Federació de Girona

L'acte s'ha celebrat a la plaça Catalunya de Roses

Serret: “Serem ferms en la defensa de la democràcia i l’1 d’octubre votarem”

La plaça Catalunya de Roses ha estat la seu aquest dimecres 30 d’agost de l’acte Construir una Nova República organitzat per Esquerra Republicana. La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Meritxell Serret, ha afirmat durant la jornada que “diàriament estem demostrant que estem preparats per posar en marxa la República Catalana”. Serret ha fet una crida per “aprofitar les oportunitats que tenim com a país i tirar endavant el país pròsper que tots volem”. La consellera ha finalitzat la seva intervenció deixant clar que “serem ferms en la defensa de la democràcia i això ens portarà a votar el proper 1 d’octubre”. El visecretari general d’Esquerra i diputat al Parlament de Catalunya, Sergi Sabrià, ha explicat que “celebrarem el Referèndum i el farem com sempre. Com ho poden evitar si hi ha una gran majoria que vol votar l’1 d’octubre?”. El senador gironí, Jordi Martí, ha afirmat que “votarem per dignitat” mentre que el portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Roses, Joan Plana, ha exclamat que “l’1 d’octubre guanyarem, i a Roses també”.  

L'acte s'ha dut a terme al Passeig de Mar de Palamós.

Teresa Jordà: “L’1 d’octubre votarem perquè ens hem guanyat el dret a decidir el nostre futur”

Més de 200 persones han assistit a l’acte Construir una República que Esquerra Republicana ha celebrat aquest dijous 24 d’agost al Passeig del Mar de Palamós. La diputada d’Esquerra al Congrés, Teresa Jordà, ha afirmat que “a 37 dies de guanyar un país. Gaudim-ho, celebrem-ho. L’1 d’octubre votarem i guanyarem”. Jordà ha insistit que el dia 1 es votarà i ha deixat clar que “votar ja és guanyar. Ens hem guanyat el dret de decidir el nostre futur i ningú ens aturarà”. El diputat al Parlament de Catalunya, Gerard Gómez, ha recordat que “ara és més important que mai que tots i totes participem. I els joves també, per descomptat, perquè hi juguem un paper important”. Gómez ha afegit que “a l'únic lloc on som iguals és davant les urnes. Quan l’1 d’octubre votem, obrirem les portes a un país millor”. Per la seva banda, la senadora Elisenda Pérez ha denunciat que “des de Madrid ens enganyen contínuament perquè no saben com parar-nos” mentre que l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, ha insistit en el fet que “el proper 1 d’octubre tothom podrà decidir. Tothom podrà votar”.  

Salvadó amb represents d'ERC del Ripollès

Salvadó: “El 2 d'octubre disposarem d'unes estructures sòlides per recaptar tots els tributs del país”

“El 2 d'octubre disposarem d'unes estructures sòlides per recaptar tots els tributs del país”. Amb aquesta contundent afirmació el secretari d’Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Lluís Salvadó, va iniciar la xerrada Horitzó Referèndum, la Hisenda Catalana que s’ha dut a terme aquest dijous 27 de juliol a Ripoll. Concretament, l’acte es va organitzar a la biblioteca Lambert Mata. Salvadó va parlar de la futura Hisenda Catalana explicant que, actualment, “el 70% de les tramitacions que gestionem es poden fer de telemàticament. Una Agència Tributària moderna s'ha de dedicar a la inspecció i en aquesta línia estem treballant”. A l’hora de passar balanç de la tasca realitzada durant l’actual legislatura, Salvadó va destacar que l’actual Govern “ha reduït el dèficit de 6 milions a 2 milions d’euros al mateix temps que l’economia creix un 2%. Estem consolidant despesa i generant expectatives de creixement dels ingressos”. “La Futura República Catalana és una opció per construir un País amb millors serveis. Entre altres beneficis, podem optar a duplicar l'actual pressupost Generalitat”, va concloure Salvadó.  

El grup d'ERC a la Diputació de Girona

Esquerra impulsa a la Diputació de Girona una declaració institucional favorable a l’acord de la Taula del Ter

Esquerra Republicana ha presentat a la Diputació de Girona una moció per tal de dur a terme una declaració institucional donant suport a l’acord de la Taula del Ter per reduir el transvasament del riu cap a Barcelona. La proposta d’ERC s’ha aprovat amb el suport de tots els grups amb representació a l’ens provincial.   El diputat d’ERC i alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, ha argumentat que “després de 50 anys, per primera vegada, hi ha un acord calendaritzats, amb mesures concretes i inversions per retornar l’aigua del Ter que mai s’hauria d’haver perdut”. Rufí explica que “el Ter havia traspassat la frontera de la solidaritat i s’havia arribat a l’abús. Per fi les comarques gironines han treballat de manera unitària per recuperar el cabal del Ter”.   La Taula de Ter, el passat 14 de juliol, va establir el 2028 com a data en què el transvasament cap a Barcelona no ha de superar el 30% del cabal del riu. L’acord s’oficialitzarà el proper 2 d’agost.   A la moció presentada per ERC, la Diputació de Girona reafirma “l’acord pres pel ple de 16 de febrer de 2016 de suport a la Conca del Ter, a la recuperació del cabal ecològic i la reducció del transvasament”.    

