El Prat

Totes les notícies


Jordi Ibern és el candidat d’ERC per ser alcalde del Prat

Ibern tornarà a encapçalar la llista d’Esquerra Republicana a les eleccions municipals de l’any vinent amb un missatge carregat de valors republicans. D’altra banda, Sergi Morales és el nou president de l’executiva local d’ERC   Jordi Ibern tornarà a encapçalar la llista d’Esquerra Republicana de Catalunya a les eleccions municipals de l’any vinent. Ibern ha rebut el suport majoritari de l’Assemblea del partit, oberta a la ciutadania i celebrada aquest dissabte al Centre Cívic Jardins de la Pau. El missatge de Jordi Ibern a l’assemblea ha estat carregat de valors republicans. De llibertat, d’igualtat, de respecte, de democràcia, d’inclusió per fer de “El Prat, la nostra república al món”. El candidat a l’alcaldia del Prat ha remarcat que “Som l’alternativa real a l’actual equip de govern, que no sap escoltar després de tants anys governant amb tics autoritaris. Les persones de la nostra ciutat, els comerciants, les entitats, necessiten ser escoltades”. Ibern ha remarcat que el programa se centrarà en temes com l’habitatge, les oportunitats laborals, la violència de gènere, la igualtat efectiva i real entre homes i dones o els problemes del jovent de la ciutat, com la manca d’oci.   Jordi Ibern ha rebut el suport de Jordi Albert, diputat comarcal d’ERC al Parlament de Catalunya   Nova Executiva i homenatge a Margarita Bruixola   L’Assemblea també ha escollit la nova Executiva de la secció local d’Esquerra Republicana Catalunya. Sergi Morales és el nou president, en un equip format per persones joves i implicades al teixit associatiu de la ciutat. Meritxell Charavia, Ana Ventura, Marcel Camps, Alfonso Morales. Gerard Oró i Oscar Hinarejos León són els membres d’aquesta nova executiva local.   En el decurs de l’acte, Esquerra Republicana del Prat ha volgut homenatjar Margarita Bruixola, filla de Joan Bruixola, últim alcalde republicà del Prat de Llobregat. (1937-1939), com a testimoni de la vigència dels valors republicans a la nostra ciutat i que representa Esquerra Republicana de Catalunya.

ERC El Prat demana que llueixi un llaç groc a la façana de l’Ajuntament fins que s’alliberin els presos polítics

Al darrer Ple Municipal, el portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya, Jordi Ibern va demanar al Ple de l’Ajuntament del Prat que pengés a la façana del consistori un llaç groc fins l’alliberament dels presos polítics. Demanem la llibertat immediata per a tots els membres del Govern empresonats i, com ja hem demanat en reiterades ocasions, de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, presidents de l’ANC i d’Òmnium respectivament.   El balcó del nostre Ajuntament ha lluït i ha de seguir lluint, llaços de color rosa, de color lila. Per aquest motiu, Jordi Ibern demana: “Que afegim un llaç de color groc per reclamar, sense cap més text, la llibertat dels presos polítics. Ningú es pot atrevir a dir que no en tenim quan pensem amb els presidents de les dues entitats sobiranistes del país, en Jordi Sánchez i en Jordi Cuixart. Ningú ho pot dir, perquè tenim una meitat del Govern de la Generalitat a la presó i l’altra mitat, amb el President al capdavant, a l’exili.”    Des d’ERC El Prat, rebutgem la utilització aclaparadora de la via judicial, que acaba marginant la política i les vies democràtiques de solució. Només hi ha una via possible, la de la política, la democràcia i el diàleg que des d’avui mateix necessitem reconstruir per trobar una solució al gravíssim conflicte que vivim a Catalunya. Els grups municipals d’ICV-EUiA, del PSC, d’ERC, de SE PUEDE, de GUANYEM  i del PDeCAT vam signar un comunicat conjunt. Esperem que la signatura d’aquell comunicat, que no va anar més enllà de la web local i d’una piulada que va arribar a molt poca gent, no fos un “gest” per mantenir les aparences mentre ens estan aplicant l’article 155 “para recuperar la legalidad”.   El nostre requeriment és que el balcó de l’Ajuntament llueixi un llaç de color groc fins el seu alliberament.    

