Esplugues de Llobregat

Notícia

ERC Esplugues al costat dels treballadors de la Nissan

Els quatre regidors del Grup Municipal Republicà, juntament amb un nodrit grup de militants del partit, van assistir el passat dimarts a la tarda a la protesta que el comitè d'empresa havia convocat a Esplugues. La manifestació, que va començar a les 5 de la tarda davant del concessionari Renault de l'Avinguda dels Països Catalans, va reunir moltíssimes persones que van voler solidaritzar-se amb la causa i en contra del tancament de les factories que l'empresa té a Catalunya. 

La mulitud, que es va aplegar davant del concessionari, va enganxar cartells reivindicatius a la façana de l'edifici i va llançar-hi ous. Seguidament va tallar l'avinguda i es va dirigir cap a la B-23 amb la intenció de tallar el trànsit. I ho va aconseguir. Un cop fet això, un grup ja més petit de manifestans es van traslladar a l'avinguda Laureà Miró i també va tallar el trànsit de vehicles i de tramvia. 

Des d'Esquerra Republicana considerem la mesura del tancament del tot inapropiada i desproporcionada. Davant de qualsevol eventualitat crítica és obligació i forma part de la responsabilitat de la Direcció empresarial tenir també cura dels treballadors i les treballadores que formen part del projecte i han fet créixer la companyia. En aquest cas, doncs, aquest tancament afectarà a més de 3.000 treballadors de forma directa i 20.000 de forma indirecta.

En aquest cas, és obvi que l’aposta estratègica del conglomerat empresarial Nissan-Renault-Mitsubishi ha primat el repartiment de dividends i la rendibilitat per sobre de qualsevol afectació envers la seva plantilla. Exigim una rectificació a la Direcció de Nissan, que replantegi la posició i donem suport actiu a totes les treballadores i treballadors que perdran els seus llocs de treball si es manté la decisió.

També animem a la ciutadania a donar suport actiu a les mobilitzacions en defensa dels llocs de treball i a ajudar fent aportacions a la Caixa de Resistència ES21 0049 1944 2623 1003 0440.

Continuem on sempre hem estat, al costat dels treballadors i les treballadores i persistirem, des la mobilització i aportant solucions.