Esplugues de Llobregat

Notícia

Esquerra Republicana es consolida a Esplugues

La formació republicana obté 4.012 vots (el 15,55 %) a les eleccions del passat 10 de novembre

Esquerra Republicana d'Esplugues es consolida en una sòlida tercera posició en el rànquing de les eleccions generals espanyoles que s'han celebrat els últims temps a la ciutat baixllobregatina. De manera molt similar a les eleccions que es van celebrar el mes d'abril, les quals van representar un rècord històric absolut amb 4.318 vots (el 15,71%), en aquesta ocasió la formació republicana ha obtingut un resultat lleugerament inferior, amb 4.012 vots, la qual cosa representa el 15,55 % dels sufragis. Es tracta, però, d'una xifra molt similar a la de les eleccions municipals del mes de maig passat, en què els republicans van obtenir 4.065 vots i que va representar una meritòria segona posició just per darrere del PSC.

Cal dir que en aquesta ocasió, a diferència del mes d'abril, la participació ha sigut més baixa a Esplugues (d'un 74,75 % enfront al 79,84 % del mes d'abril passat) i que, a més, ERC ha hagut de competir electoralment en un mateix espai independentista i d'esquerres amb la CUP, la qual cosa no havia succeït mai en unes eleccions espanyoles. Nogensmenys, és clar que el percentatge de vot aconseguit és molt similar les dues vegades i que, per tant, la posició d'ERC a la ciutat baixllobregatina sembla sòlidament afermada d'una manera clara i sempre per sobre de la barrera psicològica dels 4.000 vots absoluts. 

Pel que fa als resultats globals, Esquerra Republicana ha revalidat aquest mes de novembre la victòria que ja va aconseguir fa mig any, i torna al Congrés amb 13 diputats, 11 senadors, i l'aval de 869.934 vots. En comparèixer després de saber-se els resultats des de l'Estació de Nord de Barcelona, el cap de llista d'Esquerra al Congrés, Gabriel Rufián, va constatar que aquesta victòria electoral és una resposta clara a la sentència contra l'1-O. "A Catalunya aquest 10N l’independentisme i el republicanisme catalans han sentenciat com mai, de l'única manera que sap", va afirmar.