juliol, comencem la Campanya pel SÍ al referéndum per la independencia.   Esquerra Republicana a El Prat de Llobregat instal·larà una Carpa Informativa el proper dimarts a la cruïlla de l’Avinguda Verge de Montserrat amb el carrer de Jaume Casanovas.   La carpa estarà instal·lada des de les 18h a les 20h per informar la ciutadania pratenca, i a les 19:30 rebrà la visita del Senador per Esquerra Republicana Bernat Picornell. Picornell atendrà als mitjans a les 19.30h i aquest acte servirá per començar la Campanya pel SÍ al Prat de Llobregat.   

ERC sol·licita a la Fiscalia que s’aturi l’enderroc del Teatre de L’Artesà i que investiguin si s’ha comès algun delicte en el procés seguit fins ara.

ERC sol·licita a la Fiscalia que s’aturi l’enderroc del Teatre de L’Artesà i que investiguin si s’ha comès algun delicte en el procés seguit fins ara   A més, proposem que la Conselleria de Cultura estudiï la possibilitat de declarar tot L’Artesà com a Bé Cultural d’Interès Nacional   El Grup Municipal d’Esquerra Republicana del Prat, juntament amb d’altres formacions polítiques, ha registrat avui davant la Fiscalia i la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya la sol·licitud d’aturar l’enderroc del Teatre de L’Artesà per part de l’equip de govern de l’Ajuntament del Prat. Una proposta plantejada pel grup d’Esquerra Republicana i que ha comptat amb el suport dels grups municipals de PDeCAT, Guanyem i del Regidor No Adscrit José López Castro.   A la sol·licitud presentada davant la Fiscalia, demanem que s’obrin diligències per comprovar si s’ha comès algun delicte, entre ells prevaricació, per part de l’equip de govern en el procés del nou teatre. També reclamem que es paralitzi el projecte d’enderroc i de nou teatre fins que tot el procés estigui investigat i garantit. Demanem que investigui si s’ha incomplert l’article 3.1 de la Llei 9/1993 que obliga totes les administracions a vetllar pel patrimoni tant públic com privat, i l’article 21 de la mateixa llei, que estableix el deure de conservació que tenen tots els propietaris de béns integrants del patrimoni cultural català, i si d’aquests incompliments se’n pot deduir responsabilitat de deixació o prevaricació.   Davant de la Direcció General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, hem sol·licitat que s’incoï expedient per tal de declarar la totalitat de l’edifici de L’Artesà com a Bé Cultural d’Interès Nacional, i que mentre duri aquest procés s’aturin totes les llicències i projectes existents per actuar sobre l’edifici actualment.   Al llarg de tot aquest procès, l'Equip de Govern de l'Ajuntament del Prat format per ICV-EUiA i PSC ha tornat a menysprear el diàleg i el consens per a entendre les diverses visions sobre el futur del Teatre de L'Artesà.

L10, El Prat, Esquerra El Prat, ERC El Prat, Autobús, Ple Municipal

Volem que l'autobús L10 torni a circular pel nucli antic

Al darrer Ple Municipal vam demanar a l'equip de govern que faci les reclamacions necessàries per a que l'autobús L10, que connecta la nostra ciutat amb l'Hospital de Bellvitge, L'Hospitalet i d'altres poblacions veïnes, torni a circular per l'estació de RENFE i l'Avinguda Josep Anselm Clavé. Per les obres de l'Avinguda, la línia L10 ha variat el seu recorregut i ara deixa sense servei a una part important de veïns del Prat. Parlem sobretot de gent gran, que feia servir aquesta línia de bus urbà per a desplaçar-s'hi a l'Hospital de Bellvitge i que ara li resulta més complicat poder fer-ho. Volem Transport Públic, proper i de qualitat per a tothom!

