Esparreguera

Totes les notícies

Aprovada la llista d'ERC Esparreguera a les eleccions municipals del 26 de maig

L' Assemblea local d' Esquerra Republicana d'Esparreguera, en sessió celebrada el passat dijous 14 de febrer, va aprovar la llista electoral per a les municipals del proper 26 de maig de 2019. Amb aquest acte es tanca el procés de conformació de candidatura. Volem agrair a totes les persones que han participat en el procés, i a tots aquells i aquelles que ens fan costat incorporant-se a la llista, el seu suport i col·laboració en el que és un acte de compromís amb Esparreguera.

Un nou menyspreu a l'Esport per part del Govern Municipal.

Nou incompliment del Govern Municipal. Un més. I ja no és noticia. Ni tampoc és notícia que el govern culpi l'oposició d'allò que fa ell amb la inestimable ajuda de C's i PP. I volem aclarir conceptes. A l’ordre del dia del passat Ple Municipal hi figurava un punt d’Urbanisme consistent en una Modificació de Crèdit, la 20/2018. Per a aquesta modificació es destinaran 3.416.881 €. (tres milions quatre-cents setze mil vuit-cents vuitanta-un  Euros) a compte del romanent de tresoreria per despeses general a cinc partides pressupostàries diferents. Una d’aquestes partides es destinarà a la compra de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, ubicada al c/ dels Arbres, per valor de 500.000 € (mig milió d’Euros). Amb aquesta modificació de crèdit s’esgoten les possibilitats d’inversió pel que resta de mandat malgrat l’oposició d’Esquerra Republicana, PDeCat i CUP. Dit en altres paraules: adéu a la construcció de la Sala Annexa al Pavelló del Castell promesa pel Govern Municipal, compromesa innumerables vegades pel regidor Molar a diferents entitats esportives de la vila -Bàsquet, Handbol, Gimnàstica i Patinatge-. Amb tot això, el regidor Molar desaparegut del tot, és clar: deu d’estar molt ocupat amb l’ampliació del pavelló Ramon Martí que li va prometre al CB. Esparreguera (i que tampoc no faran). I així és com amb el vot favorable de PSC - ICV - C’s i PP es va aprovar la referida Modificació de Crèdit i es va fer inviable la construcció de la Sala Annexa al Pavelló del Castell durant aquest mandat. A cada dia que passa es fa més evident que al Govern Municipal només l’interessa l’esport per fer promeses que després, sistemàticament, incompleix. Us deixem un enllaç amb uns talls del Ple Municipal en els que es comprova que és l’acció del Govern Municipal amb l’ajuda inestimable de C’s i PP -de mentre ICV xiulant cap a la posta de sol- la que deixa fora la construcció de la sala annexa i no pas la pèrfida oposició, que la va defensar.

Alfons Puche i Amigues escollit cap de llista d'ERC Esparreguera

     En l'Assemblea Local, celebrada el proppassat dia 24 de maig, la militància d'ERC Esparreguera va escollir Alfons Puche i Amigues com a cap de llista de la nostra formació per a les eleccions municipals de 2019.      Nascut a ca l'Isidret, antiga fàbrica tèxtil de Sant Martí de Provençals, Barcelona, el 14 de novembre de 1958, l'Alfons va començar a treballar el 1974 com a aprenent al sector del tèxtil fins a acabar com a tècnic d'estampació. El 1986, la seva vida laboral canvia completament quan entra a treballar a l'Ajuntament de Barcelona en l'àmbit de la seguretat pública. Vinculat des de sempre al món de l'esport, desenvolupa diversos càrrecs directius en clubs de Barcelona fins que el 1997 decideix traslladar-se a Esparreguera. El 1998 ja forma part de la direcció del C.E. Esparreguera, club del qual serà president entre els anys 2001 i 2011.      Després d'una evolució política de llarga i intensa trajectòria, el 2005 es fa militant a la secció local d'ERC Esparreguera. L'any 2012 s'incorpora a l'executiva de la secció local i el 2014 n'és escollit president.      L'Alfons es defineix com a hereu d'una important barreja de cultures i orígens (degut a l'origen francès de la seva mare i català del seu pare), trilingüe i amb una altra formació en Dret.      Amb la seva candidatura, l'Alfons fa un pas més en el seu compromis polític amb Esparreguera, Catalunya i la secció local d'ERC Esparreguera.     

