El Vendrell

Totes les notícies

Veiem «poques ganes» de tirar endavant el projecte de Les Madrigueres. La nostra regidora, Eva Mata, creu que el govern té «por» de fer enfadar a certs col·lectius .

Esquerra Republicana (ERC) del Vendrell veu «poques ganes» del govern local per tirar endavant el projecte de renaturalització de les Madrigueres. Així ho ha expressat la regidora del partit, Eva Mata, en una roda de premsa en què ha valorat que al ple del passat dimarts s'aprovés convertir les Madrigueres en un espai ZEPA per a preservar-lo, sense comptar amb el vot del govern, que es va abstenir al·legant que era una decisió que calia prendre amb més elements de valoració. «Amb aquest posicionament del govern ja va quedar tot demostrat», apunta Mata. La regidora ha afegit que el govern local té «por» de tirar endavant el projecte, per no fer enfadar a certs col·lectius. Mata recorda que el primer cop que van presentar el projecte als veïns de Sant Salvador van ser molt criticats. «És un projecte pel qual cal fer molta pedagogia, explicar molt a la gent el valor que pot tenir aquella zona», afirma Mata, que creu que els veïns «cada cop ho entenien més, i la segona reunió ja va anar millor». Però la regidora no veu el govern amb la voluntat de fer aquesta tasca. A més, també va mostrar els seus dubtes sobre si l'abalisament que es va fer a la platja es mantindrà igual, ja que aquest també va ser motiu de queixa per part dels banyistes.   Pel que fa a la moció aprovada per crear una oficina de control de contractes, el president d'ERC del Vendrell, Jaume Vallès, ha recordat que l'acord estipula «un termini màxim de tres mesos per implantar-la» i ha exigit al govern que el compleixi. «Nosaltres ja tenim un reglament completament redactat, però esperarem que el govern presenti el seu», ha afegit Vallès. ERC ha volgut remarcar que l'oficina «no tindrà cap cost pels ciutadans, a diferència del que apuntava el PP, ja que s'autofinança dins el mateix contracte».  

26/4/2017 Reunió amb l'alcalde.

El migdia de dimecres 26 d'abril de 2017 la portaveu del grup municipal, Eva Mata i el president local d’Esquerra Republicana del Vendrell, Jaume Vallès, ens hem reunit amb l’alcalde de la vila per parlar dels Pressupostos 2017. El senyor Carnicer ha manifestat el seu desgrat per la, segons les seves paraules, manca de voluntat d’ERC a signar-los i que, segons ell, queda palès en les reclamacions que vàrem exposar públicament la darrera setmana. Nosaltres l’hi hem dit que, aquesta afirmació era totalment contraria a la voluntat del nostre grup i hem reiterat que, amb aquelles propostes que vàrem fer arribar a l’alcaldia a través del SAC, no ens apartàrem gens ni mica del Document d’Acords que va enviar a tots els grups de l’oposició i que, l’únic que li reclamàvem, eren les clarificacions pertinents i necessàries que aquell document no contenia (adjuntem ambdós documents). Tot seguit les hem repassat de manera conjunta, punt a punt, i el senyor batlle ens ha manifestat que, en totes o gairebé totes les peticions hi estava d’acord, hi estaven treballant o ja hi havia un document que ens garantia el seu compliment. Arribats a aquest punt, hem mostrat la nostre satisfacció i li hem deixat dit que, si aquestes afirmacions i/o voluntats ens les donava per escrit, el grup municipal d’Esquerra Republicana del Vendrell, tal i com vàrem manifestar públicament, ens comprometem a estudiar la possibilitat de facilitar-li la signatura dels Pressupostos mitjançant la nostre abstenció. Hem quedat que ens donaria resposta al respecte i hem finalitzat la reunió.  

Gat escaldat de l’aigua tèbia fuig.