Rovira durant l'acte de Vilablareix

Marta Rovira: “Amb el referèndum tenim l'oportunitat per sortir de la situació política d'absolut bloqueig que patim”

La secretària general d’Esquerra Republicana, Marta Rovira, afirma que a menys de tres mesos pel referèndum de l’1 d’octubre “tenim l’oportunitat per sortir de la situació política d’absolut bloqueig que patim a Catalunya”. Rovira ha realitzat aquestes declaracions a Vilablareix durant el primer acte de campanya que la Federació Regional d’ERC celebrarà a les comarques gironines i que els portarà a fer actes als 222 municipis de la demarcació. L’acte també ha servit per celebrar el 10è aniversari de la secció local d’Esquerra de Vilablareix. Rovira deixa clar que “com a poble tenim el dret a decidir lliure, i democràticament, el nostre futur”. La secretària general d’ERC ha insistit en el fet que “volem votar que Sí perquè volem decidir el nostre futur i avançar. D'això va el referèndum, Sí a un nou país”. El president de la Federació Regional d’ERC i alcalde de Vilablareix, David Mascort, afirma que “tenim clar on volem anar. Ja sigui a Vilablareix o treballant dur i il·lusionats pel referèndum”.  

La campanya s'ha presentat a la seu gironina d'ERC

Esquerra Republicana demanarà el Sí als 222 municipis de les comarques gironines

La Federació de Girona d’Esquerra Republicana ha presentat avui la campanya pel Sí amb vista al Referèndum que se celebrarà l’1 d’octubre. ERC ja ha avançat que té previst organitzar un acte, com a mínim, als 222 municipis de les comarques gironines. Durant la presentació, el president de la Federació d’ERC de les comarques gironines, David Mascort, ha manifestat la il·lusió amb la qual el partit afronta “la campanya definitiva que ha de servir per fer el pas definitiu cap a la República Catalana. Ens ho juguem tot, estem preparats i guanyarem”. El cap de campanya, Pau Presas, ha insistit en el fet que “des d’Esquerra fa temps que estem esperant aquesta campanya i, per tant, mobilitzarem tots els nostres militants, alcaldes, regidors i tots els càrrecs electes de la demarcació per fer campanya i explicar els motius pel Sí a tot arreu”. “Farem com a mínim un acte a cada un dels 222 municipis de la demarcació gironina, explicant els motius pel Sí i resolent els dubtes que pugui tenir qualsevol ciutadà d’ara fins a l’1 d’octubre”, explica Presas.   Campanya de proximitat La campanya d’Esquerra serà de proximitat, amb actes de petit format, on els càrrecs electes de cada municipi faran campanya i explicaran els motius pel Sí allà on es consideri més adient. “Els nostres alcaldes i regidors seran els principals impulsors de la campanya tot i que també, lògicament, hi haurà actes amb ponents de primera línia nacional”, argumenta el cap de campanya d’ERC. Pel que fa a la coordinació amb la campanya unitària pel Sí, Presas ha explicat que “la campanya que hem preparat és totalment compatible amb la que s’articuli conjuntament amb el bloc del Sí”. A la presentació, a banda de Mascort i Presas, han assistit representants de totes les comarques gironines, del Parlament de Catalunya (Jordi Orobitg), Congrés dels Diputats (Teresa Jordà), Senat (Elisenda Pérez) i Diputació de Girona (Lluís Sais).

La xerrada es va dur a terme al Casal d'Amer

Josep Ginesta: “El dret a una pensió digna és un dret fonamental per a un estat que vol ser normal”

El secretari general del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Josep  Ginesta, ha participat a Amer en la xerrada Horitzó Referèndum: Parlem de Pensions i Economia. L’acte que també ha comptat amb la presència del senador gironí d’ERC, Quim Ayats, s’ha dut a terme al Casal del municipi. Durant la trobada, Ginesta ha explicat que “les pensions a l'estat espanyol pugen un 0,25 però el cost de la vida puja molt més” En aquest sentit, el secretari general afirma amb rotunditat que “l'Estat fa trampes i baixa les pensions, incomplint d’aquesta manera el contracte social” A l’hora de valorar amb més profunditat el dret a la pensió, va argumentar amb contundència que “el dret a una pensió digna és un dret fonamental per a un estat que vol ser normal”. D’altra banda, pel que fa la propera celebració del referèndum, Ginestar va afirmar que “un país que vota amb por no és un país lliure” i, per finalitzar la xerrada, va afegir que “no hi ha prou guàrdia civil per aturar la democràcia”.  

