El Prat

Totes les notícies


Jordi Ibern és el candidat d’ERC per ser alcalde del Prat

Ibern tornarà a encapçalar la llista d’Esquerra Republicana a les eleccions municipals de l’any vinent amb un missatge carregat de valors republicans. D’altra banda, Sergi Morales és el nou president de l’executiva local d’ERC   Jordi Ibern tornarà a encapçalar la llista d’Esquerra Republicana de Catalunya a les eleccions municipals de l’any vinent. Ibern ha rebut el suport majoritari de l’Assemblea del partit, oberta a la ciutadania i celebrada aquest dissabte al Centre Cívic Jardins de la Pau. El missatge de Jordi Ibern a l’assemblea ha estat carregat de valors republicans. De llibertat, d’igualtat, de respecte, de democràcia, d’inclusió per fer de “El Prat, la nostra república al món”. El candidat a l’alcaldia del Prat ha remarcat que “Som l’alternativa real a l’actual equip de govern, que no sap escoltar després de tants anys governant amb tics autoritaris. Les persones de la nostra ciutat, els comerciants, les entitats, necessiten ser escoltades”. Ibern ha remarcat que el programa se centrarà en temes com l’habitatge, les oportunitats laborals, la violència de gènere, la igualtat efectiva i real entre homes i dones o els problemes del jovent de la ciutat, com la manca d’oci.   Jordi Ibern ha rebut el suport de Jordi Albert, diputat comarcal d’ERC al Parlament de Catalunya   Nova Executiva i homenatge a Margarita Bruixola   L’Assemblea també ha escollit la nova Executiva de la secció local d’Esquerra Republicana Catalunya. Sergi Morales és el nou president, en un equip format per persones joves i implicades al teixit associatiu de la ciutat. Meritxell Charavia, Ana Ventura, Marcel Camps, Alfonso Morales. Gerard Oró i Oscar Hinarejos León són els membres d’aquesta nova executiva local.   En el decurs de l’acte, Esquerra Republicana del Prat ha volgut homenatjar Margarita Bruixola, filla de Joan Bruixola, últim alcalde republicà del Prat de Llobregat. (1937-1939), com a testimoni de la vigència dels valors republicans a la nostra ciutat i que representa Esquerra Republicana de Catalunya.

L' Alcalde fent-li entrega d'una de les diverses felicitacions públiques que ha rebut al llarg de la seva trajectòria policial

"El cap de la Policia Local considerava incompatible ser mare amb la meva condició de comandament"

El Grup Municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament del Prat ja ha demanat dues vegades la dimissió del cap de la Policia Local del Prat, Ramon Dosaigues. La primera, per excés de zel. La segona, per un presumpte cas d’assetjament psicològic a la Cap de Torn Roser Ruiz. Roser Ruiz. Té 46 anys i és agent de policia local des de fa 26.  Amb un currículum envejable, actualment es troba de baixa del cos. El Síndic de Greuges ja s’ha mostrat favorable a la demanda de Roser en aquest cas d’assetjament. Roser explica, en aquesta entrevista a ERC El Prat, els motius que l’han dut fins aquí . Sóc Roser Ruiz, tinc 49 anys i porto 26 anys treballant com a policia local. Vaig començar a  l'any 1992  com a interina ,  a  l'any 1993  vaig aprovar  una plaça com a funcionària i vaig marxar a l'Escola de Policia de Catalunya per realitzar  el curs bàsic d'agent que va durar 9 mesos. El juny de 1994 vaig finalitzar el curs amb la qualificació final d'excel·lent, quedant entre les 10 primeres de promoció de mossos i policies locals, motiu pel qual vaig rebre una beca  per anar  a l'Escola de la  Policia  Muntada del Canadà. Un cop incorporada al Prat, vaig cursar el Graduat de Criminologia i Política Criminal i posteriorment  la Llicenciatura de Criminologia. L'any 2003 vaig opositar per primer cop a caporal, però el meu embaràs de 7 mesos em va impedir poder optar a la plaça, malgrat que ho vaig intentar, però no vaig poder superar les proves físiques. Va ser molt injust i discriminatori per la manca de normativa que eviti que  la maternitat sigui un impediment per promocionar professionalment. Finalment, l'any 2005 ho vaig intentar de nou i vaig aprovar la plaça de Caporal. Durant l'etapa  de caporal , vaig participar en diversos projectes municipals força interessants com: Responsable de la unitat policial de control d'absentisme escolar i membre del Pla Local d'absentisme escolar de l'Ajuntament del Prat . Membre de la Comissió tècnica per l'elaboració del primer protocol d'actuació d'infància i adolescència en risc del Prat de LLobregat.