Lluís Companyds

Homenatge a Lluís Companys

Com cada any, us convidem a l’Acte d’Homenatge a Lluís Companys que celebrem el proper diumenge 15 d’octubre. Un acte que desenvoluparem als Jardins de Lluís Companys del Prat de Llobregat a les 12 del migdia i que servirà per recordar la figura del President Lluís Companys, afusellat el 15 d’octubre de 1940 pel règim franquista.   Al finalitzar l’acte, el portaveu del Grup Municipal d’ERC del Prat atendrà als mitjans de comunicació.  

Policia Local del Prat, El Prat de Llobregat,

Demanem la dimissió del Cap de la Policia Local, Ramon Dosaigues

Les actuacions repressives de la Policia Local del Prat els darrers dies, arrel de l’inici de la campanya pel referèndum i dies posteriors, han provocat que el portaveu del Grup Municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament del Prat, Jordi Ibern hagi demanat al Ple Municipal la dimissió del cap de la Policia Local, l’Inspector Ramon Dosaigues.   L’Ajuntament del Prat va emetre un comunicat el passat 2 d’octubre amb el que condemnava les actuacions de Policia Nacional i Guàrdia Civil contra la ciutadania que va defensar el seu dret a vot el diumenge 1 d’octubre. Un comunicat emès sense consens amb la resta de grups polítics municipals i en el que s’obvia condemnar l’actuació repressiva i sancionadora per part de la Policia Local del Prat al llarg del període de campanya electoral pel referèndum.   La Policia Local del Prat, sota les ordres del seu responsable, l’Inspector Ramon Dosaigues ha actuat “Amb un exagerat excés de zel en el compliment de la norma. Val com a exemple diumenge passat, Quan la jornada de votació ja havia finalitzat, i va perseguir dos ciutadans pratencs des d'un col·legi electoral fins a la Plaça de la Vila, on van fer el “numerat” d’identificar-los” A més, Jordi Ibern lamenta: “S’han identificat i sancionat ciutadans pratencs pel mateix que jo vaig fer, que era penjar una pancarta un dels dies de campanya. Per què a ell sí i a mi no? Són prejudicis? És discriminació entre ciutadans del Prat?” Recordem la matinada del 16 de setembre, quan cinc membres del nostre partit van ser identificats per la Policia Local mentre penjaven una pancarta que, posteriorment, va ser requisada per aquest cos policial. El migdia del 16 de setembre, la Policia Local del Prat, de nou, va identificar a una desena de persones mentre participaven en una carpa informativa. Una carpa que comptava amb autorització municipal i situada a peu de carrer. El cos policial es va endur una part del material que repartien, de caire informatiu del partit.

Jordi Ibern és requerit per la Policia Local del Prat de Llobregat

Lluitem pels drets democràtics

Esquerra Republicana del Prat de Llobregat vol denunciar amb aquest comunicat la vulneració de drets fonamentals que alguns dels seus membres han hagut de patir en els darrers dies. La matinada del 16 de setembre cinc dels seus membres van ser identificats per la Policia Local del Prat  de Llobregat mentre penjaven una pancarta que, posteriorment, van ser requisades per aquest cos policial. El migdia del 16 de setembre, la Policia Local del Prat, de nou, va identificar a una desena de persones mentre participaven en una carpa informativa. Una carpa que comptava amb autorització municipal i situada a peu de carrer. El cos policial s’ha endut una part del material que repartien, de caire informatiu del partit. Per tot això, denunciem: - La deriva repressiva del govern espanyol contra càrrecs públics catalans i contra la ciutadania catalana. - La vulneració d’alguns drets fonamentals, com el de llibertat d’expressió, informació o associació. - L’intent d’establir un clima de por per tal d’aturar els anhels democràtics de la societat catalana i pratenca. Alhora, demanem al Govern Municipal del Prat que defensi les llibertats civils de la ciutadania pratenca i que faci saber a les forces de seguretat que són de la seva competència que no poden vulnerar els drets a la lliure expressió, informació i associació. Els pratencs i pratenques, com a ciutadans, tenim drets fonamentals reconeguts per la legislació internacional que no poden ser vulnerats. Requisar cartells, perseguir impremtes o identificar ciutadans que l’únic que fan és exercir el seu dret a la lliure expressió passen per sobre d’aquests drets. Tanmateix, això l’únic que fa és motivar-nos per seguir endavant. La ciutadania pratenca i la catalana, a més a més de tots els ciutadans espanyols, no mereixem que els drets civils i democràtics siguin esclafats. Per tot això, amb un somriure a la cara, Esquerra Republicana del Prat i els seus membres seguirem sortint al carrer.

