El Vendrell

Totes les notícies

MANIFEST EN FAVOR DE LA REPÚBLICA

El 14 d’abril és el dia de la República en homenatge a aquella històrica jornada de l’any 31 en la que, uns dirigents escollits pel poble i desitjosos de conduir l’Estat espanyol cap a un sistema socioeconòmic més just, van proclamar la II República. I nosaltres, la gent d’Esquerra Republicana del Vendrell, mitjançant aquest senzill acte públic, volem declarar el nostre suport cap aquesta forma de govern, no només perquè no ens agradi la monarquia corrupta, desacreditada i desvergonyida que ens va tocar a la rifa el dia en què l’innombrable va decidir restituir-la i imposar-la de manera unilateral, sinó perquè entenem la fraternitat republicana com una forma de govern radicalment democràtica, on el poder està realment en mans dels ciutadans i les ciutadanes. La gent del nostre país ha de poder decidir la relació que vol mantenir amb l’Estat espanyol, el model d’educació més adient per preservar la nostre cultura, la sanitat i els serveis socials, el model territorial, les infraestructures, la fiscalitat, les despeses… en resum, volem que la ciutadania pugui participar, de manera activa, en la construcció nacional, perquè volem una societat més justa, igualitària i sobirana. De fet, com espanyols que encara som, ens oposem totalment a la Llei Orgànica de Successió votada i aprovada l’11 de juny del 2014, després de l’abdicació del rei “campechano”, amb la que els oligarques, lobbys de poder i estructures patriarcals amb olor a naftalina, pretenen perpetuar la nissaga borbònica que tan bé els hi va per poder mantenir els seus privilegis classistes. Però com a ciutadans i ciutadanes que defensem el reconeixement d’una Catalunya independent dins de la Unió Europea, ja no en tenim prou amb les misèries. Ho volem tot. Per això reclamem que sigui el poble català, en el qual resideix la veritable sobirania, qui decideixi a través d’un referèndum, si vol la Monarquia borbònica o la República catalana, és a dir, si vol mantenir el dret hereditari o la Democràcia real.

Ens hem reunit amb el govern local per parlar del pressupost.

Des d’Esquerra Republicana a través d’aquest comunicat volem fer pública la nostra voluntat de trobar el camí  perquè el nostre municipi tingui un pressupost per aquest 2017 com abans millor. Després de rebre i llegir  la proposta inicial de pressupost del govern local, redactada en un sol full i que nosaltres considerem poc detallada,  aquest dilluns dia 10  ens hem  reunit amb representats del govern local  per traslladar-los un document on presentem  la llista detallada de documentació que necessitem per analitzar el pressupost del 2017. Els hem donat un termini  que finalitzarà el proper 19 d’abril per donar-nos la documentació sol·licitada. Una vegada rebem aquesta informació, la nostra executiva acordarà el posicionament d’Esquerra Republicana de Catalunya respecte a la proposta.

ERC no vol que el debat sobre la capitalitat del Penedès sigui només «un repartiment del botí»

ERC del Vendrell ha donat avui els seus arguments pel vot en contra que va fer el passat ple a la moció del PDECAT i el PSC sobre la cocapitalitat de la vegueria del Penedès. Segons ha explicat la regidora Eva Mata, des d’ERC creuen que el debat sobre la capitalitat de la vegueria «ha de ser molt profund, cal analitzar què és el que pot suposar una capitalitat compartida, i veure quin és el model més eficient». Per això, Mata troba una «irresponsabilitat total» voler decidir aquest tema «a través d’una moció». Els republicans no voldrien que el debat sobre la capitalitat de la vegueria es convertís només en «un posicionament de cadires» o un «repartiment del botí», raó per la qual demanen un ampli debat entre tots els partits que estan a favor de la vegueria i la societat civil. ERC deixa clar que ells aposten també per la capitalitat compartida, però creuen que cal estudiar bé si aquest model seria el més adequat. Mata també ha puntualitzat que, abans del ple, va demanar a l’alcalde que la moció quedés sobre la taula per a consensuar-la de cara a un futur ple, però que això no va ser acceptat. Veure notícia a Baix Penedès diari. Veure notícia a Ràdio Televisió del Vendrell.

Ple del dia 31 de març del 2017

El ple del passat divendres va donar compte de la liquidació del pressupost municipal 2016, que es tanca amb un resultat d’un superàvit de 4,77 milions d’euros, gairebé el doble del de l’exercici 2015. La liquidació del 2016 es tanca també amb un romanent de tresoreria disponible de 8,1 milions d’ euros i un deute financer de 67.91 milions d’euros, 8 milions menys que l’any 2015. Aquesta xifra situa el percentatge d’endeutament a l’exercici 2016 en el 141%, quan el 2015 era del 159%. L’alcalde s’ha mostrat satisfet per aquesta reducció, tot i que ha apuntat que encara queda camí per arribar al 110% marcat per la llei. -El ple va donar compte de l’informe de morositat i del període mitjà de pagament del 4rt trimestre del 2016. Actualment el promig es situa a 60 dies i l’objectiu és reduir-lo a 30 dies per complir els criteris del Ministeri d’Hisenda. Cal dir que el càlcul del Ministeri no té en compte els trenta primers dies des de l’entrada de la factura. -El ple va donar compte dels marcs pressupostaris a mig termini 2018-2020. -El ple va donar compte dels informes dels acords adoptats malgrat l’existència d’objeccions de la Intervenció relatius a l’exercici 2016. En aquest punt el govern va presentar una nota informativa sobre la situació de la contractació a l’Ajuntament del Vendrell (veure nota adjunta), que conclou que aquest és plenament conscient de la necessitat de continuar treballant en la millora de la contractació. També posa de manifest que en cap cas s’ha determinat cap perjudici per l’Ajuntament (aquesta contingència només podria donar-se en el cas del contracte de l’Escola de Música si les resolucions judicials fossin contràries a l’Ajuntament) i que s’està treballant de forma intensa per posar-se al dia al més ràpidament possible. El govern també assegura que la perspectiva raonable és que a durant l’any 2017 es continuï el procés de licitació dels contractes pendents i que es pugui normalitzar la situació de la majoria d’ells.

