El Vendrell

Totes les notícies

Divendres 16 : acte Dones al Vendrell

Aquest passat divendres 16 de setembre, vam fer un acte on 3 dones de 3 generacions diferents (àvia, mare i neta) ens parlen deles seves raons per votar  SÍ al referendum de l'1-O. Molta assistència de públic de totes les edats i àmbits socials!  

Moció conjunta per garantir la legalitat de la constitució de l’empresa mixta per la gestió de l’Aigua del Vendrell

Presentem una moció conjunta per garantir la legalitat de la constitució de l’empresa mixta per la gestió de l’Aigua del Vendrell “Els nostres grups volem l’aigua clara en la licitació del aigua” Els grups municipals de Si es Pot Vendrell, Esquera República i Som Poble presentarem al Ple ordinari d’aquest mes de Juny, una moció per tal d’aclarir la legalitat de la constitució de l’empresa mixta entre l’Ajuntament de Vendrell i FCC-Aqualia, que va ser aprovada de forma definitiva al mes de desembre. Després d’avaluar la documentació relativa a la sentencia del TSJC nº 643/2014 de 18 de juliol, del contenciós administratiu sobre la constitució, de l’actual empresa que presta el servei de gestió de l’aigua, Aigües de Tomovì, això com el que estableix la Llei 27/2013 de Racionalització del Sector Públic, els nostres grups tenim seriosos dubtes sobre la legalitat de la constitució de l’esmentada societat. Per aquest motiu, presentem una moció a fi de sol·licitar a traves d’informes tant de la Secretaria municipal, com de la Interventora així com dels serveis jurídics de l’Ajuntament, que avalin sota la seva responsabilitat que la constitució d’aquesta nova societat mixta no incompleix la legalitat vigent. El que els nostres grups volem, que es garanteixi que no ens tornarem a trobar, d’aquí a poc temps, amb una nova sentència judicial que revoqui aquesta nova societat mixta, i evitar d’aquesta manera, que es puguin repetir el que va passar amb el contracte de l’escola de música, donat que això no tan sols seria un problema jurídic per al nostre municipi, si no que a més suposaria un greu problema econòmic per l’endeutament encobert de l’Ajuntament que es genera amb la constitució d’aquesta nova empresa mixta.

Les esquerres veuen l’acord pel pressupost com un «pacte de govern encobert»

Els tres partits d’esquerres a l’oposició de l’Ajuntament del Vendrell —ERC, Som Poble i Sí Se Puede— han mostrat també la seva repudia a l’acord al qual ha arribat el govern local (PSC, CDC i el regidor no adscrit) amb C’s i el PP, el qual han titllat de «pacte de govern pur i dur», segons Ruben Suan. El portaveu de Som Poble ha criticat «l’augment de sou encobert de 20.000 euros» que creuen que suposa la creació de la Comissió de Seguiment dels comptes, un òrgan «que serà com una nova Junta de Govern». Per Suan, «tenim dubtes que aquesta fórmula sigui legal, però en tot cas segur que no és ètica». També Oscar Blasco ha parlat d’un «govern encobert», mentre Verónica Morena ha assegurat que l’acord «deixa clar que el que uneix aquests partits són els diners».    Des d’ERC, Eva Mata ha lamentat que el govern en cap moment els va comunicar «com ens podíem posar a treballar amb els deu punts que els vam donar al nostre document i que, a priori, veien força acceptables». Els tres partits veuen el pressupost «continuista» amb els dels últims anys i es mostren en contra de la utilització que se’n farà del cànon d’Aigües de Tomoví o la partida «insuficient» pels pressupostos participatius, una cosa que, segons ells, «incompleix el seu propi acord de govern d’inici de mandat». Alfredo Valdivielso va concloure dient que s’oferien a explicar el pressupost a peu de carrer als ciutadans. Abans de començar la roda de premsa, els partits van enganxar un cartell de ‘Se Vende’ a la porta de l’Ajuntament.

El Vendrell vol que s’ampliï l’aparcament a l’Hospital però no amb una zona de pagament

S’aprova una moció d’ERC per instar a la Xarxa Santa Tecla a millorar i ampliar l’aparcament. L’Ajuntament del Vendrell va aprovar per unanimitat, al ple d’aquest dimarts, instar a la Xarxa Santa Tecla a ampliar i millorar l’aparcament que hi ha als voltants de l’Hospital del Vendrell. Aquesta va ser una moció presentada per ERC i que va comptar amb el suport de tots els grups municipals, un cop es van acceptar diverses esmenes dels partits. Així, si primer ERC demanava que s’asfaltés i il·luminés la zona de terra que actualment ja es fa servir de pàrquing, al final es va afegir una esmena del govern on es demanava que l’ampliació de l’aparcament pogués ser a qualsevol lloc dels voltants de l’Hospital, no només a l’actual zona de terra que ja s’usa. El motiu és que en aquest espai hi ha un pas de servitud de la nacional i un altre de la línia d’alta tensió, que podrien fer impossible adequar aquesta zona concreta. El que també van deixar clar tots els grups municipals és que no volen que la nova zona d’aparcament sigui de pagament, fent referència a un projecte que fa temps que es comenta d’ampliar el pàrquing per la part de darrere de l’Hospital amb una part que no seria gratuïta. Els diferents partits van coincidir a remarcar la necessitat de crear més aparcament a l’Hospital, ja que en alguns moments del dia hi ha un autèntic col·lapse a la zona. La moció també puntualitza que la Xarxa Santa Tecla ha de donar alguna resposta en un període màxim de sis mesos.

Veiem «poques ganes» de tirar endavant el projecte de Les Madrigueres. La nostra regidora, Eva Mata, creu que el govern té «por» de fer enfadar a certs col·lectius .