Targeta Rosa El Prat

Al Prat volem la Targeta Rosa als 60 anys!

Aquesta és la demanda que el grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament del Prat va formular a l’equip de govern al passat Ple Municipal. Per què la ciutadania del Prat no pot accedir a aquesta bonificació com si ho fan a d’altres municipis com Barcelona o L’Hospitalet?   La ciutadania del Prat de Llobregat es troba en la franja d’edat més alta per accedir a la targeta rosa  de tots els municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Si l’any vinent, segons les previsions de l’equip de govern, les arques municipals tindran endeutament zero, el grup municipal d’ERC creu que es pot seguir avançant en millores de caire social. És per aquest motiu que demanem rebaixar als 60 anys la franja d’edat de la població pratenca que pot accedir a les bonificacions que ofereix la targeta rosa. Es tracta d’una decisió que depèn directament de l’Ajuntament del Prat i considerem que s’ha de protegir a aquelles persones susceptibles d’haver patit retallades en els seus ingressos familiars.   Cal recordar que els requisits de la ciutadania pratenca per accedir a la Targeta Rosa són els de tenir 65 anys, o una discapacitat igual o superior al 33%. En canvi, a d’altres municipis com Esplugues, Sant Boi o Badalona la franja d’accés es troba als 62 anys. I a Barcelona i L’Hospitalet de Llobregat la Targeta Rosa es pot obtenir als 60 anys.   El grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya segueix apostant pel republicanisme i els valors que representa.    

Tejedor, Volem Votar

Si Tejedor no vol votar, que delegui!

“Tejedor continua vivint al 1978. Si no vol votar, que delegui en d’altres que sí volen fer-ho”   El portaveu d’ERC del Prat Jordi Ibern lamenta la decisió de Lluís Tejedor, alcalde del Prat, de no cedir espais pel referèndum de l’1 d’octubre i de  “restar ara a l'espera de les noves consideracions de la Generalitat al respecte”.   Davant la situació real  d’un país que té amenaçats a membres del Govern, del Parlament de Catalunya, a una majoria d’alcaldes i també a veïns i veïnes que volen exercir el seu dret a decidir, Jordi Ibern assegura que “Tejedor continua vivint al 1978, alineat amb tot el bloc constitucionalista” I el que més sorprèn, segueix Ibern, és el fet “de que membres del govern municipal sí que vulguin votar l’1 d’octubre. És per això que li demano a l’alcalde Tejedor que si no vol votar, que delegui, i sinó, que ens deixi a nosaltres, que sí que votarem i farem el referèndum”    Jordi Ibern també critica el discurs que l’alcalde va fer a l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya al Prat, aprofitant la seva posició per fer “un discurs partidista i sectari, sabedor que està a les acaballes de la seva vida política, però sense respectar la totalitat dels ideals del ple”.   Des d’Esquerra del Prat, lluitarem per Votar, i per votar SI.    