Què amaga realment la nova ordenança de civisme i convivència del bloc del 155?

L’equip de govern ha presentat una proposta de nova ordenança de civisme i convivència per Esparreguera. Fer una nova ordenança sempre suposa un esforç per a l’administració, tant pel personal administratiu i tècnic com pels polítics. També comporta sempre uns dubtes i inseguretats legals. Cal la renovació del que hi ha o cal la redacció des de zero d’una nova ordenança? Com encarar el període d’informació i adaptació d’una població que desconeix la seva publicació i entrada en vigor? Per evitar aquest risc d’inseguretat jurídica, especialment tractant-se d’una norma que afecta tants àmbits de la vida diària, generalment es fan extenses campanyes informatives que també suposen un esforç per a l’administració, tant laboral com econòmic. Per aquests motius, des d’Esquerra Republicana no enteníem la necessitat d’encetar aquesta activitat legisladora quan ja tenim en vigor l’ordenança municipal del civisme i la convivència d’Esparreguera, datada de l’any 2007 i modificada el febrer de 2009 (ordenança no fiscal número XX) i que encara no s’ha aplicat al màxim. Que potser s’han detectat noves conductes incíviques aquests darrers anys? Són prou greus o intenses com per afectar negativament la convivència ciutadana a Esparreguera i no ho sabem? Potser la Policia Local ha demanat un nou redactat per tenir millors eines? Per això ho vam preguntar a l’alcalde en el Ple Municipal. I quan ens esperàvem una resposta tècnica avalada per uns estudis i informes, la resposta va ser estrictament política: el que ha canviat és el govern municipal. Pot semblar una resposta pobra, mancada de contingut, però no ho és, ans al contrari, conté tota una declaració de com PSC i ICV entenen la tasca de govern: no hi ha res que recomani fer una nova ordenança de convivència i civisme més enllà de la voluntat d’adequar-la als criteris polítics dels partits que manen. I aquests criteris poden ser flexibles o restrictius a discreció ja que, repetim, no es basen en cap dada empírica ni en cap informació tècnica.

Nova executiva local i nou organigrama d'ERC Esparreguera

El passat dijous 22 de març, a 2/4 de 8 del vespre i a l'Ateneu d'Esparreguera es va celebrar Assemblea General de la Secció Local d'ERC. L'Assemblea, a més a més de retre comptes de l'activitat duta a terme en els darrers anys, tenia com objectiu l'elecció de presidència i renovació de l'Executiva. Malgrat que només es va presentar la candidatura encapçalada per l' Alfons Puche es va procedir a la votació, resultant proclamada aquesta candidatura per unanimitat. L'Alfons Puche va manisfestar la seva confiança en l'equip que l'ha acompanyat durant els darrers anys motiu pel qual va proposar a l'Assemblea la renovació de la totalitat dels membres de l'Executiva Local mantenint-los en les seves mateixes responsabilitats. L'única novetat és la retirada del company Josep Bonfill qui, per motius personals i laborals, deixa de participar activament en la nostra Secció Local. A en Josep Bonfill, que ens va avançar fa un parell de setmanes la decisió que confirmava el passat dimecres 21 de març, agrair-li el treball, esforços, participació i compromís realitzats i demostrats des de la seva incorporació.

El Govern Municipal, el pressupost (no) participatiu i la trampa semàntica.

