El Prat

Totes les notícies


Jordi Ibern és el candidat d’ERC per ser alcalde del Prat

Ibern tornarà a encapçalar la llista d’Esquerra Republicana a les eleccions municipals de l’any vinent amb un missatge carregat de valors republicans. D’altra banda, Sergi Morales és el nou president de l’executiva local d’ERC   Jordi Ibern tornarà a encapçalar la llista d’Esquerra Republicana de Catalunya a les eleccions municipals de l’any vinent. Ibern ha rebut el suport majoritari de l’Assemblea del partit, oberta a la ciutadania i celebrada aquest dissabte al Centre Cívic Jardins de la Pau. El missatge de Jordi Ibern a l’assemblea ha estat carregat de valors republicans. De llibertat, d’igualtat, de respecte, de democràcia, d’inclusió per fer de “El Prat, la nostra república al món”. El candidat a l’alcaldia del Prat ha remarcat que “Som l’alternativa real a l’actual equip de govern, que no sap escoltar després de tants anys governant amb tics autoritaris. Les persones de la nostra ciutat, els comerciants, les entitats, necessiten ser escoltades”. Ibern ha remarcat que el programa se centrarà en temes com l’habitatge, les oportunitats laborals, la violència de gènere, la igualtat efectiva i real entre homes i dones o els problemes del jovent de la ciutat, com la manca d’oci.   Jordi Ibern ha rebut el suport de Jordi Albert, diputat comarcal d’ERC al Parlament de Catalunya   Nova Executiva i homenatge a Margarita Bruixola   L’Assemblea també ha escollit la nova Executiva de la secció local d’Esquerra Republicana Catalunya. Sergi Morales és el nou president, en un equip format per persones joves i implicades al teixit associatiu de la ciutat. Meritxell Charavia, Ana Ventura, Marcel Camps, Alfonso Morales. Gerard Oró i Oscar Hinarejos León són els membres d’aquesta nova executiva local.   En el decurs de l’acte, Esquerra Republicana del Prat ha volgut homenatjar Margarita Bruixola, filla de Joan Bruixola, últim alcalde republicà del Prat de Llobregat. (1937-1939), com a testimoni de la vigència dels valors republicans a la nostra ciutat i que representa Esquerra Republicana de Catalunya.

L' Alcalde fent-li entrega d'una de les diverses felicitacions públiques que ha rebut al llarg de la seva trajectòria policial

"El cap de la Policia Local considerava incompatible ser mare amb la meva condició de comandament"

El Grup Municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament del Prat ja ha demanat dues vegades la dimissió del cap de la Policia Local del Prat, Ramon Dosaigues. La primera, per excés de zel. La segona, per un presumpte cas d’assetjament psicològic a la Cap de Torn Roser Ruiz. Roser Ruiz. Té 46 anys i és agent de policia local des de fa 26.  Amb un currículum envejable, actualment es troba de baixa del cos. El Síndic de Greuges ja s’ha mostrat favorable a la demanda de Roser en aquest cas d’assetjament. Roser explica, en aquesta entrevista a ERC El Prat, els motius que l’han dut fins aquí . Sóc Roser Ruiz, tinc 49 anys i porto 26 anys treballant com a policia local. Vaig començar a  l'any 1992  com a interina ,  a  l'any 1993  vaig aprovar  una plaça com a funcionària i vaig marxar a l'Escola de Policia de Catalunya per realitzar  el curs bàsic d'agent que va durar 9 mesos. El juny de 1994 vaig finalitzar el curs amb la qualificació final d'excel·lent, quedant entre les 10 primeres de promoció de mossos i policies locals, motiu pel qual vaig rebre una beca  per anar  a l'Escola de la  Policia  Muntada del Canadà. Un cop incorporada al Prat, vaig cursar el Graduat de Criminologia i Política Criminal i posteriorment  la Llicenciatura de Criminologia. L'any 2003 vaig opositar per primer cop a caporal, però el meu embaràs de 7 mesos em va impedir poder optar a la plaça, malgrat que ho vaig intentar, però no vaig poder superar les proves físiques. Va ser molt injust i discriminatori per la manca de normativa que eviti que  la maternitat sigui un impediment per promocionar professionalment. Finalment, l'any 2005 ho vaig intentar de nou i vaig aprovar la plaça de Caporal. Durant l'etapa  de caporal , vaig participar en diversos projectes municipals força interessants com: Responsable de la unitat policial de control d'absentisme escolar i membre del Pla Local d'absentisme escolar de l'Ajuntament del Prat . Membre de la Comissió tècnica per l'elaboració del primer protocol d'actuació d'infància i adolescència en risc del Prat de LLobregat.

