Federació de Girona

Els alcaldes gironins estan absolutament compromesos amb l'1 d'octubre

Els alcaldes gironins d’Esquerra més decidits que mai a “mostrar fermesa per defensar la democràcia”

Els alcaldes gironins d’Esquerra Republicana s’han desplaçat aquest dissabte 16 de setembre a Barcelona per participar en l’acte convocat per l’AMI i l'ACM per mostrar el rebuig a les actuacions del ministeri fiscal i el compromís amb el Referèndum. L’acte ha reunit més de 700 alcaldes a la plaça Sant Jaume de la capital catalana. El president d’Esquerra a les comarques gironines i alcalde de Vilablareix, David Mascort, ha manifestat que “amb actes unitaris com aquest demostrem fermesa, coherència i il·lusió en la defensa de la democràcia, els drets civils i la llibertat”. Mascort fa una crida a la unitat i deixa clar que “els alcaldes no fallarem perquè tenim un mandat democràtic. El dels nostres veïns i veïnes i no ens arronsarem. L’1 d’octubre, tots a votar”. L’alcalde de Castelló d’Empúries, Salvi Güell, ha recordat que “els alcaldes, independentment de la nostra ideologia, estem obligats a escoltar les demandes dels nostres ciutadans. I, ara mateix, la seva demanda és molt clara. Volen votar i això defensarem de les alcaldies”. Per la seva banda, l’alcalde de Begur, Joan Loureiro, s’ha adreçat als seus veïns explicant que “això no va d'independència sí o no, sinó que va de tenir dret a decidir el nostre futur o no. Ara és el moment d'exercir un dret fonamental que en totes les democràcies avançades es garanteix. Molta gent abans que nosaltres han lluitat en defensa de les llibertats, ara és el moment de no decebre'ls i de continuar la seva tasca”. Des de la Vall d’En Bas, Lluís Amat, es mostra contundent quan afirma que “això va de democràcia. Això va de drets civils. Això va de ciutadania. Estem al servei del poble i no els fallarem”.  “La imputació als alcaldes és una aberració del més gran dret democràtic que té un poble, el dret a la llibertat d'expressió manifestada a través del seu màxim representant municipal”, denuncia l’alcalde de Riells i Viabrea, Josep Maria Bagot i, dirigint a la ciutadania fa una crida perquè “no defalleixin, que no tinguin por que nosaltres,  els alcaldes no ho farem.

L'acte que s'ha celebrat a Pardines ha reunit un centenar de persones

Serret: “L’1 d’octubre votarem per allunyar-nos de la repressió que estem patint”

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Meritxell Serret, ha afirmat des de Pardines que “l’Estat està demostrant la poca cultura democràtica que té. Per tant, el proper 1 d’octubre sortirem tots a votar per demostrar quina classe de país volem, allunyant-nos absolutament de la repressió que estem patint”. Serret ha participat en l’acte que s’ha celebrat aquest divendres 15 de setembre i que ha comptat amb l’assistència d’un centenar de persones. També han intervingut la diputada d’Esquerra al Congrés, Teresa Jordà, i l’alcaldessa de la població, Núria Pérez. “Tenim clar quin país volem i com desenvolupar la nostra societat i els nostres valors. Tenim clar les nostres polítiques i els recursos que tenim per gestionar. Per què hi hem de renunciar?” ha defensat Serret. Per la seva banda, Teresa Jordà ha iniciat la seva intervenció amb un contundent “el poble vol decidir i decidirem. Som un subjecte polític i ens reconeixem com a nació”. La diputada ha reivindicat que la República Catalana “serà feminista, igualitària i amb oportunitats per a tothom tothom. Tenim la oportunitat de fer néixer i créixer una societat de ciutadans lliures i iguals. Fem-ho!”. Jordà ha volgut destacar que “no podem permetre que, avui en dia, encara existeixi una bretxa salarial de més del 26% entre homes i dones”. La diputada republicana ha deixat clar que “no podem permetre tenir un Estat que ens maltracta i envia al TC lleis com la d'igualtat efectiva entre homes i dones”. Jordà ha recordat que, sense anar més lluny, “fa 2 mesos vàrem aprovar un pacte d'estat en contra la violència de gènere i el PP i PSOE no van ser capaços de parlar de violència masclista malgrat la demanda de la resta de formacions polítiques”. L’alcaldessa de Pardines, Núria Pérez, ha obert l’acte afirmant que “el meu objectiu és que tots els que esteu aquí, i els que no, vagin a votar el pròxim 1 d’octubre.

