Federació de Girona

Teresa Jordà: “Que el partit del ministre de Sanitat no s’hagi sumat al consens de la taula de partits explica quines són les seves prioritats”

La candidata de Girona d’Esquerra Republicana de Catalunya a les eleccions al Parlament, Teresa Jordà, ha manifestat la seva decepció per la postura dels socialistes respecte a la necessitat d’ajornar les eleccions al Parlament de Catalunya. “Que el partit del ministre de Sanitat no s’hagi sumat al consens de la taula de partits explica quines són les seves prioritats”, ha dit durant l’Assemblea regional de la Federació de Girona d’Esquerra Republicana on han participat més de 300 militants de la demarcació. Jordà ha considerat que la postura dels socialistes “només pot respondre a criteris partidistes” i ha defensat que l’ajornament que es va aprovar per una “majoria absoluta” i en base “a dades i criteris sanitaris per arantir el dret a vot i la seguretat de tothom.” El candidat del Baix Empordà, i actual president del grup Parlamentari, Sergi Sabrià, ha afirmat que després del que hem viscut aquesta setmana ”sembla que la darrera preocupació del PSC són els ciutadans”. “El ministre Illa hauria d’explicar per quin motiu creu que ara poden haver-hi eleccions amb les xifres que tenim, mentre que fa pocs mesos va avalar la suspensió de les eleccions basques i gallegues, amb unes dades molt més baixes”; ha afegit Sergi Sabrià. Per la seva part, el president de la Federació de Girona, Pau Presas, ha destacat durant la seva intervenció que “mai en la història d’aquest país s’havien invertit més recursos en educació o salut, sempre en voldríem més, però la inversió en salut i educació només creix quan Esquerra hi som.” “Quan Esquerra Republicana creix, l’independentisme creix, només nosaltres podem aconseguir fer que l’independentisme superi el llindar dels 50% dels vots en unes eleccions, i mantenir-ho en el temps”, ha exposat el president regional. L’Assemblea regional de la Federació de Girona  ha comptat també amb unes paraules que Dolors Bassa ha volgut adreçar a tota la militància: “Esperem que ens donin el tercer grau per tenir aquest bri de llibertat que he dit moltes vegades, per poder sortir durant el dia, tot i que les nits les haurem de seguir passant a la presó.

Teresa Jordà: “Sorprèn que els socialistes insisteixin en el fet que s'han de convocar les eleccions tant sí com no per sobre dels criteris sanitaris quan el seu candidat és el ministre de Sanitat”

La candidata d’Esquerra Republicana per Girona a les eleccions al Parlament, Teresa Jordà, ha manifestat avui a Olot juntament amb el candidat republicà de la Garrotxa, Bartomeu Compte, que “sorprèn que els socialistes insisteixin en el fet que s'han de convocar les eleccions tant sí com no per sobre dels criteris sanitaris quan el seu candidat és el ministre de Sanitat” “Dilluns ja vam demanar no fer electoralisme amb aquesta decisió. Però veiem com alguns partits han optat per pressionar al Govern i posar els interessos partidistes per sobre dels del conjunt de la ciutadania”, ha manifestat. Jordà ha defensat que les eleccions al Parlament s’han de convocar “primant criteris sanitaris i garantint el dret a vot de tothom.” En el marc de la jornada realitzada avui a la Garrotxa, la cap de llista d’Esquerra a la demarcació de Girona ha reivindicat la necessitat de resoldre un “tema urgent” com és la variant d’Olot i les Preses: “Per fer una ciutat sostenible i segura, cal fer una variant amb urgència. Una variant dimensionada al trànsit intercomarcal on hi hagi una regulació de transport internacional i sobretot una variant respectuosa perquè transita dins un parc natural i per terrenys d’alt valor agrícola.”  El candidat garrotxí, Bartomeu Compte, ha manifestat que la comarca té sobre la taula “reptes urgents” per afrontar durant la pròxima legislatura: “Volem que la Garrotxa sigui la comarca capdavantera en sostenibilitat. Volem una mobilitat sostenible, apostar de veritat per les energies renovables, el patrimoni natural i immaterial, ser la comarca amb més carrils bici i que més cuidi els seus productes de proximitat.“   “La Garrotxa té l’oportunitat de ser un referent d’un model de turisme sostenible que respecti l’entorn i potenciï aquells trets que tant ens caracteritzen com la gastronomia i una indústria que vol apostar per la innovació i pel valor afegit; i lluitant contra la precarietat laboral”, ha afegit.