El Prat, la Meva República al Món

El Prat, la meva República al món

Comença la campanya republicana. Esquerra Republicana del Prat arrenca una sèrie d’actes i accions que serviran transmetre els missatges del republicanisme. La campanya finalitzarà amb l’assemblea d’elecció del o de la cap de llista del partit a les properes eleccions municipals i la nova executiva local. El primer acte serà dissabte 3 de març.   Esquerra Republicana del Prat inicia la campanya “El Prat, la meva República al món”. Sota aquest títol, ERC vol presentar cada setmana una sèrie de valors associats al republicanisme com ara la llibertat, la igualtat, la honestedat, la democràcia i la fraternitat, i lligats a la realitat del municipi del Prat. Esperem que la ciutadania faci seu aquest lema i conegui les bondats dels valors del republicanisme que representa el partit i que vol que impregnin les polítiques de l’Ajuntament del Prat.   El primer acte serà aquest dissabte 3 de març a les 11 del matí. Esquerra Republicana de Catalunya al Prat serà present amb una parada informativa a la cruïlla entre Av. Verge de Montserrat i Av. Gallart i Monés (La Zonilla). Ens acompanyarà Bernat Picornell, senador per ERC. En aquest punt, la ciutadania podrà enviar cartes de suport als empresonats polítics i disposarà de material divers per fer de “El Prat, la Meva República al Món”.  

Targeta Rosa El Prat

Al Prat volem la Targeta Rosa als 60 anys!

Aquesta és la demanda que el grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament del Prat va formular a l’equip de govern al passat Ple Municipal. Per què la ciutadania del Prat no pot accedir a aquesta bonificació com si ho fan a d’altres municipis com Barcelona o L’Hospitalet?   La ciutadania del Prat de Llobregat es troba en la franja d’edat més alta per accedir a la targeta rosa  de tots els municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Si l’any vinent, segons les previsions de l’equip de govern, les arques municipals tindran endeutament zero, el grup municipal d’ERC creu que es pot seguir avançant en millores de caire social. És per aquest motiu que demanem rebaixar als 60 anys la franja d’edat de la població pratenca que pot accedir a les bonificacions que ofereix la targeta rosa. Es tracta d’una decisió que depèn directament de l’Ajuntament del Prat i considerem que s’ha de protegir a aquelles persones susceptibles d’haver patit retallades en els seus ingressos familiars.   Cal recordar que els requisits de la ciutadania pratenca per accedir a la Targeta Rosa són els de tenir 65 anys, o una discapacitat igual o superior al 33%. En canvi, a d’altres municipis com Esplugues, Sant Boi o Badalona la franja d’accés es troba als 62 anys. I a Barcelona i L’Hospitalet de Llobregat la Targeta Rosa es pot obtenir als 60 anys.   El grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya segueix apostant pel republicanisme i els valors que representa.    

Tanatori

ERC demana una transparència total de serveis i preus dels serveis funeraris del Prat

