El Vendrell

Notícia

Nota de premsa: Un ajuntament poc transparent 21/03/2017

Roda de premsa 21/03/2017
Roda de premsa 21/03/2017
UN AJUNTAMENT POC TRANSPARENT
 
 
El contenciós administratiu que la Delegació del Govern espanyol va presentar el passat 13 de febrer en contra de l’Ajuntament del Vendrell per una suposada mala gestió en la licitació de mig centenar de contractes de serveis (ells n’hi diuen Decret de convalidacions), ha tingut la resposta habitual per part de l’Alcaldia: “Això no és pas veritat... nosaltres no hem fet res malament... tot està perfectament controlat”, sense voler admetre, un cop més, la tossuda realitat que confirma que la manera de fer d’aquest govern municipal, es basa en l’incompliment sistemàtic de la legislació vigent, la improvisació i la negligència de tècnics i responsables polítics. 
 
En tot cas,a Esquerra Republicana del Vendrell no volem entrar a fons  en aquest assumpte fins que els nostres serveis jurídics hagin revisat els documents, pendents de rebre, que vàrem sol·licitar a Secretaria de l’ajuntament.I és que no voldríem pas quedar-nos curts a l’hora de reclamar més control, transparència i responsabilitat en la nefasta gestió municipal, una de les nostres obsessions i el pal de paller de la majoria de problemes de la Corporació municipal, però tampoc volem fer seguidisme gratuït i irresponsable d’un recurs que ve d’una institució (la Delegació de l’estat) en la que no hi tenim dipositada gaire confiança.
 
Ara bé, el fet de passar de puntetes per damunt d’aquest contenciós, no disminueix gens ni mica la nostre preocupació pelcóm s’han gestionat,i segueixen gestionant-se, les finances municipals que vol dir, ras i curt, que ens preocupa la deixadesa i poc encert a l’hora de gastar-se els diners del vilatans.
I és que, no s’hi valen els arguments del senyor alcalde quan repeteix un cop i altre que, d’aquells 107 milions de deute que l’ajuntament del Vendrell havia acumulat, sense que encara ningú ens hagi clarificat cóm se’ls van polir, haguem passat a un altre de només 80milions. No s’hi valen, perquè si no canviem l’estil, la voluntat i fins i tot els responsables que ens van portar a aquella ruïna financera, més d’hora que tard tornarem a ser-hi.
 
Per això reclamem transparència en la gestió.
 
I en aquesta línia, en el Ple d’aquest mes de març presentarem un parell de propostes reclamant la realització d’uns estudis externs, acompanyats de les corresponents auditories, que ens permetin aclarir, per una banda cóm va ser que l’empresa municipal El Vendrell Esport i Lleure va resultar tan i tan ruïnosa fins el punt de forçar a l’ajuntament a tancar-la, perdent-hi un munt de diners, com sempre, i traspassant-ne la gestió al grup habitual de la casa: Fomento de Construcciones y Contratas, i per l’altre per saber les causes que motiven l’allau de queixes que ocasiona el servei urbà i interurbà de transport per carretera, que es reben al Consistori setmana rere setmana. 
Sembla clar que, d’ençàla re-negociació del contracte amb l’actual empresa de transports, aquest servei que ens costa als vilatans, gairebé un milió d’euros l’any, ha empitjorat les prestacions i no deixa satisfet a pràcticament ningú. I gastar per gastar és inadmissible
 
Si més no, l’ànima d’Esquerra Republicana és l’amor pel nostre país, i aquests dies, a Catalunya, ens trobem immersos en un procés històric de gran abast. Per això en el proper Ple municipal també presentarem una proposta a favor del Pacte Nacionals pel Referèndum i de condemna de la politització de la justícia, perquè ens sembla imprescindible que tots i totes ens impliquem en aquest projecte que, nosaltres n’estem segurs, serà a fi de bé.