El Prat

Totes les notícies


Jordi Ibern és el candidat d’ERC per ser alcalde del Prat

Ibern tornarà a encapçalar la llista d’Esquerra Republicana a les eleccions municipals de l’any vinent amb un missatge carregat de valors republicans. D’altra banda, Sergi Morales és el nou president de l’executiva local d’ERC   Jordi Ibern tornarà a encapçalar la llista d’Esquerra Republicana de Catalunya a les eleccions municipals de l’any vinent. Ibern ha rebut el suport majoritari de l’Assemblea del partit, oberta a la ciutadania i celebrada aquest dissabte al Centre Cívic Jardins de la Pau. El missatge de Jordi Ibern a l’assemblea ha estat carregat de valors republicans. De llibertat, d’igualtat, de respecte, de democràcia, d’inclusió per fer de “El Prat, la nostra república al món”. El candidat a l’alcaldia del Prat ha remarcat que “Som l’alternativa real a l’actual equip de govern, que no sap escoltar després de tants anys governant amb tics autoritaris. Les persones de la nostra ciutat, els comerciants, les entitats, necessiten ser escoltades”. Ibern ha remarcat que el programa se centrarà en temes com l’habitatge, les oportunitats laborals, la violència de gènere, la igualtat efectiva i real entre homes i dones o els problemes del jovent de la ciutat, com la manca d’oci.   Jordi Ibern ha rebut el suport de Jordi Albert, diputat comarcal d’ERC al Parlament de Catalunya   Nova Executiva i homenatge a Margarita Bruixola   L’Assemblea també ha escollit la nova Executiva de la secció local d’Esquerra Republicana Catalunya. Sergi Morales és el nou president, en un equip format per persones joves i implicades al teixit associatiu de la ciutat. Meritxell Charavia, Ana Ventura, Marcel Camps, Alfonso Morales. Gerard Oró i Oscar Hinarejos León són els membres d’aquesta nova executiva local.   En el decurs de l’acte, Esquerra Republicana del Prat ha volgut homenatjar Margarita Bruixola, filla de Joan Bruixola, últim alcalde republicà del Prat de Llobregat. (1937-1939), com a testimoni de la vigència dels valors republicans a la nostra ciutat i que representa Esquerra Republicana de Catalunya.

L' Alcalde fent-li entrega d'una de les diverses felicitacions públiques que ha rebut al llarg de la seva trajectòria policial

"El cap de la Policia Local considerava incompatible ser mare amb la meva condició de comandament"

El Grup Municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament del Prat ja ha demanat dues vegades la dimissió del cap de la Policia Local del Prat, Ramon Dosaigues. La primera, per excés de zel. La segona, per un presumpte cas d’assetjament psicològic a la Cap de Torn Roser Ruiz. Roser Ruiz. Té 46 anys i és agent de policia local des de fa 26.  Amb un currículum envejable, actualment es troba de baixa del cos. El Síndic de Greuges ja s’ha mostrat favorable a la demanda de Roser en aquest cas d’assetjament. Roser explica, en aquesta entrevista a ERC El Prat, els motius que l’han dut fins aquí . Sóc Roser Ruiz, tinc 49 anys i porto 26 anys treballant com a policia local. Vaig començar a  l'any 1992  com a interina ,  a  l'any 1993  vaig aprovar  una plaça com a funcionària i vaig marxar a l'Escola de Policia de Catalunya per realitzar  el curs bàsic d'agent que va durar 9 mesos. El juny de 1994 vaig finalitzar el curs amb la qualificació final d'excel·lent, quedant entre les 10 primeres de promoció de mossos i policies locals, motiu pel qual vaig rebre una beca  per anar  a l'Escola de la  Policia  Muntada del Canadà. Un cop incorporada al Prat, vaig cursar el Graduat de Criminologia i Política Criminal i posteriorment  la Llicenciatura de Criminologia. L'any 2003 vaig opositar per primer cop a caporal, però el meu embaràs de 7 mesos em va impedir poder optar a la plaça, malgrat que ho vaig intentar, però no vaig poder superar les proves físiques. Va ser molt injust i discriminatori per la manca de normativa que eviti que  la maternitat sigui un impediment per promocionar professionalment. Finalment, l'any 2005 ho vaig intentar de nou i vaig aprovar la plaça de Caporal. Durant l'etapa  de caporal , vaig participar en diversos projectes municipals força interessants com: Responsable de la unitat policial de control d'absentisme escolar i membre del Pla Local d'absentisme escolar de l'Ajuntament del Prat . Membre de la Comissió tècnica per l'elaboració del primer protocol d'actuació d'infància i adolescència en risc del Prat de LLobregat.