El senador gironí d'ERC, Quim Ayats

Quim Ayats: “Mentre des d’Esquerra estem lluitant per augmentar les inversions per a les comarques gironines, Podemos està defensant que es redueixin”

Esquerra Republicana ha mostrat la seva sorpresa davant el posicionament de Podemos-En Comú Podem durant la tramitació dels pressuposts generals de l’estat d’aquest 2017. En aquest sentit, la sorpresa ha estat especialment important a les comarques gironines on els de Pablo Iglesias i Xavier Domènech s’han dedicat a fer esmenes demanant la baixa d’inversions tan importants a la demarcació com l’A-2 o l’Eix pirinenc.   El senador d’ERC, Quim Ayats, explica que “mentre des d’Esquerra estem exigint que s’afegeixen inversions per valor de 210 milions d’euros, Podemos s’ha dedicat a fer esmenes per reduir les mínimes inversions que estaven incloses per a les comarques gironines en aquests pressupostos”.   “Nosaltres estem lluitant i reclamant fins a l'últim cèntim i ells menyspreen els catalans i els gironins demanant la baixa d’inversions tan sensibles per a nosaltres com l’A-2 o l'Eix Pirinenc. A més a més, aquestes baixes no hem vist que les demanin a cap altra comunitat autònoma. En definitiva, sorprèn que aquells que esperem trobar al nostre costat per dinamitzar les comarques gironines s’acabin alineant amb el PP o Ciutadans a l’hora de menysprear el territori”, argumenta Ayats.   Entre les inversions que Podemos demana que es redueixin hi ha, per exemple, diversos trams de l’A2 com Figueres-Pont de Molins, Pont de Molins-La Jonquera o Medinyà-Orriols; l’A-26 en els trams Cabanelles-Besalú i Figueres-Cabanelles; l’Eix pirinenc entre Olot i Ripoll, l’N-152 La Molina connexió amb l’actual N-152, o l’N-260 entre Llançà i Figueres.   El senador republicà considera sorprenent que Podemos digui que “defensa la plurinacionalitat però, en canvi, protegeix i amplia les retallades i greuges amb les infraestructures de les comunitats autònomes”. Finalment Ayats es pregunta si “aquesta és la reforma d'Espanya que Podemos ens diu que hem d’esperar? Que no comptin amb nosaltres per aquest camí”.   

Presentació esmenes al PGE del Baix Empordà

Esquerra continua batallant les esmenes gironines presentades als pressupostos generals de l’Estat

Fins a l’últim cèntim, fins a l’últim minut. Aquest és el nom de la campanya que Esquerra Republicana està duent a terme al territori per tal d’explicar les esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat que ERC ha presentat. Després que al Congrés, l’acord entre el PP i Ciutadans tombés totes les esmenes, el tràmit parlamentari es troba a hores d’ara al Senat. A nivell gironí, la setmana passada Esquerra va presentar les esmenes que s’estan batallant el Ripollès, i aquest divendres diputats i senadors s’han desplaçat fins a la Garrotxa, el Baix Empordà i la Selva. Acompanyats per representants locals d’Esquerra, s’han explicat les esmenes que s’estan defensant de cada comarca. La diputada Teresa Jordà i el senador Jordi Martí s’han desplaçat fins a la Garrotxa on s’han presentat esmenes per valor d’1.150.000 € mentre que els senadors Quim Ayats i Elisenda Pérez s’han apropat al Baix Empordà i a la Selva. Des d'Olot, la diputada al Congrés, Teresa Jorda, ha recordat que "a l'hora d'aprovar aquests pressupostos han desaparegut del mapa 4.000 esmenes perquè així ho han considerat el PP i els seus socis". El senador Jordi Martí ha manifestat, des de la Garrotxa, que "les esmenes que hem presentat per la comarca tenen a veure, per exemple, amb la variant d'Olot, l'arranjament de voreres al carrer Major de Sant Jaume de Llierca i, a Santa Pau,  millores al nucli antic". Al Baix Empordà, concretament a Palafrugell, amb esmenes que a la comarca s’enfilen fins als 35.150.000 €, Quim Ayats ha explicat que “som honestos i, en aquest sentit, som poc optimistes al Senat veient com ha anat tot el tràmit al Congrés”. Tot i això, Ayats ha volgut deixar clar que “passi el que passi no deixarem les esmenes en un calaix i les convertirem en iniciatives parlamentàries per continuar reivindicant-les”. Elisenda Pérez, des de Lloret de Mar, ha destacat “l’important volum d’esmenes que a tot el litoral gironí tenen a veure amb la regeneració de platges i, per exemple, amb posar al dia els nostres camins de ronda.