ERC, El Prat de Llobregat, SI

“Mai hem estat tan a prop de la independència. Hem de treballar per tirar endavant un futur millor amb la nova República Catalana”

Avui, dimarts 25 de juliol, hem començat la Campanya pel SÍ al referèndum per la independència al Prat. Ho ha fet amb una carpa instal·lada a l’Avinguda Verge de Montserrat que ha comptat amb la presència del Portaveu del Grup Municipal d’ERC, Jordi Ibern, i del Senador per ERC Bernat Picornell.   La campanya, que s’estendrà arreu del territori català, vol eixamplar la base social del foment del vot en el referèndum de l’1 d’octubre, i especialment, en el vot favorable a la Independència. Jordi Ibern, Portaveu del Grup Municipal d’Esquerra al Prat, ha destacat: “El que volem és treballar amb la gent, per tenir una República Catalana amb una Constitució feta pel poble i per al poble. Volem fer petits actes amb entitats veïnals i socials per tal de donar a conèixer els efectes positius del Sí a la independència. Mai hem estat tant a prop de la independència. Molta gent està conscienciada d’anar a votar, i el que hem de fer és que votin SÍ, amb un futur millor a la nova República Catalana.”   L’inici de la Campanya pel SÍ al Prat de Llobregat ha comptat amb la presència del Senador del Grup d’Esquerra Republicana, Bernat Picornell. El senador ha assegurat que: “El referèndum plantejat té TOTES les garanties democràtiques. El Govern del país assumeix la responsabilitat i l’organització del referèndum. El que farem serà preguntar quin és el futur polític que esperen per Catalunya, comandat amb una força majoritària de parlamentaris i l’empeny del Govern. Esperem que el resultat sigui vinculant i d’aplicació immediata pel bé del nostre país.”    Des d’Esquerra Republicana de Catalunya, convoquem tota la ciutadania de Catalunya a votar. Creiem en la democràcia, i en totes les garanties que té aquest referèndum per fer-ho, i en el futur de la nova República Catalana.  

El Prat, ERC, Esquerra, Esquerra El Prat, Esquerra Republicana de Catalunya, SI

Comença la campanya pel SÍ al Prat

El proper dimarts 25 de juliol, comencem la Campanya pel SÍ al referéndum per la independencia.   Esquerra Republicana a El Prat de Llobregat instal·larà una Carpa Informativa el proper dimarts a la cruïlla de l’Avinguda Verge de Montserrat amb el carrer de Jaume Casanovas.   La carpa estarà instal·lada des de les 18h a les 20h per informar la ciutadania pratenca, i a les 19:30 rebrà la visita del Senador per Esquerra Republicana Bernat Picornell. Picornell atendrà als mitjans a les 19.30h i aquest acte servirá per començar la Campanya pel SÍ al Prat de Llobregat.   

ERC sol·licita a la Fiscalia que s’aturi l’enderroc del Teatre de L’Artesà i que investiguin si s’ha comès algun delicte en el procés seguit fins ara.