El Prat, la Meva República al Món

El Prat, la meva República al món

Comença la campanya republicana. Esquerra Republicana del Prat arrenca una sèrie d’actes i accions que serviran transmetre els missatges del republicanisme. La campanya finalitzarà amb l’assemblea d’elecció del o de la cap de llista del partit a les properes eleccions municipals i la nova executiva local. El primer acte serà dissabte 3 de març.   Esquerra Republicana del Prat inicia la campanya “El Prat, la meva República al món”. Sota aquest títol, ERC vol presentar cada setmana una sèrie de valors associats al republicanisme com ara la llibertat, la igualtat, la honestedat, la democràcia i la fraternitat, i lligats a la realitat del municipi del Prat. Esperem que la ciutadania faci seu aquest lema i conegui les bondats dels valors del republicanisme que representa el partit i que vol que impregnin les polítiques de l’Ajuntament del Prat.   El primer acte serà aquest dissabte 3 de març a les 11 del matí. Esquerra Republicana de Catalunya al Prat serà present amb una parada informativa a la cruïlla entre Av. Verge de Montserrat i Av. Gallart i Monés (La Zonilla). Ens acompanyarà Bernat Picornell, senador per ERC. En aquest punt, la ciutadania podrà enviar cartes de suport als empresonats polítics i disposarà de material divers per fer de “El Prat, la Meva República al Món”.  

Targeta Rosa El Prat

Al Prat volem la Targeta Rosa als 60 anys!

Aquesta és la demanda que el grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament del Prat va formular a l’equip de govern al passat Ple Municipal. Per què la ciutadania del Prat no pot accedir a aquesta bonificació com si ho fan a d’altres municipis com Barcelona o L’Hospitalet?   La ciutadania del Prat de Llobregat es troba en la franja d’edat més alta per accedir a la targeta rosa  de tots els municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Si l’any vinent, segons les previsions de l’equip de govern, les arques municipals tindran endeutament zero, el grup municipal d’ERC creu que es pot seguir avançant en millores de caire social. És per aquest motiu que demanem rebaixar als 60 anys la franja d’edat de la població pratenca que pot accedir a les bonificacions que ofereix la targeta rosa. Es tracta d’una decisió que depèn directament de l’Ajuntament del Prat i considerem que s’ha de protegir a aquelles persones susceptibles d’haver patit retallades en els seus ingressos familiars.   Cal recordar que els requisits de la ciutadania pratenca per accedir a la Targeta Rosa són els de tenir 65 anys, o una discapacitat igual o superior al 33%. En canvi, a d’altres municipis com Esplugues, Sant Boi o Badalona la franja d’accés es troba als 62 anys. I a Barcelona i L’Hospitalet de Llobregat la Targeta Rosa es pot obtenir als 60 anys.   El grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya segueix apostant pel republicanisme i els valors que representa.    

