Esparreguera

Totes les notícies

ERC-AM vota a favor dels pressupostos, però amb reserves

Per coherència i responsabilitat, ERC-AM ha votat a favor del pressupost municipal presentat per l’equip de govern de l’ajuntament d’Esparreguera, tot i tenir algunes reserves al respecte. Per això volem exposar, en quatre punts, les raons del sentit del nostre vot.   Per ERC-AM, el pressupost té una importància cabdal ja que és el nexe d’unió entre els dos vessants principals de la política municipal: la ideologia i la pràctica. És en el pressupost on queden determinades les polítiques a seguir segons els programes i els projectes electorals de cadascú. I és en la seva liquidació on veiem l’execució real d’allò que ens comprometem a fer. Tanta és la rellevància que li atorguem que, essent coherents amb els nostres principis, vam preferir sortir del govern anterior a haver d’aprovar un pressupost (un mes abans de les eleccions) que no vèiem clar, que estava fora de lloc i que representava un frau democràtic flagrant.   En el darrer ple, el nou govern de PSC-ICV ens va presentar un pressupost purament tècnic, redactat amb criteris tècnics i, per tant, que posava en ordre temes legals i administratius, que garantia els pagaments i que es basava en el principi de la prudència. Tot i així, i més enllà dels encerts i les mancances que ja vam desglossar durant la intervenció de la nostra portaveu (i que podeu consultar íntegrament en aquest enllaç), des d’ERC-AM no hi trobem cap rastre d’ideologia política al darrere ni cap vestigi de planificació ni de visió de futur més enllà de la gestió diària. Per nosaltres és la política la que ha de confeccionar el pressupost. Però en el pressupost presentat per PSC i ICV no hi veiem cap rastre de política ni cap esbós del futur engrescador que ambdues formacions havien verbalitzat durant la campanya electoral. En definitiva, és un pressupost simplement correcte, neutre, que podria haver presentat qualsevol gestoria. La voluntat d’ERC-AM és que l’ajuntament sigui quelcom més que una gestoria.

Aprovada la moció presentada per ERC de suport a la creació de la prestació "Garantia +55", proposta impulsada per la UGT de Catalunya

El passat dimecres dia 16 de setembre, el Ple de l'Ajuntament d'Esparreguera va aprovar una moció presentada per ERC de suport a la creació de la prestació "Garantia +55" a proposta de la UGT de Catalunya. Aquesta iniciativa se centra en una de les franges d'aturats més vulnerables com és la de majors de 55 anys i reclama, entre d'altres, l'establiment d'una pensió digna i l'aposta per un SMI de 1.000 euros que ens apropi als estàndards dictats per la Carta Social Europea. Podeu llegir la moció complet en el PDF adjunt

Concentració solidària en suport de les persones desplaçades

ERC Esparreguera s'afegeix i convida a tots els seus militants i simpatitzants a la concentració solidària convocada per demà a les 18:30h a la plaça de l'Ajuntament en suport de les víctimes del conflicte sirià. Aquesta és una tragèdia humanitària que ens incumbeix a tots i entre tots hem d'exigir una solució immediata a la UE. Aturem el genocidi al Mediterrani. Aquí sí, Catalunya acull. Esparreguera acull.

ERC Esparreguera renova la seva executiva i presenta un nou organigrama

Companys i companyes,   ERC Esparreguera ha tornat a posar-se en marxa després de les vacances d'estiu. I ho hem fet amb molta força. Ahir, reunida l'executiva de la secció local, es va aprovar, per unanimitat, la proposta de renovació de l'executiva i el nou organigrama del partit. Ens enorgullim de poder anunciar que hem ampliat la quantitat de secretaries per poder abastar i treballar amb dedicació tots i cadascun dels àmbits de la nostra vila. Això és possible gràcies a la quantitat, però sobretot qualitat, tant dels membres més veterans de la secció com de les noves incorporacions que hem tingut aquests darrers mesos. Són persones de primer nivell que conformen un equip potent i que continuaran aportant, ara des d'una secretaria, el seu treball, els seus coneixements i la seva experiència humana i professional en benefici dels esparreguerins i esparreguerines. ERC Esparreguera no es conforma i vol seguir millorant. I vol seguir creixent. Us animem a compartir i a participar del nou projecte que tot just encetem i que tant ens il·lusiona. Afegiu-vos a la il·lusió! En el document adjunt us presentem l'organigrama aprovat provisionalment en executiva i que es presentarà a l'assemblea que es convocarà el mes d'octubre, un cop passades les eleccions plebiscitàries del 27-S.  