ERC, El Prat de Llobregat, SI

“Mai hem estat tan a prop de la independència. Hem de treballar per tirar endavant un futur millor amb la nova República Catalana”

Avui, dimarts 25 de juliol, hem començat la Campanya pel SÍ al referèndum per la independència al Prat. Ho ha fet amb una carpa instal·lada a l’Avinguda Verge de Montserrat que ha comptat amb la presència del Portaveu del Grup Municipal d’ERC, Jordi Ibern, i del Senador per ERC Bernat Picornell.   La campanya, que s’estendrà arreu del territori català, vol eixamplar la base social del foment del vot en el referèndum de l’1 d’octubre, i especialment, en el vot favorable a la Independència. Jordi Ibern, Portaveu del Grup Municipal d’Esquerra al Prat, ha destacat: “El que volem és treballar amb la gent, per tenir una República Catalana amb una Constitució feta pel poble i per al poble. Volem fer petits actes amb entitats veïnals i socials per tal de donar a conèixer els efectes positius del Sí a la independència. Mai hem estat tant a prop de la independència. Molta gent està conscienciada d’anar a votar, i el que hem de fer és que votin SÍ, amb un futur millor a la nova República Catalana.”   L’inici de la Campanya pel SÍ al Prat de Llobregat ha comptat amb la presència del Senador del Grup d’Esquerra Republicana, Bernat Picornell. El senador ha assegurat que: “El referèndum plantejat té TOTES les garanties democràtiques. El Govern del país assumeix la responsabilitat i l’organització del referèndum. El que farem serà preguntar quin és el futur polític que esperen per Catalunya, comandat amb una força majoritària de parlamentaris i l’empeny del Govern. Esperem que el resultat sigui vinculant i d’aplicació immediata pel bé del nostre país.”    Des d’Esquerra Republicana de Catalunya, convoquem tota la ciutadania de Catalunya a votar. Creiem en la democràcia, i en totes les garanties que té aquest referèndum per fer-ho, i en el futur de la nova República Catalana.  

ERC sol·licita a la Fiscalia que s’aturi l’enderroc del Teatre de L’Artesà i que investiguin si s’ha comès algun delicte en el procés seguit fins ara.

ERC sol·licita a la Fiscalia que s’aturi l’enderroc del Teatre de L’Artesà i que investiguin si s’ha comès algun delicte en el procés seguit fins ara   A més, proposem que la Conselleria de Cultura estudiï la possibilitat de declarar tot L’Artesà com a Bé Cultural d’Interès Nacional   El Grup Municipal d’Esquerra Republicana del Prat, juntament amb d’altres formacions polítiques, ha registrat avui davant la Fiscalia i la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya la sol·licitud d’aturar l’enderroc del Teatre de L’Artesà per part de l’equip de govern de l’Ajuntament del Prat. Una proposta plantejada pel grup d’Esquerra Republicana i que ha comptat amb el suport dels grups municipals de PDeCAT, Guanyem i del Regidor No Adscrit José López Castro.   A la sol·licitud presentada davant la Fiscalia, demanem que s’obrin diligències per comprovar si s’ha comès algun delicte, entre ells prevaricació, per part de l’equip de govern en el procés del nou teatre. També reclamem que es paralitzi el projecte d’enderroc i de nou teatre fins que tot el procés estigui investigat i garantit. Demanem que investigui si s’ha incomplert l’article 3.1 de la Llei 9/1993 que obliga totes les administracions a vetllar pel patrimoni tant públic com privat, i l’article 21 de la mateixa llei, que estableix el deure de conservació que tenen tots els propietaris de béns integrants del patrimoni cultural català, i si d’aquests incompliments se’n pot deduir responsabilitat de deixació o prevaricació.   Davant de la Direcció General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, hem sol·licitat que s’incoï expedient per tal de declarar la totalitat de l’edifici de L’Artesà com a Bé Cultural d’Interès Nacional, i que mentre duri aquest procés s’aturin totes les llicències i projectes existents per actuar sobre l’edifici actualment.   Al llarg de tot aquest procès, l'Equip de Govern de l'Ajuntament del Prat format per ICV-EUiA i PSC ha tornat a menysprear el diàleg i el consens per a entendre les diverses visions sobre el futur del Teatre de L'Artesà.