Tanatori

ERC demana una transparència total de serveis i preus dels serveis funeraris del Prat

Per aquest motiu, reclama l’obligatorietat de la creació d’un catàleg de Serveis que estigui a disposició de la ciutadania, i que s’ampliï l’oferta d’operadors funeraris al municipi.   Al Ple del mes de desembre, l’equip de govern, amb el vot favorable d’ERC, va aprovar inicialment la Modificació de l’Ordenança General de Serveis Funeraris. Obert el període d’al·legacions, el Grup Municipal d’ERC n’ha presentat tot un seguit de propostes a aquesta modificació.   El grup Municipal d’ERC demana una transparència total de serveis i preus dels serveis funeraris. I és que demanem que l’Administració Pública estigui pendent del control d’aquests serveis i dels operadors que els ofereixen. Precisament, veiem necessari que concorrin més d’un operador per tal de poder ampliar l’oferta i així repercutir en una varietat de preus, afavorint els consumidors.   D’altra banda, demanem amb insistència la creació d’un catàleg de serveis funeraris que estigui a disposició de la ciutadania. En aquest catàleg, s’haurà d’explicitar la totalitat de serveis i de preus. Al mateix temps, demanem exigir el certificat de recepció d'aquest Catàleg de Serveis per part dels usuaris per garantir que tothom té informació necessària per tal d’accedir, per exemple, a serveis gratuïts o bonificats.   No volem desaprofitar l'ocasió per reiterar la nostra sol·licitud a l'Ajuntament del Prat de Llobregat a estudiar la viabilitat de la municipalització d'aquests serveis que, aprofitant les estructures  d'alguna de les empreses municipals, ens podrien garantir donar un servei respectuós, inclusiu, econòmicament assequible, ecològic i molt més transparent quan estem parlant d'un servei essencial i d'interès general.    

ERC El Prat demana que llueixi un llaç groc a la façana de l’Ajuntament fins que s’alliberin els presos polítics

Al darrer Ple Municipal, el portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya, Jordi Ibern va demanar al Ple de l’Ajuntament del Prat que pengés a la façana del consistori un llaç groc fins l’alliberament dels presos polítics. Demanem la llibertat immediata per a tots els membres del Govern empresonats i, com ja hem demanat en reiterades ocasions, de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, presidents de l’ANC i d’Òmnium respectivament.   El balcó del nostre Ajuntament ha lluït i ha de seguir lluint, llaços de color rosa, de color lila. Per aquest motiu, Jordi Ibern demana: “Que afegim un llaç de color groc per reclamar, sense cap més text, la llibertat dels presos polítics. Ningú es pot atrevir a dir que no en tenim quan pensem amb els presidents de les dues entitats sobiranistes del país, en Jordi Sánchez i en Jordi Cuixart. Ningú ho pot dir, perquè tenim una meitat del Govern de la Generalitat a la presó i l’altra mitat, amb el President al capdavant, a l’exili.”    Des d’ERC El Prat, rebutgem la utilització aclaparadora de la via judicial, que acaba marginant la política i les vies democràtiques de solució. Només hi ha una via possible, la de la política, la democràcia i el diàleg que des d’avui mateix necessitem reconstruir per trobar una solució al gravíssim conflicte que vivim a Catalunya. Els grups municipals d’ICV-EUiA, del PSC, d’ERC, de SE PUEDE, de GUANYEM  i del PDeCAT vam signar un comunicat conjunt. Esperem que la signatura d’aquell comunicat, que no va anar més enllà de la web local i d’una piulada que va arribar a molt poca gent, no fos un “gest” per mantenir les aparences mentre ens estan aplicant l’article 155 “para recuperar la legalidad”.   El nostre requeriment és que el balcó de l’Ajuntament llueixi un llaç de color groc fins el seu alliberament.    

Lluís Companyds

Homenatge a Lluís Companys

Com cada any, us convidem a l’Acte d’Homenatge a Lluís Companys que celebrem el proper diumenge 15 d’octubre. Un acte que desenvoluparem als Jardins de Lluís Companys del Prat de Llobregat a les 12 del migdia i que servirà per recordar la figura del President Lluís Companys, afusellat el 15 d’octubre de 1940 pel règim franquista.   Al finalitzar l’acte, el portaveu del Grup Municipal d’ERC del Prat atendrà als mitjans de comunicació.  