Comunicat d'ERC Esparreguera sobre el CAP

En referència a les informacions aparegudes en algun mitjà en les que s’assegura que ERC ha votat en contra de l’obertura 24h d’urgències del CAP d’Esparreguera, ERC Esparreguera vol aclarir que   1)      La moció presentada per C’s pretenia tornar al servei que el CAP oferia fa tres anys sense tenir cap dada tècnica que expliqués quines són les necessitats actuals i sense cap garantia que el servei de 2012 sigui adequat o suficient a la realitat de 2015. Per tant, C’s pretenia que la Generalitat prengués una decisió sense fer cap estudi de necessitats ni de quins recursos cal invertir-hi. 2)      La moció de C’s va entrar en contradicció amb ella mateixa quan va acceptar la incorporació d’una proposta del PSC d’ampliació dels recursos d’urgències de l’hospital de Martorell a causa del col·lapse que pateix per les retallades del servei d’urgències a Esparreguera. Per tant, en la mateixa moció es demanava invertir al CAP, per tornar al servei de 2012, i, alhora, invertir a l’hospital de Martorell a causa de la situació creada per les retallades. Evidentment, una i altra proposta es contradiuen ja que si s’inverteix al CAP d’Esparreguera no cal invertir a urgències de l’hospital de Martorell i a la inversa. Per tant, la moció, tal i com estava presentada, era un nyap d’origen. 3)      Davant la maldestra redacció d’aquesta moció, i el perill que quedés en un punt mort per la mala gestió de C’s, ERC va plantejar una esmena que permetés començar la casa pels fonaments i vam proposar obtenir un estudi seriós de les necessitats reals del CAP d’Esparreguera a data 2015 (no 2012) que permetés actuar amb eficàcia en base als problemes reals i no sobre suposicions desfasades que poden malbaratar recursos econòmics en actuacions sense sentit. 4)      El resultat de la votació al Parlament va ser el previst per ERC i l’únic punt aprovat de la moció va ser l’esmena presentada, justament, per ERC.

Les negociacions continuen

En el proper Ple del 2 de juliol, el PSC i ICV han anunciat que conformaran ja govern a Esparreguera. Això no vol dir que les negociacions entre les quatre forces d'esquerres d'Esparreguera no es mantinguin amb normalitat. Tant la CUP com ERC volem més temps per madurar l'entesa comuna amb la mirada posada en un govern conjunt a quatre. A ERC Esparreguera considerem que les negociacions han de mantenir un ritme adequat que permetin la creació d'un pla de mandat de qualitat i plural on totes les sensibilitzats hi estiguin representades. Mentrestant, donarem suport a totes aquelles polítiques que serveixin per a una millora del benestar dels esparreguerins i esparreguerines, cosa que no cal interpretar com un xec en blanc sinó com a una posició responsable i seriosa en benefici d'Esparreguera.

Montserrat Vilardosa

Els regidors d'ERC-AM prenen posessió del càrrec

Montserrat Vilardosa i Jaume Escudé han promès el càrrec de regidors d'ERC-AM al consistori municipal d'Esparreguera. Ambós han fet servir la fòrmula que l'AMI havia proposat i que és la següent: "Com a regidor/a d'ERC-AM, i per expressió democràtica de la voluntat ciutadana, resto a la disposició del nou Parlament, del President i del Govern de la Generalitat de Catalunya que sorgeixin de les eleccions del 27 de setembre de 2015, per exercir l'autodeterminació del nostre poble i proclamar, juntament amb totes les nostres institucions, l'Estat Català lliure i sobirà" Des de la secció local d'ERC-AM Esparreguera felicitem els nostres representants a l'ajuntament, els garantim tota la nostra feina i suport i els desitgem sort en aquest nou mandat que comença. Així mateix, volem agrair la confiança dels nostres votants i de tota la gent que ens ha donat el seu suport. Moltes gràcies a tothom.