ERC sol·licita a la Fiscalia que s’aturi l’enderroc del Teatre de L’Artesà i que investiguin si s’ha comès algun delicte en el procés seguit fins ara   A més, proposem que la Conselleria de Cultura estudiï la possibilitat de declarar tot L’Artesà com a Bé Cultural d’Interès Nacional   El Grup Municipal d’Esquerra Republicana del Prat, juntament amb d’altres formacions polítiques, ha registrat avui davant la Fiscalia i la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya la sol·licitud d’aturar l’enderroc del Teatre de L’Artesà per part de l’equip de govern de l’Ajuntament del Prat. Una proposta plantejada pel grup d’Esquerra Republicana i que ha comptat amb el suport dels grups municipals de PDeCAT, Guanyem i del Regidor No Adscrit José López Castro.   A la sol·licitud presentada davant la Fiscalia, demanem que s’obrin diligències per comprovar si s’ha comès algun delicte, entre ells prevaricació, per part de l’equip de govern en el procés del nou teatre. També reclamem que es paralitzi el projecte d’enderroc i de nou teatre fins que tot el procés estigui investigat i garantit. Demanem que investigui si s’ha incomplert l’article 3.1 de la Llei 9/1993 que obliga totes les administracions a vetllar pel patrimoni tant públic com privat, i l’article 21 de la mateixa llei, que estableix el deure de conservació que tenen tots els propietaris de béns integrants del patrimoni cultural català, i si d’aquests incompliments se’n pot deduir responsabilitat de deixació o prevaricació.   Davant de la Direcció General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, hem sol·licitat que s’incoï expedient per tal de declarar la totalitat de l’edifici de L’Artesà com a Bé Cultural d’Interès Nacional, i que mentre duri aquest procés s’aturin totes les llicències i projectes existents per actuar sobre l’edifici actualment.   Al llarg de tot aquest procès, l'Equip de Govern de l'Ajuntament del Prat format per ICV-EUiA i PSC ha tornat a menysprear el diàleg i el consens per a entendre les diverses visions sobre el futur del Teatre de L'Artesà.

ERC, Esquerra El Prat, AJuntament del Prat

RESUM DEL PLE] L'equip de govern tira pel dret i menysprea el diàleg

Al Ple Municipal de dimecres 7 de juny, l'Equip de Govern de l'Ajuntament del Prat format per ICV-EUiA i PSC ha tornat a menysprear el diàleg i el consens per a entendre les diverses visions sobre el futur del Teatre de L'Artesà.  Lamentem que l'equip de Govern només hagi respòs a dues, de les múltiples preguntes formulades al ple per la Plataforma Aturem l'Enderroc, Salvem L'Artesà. A més, els governants han decidit tirar pel dret, sense obrir cap intent de diàleg amb cap de les persones que poden tenir una altra versió del futur del teatre.  Rebutgem el to impertinent i altiu del Portaveu d'IC-V i Tinent d'Alcalde Rafael Duarte, i també el contingut del seu discurs. Un discurs on es defensa una democràcia low cost, resignant a la gent a opinar cada 4 anys, i on es creuen que només l'equip de govern sap el que realment volen els pratencs. En paraules de la nostra regidora Núria Sanahuja "Governeu pels pratencs, però sense ells" Des d'Esquerra Republicana del Prat, seguim reclamant que s'aturin les obres de L'Artesà i que s'opti per una rehabilitació i no pas per un enderroc de l'antic Teatre. Repassant el Ple Municipal, també cal destacar l'Aprovació del nou ROM (Reglament Orgànic Municipal). Un document bàsic pel funcionament de l'Ajuntament i que és el primer document que l'equip de Govern s'ha avingut a treballar amb l'oposició, i que casualment (o no) totes les parts han quedat satisfets. Per això reclamem més diàleg, en tots els sentits, a l'equip de govern del Prat.  Podeu recuperar i escoltar algunes intervencions al Ple del portaveu d'ERC El Prat Jordi Ibern, al següent enllaç https://www.facebook.com/esquerra.elprat/videos/877109735774557/?hc_ref=SEARCH