L10, El Prat, Esquerra El Prat, ERC El Prat, Autobús, Ple Municipal

Volem que l'autobús L10 torni a circular pel nucli antic

Al darrer Ple Municipal vam demanar a l'equip de govern que faci les reclamacions necessàries per a que l'autobús L10, que connecta la nostra ciutat amb l'Hospital de Bellvitge, L'Hospitalet i d'altres poblacions veïnes, torni a circular per l'estació de RENFE i l'Avinguda Josep Anselm Clavé. Per les obres de l'Avinguda, la línia L10 ha variat el seu recorregut i ara deixa sense servei a una part important de veïns del Prat. Parlem sobretot de gent gran, que feia servir aquesta línia de bus urbà per a desplaçar-s'hi a l'Hospital de Bellvitge i que ara li resulta més complicat poder fer-ho. Volem Transport Públic, proper i de qualitat per a tothom!

ERC, Esquerra El Prat, AJuntament del Prat

RESUM DEL PLE] L'equip de govern tira pel dret i menysprea el diàleg

Al Ple Municipal de dimecres 7 de juny, l'Equip de Govern de l'Ajuntament del Prat format per ICV-EUiA i PSC ha tornat a menysprear el diàleg i el consens per a entendre les diverses visions sobre el futur del Teatre de L'Artesà.  Lamentem que l'equip de Govern només hagi respòs a dues, de les múltiples preguntes formulades al ple per la Plataforma Aturem l'Enderroc, Salvem L'Artesà. A més, els governants han decidit tirar pel dret, sense obrir cap intent de diàleg amb cap de les persones que poden tenir una altra versió del futur del teatre.  Rebutgem el to impertinent i altiu del Portaveu d'IC-V i Tinent d'Alcalde Rafael Duarte, i també el contingut del seu discurs. Un discurs on es defensa una democràcia low cost, resignant a la gent a opinar cada 4 anys, i on es creuen que només l'equip de govern sap el que realment volen els pratencs. En paraules de la nostra regidora Núria Sanahuja "Governeu pels pratencs, però sense ells" Des d'Esquerra Republicana del Prat, seguim reclamant que s'aturin les obres de L'Artesà i que s'opti per una rehabilitació i no pas per un enderroc de l'antic Teatre. Repassant el Ple Municipal, també cal destacar l'Aprovació del nou ROM (Reglament Orgànic Municipal). Un document bàsic pel funcionament de l'Ajuntament i que és el primer document que l'equip de Govern s'ha avingut a treballar amb l'oposició, i que casualment (o no) totes les parts han quedat satisfets. Per això reclamem més diàleg, en tots els sentits, a l'equip de govern del Prat.  Podeu recuperar i escoltar algunes intervencions al Ple del portaveu d'ERC El Prat Jordi Ibern, al següent enllaç https://www.facebook.com/esquerra.elprat/videos/877109735774557/?hc_ref=SEARCH  

El Prat, Artesà, El Prat de Llobregat, Enderroc, Teatre, Teatre Artesà

Seguim demanant Aturem l'Enderroc de L'Artesà!

Davant de l’acte d’avui d’acampada popular al pati del teatre de L’Artesà, ERC – El Prat vol manifestar el seu suport al clam legítim dels acampats i que el que hauria d’haver fet l’equip de govern hagués estat escoltar el veïnat quan tocava i que la voluntat de la Plataforma d’aturar immediatament l’enderroc per trobar un acord consensuat no ha rebut resposta per part de l’Ajuntament, sense mostrat cap intenció de diàleg.  ERC-El Prat sempre s’ha mostrat contrari a l’enderroc de L’Artesà. Ja al seu dia vam denunciar que l’equip de govern no va escoltar la ciutadania, i entenem que la gent pugui prendre aquest tipus de reaccions per tal d’aturar l’enderroc d’aquest edifici emblemàtic de la ciutat.  Defensem que l'única manera d’afrontar la situació és demanant a l’Ajuntament que aturi el projecte, i segui amb els veïns i parts implicades amb veritable voluntat d’escoltar la gent, no com ha actuat fins el moment.