El Vendrell

Totes les notícies

Acte d'avui dimecres suspès!

Comunicat d'ERC Nacional: Es suspenen tots els actes previstos per avui dimecres 20 fe setembre. Per tant l'acte que s'havia de fer avui dimecres al Vendrell també s'ha suspès.  Estem convocats tots els que poguem a Barcelona a Rambla Catalunya cantonada amb Gran Via. Perdoneu les molèsties.  

Encartellada conjunta

Avui dilluns 18 de setembre, a 12 dies del referèncum, quedem tots els que pogueu a les 22.00 a la Rambla per fer una encartellada conjunta : ERC, ANC, PDcat i Som Poble. Volem que tot el Vendrell quedi ple de cartells del SÍ !  

L’1 d’Octubre al Vendrell també votarem.

Des de la secció local d’Esquerra Republicana volem deixar clar que la decisió presa per l’alcalde del nostre municipi, de no permetre la utilització dels locals municipals el dia del Referèndum de l’1 d’Octubre, no impedirà que tots aquells vendrellencs i vendrellenques que vulguem exercir el nostre dret a decidir, puguem fer-ho amb totes les garanties i més o menys comoditat. Si més no, l’anunci fet públic pel senyor Marti Carnicer en nom del govern municipal, el primer que demostra és que, tot i governar en coalició amb el PDCAT, es ell qui imposa les decisions, a tenor del que ha fet públic el seu soci de govern desmarcant-se d’aquell posicionament. Nosaltres lamentem aquesta falta de col·laboració per part de la agrupació local del PSC de Vendrell, encapçalada per l’alcalde i avalada per un altre dels membres a govern del que no s’ha volgut filtrar el nom, per raons que només ells saben i nosaltres podem imaginar. Dita decisió, la justifica el senyor Carnicer dient que la cessió de locals ha de fer-se d’acord amb la legalitat vigent, obviant que la vigent llei catalana empara la consulta. El cert és que no deixa de sorprendre’ns desagradablement que un polític que va fer-se gran enmig de lluites i reivindicacions absolutament legítimes tot i que considerades il·legals en aquells moments i que van acabar convertint-lo en el primer alcalde democràtic de la nostre vila, ara es posi d’esquena a la voluntat de la gran majoria de la ciutadania d’aquest municipi, inclosos la gairebé totalitat dels membres del seu propi govern. Entenem també que, els actuals socis de govern, persones que sempre han defensat la independència del nostre país, haurien de replantejar-se el recolzament a aquell qui posa traves a la democràcia, un dels principis fonamentals de la nostre societat, tot i que, d’aquest assumpte, ja hi haurà temps per parlar-ne. En tot cas, el que tenim clar a ERC del Vendrell és que el Govern de la Generalitat posarà tots els mitjans materials (locals), perquè tot aquell.

Acte dimecres 20

Aquest dimecres 20 de setembre,  tenim un acte a les 7 de la tarda a la Plaça Nova. Hi intervindran: Anna Simó, Joan Tardà, Toni Comín i Ferran Civit.  

Divendres 16 : acte Dones al Vendrell

Aquest passat divendres 16 de setembre, vam fer un acte on 3 dones de 3 generacions diferents (àvia, mare i neta) ens parlen deles seves raons per votar  SÍ al referendum de l'1-O. Molta assistència de públic de totes les edats i àmbits socials!  

Moció conjunta per garantir la legalitat de la constitució de l’empresa mixta per la gestió de l’Aigua del Vendrell

Presentem una moció conjunta per garantir la legalitat de la constitució de l’empresa mixta per la gestió de l’Aigua del Vendrell “Els nostres grups volem l’aigua clara en la licitació del aigua” Els grups municipals de Si es Pot Vendrell, Esquera República i Som Poble presentarem al Ple ordinari d’aquest mes de Juny, una moció per tal d’aclarir la legalitat de la constitució de l’empresa mixta entre l’Ajuntament de Vendrell i FCC-Aqualia, que va ser aprovada de forma definitiva al mes de desembre. Després d’avaluar la documentació relativa a la sentencia del TSJC nº 643/2014 de 18 de juliol, del contenciós administratiu sobre la constitució, de l’actual empresa que presta el servei de gestió de l’aigua, Aigües de Tomovì, això com el que estableix la Llei 27/2013 de Racionalització del Sector Públic, els nostres grups tenim seriosos dubtes sobre la legalitat de la constitució de l’esmentada societat. Per aquest motiu, presentem una moció a fi de sol·licitar a traves d’informes tant de la Secretaria municipal, com de la Interventora així com dels serveis jurídics de l’Ajuntament, que avalin sota la seva responsabilitat que la constitució d’aquesta nova societat mixta no incompleix la legalitat vigent. El que els nostres grups volem, que es garanteixi que no ens tornarem a trobar, d’aquí a poc temps, amb una nova sentència judicial que revoqui aquesta nova societat mixta, i evitar d’aquesta manera, que es puguin repetir el que va passar amb el contracte de l’escola de música, donat que això no tan sols seria un problema jurídic per al nostre municipi, si no que a més suposaria un greu problema econòmic per l’endeutament encobert de l’Ajuntament que es genera amb la constitució d’aquesta nova empresa mixta.