Per aquest motiu, reclama l’obligatorietat de la creació d’un catàleg de Serveis que estigui a disposició de la ciutadania, i que s’ampliï l’oferta d’operadors funeraris al municipi.   Al Ple del mes de desembre, l’equip de govern, amb el vot favorable d’ERC, va aprovar inicialment la Modificació de l’Ordenança General de Serveis Funeraris. Obert el període d’al·legacions, el Grup Municipal d’ERC n’ha presentat tot un seguit de propostes a aquesta modificació.   El grup Municipal d’ERC demana una transparència total de serveis i preus dels serveis funeraris. I és que demanem que l’Administració Pública estigui pendent del control d’aquests serveis i dels operadors que els ofereixen. Precisament, veiem necessari que concorrin més d’un operador per tal de poder ampliar l’oferta i així repercutir en una varietat de preus, afavorint els consumidors.   D’altra banda, demanem amb insistència la creació d’un catàleg de serveis funeraris que estigui a disposició de la ciutadania. En aquest catàleg, s’haurà d’explicitar la totalitat de serveis i de preus. Al mateix temps, demanem exigir el certificat de recepció d'aquest Catàleg de Serveis per part dels usuaris per garantir que tothom té informació necessària per tal d’accedir, per exemple, a serveis gratuïts o bonificats.   No volem desaprofitar l'ocasió per reiterar la nostra sol·licitud a l'Ajuntament del Prat de Llobregat a estudiar la viabilitat de la municipalització d'aquests serveis que, aprofitant les estructures  d'alguna de les empreses municipals, ens podrien garantir donar un servei respectuós, inclusiu, econòmicament assequible, ecològic i molt més transparent quan estem parlant d'un servei essencial i d'interès general.    

Policia Local del Prat, El Prat de Llobregat,

Demanem la dimissió del Cap de la Policia Local, Ramon Dosaigues

Les actuacions repressives de la Policia Local del Prat els darrers dies, arrel de l’inici de la campanya pel referèndum i dies posteriors, han provocat que el portaveu del Grup Municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament del Prat, Jordi Ibern hagi demanat al Ple Municipal la dimissió del cap de la Policia Local, l’Inspector Ramon Dosaigues.   L’Ajuntament del Prat va emetre un comunicat el passat 2 d’octubre amb el que condemnava les actuacions de Policia Nacional i Guàrdia Civil contra la ciutadania que va defensar el seu dret a vot el diumenge 1 d’octubre. Un comunicat emès sense consens amb la resta de grups polítics municipals i en el que s’obvia condemnar l’actuació repressiva i sancionadora per part de la Policia Local del Prat al llarg del període de campanya electoral pel referèndum.   La Policia Local del Prat, sota les ordres del seu responsable, l’Inspector Ramon Dosaigues ha actuat “Amb un exagerat excés de zel en el compliment de la norma. Val com a exemple diumenge passat, Quan la jornada de votació ja havia finalitzat, i va perseguir dos ciutadans pratencs des d'un col·legi electoral fins a la Plaça de la Vila, on van fer el “numerat” d’identificar-los” A més, Jordi Ibern lamenta: “S’han identificat i sancionat ciutadans pratencs pel mateix que jo vaig fer, que era penjar una pancarta un dels dies de campanya. Per què a ell sí i a mi no? Són prejudicis? És discriminació entre ciutadans del Prat?” Recordem la matinada del 16 de setembre, quan cinc membres del nostre partit van ser identificats per la Policia Local mentre penjaven una pancarta que, posteriorment, va ser requisada per aquest cos policial. El migdia del 16 de setembre, la Policia Local del Prat, de nou, va identificar a una desena de persones mentre participaven en una carpa informativa. Una carpa que comptava amb autorització municipal i situada a peu de carrer. El cos policial es va endur una part del material que repartien, de caire informatiu del partit.

ERC, El Prat de Llobregat, SI

“Mai hem estat tan a prop de la independència. Hem de treballar per tirar endavant un futur millor amb la nova República Catalana”