Teresa Jordà: “Presentem una llista guanyadora formada per un equip de persones capaces de liderar la reconstrucció del país i de l’independentisme”

La Federació de Girona d’Esquerra Republicana ha presentat a Girona la llista electoral de les eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim 14 de febrer. La cap de llista republicana, Teresa Jordà, ha manifestat que Esquerra es presenta a la demarcació de Girona “amb una llista guanyadora per liderar la reconstrucció del país i de l’independentisme.”  “Convençuda que aquest equip de persones és el que millor pot representar la demarcació de Girona perquè la formen veïns i veïnes de totes les comarques de Girona. I perquè som un equip amb una gran capacitat de gestió i de lideratge per donar resposta als moments difícils que vivim”, ha manifestat. La cap de llista de Girona ha posat també en valor la voluntat de treballar per tots els sectors i pobles de la demarcació a partir del 15 de febrer: “Som un equip persones honestes i que entenem la política des del tu a tu que fem política des de l’empatia i la proximitat i per a la gent. Perquè és així com volem construir aquest nou país: al costat de la gent.” “Som una demarcació que ho té tot. A nivell territorial disposem d’un patrimoni natural incalculable tant a la costa, com a interior, o a muntanya. Som en punt estratègic en clau de país i disposem d’uns sectors econòmics potents i punters que hem de seguir recolzant i mimant”, ha dit.  Jordà ha posat en valor també el “compromís amb les llibertats col·lectives i individuals” de totes i tots els candidats i amb “la lluita independentista”. “Una llista per fer la República catalana per a tothom des d’una perspectiva social, ecologista i feminista”, ha afegit. Jordà ha manifestat en aquest sentit que Esquerra Republicana “vol ser l’eina més eficaç” que ens apropi a la República catalana independent i que ajudi “a millorar la vida de la gent” i, per tant, “a revertir les conseqüències socials i econòmiques derivades de la pandèmia”. “I, sobretot, ara és hora de deixar-nos de discursos estèrils i gesticulacions grandiloqüents per omplir titulars de premsa que ni diuen res, ni porten enlloc més que a la decepció.

Teresa Jordà: "Orgullosa d’encapçalar aquesta llista de pencaires. Un equipàs de bones persones compromeses amb la reconstrucció del país, amb la independència i l’amnistia. Convençuda que tornarem a vèncer''

La candidata d'Esquerra Republicana de Catalunya per la demarcació de Girona per les eleccions al Parlament del 14 de febrer, Teresa Jordà, ha manifestat sentir-se "orgullosa d’encapçalar aquesta llista de pencaires". "Formem un equipàs de bones persones compromeses amb la reconstrucció del país, amb la independència de Catalunya i l’amnistia. Convençuda que amb totes elles i tots ells, tornarem a vèncer", ha assenyalat. El segon lloc de la llista és per l'actual president del grup parlamentari d'Esquerra Republicana, Sergi Sabrià, que ha dit a través d'un vídeo publicat a les xarxes que "governarem per a tothom i serem útils perquè aquesta és la nostra obsessió. Ajudar a tothom per construir la República Catalana de totes i tots."   L'actual portaveu del grup parlamentari, Anna Caula i que concorrerà en el tercer lloc de la llista ha afirmat que a partir del 14F "necessitem governs intrínsecament feministes i d'esquerres". "És hora de teixir complicitats i situar l’autodeterminació, al centre de l’agenda polític", ha dit. L'exsecretari general de CCOO a les comarques gironines, Bartomeu Compte, que va al quart lloc de la llista ha manifestat que "ens presentem per fer República des de l’avenç dels drets nacionals i socials, i l’enfortiment democràtic. La igualtat d’oportunitats i la justícia són els nostres valors." "La política s’ha de fer des de la proximitat, perquè la política és la capacitat de visibilitzar les injustícies. L’objectiu final ha de ser sempre millorar les condicions de vida de la gent", ha afegit la candidata d'Esquerra Republicana del Gironès, Laia Cañigueral que ocuparà el cinquè lloc de la llista.  Per la comarca de la Selva, l'actual diputat Jordi Orobitg que ocuparà el número 6 ha assegurat que "el repte que tenim davant és immens, com ho és el nostre compromís." "No hi ha fórmules màgiques. Com diu l’Oriol Junqueras només hi ha treball, treball i treball", ha dit. Mentre que per l'Alt Empordà, l'actual alcaldessa d'Ordis, Anna Torrentà, serà la número 7 de la llista.