ERC, Esquerra El Prat, AJuntament del Prat

RESUM DEL PLE] L'equip de govern tira pel dret i menysprea el diàleg

Al Ple Municipal de dimecres 7 de juny, l'Equip de Govern de l'Ajuntament del Prat format per ICV-EUiA i PSC ha tornat a menysprear el diàleg i el consens per a entendre les diverses visions sobre el futur del Teatre de L'Artesà.  Lamentem que l'equip de Govern només hagi respòs a dues, de les múltiples preguntes formulades al ple per la Plataforma Aturem l'Enderroc, Salvem L'Artesà. A més, els governants han decidit tirar pel dret, sense obrir cap intent de diàleg amb cap de les persones que poden tenir una altra versió del futur del teatre.  Rebutgem el to impertinent i altiu del Portaveu d'IC-V i Tinent d'Alcalde Rafael Duarte, i també el contingut del seu discurs. Un discurs on es defensa una democràcia low cost, resignant a la gent a opinar cada 4 anys, i on es creuen que només l'equip de govern sap el que realment volen els pratencs. En paraules de la nostra regidora Núria Sanahuja "Governeu pels pratencs, però sense ells" Des d'Esquerra Republicana del Prat, seguim reclamant que s'aturin les obres de L'Artesà i que s'opti per una rehabilitació i no pas per un enderroc de l'antic Teatre. Repassant el Ple Municipal, també cal destacar l'Aprovació del nou ROM (Reglament Orgànic Municipal). Un document bàsic pel funcionament de l'Ajuntament i que és el primer document que l'equip de Govern s'ha avingut a treballar amb l'oposició, i que casualment (o no) totes les parts han quedat satisfets. Per això reclamem més diàleg, en tots els sentits, a l'equip de govern del Prat.  Podeu recuperar i escoltar algunes intervencions al Ple del portaveu d'ERC El Prat Jordi Ibern, al següent enllaç https://www.facebook.com/esquerra.elprat/videos/877109735774557/?hc_ref=SEARCH  

El Prat, Artesà, El Prat de Llobregat, Enderroc, Teatre, Teatre Artesà

L’Equip de Govern es fa el sord, no dialoga i decreta el desatllojament de L’Artesà

Des d’ERC – El Prat donem suport al civisme i voluntat dels acampats, i critiquem com la nostra regidora Núria Sanahuja ha estat tractada amb brusquedat per part dels cossos policials.   Finalment, l’Equip de Govern de l’Ajuntament del Prat ha tirat pel dret i ha desatllotjat l’acampada que protestava per aturar l’enderroc del Teatre de L’Artesà. En cap moment s’han tingut en compte les reclamacions de la Plataforma Salvem L’Artesà i ni tan sols aquests dies, amb veïns acampats al recinte, s’han dignat a oferir diàleg.   El Grup d’ERC – EL PRAT va demanar ahir una reunió d’urgència amb l’alcalde del Prat, qui per cortesia va rebre els dos regidors del grup. A l’encontre Tejedor va afirmar que no hi havia res a negociar. Hores després, L’Artesà era desatllotjat.   Amb aquests fets recalquem:   Tot el suport al civisme i a la voluntat dels acampats, que demanaven a l’equip de govern que escoltés a un grup important de veïns del Prat amb idees diferents a les que té l’Ajuntament sobre el Teatre de L’Artesà   Condemnem el Decret d’Alcaldia de desallotjament del pati del Teatre, redactat per l’equip de govern de ICV-EUiA i PSC, i l’absoluta desproporció de l’actuació, amb una cinquantena d’agents de Policia Local i Mossos d’Esquadra. Un fet que demostra la incoherència d’ICV-EUiA, que al Prat actua així però no a d’altres indrets on governa.   Lamentem el tracte rebut per la regidora d’ERC – El Prat, Núria Sanahuja, al llarg del desallotjament per part dels cossos policials. Tot i identificar-se com a regidora del ple municipal, ha estat tractada amb brusquedat i desconsideració.     Convidem la ciutadania a assistir avui a les 19.30H a la Manifestació a la Plaça de la Vila del Prat per mostrar el rebuig a actuacions com aquestes, contràries al diàleg per part d’un equip de govern que deriva tics d’autoritarisme i manca de qualitat democràtica.