Al darrer trimestre de 2017, el Govern Municipal va iniciar una campanya informativa sobre la participació ciutadana pel pressupost municipal del 2018 que van batejar com a “Pressupost Participatiu”. Però no, no es tracta de cap “pressupost  participatiu”. En realitat es tracta d’un nou parany semàntic ordit pel govern municipal per continuar fent-se propaganda -quelcom al que ja ens tenen ben acostumats i que la població esparreguerina no s’empassa. Un pressupost participatiu és aquell que es treballa de forma oberta amb la ciutadania, on ciutadans individuals, associacions, entitats i agrupacions ciutadanes tenen poder decisori mitjançant consulta vinculant respecte al tipus de política que el poble vol que es faci amb els recursos econòmics disponibles. Es tracta que sigui la població -directament o per representació associativa- la que decideixi on vol posar l’accent de l’acció política municipal. En canvi, el que el Govern Municipal ens presenta és una autèntica farsa. Com hem dit, una vulgar trampa semàntica. El Govern Municipal decideix que habilitarà una partida limitada de diner públic (200.000 €) que es destinarà a “inversions” (a cap altre concepte possible) i “permetrà” que siguin els ciutadans els que decideixin a quines inversions es destinen. El procediment estableix que siguin els ciutadans els que presentin propostes d’inversió -que requereixen de projecte i memòria econòmica- per un valor màxim de 40.000 € cadascun (límit que permet la contractació directa, sense concurs públic) amb un màxim de cinc projectes d’inversió. TRADUCCIÓ: El poble NO tindrà la potestat de decidir l’acció política municipal. El poble NO podrà decidir si vol reforçar serveis socials o si vol fer política esportiva. El poble NO podrà decidir si vol fer política d’habitatge o generar polítiques d’ocupació. Amb el que ens presenta el Govern Municipal de PSC-ICV-C’s, l'únic que podrà fer el poble d’Esparreguera serà opinar sobre com ens gastem l’assignació que graciosament han determinat des del Govern, sempre i quan, repetim, es limitin als projectes d’inversió.

3.172 gràcies!

Des d’ERC Esparreguera volem agrair-vos a les 3.172 persones la confiança que heu dipositat en nosaltres situant-nos com a segona força a Esparreguera. Aquestes eren unes eleccions molt difícils, convocades per un govern il·legítim, sota el marc d’un antidemocràtic 155 que manté l’Oriol Junqueras com a presoner polític, i en les que hem hagut d’enfrontar-nos a totes les traves i amenaces judicials possibles. Malgrat tot, vosaltres heu situat ERC com a abanderat de la democràcia contra el 155 a Esparreguera, a tan sols 429 vots de la victòria. Volem també donar les gràcies als nostres militants i als membres de les JERC pel seu incansable activisme. Però per damunt de tot, i molt especialment, volem agrair a la trentena llarga de voluntaris la seva implicació per a garantir la transparència en totes les meses electorals de la vila en un desplegament sense precedents i que ens omple d’orgull. Gràcies pel compromís, per la magnífica feina feta, per ser-hi i per treballar amb nosaltres colze a colze en una jornada emocionant en la que Catalunya ha refermat la seva aposta per la República. Esperem comptar amb la vostra inestimable col·laboració també a partir d’ara per fer més gran el nostre projecte tant a Esparreguera com a tot el país. Moltíssimes gràcies! Visca la República Catalana!

El Vice-president Oriol Junqueras ha reduït un 73% el deute de la Generalitat amb Esparreguera

Durant el darrer mandat Esquerra Republicana ha demostrat la seva excel·lent capacitat de gestió al capdavant de Conselleries tan sensibles com la de Benestar Social, Salut, Justícia, i sobretot la Conselleria d’Economia. Cal recordar que en el moment en què el Vice-president Oriol Junqueras i el seu equip van posar-se al capdavant dels departaments d’Economia i Hisenda les finances de la Generalitat patien importants tensions de tresoreria, agreujades pel dèficit fiscal al qual ens sotmet l’actual sistema de finançament i per l’estricta normativa imposada per l’Estat espanyol en matèria de dèficit i estabilitat pressupostària. No oblidem que aquest és un problema que afecta també de manera directa els municipis, als quals el Ministre Montoro no permet retornar els superàvits a la ciutadania. La bona gestió de l’equip de la Conselleria d’Economia i Hisenda ha permès sanejar les finances de la Generalitat, reduint el dèficit públic, el termini de pagament a proveïdors i posant les bases per a un creixement econòmic que ha assolit valors del 3,5% del PIB. Un exemple molt evident d’aquesta bona gestió ha estat la reducció del deute que acumulava la Generalitat amb els ajuntaments, passant dels 595 milions d’euros pendents a l’inici de legislatura als 150 milions d’euros actuals, és a dir, una reducció del 74% que ha suposat una injecció econòmica molt important per als nostres municipis. En el cas concret de l’Ajuntament d’Esparreguera la reducció ha estat dels 1.028.140 euros inicials als 278.246 euros actuals. És per això que cal tornar a fer confiança a l’Oriol Junqueras i el seu equip, perquè puguin continuar la bona feina que venien fent i seguir construint la República.