Avui, dimarts 25 de juliol, hem començat la Campanya pel SÍ al referèndum per la independència al Prat. Ho ha fet amb una carpa instal·lada a l’Avinguda Verge de Montserrat que ha comptat amb la presència del Portaveu del Grup Municipal d’ERC, Jordi Ibern, i del Senador per ERC Bernat Picornell.   La campanya, que s’estendrà arreu del territori català, vol eixamplar la base social del foment del vot en el referèndum de l’1 d’octubre, i especialment, en el vot favorable a la Independència. Jordi Ibern, Portaveu del Grup Municipal d’Esquerra al Prat, ha destacat: “El que volem és treballar amb la gent, per tenir una República Catalana amb una Constitució feta pel poble i per al poble. Volem fer petits actes amb entitats veïnals i socials per tal de donar a conèixer els efectes positius del Sí a la independència. Mai hem estat tant a prop de la independència. Molta gent està conscienciada d’anar a votar, i el que hem de fer és que votin SÍ, amb un futur millor a la nova República Catalana.”   L’inici de la Campanya pel SÍ al Prat de Llobregat ha comptat amb la presència del Senador del Grup d’Esquerra Republicana, Bernat Picornell. El senador ha assegurat que: “El referèndum plantejat té TOTES les garanties democràtiques. El Govern del país assumeix la responsabilitat i l’organització del referèndum. El que farem serà preguntar quin és el futur polític que esperen per Catalunya, comandat amb una força majoritària de parlamentaris i l’empeny del Govern. Esperem que el resultat sigui vinculant i d’aplicació immediata pel bé del nostre país.”    Des d’Esquerra Republicana de Catalunya, convoquem tota la ciutadania de Catalunya a votar. Creiem en la democràcia, i en totes les garanties que té aquest referèndum per fer-ho, i en el futur de la nova República Catalana.  

El Prat, ERC, Esquerra, Esquerra El Prat, Esquerra Republicana de Catalunya, SI

Comença la campanya pel SÍ al Prat

El proper dimarts 25 de juliol, comencem la Campanya pel SÍ al referéndum per la independencia.   Esquerra Republicana a El Prat de Llobregat instal·larà una Carpa Informativa el proper dimarts a la cruïlla de l’Avinguda Verge de Montserrat amb el carrer de Jaume Casanovas.   La carpa estarà instal·lada des de les 18h a les 20h per informar la ciutadania pratenca, i a les 19:30 rebrà la visita del Senador per Esquerra Republicana Bernat Picornell. Picornell atendrà als mitjans a les 19.30h i aquest acte servirá per començar la Campanya pel SÍ al Prat de Llobregat.   

ERC sol·licita a la Fiscalia que s’aturi l’enderroc del Teatre de L’Artesà i que investiguin si s’ha comès algun delicte en el procés seguit fins ara.

ERC sol·licita a la Fiscalia que s’aturi l’enderroc del Teatre de L’Artesà i que investiguin si s’ha comès algun delicte en el procés seguit fins ara   A més, proposem que la Conselleria de Cultura estudiï la possibilitat de declarar tot L’Artesà com a Bé Cultural d’Interès Nacional   El Grup Municipal d’Esquerra Republicana del Prat, juntament amb d’altres formacions polítiques, ha registrat avui davant la Fiscalia i la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya la sol·licitud d’aturar l’enderroc del Teatre de L’Artesà per part de l’equip de govern de l’Ajuntament del Prat. Una proposta plantejada pel grup d’Esquerra Republicana i que ha comptat amb el suport dels grups municipals de PDeCAT, Guanyem i del Regidor No Adscrit José López Castro.   A la sol·licitud presentada davant la Fiscalia, demanem que s’obrin diligències per comprovar si s’ha comès algun delicte, entre ells prevaricació, per part de l’equip de govern en el procés del nou teatre. També reclamem que es paralitzi el projecte d’enderroc i de nou teatre fins que tot el procés estigui investigat i garantit. Demanem que investigui si s’ha incomplert l’article 3.1 de la Llei 9/1993 que obliga totes les administracions a vetllar pel patrimoni tant públic com privat, i l’article 21 de la mateixa llei, que estableix el deure de conservació que tenen tots els propietaris de béns integrants del patrimoni cultural català, i si d’aquests incompliments se’n pot deduir responsabilitat de deixació o prevaricació.   Davant de la Direcció General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, hem sol·licitat que s’incoï expedient per tal de declarar la totalitat de l’edifici de L’Artesà com a Bé Cultural d’Interès Nacional, i que mentre duri aquest procés s’aturin totes les llicències i projectes existents per actuar sobre l’edifici actualment.   Al llarg de tot aquest procès, l'Equip de Govern de l'Ajuntament del Prat format per ICV-EUiA i PSC ha tornat a menysprear el diàleg i el consens per a entendre les diverses visions sobre el futur del Teatre de L'Artesà.