Esquerra Republicana (ERC) del Vendrell veu «poques ganes» del govern local per tirar endavant el projecte de renaturalització de les Madrigueres. Així ho ha expressat la regidora del partit, Eva Mata, en una roda de premsa en què ha valorat que al ple del passat dimarts s'aprovés convertir les Madrigueres en un espai ZEPA per a preservar-lo, sense comptar amb el vot del govern, que es va abstenir al·legant que era una decisió que calia prendre amb més elements de valoració. «Amb aquest posicionament del govern ja va quedar tot demostrat», apunta Mata. La regidora ha afegit que el govern local té «por» de tirar endavant el projecte, per no fer enfadar a certs col·lectius. Mata recorda que el primer cop que van presentar el projecte als veïns de Sant Salvador van ser molt criticats. «És un projecte pel qual cal fer molta pedagogia, explicar molt a la gent el valor que pot tenir aquella zona», afirma Mata, que creu que els veïns «cada cop ho entenien més, i la segona reunió ja va anar millor». Però la regidora no veu el govern amb la voluntat de fer aquesta tasca. A més, també va mostrar els seus dubtes sobre si l'abalisament que es va fer a la platja es mantindrà igual, ja que aquest també va ser motiu de queixa per part dels banyistes.   Pel que fa a la moció aprovada per crear una oficina de control de contractes, el president d'ERC del Vendrell, Jaume Vallès, ha recordat que l'acord estipula «un termini màxim de tres mesos per implantar-la» i ha exigit al govern que el compleixi. «Nosaltres ja tenim un reglament completament redactat, però esperarem que el govern presenti el seu», ha afegit Vallès. ERC ha volgut remarcar que l'oficina «no tindrà cap cost pels ciutadans, a diferència del que apuntava el PP, ja que s'autofinança dins el mateix contracte».  

26/4/2017 Reunió amb l'alcalde.

El migdia de dimecres 26 d'abril de 2017 la portaveu del grup municipal, Eva Mata i el president local d’Esquerra Republicana del Vendrell, Jaume Vallès, ens hem reunit amb l’alcalde de la vila per parlar dels Pressupostos 2017. El senyor Carnicer ha manifestat el seu desgrat per la, segons les seves paraules, manca de voluntat d’ERC a signar-los i que, segons ell, queda palès en les reclamacions que vàrem exposar públicament la darrera setmana. Nosaltres l’hi hem dit que, aquesta afirmació era totalment contraria a la voluntat del nostre grup i hem reiterat que, amb aquelles propostes que vàrem fer arribar a l’alcaldia a través del SAC, no ens apartàrem gens ni mica del Document d’Acords que va enviar a tots els grups de l’oposició i que, l’únic que li reclamàvem, eren les clarificacions pertinents i necessàries que aquell document no contenia (adjuntem ambdós documents). Tot seguit les hem repassat de manera conjunta, punt a punt, i el senyor batlle ens ha manifestat que, en totes o gairebé totes les peticions hi estava d’acord, hi estaven treballant o ja hi havia un document que ens garantia el seu compliment. Arribats a aquest punt, hem mostrat la nostre satisfacció i li hem deixat dit que, si aquestes afirmacions i/o voluntats ens les donava per escrit, el grup municipal d’Esquerra Republicana del Vendrell, tal i com vàrem manifestar públicament, ens comprometem a estudiar la possibilitat de facilitar-li la signatura dels Pressupostos mitjançant la nostre abstenció. Hem quedat que ens donaria resposta al respecte i hem finalitzat la reunió.  

Gat escaldat de l’aigua tèbia fuig.

El passat dilluns 10 d’abril, l’alcalde de la vila, senyor Martí Carnicer, va convocar-nos al seu despatx de l’Ajuntament, per parlar del document d’Acords Pressupostaris, que l’equip del govern municipal ha mostrat a tots els grups de l’oposició. Només començar la reunió, el senyor Carnicer ja va deixar clar que, el què ens oferia no era negociable i que no perdéssim el temps intentant ampliar o modificar-ne el contingut. Nosaltres, la gent d’Esquerra Republicana del Vendrell, vam acceptar els seus arguments a contracor, però li deixàrem dit que aquell document, d’un sol full escrit per una sola cara, ens semblava poc precís i clarificador, i li sol·licitàrem informació específica que pregàrem ens fes arribar abans del 19 d’aquest mes. Bé doncs, el que hem rebut de l’alcaldia ha estat una nota dient-nos el següent: 1. Que la informació general de l’ajuntament la pot demanar la nostre regidora sempre que vulgui (ja ho ha fet) i els serveis municipals l’hi facilitaran encantats (no ho han fet pas). 2. Que la informació que correspon al pressupost per l’any 2017 encara s’està preparant (van tard) i que el seu desenvolupament s’acordarà NOMÉS amb els grups que manifestin la seva voluntat d’acceptar-lo (nosaltres volem acceptar-lo... precisament per això demanem més informació). I finalment... 3. Que els detalls relatius als projectes i partides pel 2017, només estaran disponibles quant els projectes i les partides ja s’hagin aprovat (fantàstic). O sia, que el senyor alcalde ens demana que li signem un xec en blanc. Queda clar, que ERC en cap cas donarà un “xec en blanc” a ningú, i referent a aquest assumpte,no podem donar suport “incondicional” a un pressupost que s’allunya del què entenem s’hauria de fer. Però nosaltres, no estem per “destruir” sinó per “construir” i voler evitar situar l’Ajuntament en una situació de bloqueig, perquè estem desitjosos de que s’aprovin d’una vegada per totes els pressupostos d’aquest any, ja que al nostre municipi hi ha massa gent en situació de vulnerabilitat que pateix i necessita de les ajudes socials vinculades a aquests diners.