El passat dilluns 10 d’abril, l’alcalde de la vila, senyor Martí Carnicer, va convocar-nos al seu despatx de l’Ajuntament, per parlar del document d’Acords Pressupostaris, que l’equip del govern municipal ha mostrat a tots els grups de l’oposició. Només començar la reunió, el senyor Carnicer ja va deixar clar que, el què ens oferia no era negociable i que no perdéssim el temps intentant ampliar o modificar-ne el contingut. Nosaltres, la gent d’Esquerra Republicana del Vendrell, vam acceptar els seus arguments a contracor, però li deixàrem dit que aquell document, d’un sol full escrit per una sola cara, ens semblava poc precís i clarificador, i li sol·licitàrem informació específica que pregàrem ens fes arribar abans del 19 d’aquest mes. Bé doncs, el que hem rebut de l’alcaldia ha estat una nota dient-nos el següent: 1. Que la informació general de l’ajuntament la pot demanar la nostre regidora sempre que vulgui (ja ho ha fet) i els serveis municipals l’hi facilitaran encantats (no ho han fet pas). 2. Que la informació que correspon al pressupost per l’any 2017 encara s’està preparant (van tard) i que el seu desenvolupament s’acordarà NOMÉS amb els grups que manifestin la seva voluntat d’acceptar-lo (nosaltres volem acceptar-lo... precisament per això demanem més informació). I finalment... 3. Que els detalls relatius als projectes i partides pel 2017, només estaran disponibles quant els projectes i les partides ja s’hagin aprovat (fantàstic). O sia, que el senyor alcalde ens demana que li signem un xec en blanc. Queda clar, que ERC en cap cas donarà un “xec en blanc” a ningú, i referent a aquest assumpte,no podem donar suport “incondicional” a un pressupost que s’allunya del què entenem s’hauria de fer. Però nosaltres, no estem per “destruir” sinó per “construir” i voler evitar situar l’Ajuntament en una situació de bloqueig, perquè estem desitjosos de que s’aprovin d’una vegada per totes els pressupostos d’aquest any, ja que al nostre municipi hi ha massa gent en situació de vulnerabilitat que pateix i necessita de les ajudes socials vinculades a aquests diners.

Acte dijous 20 d'abril

Acte al Vendrell amb Josep Ginesta "Economia i treball"

Aquest proper dijous 20 d'abril, el Secretari General de treball, afers socials i família de la Generalitat de Catalunya, Josep Ginesta, serà al Vendrell per parlar-nos de l'economia i el treball a la nova República Catalana.  Al finalitzar l'acte hi haurà una xerrada amb regidors en la que el Josep Ginesta ens explicarà l'increment d'inversions en les polítiques d'ocupació que s'estan fent al Baix Penedès. Dijous 20 d'abril 19'30h. Centre Cívic de l'Estació (Av. Jaume Carner,1) El Vendrell Us hi esperem!

MANIFEST EN FAVOR DE LA REPÚBLICA

El 14 d’abril és el dia de la República en homenatge a aquella històrica jornada de l’any 31 en la que, uns dirigents escollits pel poble i desitjosos de conduir l’Estat espanyol cap a un sistema socioeconòmic més just, van proclamar la II República. I nosaltres, la gent d’Esquerra Republicana del Vendrell, mitjançant aquest senzill acte públic, volem declarar el nostre suport cap aquesta forma de govern, no només perquè no ens agradi la monarquia corrupta, desacreditada i desvergonyida que ens va tocar a la rifa el dia en què l’innombrable va decidir restituir-la i imposar-la de manera unilateral, sinó perquè entenem la fraternitat republicana com una forma de govern radicalment democràtica, on el poder està realment en mans dels ciutadans i les ciutadanes. La gent del nostre país ha de poder decidir la relació que vol mantenir amb l’Estat espanyol, el model d’educació més adient per preservar la nostre cultura, la sanitat i els serveis socials, el model territorial, les infraestructures, la fiscalitat, les despeses… en resum, volem que la ciutadania pugui participar, de manera activa, en la construcció nacional, perquè volem una societat més justa, igualitària i sobirana. De fet, com espanyols que encara som, ens oposem totalment a la Llei Orgànica de Successió votada i aprovada l’11 de juny del 2014, després de l’abdicació del rei “campechano”, amb la que els oligarques, lobbys de poder i estructures patriarcals amb olor a naftalina, pretenen perpetuar la nissaga borbònica que tan bé els hi va per poder mantenir els seus privilegis classistes. Però com a ciutadans i ciutadanes que defensem el reconeixement d’una Catalunya independent dins de la Unió Europea, ja no en tenim prou amb les misèries. Ho volem tot. Per això reclamem que sigui el poble català, en el qual resideix la veritable sobirania, qui decideixi a través d’un referèndum, si vol la Monarquia borbònica o la República catalana, és a dir, si vol mantenir el dret hereditari o la Democràcia real.

Ens hem reunit amb el govern local per parlar del pressupost.

Des d’Esquerra Republicana a través d’aquest comunicat volem fer pública la nostra voluntat de trobar el camí  perquè el nostre municipi tingui un pressupost per aquest 2017 com abans millor. Després de rebre i llegir  la proposta inicial de pressupost del govern local, redactada en un sol full i que nosaltres considerem poc detallada,  aquest dilluns dia 10  ens hem  reunit amb representats del govern local  per traslladar-los un document on presentem  la llista detallada de documentació que necessitem per analitzar el pressupost del 2017. Els hem donat un termini  que finalitzarà el proper 19 d’abril per donar-nos la documentació sol·licitada. Una vegada rebem aquesta informació, la nostra executiva acordarà el posicionament d’Esquerra Republicana de Catalunya respecte a la proposta.

