Esplugues de Llobregat

Notícia

Esquerra desencalla el catàleg de patrimoni local d'Esplugues

L'església d'Esplugues forma part del catàleg de béns culturals d'interès local
L'església d'Esplugues forma part del catàleg de béns culturals d'interès local
El Ple de juny va aprovar per unanimitat la moció del Grup Municipal Republicà per resoldre la Declaració de béns culturals d’interès local de l’Inventari del patrimoni històric, arquitectònic i ambiental d’Esplugues de Llobregat. El procés per aprovar-ho havia començat el 2012, però, no es van resoldre mai les al·legacions al projecte que s'havien presentat —fet que representava, a més d'inseguretat jurídica per als afectats per la declaració de béns culturals si el seu patrimoni resultava afectat, la desprotecció llampant del patrimoni espluguí.

Per tot plegat, la moció d'Esquerra demana reprendre durant aquest 2020 el procés d’aprovació d'aquest catàleg de béns, donant per conclòs l’expedient del 2012 —en considerar que s’ha allargat més del que caldria—, per mitjà d'un nou procediment a partir de l’inventari elaborat per la Diputació de Barcelona.

El portaveu del Grup Municipal Republicà, Oriol Torras, va recordar que aquest tema ja s'arrossega de fa dos mandats, des que en Jordi Figueras era el portaveu republicà, i «que començaria a haver-hi pressa per acabar la feina i que Esplugues pugui gaudir d'un catàleg de béns culturals d'interès local com té qualsevol altra ciutat». Torras va agrair al Grup Socialista «l'esforç i predisposició a l'acord», però va advertir —atesos els precedents en aquesta matèria— que ERC estarem «amatents que es compleixi l'acord».

Podeu veure la intervenció sencera del nostre regidor i el debat sobre la moció a partir del minut 1.39.42 del Ple.

 

  • Vídeo del Ple de juny