ERC del Vendrell veu «deixadesa» en el projecte de preservació de les Madrigueres

Critiquen la falta de manteniment en elements com el tancat que hi ha a la platja  La regidora d’Esquerra Republicana (ERC) al Vendrell, Eva Mata, té la sensació que hi ha certa «deixadesa» de l’Ajuntament en el projecte de preservació de les Madrigueres. En roda de premsa, Mata ha apuntat que, tret de la part de la passera per sobre la desembocadura de la Riera de la Bisbal, els altres elements de l’espai estan paralitzats. Com a exemple ha posat la manca de manteniment del tancat que es va fer a una part de la platja, en una zona on s’hi ha de fer part de la renaturalització. «Hi ha cordes que estan trencades, i la gent hi passa lliurement», ha lamentat la regidora d’ERC. Mata també ha destacat que aspectes com les llacunes que s’han de posar on hi havia el pàrquing o la neteja de vegetació de la zona, de moment, no estan avançant. Des d’ERC també estan atents per veure on s’inverteix la subvenció rebuda per part de la Diputació i que s’ha de destinar a aquest espai. «Són 18.000 euros que nosaltres volíem invertir a fer un pas sec per la zona on creuen els vianants la riera», apunta Mata, un projecte que la regidora havia iniciat abans de ser expulsada del govern. Veure notícia a Baix Penedès Diari

Roda de premsa 21/03/2017

Nota de premsa: Un ajuntament poc transparent 21/03/2017

UN AJUNTAMENT POC TRANSPARENT     El contenciós administratiu que la Delegació del Govern espanyol va presentar el passat 13 de febrer en contra de l’Ajuntament del Vendrell per una suposada mala gestió en la licitació de mig centenar de contractes de serveis (ells n’hi diuen Decret de convalidacions), ha tingut la resposta habitual per part de l’Alcaldia: “Això no és pas veritat... nosaltres no hem fet res malament... tot està perfectament controlat”, sense voler admetre, un cop més, la tossuda realitat que confirma que la manera de fer d’aquest govern municipal, es basa en l’incompliment sistemàtic de la legislació vigent, la improvisació i la negligència de tècnics i responsables polítics.    En tot cas,a Esquerra Republicana del Vendrell no volem entrar a fons  en aquest assumpte fins que els nostres serveis jurídics hagin revisat els documents, pendents de rebre, que vàrem sol·licitar a Secretaria de l’ajuntament.I és que no voldríem pas quedar-nos curts a l’hora de reclamar més control, transparència i responsabilitat en la nefasta gestió municipal, una de les nostres obsessions i el pal de paller de la majoria de problemes de la Corporació municipal, però tampoc volem fer seguidisme gratuït i irresponsable d’un recurs que ve d’una institució (la Delegació de l’estat) en la que no hi tenim dipositada gaire confiança.   Ara bé, el fet de passar de puntetes per damunt d’aquest contenciós, no disminueix gens ni mica la nostre preocupació pelcóm s’han gestionat,i segueixen gestionant-se, les finances municipals que vol dir, ras i curt, que ens preocupa la deixadesa i poc encert a l’hora de gastar-se els diners del vilatans. I és que, no s’hi valen els arguments del senyor alcalde quan repeteix un cop i altre que, d’aquells 107 milions de deute que l’ajuntament del Vendrell havia acumulat, sense que encara ningú ens hagi clarificat cóm se’ls van polir, haguem passat a un altre de només 80milions.

Sol·licitud d’informació en l’assumpte dels contractes municipals denunciats.  

Des d’Esquerra Republicana de Vendrell volem fer publica la nostra preocupació pel contenciós administratiu que la Delegació del Govern Espanyol ha interposat al nostre Ajuntament, en l’assumpte dels contractes municipals convalidats per Decret d’Alcaldia.   El nostre Grup es va assabentar a traves dels mitjans de comunicació que el passat 13 de febrer s’havia cursat l’esmentada denúncia, motivada per unes suposades irregularitats de les que en desconeixem els detalls, més enllà del què hem pogut llegir a la premsa i dels comunicats, tant del propi Ajuntament, com d’algun partit polític que, per la raó que sigui, sembla disposar d’unes dades que a la resta no ens han arribat. És justament per aquesta raó que hem redactat una sol·licitud, que entrarem a través del Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC),requerint tota la informació relativa als contractes denunciats, junt amb els Decrets que n’avalen la seva suposada validesa i el document enviat des de la Delegació del Govern, per tal que el nostre departament jurídic en pugui avaluar l’abast i la resposta escaient.   Si més no, des d’ERC del Vendrell, volem recordar que l’any passat es va aprovar al Ple, una moció que demanava fer una auditoria de tots els contractes que posseeix la Corporació, sense que tinguem coneixement que s’hagi donat cap pas en aquest sentit. Es per aquest motiu que en el nostre escrit, també demanarem explicacions sobre dita qüestió.