ERC ja té programats 260 per la campanya del Referèndum a les comarques gironines

Esquerra intensifica la campanya del Referèndum a les comarques gironines i ja ha organitzat 150 actes

Esquerra Republicana continua endavant amb la campanya del Referèndum que va posar en marxa a mitjan de juliol amb l’objectiu d’arribar als 222 municipis de la demarcació gironina. En aquest sentit els republicans, fins a dia d’avui, ja han arribat als 150 actes i en tenen programats, a hores d’ara, 260. Amb l’inici oficial de la campanya aquest divendres 15 de setembre, des d’Esquerra es mostren més il·lusionats que mai per tal d’arribar a tot arreu i el president d’ERC a les comarques gironines, David Mascort, deixa clar que “no hi ha cap obstacle ni cap amenaça que ens pugui aturar ni desviar del camí. L’1 d’octubre votarem i guanyarem la República”.   Davant l’allau d’atacs i amenaces que durant els darrers dies s’estan impulsant des de Madrid, Mascort explica que “facin el que facin continuarem obeint del mandat democràtic del poble i defensarem fins a l’extenuació la Llei del Referèndum aprovada pel Parlament de Catalunya i el dret dels catalans a votar”. “Tothom ja hauria de tenir molt clar que l’1 d’octubre ja només hi ha dues opcions: canvi o status quo, Rajoy o República”, argumenta el president gironí d’Esquerra.   Entre els mes d’un centenar d’actes que ERC té programats fins a final de la campanya, i que se sumen als 150 que ja ha celebrat des de mitjan de juliol, hi ha la presència de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, a Pardines el dia 15, el diputat republicà Joan Tardà a Blanes el dilluns 18 o l’acte central a Girona que se celebrarà el diumenge 24. L’acte es durà a terme a Girona, a partir de les 12:00 a la plaça Miquel de Palol, i hi participaran, entre altres, el vicepresident de la Generalitat i president d’ERC, Oriol Junqueras, i la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa.   El cap de campanya, Pau Presas, es mostra satisfet amb la tasca realitzada durant els darrers mesos però defensa que “durant aquests 15 dies no baixarem la guàrdia, tot el contrari.

500 persones han assistit a l'acte al passeig d'en Blay, a Olot

Junqueras: “Queden 30 dies per anar a votar i guanyar la República Catalana”

El passeig d’en Blay d’Olot ha estat la seu aquest dissabte 2 de setembre de l’acte Una República del Benestar organitzat per Esquerra Republicana i al qual han assistit més de 500 persones. El vicepresident de la Generalitat i president d’Esquerra, Oriol Junqueras, ha explicat que “on estarà millor el futur de tots nosaltres, del nostre país, dels nostres fills? A les nostres mans o a les mans dels que tantes vegades ens han demostrat que no ens estimen?”. Junqueras ha deixat clar que “el nostre objectiu és que la gent del nostre país visqui millor i si som capaços d’explicar-ho estarem més a prop de guanyar la nova República”. “Queden 30 dies per anar a votar i guanyar la República Catalana”, ha finalitzat el president d’Esquerra. La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, ha fet una crida a mostrar-se ferms “i d’aquesta manera el proper 1 d’octubre votarem i farem història. I votarem pels que ens han precedit, per nosaltres i per un futur de convivència en el país que volem construir, la República Catalana”. Per la seva banda, la portaveu d’Esquerra a l’ajuntament d’Olot, Anna Barnadas, ha recordat que “si amb un Estat en contra hem arribat a on estem, imagineu-vos tots plegats fins on arribarem amb la futura República Catalana”. L’alcalde de Santa Pau i president comarcal d’ERC, Pep Companys, s’ha mostrat convençut que “l’1 d’octubre no desaprofitarem l’oportunitat de fer possible el canvi. Sortirem al carrer, treballarem junts i guanyarem”.  