El president del Grup Parlamentari d’ERC Sergi Sabrià; la portaveu Anna Caula, i el diputat Jordi Orobitg repetiran a la llista d’Esquerra per la demarcació de Girona el 14F

El president del Grup Parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià, la portaveu Anna Caula i el diputat Jordi Orobitg repetiran com a candidats d’Esquerra Republicana per la demarcació de Girona a les properes eleccions del Parlament de Catalunya. Sergi Sabrià i Jordi Orobitg ho fan després de ser escollits pels respectius congressos comarcals del Baix Empordà i de la Selva, mentre que Anna Caula tornarà a formar part de la llista com a independent. Sabrià ha manifestat que aquestes eleccions són transcendentals perquè “ens hi juguem el futur del país i de la nostra gent”.  “La gesticulació buida de contingut pot ser eficaç per alguns en termes electorals, però és totalment estèril en clau de país​. Ara més que mai, necessitem un govern que respongui, com està fent Esquerra, a la crisi social i econòmica de la pandèmia. I un govern fort per seguir forçant al govern espanyol a resoldre el conflicte polític a través d’una amnistia i el dret a l’autodeterminació”, ha manifestat. L’actual portaveu del grup republicà, Anna Caula, ha destacat que a partir del 14F “necessitem governs intrínsecament feministes i d'esquerres”.  “És hora de teixir complicitats amb tots els sectors que no hi van ser l’1O per tal de situar l’autodeterminació al centre de l’agenda política. Cal seguir treballant i perseverar per seguir sumant més i més gent fins que la victòria sigui inapel·lable​”, ha dit Caula. Des de la Selva, el diputat Jordi Orobitg, ha expressat també que el repte que tenim davant és “immens”: “Com ho és el nostre compromís amb la nostra gent, amb l’amnisita i amb la República Catalana”. “No hi ha fórmules màgiques. Com diu l’Oriol Junqueras només hi ha treball, treball i treball”, ha conclòs.  La llista, que encapçala la Teresa Jordà (Ripollès), la completaran Bartomeu Compte (Garrotxa), Anna Torrentà (Alt Empordà), Jaume Butinyà (Pla de l’Estany), Laia Cañigueral (Gironès).

Jaume Butinyà és escollit candidat d’Esquerra del Pla de l’Estany per a la llista gironina de les properes eleccions del Parlament

El portaveu del grup municipal d’Esquerra a Banyoles, Jaume Butinyà i Sitjà formarà part de la llista d’Esquerra Republicana de Catalunya a les eleccions al Parlament després de ser escollit per unanimitat durant el congrés comarcal del Pla de l’Estany. “Em sento afortunat de formar part d’Esquerra Republicana de Catalunya des de Banyoles, i el Pla de l’Estany. Moltes gràcies a tots els companys i companyes per haver donat suport a la meva candidatura”, ha manifestat el candidat. Butinyà ha afirmat que es presenta perquè considera “imprescindible que el Pla de l’Estany estigui representat al Parlament de Catalunya. “La gent del Pla de l’Estany hem de tenir veu als òrgans de govern d’aquest nou país”, ha afegit.   El republicà ha destacat també que treballaran per revertir les desigualtats socials i la crisi econòmica derivada de la COVID19. “I lluitarem com sempre hem fet per la independència de Catalunya i l’amnistia de totes les persones represaliades”, ha exposat. El congrés comarcal de Pla de l’Estany també va aprovar que la independent Rosa Coll i Jordà, de Cornellà del Terri com a segona candidata d’esquerra de la comarcal. La metgessa Rosa Coll ha agraït que l’hagin proposat per formar part d’aquesta candidatura i va defensar la tasca que la consellera de salut Alba Vergés està realitzant al capdavant del departament “prenent decisions arriscades i valentes”. Rosa Coll ha estat escollida com a segona candidata d’Esquerra de la comarca del Pla de l’Estany amb un 95% dels vots

L’exdiputada al Congrés, Laia Cañigueral, formarà part de la llista al Parlament com a representant de la comarcal d’Esquerra al Gironès

L’exdiputada al Congrés, Laia Cañigueral i Olivé, serà la representant comarcal del Gironès per formar part de la llista de les eleccions al Parlament i que encapçalarà la Teresa Jordà. Laia Cañigueral, sociòloga de formació i amb experiència en l’àmbit social i en drets de ciutadania, ha agraït el suport rebut per part de la militància per haver-la escollit com a representant del Gironès.  “Estic molt contenta de sumar-me a l’equip de la Teresa Jordà perquè comparteixo els seus ideals polítics però també perquè comparteixo els seus valors i una mateixa manera d’entendre la política: treball, coneixement i compromís amb el territori i proximitat”, ha manifestat la republicana. La candidata pel Gironès ha dit també que per superar el “moment socialment complicat” a causa de la pandèmia de la COVID19 cal “treballar dur, molta empatia i trepitjar el territori” per saber quines són les necessitats de les comarques gironines.  “Creiem en la política de proximitat perquè pensem que el tu a tu és imprescindible per poder conèixer la gent, entendre-la i per posar-se al seu lloc per dissenyar polítiques que realment millorin les seves condicions de vida”, ha exposat. “La Teresa Jordà és sinòmim de compromís i d’un coneixement profund del territori basat en trepitjar-lo”, ha apuntat Cañigueral. I aquest coneixement -ha afegit- “és imprescindible perquè a Girona, i la demarcació en general, tenim un entorn privilegiat però en aquests moments de crisi social i econòmica és imprescindible plantejar polítiques públiques que assegurin un desenvolupament econòmic sostenible per a les nostres comarques”, ha conclòs Laia Cañigueral. Durant el congrés d’Esquerra al Gironès celebrat ahir al vespre de forma telemàtica es va aprovar també la resta de presones que formaran part de la llista que són l’alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula i Aulet; l’alcaldessa de Sant Jordi Desvalls, Núria Martínez i de la Casa; l’acalde de Llagostera, Antoni Navarro i Robledo, i la infermera i militant Bouchra Benlamin El Mallem.