ERC no vol que el debat sobre la capitalitat del Penedès sigui només «un repartiment del botí»

ERC del Vendrell ha donat avui els seus arguments pel vot en contra que va fer el passat ple a la moció del PDECAT i el PSC sobre la cocapitalitat de la vegueria del Penedès. Segons ha explicat la regidora Eva Mata, des d’ERC creuen que el debat sobre la capitalitat de la vegueria «ha de ser molt profund, cal analitzar què és el que pot suposar una capitalitat compartida, i veure quin és el model més eficient». Per això, Mata troba una «irresponsabilitat total» voler decidir aquest tema «a través d’una moció». Els republicans no voldrien que el debat sobre la capitalitat de la vegueria es convertís només en «un posicionament de cadires» o un «repartiment del botí», raó per la qual demanen un ampli debat entre tots els partits que estan a favor de la vegueria i la societat civil. ERC deixa clar que ells aposten també per la capitalitat compartida, però creuen que cal estudiar bé si aquest model seria el més adequat. Mata també ha puntualitzat que, abans del ple, va demanar a l’alcalde que la moció quedés sobre la taula per a consensuar-la de cara a un futur ple, però que això no va ser acceptat. Veure notícia a Baix Penedès diari. Veure notícia a Ràdio Televisió del Vendrell.

Ple del dia 31 de març del 2017

El ple del passat divendres va donar compte de la liquidació del pressupost municipal 2016, que es tanca amb un resultat d’un superàvit de 4,77 milions d’euros, gairebé el doble del de l’exercici 2015. La liquidació del 2016 es tanca també amb un romanent de tresoreria disponible de 8,1 milions d’ euros i un deute financer de 67.91 milions d’euros, 8 milions menys que l’any 2015. Aquesta xifra situa el percentatge d’endeutament a l’exercici 2016 en el 141%, quan el 2015 era del 159%. L’alcalde s’ha mostrat satisfet per aquesta reducció, tot i que ha apuntat que encara queda camí per arribar al 110% marcat per la llei. -El ple va donar compte de l’informe de morositat i del període mitjà de pagament del 4rt trimestre del 2016. Actualment el promig es situa a 60 dies i l’objectiu és reduir-lo a 30 dies per complir els criteris del Ministeri d’Hisenda. Cal dir que el càlcul del Ministeri no té en compte els trenta primers dies des de l’entrada de la factura. -El ple va donar compte dels marcs pressupostaris a mig termini 2018-2020. -El ple va donar compte dels informes dels acords adoptats malgrat l’existència d’objeccions de la Intervenció relatius a l’exercici 2016. En aquest punt el govern va presentar una nota informativa sobre la situació de la contractació a l’Ajuntament del Vendrell (veure nota adjunta), que conclou que aquest és plenament conscient de la necessitat de continuar treballant en la millora de la contractació. També posa de manifest que en cap cas s’ha determinat cap perjudici per l’Ajuntament (aquesta contingència només podria donar-se en el cas del contracte de l’Escola de Música si les resolucions judicials fossin contràries a l’Ajuntament) i que s’està treballant de forma intensa per posar-se al dia al més ràpidament possible. El govern també assegura que la perspectiva raonable és que a durant l’any 2017 es continuï el procés de licitació dels contractes pendents i que es pugui normalitzar la situació de la majoria d’ells.

ERC del Vendrell veu «deixadesa» en el projecte de preservació de les Madrigueres

Critiquen la falta de manteniment en elements com el tancat que hi ha a la platja  La regidora d’Esquerra Republicana (ERC) al Vendrell, Eva Mata, té la sensació que hi ha certa «deixadesa» de l’Ajuntament en el projecte de preservació de les Madrigueres. En roda de premsa, Mata ha apuntat que, tret de la part de la passera per sobre la desembocadura de la Riera de la Bisbal, els altres elements de l’espai estan paralitzats. Com a exemple ha posat la manca de manteniment del tancat que es va fer a una part de la platja, en una zona on s’hi ha de fer part de la renaturalització. «Hi ha cordes que estan trencades, i la gent hi passa lliurement», ha lamentat la regidora d’ERC. Mata també ha destacat que aspectes com les llacunes que s’han de posar on hi havia el pàrquing o la neteja de vegetació de la zona, de moment, no estan avançant. Des d’ERC també estan atents per veure on s’inverteix la subvenció rebuda per part de la Diputació i que s’ha de destinar a aquest espai. «Són 18.000 euros que nosaltres volíem invertir a fer un pas sec per la zona on creuen els vianants la riera», apunta Mata, un projecte que la regidora havia iniciat abans de ser expulsada del govern. Veure notícia a Baix Penedès Diari