L'acte ha reunit 250 persones a la plaça del Gra de Figueres

Tardà: “L’1 d’octubre votarem per decidir amb llibertat el futur del nostre país”

“L’1 d’octubre votarem, que ningú ho dubti. Si tenim totes les eines i no ho féssim seria un delicte d’alta traïció i com som gent honrada i compromesa amb el país votarem”. Amb aquesta contundència s’ha adreçat el diputat d’Esquerra Republicana al Congrés, Joan Tardà, a les 250 persones que han assistit a l’acte Construir una Nova República des de la plaça del Gra de Figueres. Tardà ha deixat clar que “volem votar per construir la República Catalana, repartir la riquesa de manera diferent i, en definitiva, tenir una democràcia de qualitat”. El diputat d’ERC ha manifestat que “votar significa madurar. En aquest sentit, tots ens hem de sentir orgullosos del que estem fent perquè estem creixent com a país i com a persones”. El senador gironí d’Esquerra, Jordi Martí, ha reivindicat que “no volem les engrunes ni ser una nació en un preàmbul”. “Necessitem de la vostra determinació per votar. Fer-ho és una qüestió de dignitat i està a les vostres mans”, ha explicat Martí. Per la seva banda, el portaveu nacional de les JERC, Pau Morales, ha reivindicat “la construcció d’un país on sigui possible desenvolupar un projecte vital. Necessitem una terra que no expulsi els seus joves i, per aquest fet, l’1 d’octubre els joves no fallarem”. La portaveu del grup municipal d’Esquerra a Figueres, Agnès Lladó, ha defensat que “Figueres és i serà un municipi compromès amb la democràcia i  col·laborarem com qui més per organitzar i celebrar el Referèndum”. “Ara és el moment del compromís i la valentia. Fem-ho per dignitat, per tots aquells que ens han precedit i també pels nostres fills”, ha finalitzat Lladó.  

Més de 200 persones han assistit a l'acte a l'Espai Jove

Tardà: “Construirem una democràcia de qualitat, participativa i sense corrupció”

Més de 200 persones han assistit aquest dijous 31 d’agost a l’acte Construir una Nova República que Esquerra Republicana ha organitzat a Girona, concretament a l’Estació Espai Jove. El diputat d’Esquerra al Congrés, Joan Tardà, ha deixat clar que, a partir d’ara, “potser ens toca sortir al carrer moltes vegades però això ja no té aturador. O caixa, o faixa”. Tardà ha explicat que “la història ha agafat velocitat i ara ho tenim a tocar. El proper 1 d’octubre tots a votar i, no ho dubteu, segur que anirà bé”. El diputat ha explicat que “entre tots construirem una democràcia de qualitat, participativa, sense corrupció i sense estar supeditada als poders financers”. La diputada gironina d’ERC, Teresa Jordà, ha afirmat que “ha arribat un moment que el TC ens entra per una orella i ens surt per l’altra. Diguin el que diguin tenim un mandat democràtic i votarem el proper 1 d’octubre”. “Estem a 30 dies de poder decidir el futur polític que volem per al nostre país. I no fallarem”, ha insistit Jordà. Per la seva banda el diputat gironí d’Esquerra, Joan Olòriz, ha explicat que “en 30 dies aconseguirem un gran objectiu, fer-nos escoltar. I després de l’1 d’octubre arribarà el nostre millor moment”. El senador Quim Ayats ha manifestat que “ha arribat el moment de dir prou. Ja ens ho farem nosaltres mateixos. I ho farem bé, molt bé” mentre que la portaveu del grup d’ERC, Maria Mercè Roca, ha recordat que “estem fent una República i, entre tots, ho estem fent molt bé”.  

