Federació de Girona

Bassa, Margall i Martí amb l'alcaldable d'ERC Figueres, Agnès Lladó

Montse Bassa: “Cal una Esquerra Republicana forta a Madrid per acabar amb el menyspreu de l’Estat envers les infraestructures gironines”

La candidatura gironina d’Esquerra Republicana ha volgut denunciar avui els incompliments històrics i reiterats dels governs del PP i del PSOE cap a la demarcació. En aquest sentit, la candidata gironina d’Esquerra, Montse Bassa, ha recordat que “en els darrers 15 anys només s’han executat un 13% de les partides que s’havien pressupostat”. Bassa ha insistit en el fet que “Madrid tracta amb molt menyspreu les comarques gironines. Ja siguin governs del PP o del PSOE. Perquè, sense anar més lluny, la proposta de pressupostos socialista d’aquest 2019 destinava un 26% menys a les infraestructures gironines que el pressupost 2018 del PP on la xifra tampoc era per tirar coets”. La candidata republicana ha demanat als gironins i gironines que “cal una Esquerra forta a Madrid per revertir aquesta situació”. El número 2 d’ERC Girona al Congrés, Joan Margall, ha posat a sobre la taula la poca força que tenen els diputats gironins del govern a Madrid. En aquesta línia, ha recordat que “el diputat socialista, Marc Lamuà, no ha mogut ni un dit durant el govern de Pedro Sánchez per afavorir als gironins i gironines, ha estat desaparegut. On estat totes les reivindicacions que feia quan estava a l’oposició?”. El candidat d’Esquerra a Senat, Jordi Martí, ha incidit en casos concrets com el de la carretera nacional II. Martí ho ha qualificat de dèficit històric i a l’hora d’entrar en detalls ha manifestat que “a hores d’ara no sabem com el PSOE o el PP es plantegen desencallar una infraestructura tan bàsica per a les comarques gironines”. Martí ha repassat els retards i incompliments com els trams Maçanet-Sils o Maçanet-Tordera i ha afegit situacions vergonyants en altres punts de la xarxa viària gironina com la N-260. “Per a tots aquests casos urgents que hi ha a sobre la taula el govern de Pedro Sánchez amb el seu pressupost que finalment no es va aprovar només preveia una partida de 100.000 euros. Amb aquesta xifra queda clar la poca rellevància que s’hi donava, amb partides que només permetien  fer els projectes de traçat que falta per concretar”, ha afegit Martí.

montse bassa, esquerra republicana, esquerra, congrés

Montse Bassa: “Si el 28 d’abril guanyem farem un nou pas endavant per passar del referèndum impossible a l’inevitable”

La cap de llista gironina d’Esquerra Republicana al Congrés, Montse Bassa, ha insistit en la necessitat de resoldre el futur de Catalunya a les urnes. En aquest sentit Bassa ha afirmat que “anem a Madrid a treballar per forçar un acord polític que faci possible la celebració del referèndum que compta amb el suport del 80% dels catalans. Un referèndum que serà possible si som forts i decisius a Madrid, i per això cal ser molts. Molts perquè el referèndum que qualifiquen d’impossible sigui inevitable”. “Com estem repetint en aquesta campanya anirem a Madrid sense línies vermelles, però tampoc xecs en blanc. I és a partir d’aquesta premissa inicial que proposem un acord per resoldre política i democràticament la situació de Catalunya”, ha explicat Bassa. En aquesta línia, Bassa ha explicat alguns dels eixos principals de la proposta que, per exemple, passa per “una taula entre partits polítics on el diàleg sigui l’eix principal de la relació, on es pugui parlar de tot, i on els acord es tirin endavant. En definitiva, que Sánchez torni a seure a la taula”. D’altra banda, la candidata gironina ha afegit que “proposem una llei que retiri totes les causes judicials contra un miler de persones vinculades al procés. Amb ostatges i amb xantatge és molt complicat tenir un diàleg sincer”.  

Montse Bassa, candidata ERC al Congrés

Montse Bassa: “Llibertat és no tenir por i dir als impulsors del 155 que a Madrid hi anem a lluitar contra la repressió espanyola”

La candidata gironina d’Esquerra Republicana al Congrés, Montse Bassa, ha deixat ben clar que “tot i els esforços de l’Estat espanyol no tenim por, no tinc por”. Bassa ha recordat que “les eleccions del 28 d’abril van de llibertats, individuals i col·lectives, i llibertat és no tenir por”. Bassa explica que “tinc moltes ganes d’anar i dir als impulsors del 155 que no tenim por i, des del cor de Madrid i de l’Estat, lluitar contra la repressió espanyola”. La número 1 gironina d’ERC al Congrés, ha aprofitat la celebració del Dia de la República per recordar que “l’1 d’octubre, els dies previs i posteriors, no se’ns oblidaran mai perquè ja formen part de la història d’aquest país. Davant el dret a decidir ells van posar porres i des d’aleshores no han aportat res més que hores i hores de falsos testimonis, amenaces i covardia. Covardia com la que el PSOE va demostrar aixecant-se de la taula quan s’estava donant un primer pas per trobar una solució política. Covardia davant la pressió de l’extrema dreta i els barons”. “I és que 88 anys després de la proclamació de la República catalana seguim, i seguirem, alçats per lluitar contra un Estat que vulnera sistemàticament el dret a la llibertat d’expressió, de reunió o de manifestació. Llibertats i drets pels quals hem treballat molts i als quals no renunciarem”, ha afegit Bassa. A l’hora de parlar del 28 d’abril, Bassa ha afirmat que “amb una Esquerra forta serem capaços de lluitar contra aquesta repressió i obligar a Sánchez a seure´s a la taula. Sense línies vermelles però, al mateix temps, sense cap xec en blanc”. “Diàleg, diàleg i diàleg. Diàleg per trobar una solució política per a Catalunya, diàleg per fer polítiques de justícia social, diàleg per acabar amb el menyspreu envers les comarques gironines”, ha insistit Bassa.  