Crida per un govern d'esquerres a Esparreguera

→Els resultats de les eleccions municipals del 24 de maig han proporcionat als partits que es poden considerar d’esquerres 16 representants a l’ajuntament: PSC 6, CUP 5, ICV 3 i AM-ERC 2.   →Els quatre partits no tenen el mateix ideari i, fins i tot, hi ha discrepàncies entre ells sobre si l’aplicació o no de determinades polítiques afavoreix la igualtat d’oportunitats i la justícia social. Malgrat tot, la voluntat de totes les forces polítiques és treballar per articular un projecte polític per a Esparreguera amb coherència i que aporti estabilitat.   →Gestionar un govern amb quatre sensibilitats diferents és complex i, per tant, ens convé planificar un seguit de reunions per tal de:   Fer visibles les possibles dificultats (que han d’aparèixer i s’han de debatre al principi). Saber les quatre formacions en què estem d’acord i també esbossar tant com es pugui el com es voldria dur a terme.   →Si tenim en compte els resultats electorals, els partits que es poden considerar d’esquerres han aglutinat 5.825 vots, fet que fa més raonable que les quatre formacions es plantegin el repte de treballar plegades per un govern de concentració i d’ampla majoria (amb 16 regidors i regidores).   →Aquest document fa visible obertament la voluntat per part de les quatre formacions (PSC CUP, ICV, AM-ERC) d’establir un cronograma de reunions per abordar les diferents qüestions per poder formar un possible govern de concentració.           Esparreguera, 11 de juny de 2015.  

Comunicat d'ERC Esparreguera

ERC Esparreguera comunica que 1) Entenem els resultats de les eleccions municipals com una aposta d'Esparreguera per les forces d'esquerres, però també entenem que aquestes són plurals i diverses, amb matisos i programes variats. No estem davant d'una única manera d'entendre les polítiques d'esquerres La realitat dels partits d'esquerres a la nostra vila és múltiple. En aquesta situació, un govern amb les quatre formacions d'esquerres exigiria temps per a realitzar un pacte seriós, responsable i obert a totes les sensibilitats i, alhora, necessitaria generar un escenari de confiança entre totes elles per plasmar un programa de govern concret.   2) Partim de la base que la confiança descarta automàticament qualsevol intent d'adhesió incondicional a cap pacte preestablert on només hi han intervingut dues formacions. Això és el que sembla que se'ns ofereix amb l'acord, per altra banda més que previsible, entre PSC i ICV, tancat aquest cap de setmana en el qual no hi ha participat ERC, però al que se'ns demana que ens hi afegim. Considerem que aquestes dues formacions han reduït a un pacte bilateral el que havia de ser un procés de negociació a quatre segons havia reiterat diverses vegades amb declaracions públiques el mateix cap de llista del PSC, Eduard Rivas.   3) Pensem que les polítiques d'esquerres poden aplicar-se tant dins del Govern com fora, amb pactes puntuals que no hipotequin la globalitat de les diferents sensibilitats d'esquerres que, per sort, tenyeixen el nou consistori per voluntat popular. Si es tracta de generar confiança, i no adhesió, creiem que la millor manera de fer-la créixer és des de la diversitat.   4) Creiem que les formacions que tenien la responsabilitat de confeccionar un govern d'esquerres ampli han perdut un temps molt valuós sense arribar a cap debat programàtic seriós i obert, centrant les desavinences en altres temes que poc tenen a veure amb l'interès i inquietuds dels esparreguerins i esparreguerines.