L'acte s'ha celebrat a la plaça Catalunya de Roses

Serret: “Serem ferms en la defensa de la democràcia i l’1 d’octubre votarem”

La plaça Catalunya de Roses ha estat la seu aquest dimecres 30 d’agost de l’acte Construir una Nova República organitzat per Esquerra Republicana. La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Meritxell Serret, ha afirmat durant la jornada que “diàriament estem demostrant que estem preparats per posar en marxa la República Catalana”. Serret ha fet una crida per “aprofitar les oportunitats que tenim com a país i tirar endavant el país pròsper que tots volem”. La consellera ha finalitzat la seva intervenció deixant clar que “serem ferms en la defensa de la democràcia i això ens portarà a votar el proper 1 d’octubre”. El visecretari general d’Esquerra i diputat al Parlament de Catalunya, Sergi Sabrià, ha explicat que “celebrarem el Referèndum i el farem com sempre. Com ho poden evitar si hi ha una gran majoria que vol votar l’1 d’octubre?”. El senador gironí, Jordi Martí, ha afirmat que “votarem per dignitat” mentre que el portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Roses, Joan Plana, ha exclamat que “l’1 d’octubre guanyarem, i a Roses també”.  

L'acte s'ha dut a terme al Passeig de Mar de Palamós.

Teresa Jordà: “L’1 d’octubre votarem perquè ens hem guanyat el dret a decidir el nostre futur”

Més de 200 persones han assistit a l’acte Construir una República que Esquerra Republicana ha celebrat aquest dijous 24 d’agost al Passeig del Mar de Palamós. La diputada d’Esquerra al Congrés, Teresa Jordà, ha afirmat que “a 37 dies de guanyar un país. Gaudim-ho, celebrem-ho. L’1 d’octubre votarem i guanyarem”. Jordà ha insistit que el dia 1 es votarà i ha deixat clar que “votar ja és guanyar. Ens hem guanyat el dret de decidir el nostre futur i ningú ens aturarà”. El diputat al Parlament de Catalunya, Gerard Gómez, ha recordat que “ara és més important que mai que tots i totes participem. I els joves també, per descomptat, perquè hi juguem un paper important”. Gómez ha afegit que “a l'únic lloc on som iguals és davant les urnes. Quan l’1 d’octubre votem, obrirem les portes a un país millor”. Per la seva banda, la senadora Elisenda Pérez ha denunciat que “des de Madrid ens enganyen contínuament perquè no saben com parar-nos” mentre que l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, ha insistit en el fet que “el proper 1 d’octubre tothom podrà decidir. Tothom podrà votar”.  

Salvadó amb represents d'ERC del Ripollès

Salvadó: “El 2 d'octubre disposarem d'unes estructures sòlides per recaptar tots els tributs del país”

“El 2 d'octubre disposarem d'unes estructures sòlides per recaptar tots els tributs del país”. Amb aquesta contundent afirmació el secretari d’Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Lluís Salvadó, va iniciar la xerrada Horitzó Referèndum, la Hisenda Catalana que s’ha dut a terme aquest dijous 27 de juliol a Ripoll. Concretament, l’acte es va organitzar a la biblioteca Lambert Mata. Salvadó va parlar de la futura Hisenda Catalana explicant que, actualment, “el 70% de les tramitacions que gestionem es poden fer de telemàticament. Una Agència Tributària moderna s'ha de dedicar a la inspecció i en aquesta línia estem treballant”. A l’hora de passar balanç de la tasca realitzada durant l’actual legislatura, Salvadó va destacar que l’actual Govern “ha reduït el dèficit de 6 milions a 2 milions d’euros al mateix temps que l’economia creix un 2%. Estem consolidant despesa i generant expectatives de creixement dels ingressos”. “La Futura República Catalana és una opció per construir un País amb millors serveis. Entre altres beneficis, podem optar a duplicar l'actual pressupost Generalitat”, va concloure Salvadó.