Policia Local del Prat, El Prat de Llobregat,

Demanem la dimissió del Cap de la Policia Local, Ramon Dosaigues

Les actuacions repressives de la Policia Local del Prat els darrers dies, arrel de l’inici de la campanya pel referèndum i dies posteriors, han provocat que el portaveu del Grup Municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament del Prat, Jordi Ibern hagi demanat al Ple Municipal la dimissió del cap de la Policia Local, l’Inspector Ramon Dosaigues.   L’Ajuntament del Prat va emetre un comunicat el passat 2 d’octubre amb el que condemnava les actuacions de Policia Nacional i Guàrdia Civil contra la ciutadania que va defensar el seu dret a vot el diumenge 1 d’octubre. Un comunicat emès sense consens amb la resta de grups polítics municipals i en el que s’obvia condemnar l’actuació repressiva i sancionadora per part de la Policia Local del Prat al llarg del període de campanya electoral pel referèndum.   La Policia Local del Prat, sota les ordres del seu responsable, l’Inspector Ramon Dosaigues ha actuat “Amb un exagerat excés de zel en el compliment de la norma. Val com a exemple diumenge passat, Quan la jornada de votació ja havia finalitzat, i va perseguir dos ciutadans pratencs des d'un col·legi electoral fins a la Plaça de la Vila, on van fer el “numerat” d’identificar-los” A més, Jordi Ibern lamenta: “S’han identificat i sancionat ciutadans pratencs pel mateix que jo vaig fer, que era penjar una pancarta un dels dies de campanya. Per què a ell sí i a mi no? Són prejudicis? És discriminació entre ciutadans del Prat?” Recordem la matinada del 16 de setembre, quan cinc membres del nostre partit van ser identificats per la Policia Local mentre penjaven una pancarta que, posteriorment, va ser requisada per aquest cos policial. El migdia del 16 de setembre, la Policia Local del Prat, de nou, va identificar a una desena de persones mentre participaven en una carpa informativa. Una carpa que comptava amb autorització municipal i situada a peu de carrer. El cos policial es va endur una part del material que repartien, de caire informatiu del partit.

Jordi Ibern és requerit per la Policia Local del Prat de Llobregat

Lluitem pels drets democràtics

Esquerra Republicana del Prat de Llobregat vol denunciar amb aquest comunicat la vulneració de drets fonamentals que alguns dels seus membres han hagut de patir en els darrers dies. La matinada del 16 de setembre cinc dels seus membres van ser identificats per la Policia Local del Prat  de Llobregat mentre penjaven una pancarta que, posteriorment, van ser requisades per aquest cos policial. El migdia del 16 de setembre, la Policia Local del Prat, de nou, va identificar a una desena de persones mentre participaven en una carpa informativa. Una carpa que comptava amb autorització municipal i situada a peu de carrer. El cos policial s’ha endut una part del material que repartien, de caire informatiu del partit. Per tot això, denunciem: - La deriva repressiva del govern espanyol contra càrrecs públics catalans i contra la ciutadania catalana. - La vulneració d’alguns drets fonamentals, com el de llibertat d’expressió, informació o associació. - L’intent d’establir un clima de por per tal d’aturar els anhels democràtics de la societat catalana i pratenca. Alhora, demanem al Govern Municipal del Prat que defensi les llibertats civils de la ciutadania pratenca i que faci saber a les forces de seguretat que són de la seva competència que no poden vulnerar els drets a la lliure expressió, informació i associació. Els pratencs i pratenques, com a ciutadans, tenim drets fonamentals reconeguts per la legislació internacional que no poden ser vulnerats. Requisar cartells, perseguir impremtes o identificar ciutadans que l’únic que fan és exercir el seu dret a la lliure expressió passen per sobre d’aquests drets. Tanmateix, això l’únic que fa és motivar-nos per seguir endavant. La ciutadania pratenca i la catalana, a més a més de tots els ciutadans espanyols, no mereixem que els drets civils i democràtics siguin esclafats. Per tot això, amb un somriure a la cara, Esquerra Republicana del Prat i els seus membres seguirem sortint al carrer.