L’alcaldessa d’Ordis, Anna Torrentà, serà la candidata de l’Alt Empordà per formar part de la llista electoral al Parlament

L’alcaldessa d’Ordis, Anna Torrentà Costa, serà la candidata de l’Alt Empordà de la llista electoral al Parlament que encapçalarà la Teresa Jordà el pròxim 14 de febrer. El congrés comarcal de l’Alt Empordà ha aprovat aquest cap de setmana que Torrentà sigui la candidata de la comarca conjuntament amb l’alcalde de Palau de Santa Eulàlia, Xavier Camps i Comas; la regidora de Castelló d’Empúries Esther Píris i Casas i el portaveu d’ERC de Llançà, Guillem Cusí i Batlle.    “El primer que vull manifestar és el meu més sincer agraïment als companys i companyes republicanes de l’Alt Empordà per la confiança dipositada en mi per formar part de la llista electoral d’Esquerra d’aquestes eleccions al Parlament”, ha manifestat la candidata, Anna Torrentà. La republicana ha dit també que “és tot un orgull” formar de la llista d’Esquerra Republicana de Catalunya al costat de persones com la Teresa Jordà, “amb un ampli coneixement del territori, o de referents de la lluita obrera com en Bartomeu Compte.” “Des d’Ordis, i de l’Alt Empordà, treballaré per defensar els interessos de la comarca; donaré veu als micropobles, per millorar la nostra capacitat de gestió i la vida dels nostres veïns i veïnes; i seguirem lluitant tossudament alçades per una República social, ecologista i feminista”, ha conclòs Anna Torrentà.  La Federació de Girona d’Esquerra Republicana de Catalunya ha informat aquest cap de setmana que l’exsecretari de CCOO a les comarques gironines, Bartomeu Compte, també formarà part de la llista electoral de les pròximes eleccions al Parlament.

L’exsecretari general de CCOO a les comarques gironines, Bartomeu Compte, formarà part de la llista electoral d’Esquerra a les eleccions al Parlament 

L’exsecretari general de CCOO a les comarques gironines, Bartomeu Compte, formarà part de la llista electoral d’Esquerra Republicana de Catalunya a les eleccions al Parlament per la demarcació de Girona que encapçalarà la candidata Teresa Jordà. El congrés comarcal d’Esquerra Republicana a la Garrotxa ha avalat el sindicalista, resident a Besalú, com el seu representant comarcal per formar part de la llista electoral, conjuntament amb l’olotina Dolors Corretgé, professora de la UNED i secretària general de la sectorial d’Economia i Finances d’ERC. “És un orgull formar part d’aquest projecte col•lectiu que representa Esquerra Republicana i, especialment, des de la Garrotxa. Vull agrair de tot cor tots els companys i companyes el suport que he rebut per formar part de la llista electoral al Parlament del pròxim 14 de febrer”, ha manifestat Bartomeu Compte. El besaluenc ha explicat que formar part d’una llista que encapçala la Teresa Jordà és “un gran repte personal i una agradable responsabilitat”. “Amb ella tenim garantida una representant de les comarques de Girona amb un ampli coneixement del territori, treballadora incansable i amb una especial sensibilitat social, que és el que més necessitem aquests dies que vivim amb la pandèmia”, ha afegit. Bartomeu Compte ha manifestat també que l’impacte de la COVID19 fa “imprescindible” que el nou Govern de la Generalitat sigui “intrínsecament d’esquerres per impulsar polítiques socials i econòmiques valentes que ajudin als que més ho necessitin amb l’objectiu de garantir el benestar material i treball a tota la ciutadania.”  “Em presento amb la voluntat de treballar per la cohesió social i la reducció de les desigualtats. Perquè la igualtat d’oportunitats i la justícia social són els nostres valors republicans. Ens presentem per fer República des de l’avenç dels drets nacionals i els socials i l’enfortiment democràtic“, ha conclòs.