Esplugues de Llobregat

Notícia

El PSC d'Esplugues, condemnat per fer trampa

El PSC d'Esplugues, condemnat per fer trampa en període electoral
El PSC d'Esplugues, condemnat per fer trampa en període electoral
La Junta Electoral de Zona dona la raó a Esquerra Republicana i demana a l'Ajuntament d'Esplugues, governat pels socialistes, que retiri el darrer número de la revista municipal i totes les publicacions a xarxes socials orientades a fer «una campanya institucional per influir en l'obtenció de vots».

La Junta Electoral de Zona, arran d'una denúncia d'Esquerra Republicana, ha condemnat l'Ajuntament d'Esplugues per incomplir la Llei electoral per haver publicat a la revista municipal El Pont d'Esplugues i a les xarxes socials oficials missatges de propaganda electoral. La JEZ, aquest dijous, 28 de gener, ordena retirar el darrer número d'El Pont d'Esplugues, «a través de la qual es feia una campanya institucional per influir en l'obtenció de vots», i de totes les publicacions a xarxes socials «que conformin la campanya» partidista de l'Ajuntament.

El govern socialista, encapçalat per Pilar Díaz, va publicar, en l'últim número d'El Pont d'Esplugues, amb data de febrer però publicat dies enrere, diverses informacions que la Junta Electoral considera il·legals. Per exemple, hi ha informació sobre obres que es fan als barris, amb un text electoralista amb la fotografia del primer tinent d'alcalde d'Esplugues, Eduard Sanz. En la notícia següent, la mateixa alcaldessa, també amb fotografia en un destacat, parla de diverses inversions. Tot això és il·legal, segons la Loreg i tal com la Junta Electoral ha confirmat. Aquest número d'El Pont d'Esplugues ha de ser retirat de tot arreu en menys de 48 hores. D'altra banda, en diverses xarxes socials oficials, l'Ajuntament d'Esplugues també ha fet campanya electoral de manera il·lícita, com aquest mateix dijous —amb la denúncia d'Esquerra a la JEZ en marxa, doncs—, amb uns tuits del mateix Eduard Sanz sobre inversions en neteja pública.

Totes dues accions del govern socialista d'Esplugues són contràries a l'article 50 de la Loreg, que estableix que «des de la convocatòria de les eleccions i fins que se celebrin queda prohibit qualsevol acte organitzat o finançat, directament o indirectament, pels poders públics que contingui al·lusions a les realitzacions o als èxits obtinguts, o que utilitzi imatges o expressions coincidents o similars a les utilitzades en les seves pròpies campanyes per alguna de les entitats polítiques concurrents a les eleccions». Per tant, la JEZ ha donat la raó a la denúncia d'Esquerra i obliga a l'Ajuntament d'Esplugues a retirar en menys de 48 hores totes aquestes publicacions il·legals. La JEZ també adverteix el govern Díaz que si torna a fer-ho, sancionarà l'Ajuntament d'Esplugues. 

Per tot plegat, Esquerra Republicana d'Esplugues demanem a l'Ajuntament d'Esplugues que compleixi l'acord de la Junta Electoral de Zona i que retiri tots els missatges de propaganda electoral que han estat publicant en període electoral de manera il·legal. Esquerra considerem que són inacceptables aquestes actituds, que malauradament són habituals en el govern Díaz, de fer propaganda partidista a través dels mitjans oficials, que són il·legals en període electoral. Per això, Esquerra estarà amatent per si el govern Díaz reincideix i, si és així, tornarem a denunciar-lo a la Junta Electoral.

Esquerra Republicana d'Esplugues
28 de gener del 2021