montse bassa, esquerra republicana, esquerra, congrés

Montse Bassa: “La manca d’interès de l’Estat Espanyol pel Corredor Mediterrani és irracional, centralista i absurd”

La candidata gironina d’Esquerra Republicana al Congrés, Montse Bassa, ha tornat a posar avui a sobre la taula la necessitat de tenir una Esquerra forta a Madrid per tal de poder comptar amb la força suficient per “desencallar projectes bàsics per al desenvolupament de la demarcació i per defensar els interessos dels gironins i les gironines” Bassa ha posat el Corredor Mediterrani com a un dels màxims exponents d’aquest menyspreu cap a les comarques gironines, “un menyspreu que han tingut tant els governs del PP com del PSOE. I, el que és més preocupant, demostra la poca força que tenen els diputats gironins socialistes i del PP perquè mentre a Girona sembla que defensen els interessos del territori, quan arriben a Madrid està clar que no tenen cap mena d’influència”. A l’hora de parlar del Corredor Mediterrani, Bassa recorda que “és un eix que concentra el 44% del PIB de tot l'Estat espanyol, el 50% de les exportacions i les importacions i el 47% de les empreses que hi ha en tot l'Estat”. “Tot i això la manca d’accions concretes deixa clar que des de Madrid han desatès els compromisos d’inversió del corredor mediterrani i ha apostat per invertir en el corredor central que ha de passar per Madrid i Saragossa i que és una inversió irracional des del punt de vista econòmic”, ha explicat Bassa que ha afegit que “el Corredor Mediterrani és un exemple més d’un model territorial molt més basat en l’interès d’uns pocs que no en un sistema racional que beneficiï a la majoria”.  

Esquerra ha iniciat la campanya des del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí

Montse Bassa (ERC): “Amb la força de les urnes lluitarem contra la repressió i per la independència de Catalunya”

Esquerra Republicana Girona ha donat el tret de sortida a la campanya per a les eleccions del 28 d’abril des de Torroella de Montgrí. Concretament l’acte s’ha dut a terme al Museu de la Mediterrània des d’on la número 1 d’Esquerra i candidata al Congrés, Montse Bassa, ha deixat clar que “estem preparats per guanyar i lluitarem contra la repressió i per la independència de Catalunya amb la força democràtica de les urnes”. “Aquestes eleccions van de llibertat, de defensar la democràcia, de contraposar urnes a repressió i, sense cap mena de dubte, de defensar a Madrid els interessos dels gironins i les gironines”, ha explicat la candidata republicana. Bassa ha destacat el paper central que Esquerra jugarà en aquests comicis perquè “només ens val la victòria per aturar el bloc d’extrema dreta i aturar el pacte que ja estan cuinant el PSOE i Ciutadans”. En aquest sentit, la candidata gironina ha manifestat que “a hores d’ara només Esquerra pot aturar aquestes opcions i, per aquest motiu, sortim a totes i a aconseguir la major força possible”. “La Dolors i la resta de presos polítics i exiliats en són una prova. Ni ens aturem ni renunciem a res tot i ser víctimes d’una repressió ferotge”, ha afegit Bassa. Per la seva banda, el número 2 d’ERC al Congrés per Girona, Joan Margall, ha insistit en el fet que “Esquerra serem molts i tornarem a obligar al PSOE a seure a la taula. Sense línies vermelles però poden parlar de tot” i ha recordat que “esperem trobar-nos amb un Pedro Sánchez menys covard, menys pendent dels barons socialistes i de l’extrema dreta per obrir una etapa de diàleg que ha de culminar amb la celebració del referèndum que reclama el 80% de la societat catalana”.   D’altra banda, la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha dit que “no ens fa por, ho hem demostrat durant tota la història d’Esquerra que ens contempla. Continuarem lluitant per la independència de Catalunya i el dret a l’autodeterminació.

La candidatura d'Esquerra s'ha presentat al Puig de les Basses

Montse Bassa: “Esquerra serà clau a Madrid per lluitar contra la repressió, evitar un nou 155 i aturar l’extrema dreta i els pactes amb Ciutadans”

Esquerra Republicana ha presentat aquest dijous 4 d’abril la llista amb els candidats gironins que formaran part de les llistes al Congrés i al Senat a les eleccions del proper diumenge 28 d’abril. L’acte s’ha dut a terme davant la presó del Puig de les Basses i ha comptat amb la presència de tots els membres de la llista així com també una trentena d'alcaldables. La candidata d’ERC a Girona, Montse Bassa, ha deixat clar que “vull ser a Madrid, per lluitar de ben a prop contra la repressió. Mirar als ulls a qui des de fa 409 dies tenen la Dolors i la resta segrestats a la presó. I que ens mirin a la cara quan exigim urnes contra repressió. I ho farem a través del diàleg, diàleg i més diàleg. I farts de veure empresonar la democràcia, els deixarem clar que entre renúncia i repressió, nosaltres triem Llibertat”.   “Estem absolutament convençuts que Esquerra serà clau a Madrid per lluitar la repressió, evitar un nou 155 i aturar l’extrema dreta i els pactes amb Ciutadans”, ha afegit Bassa.   La candidata gironina d’Esquerra ha afirmar que “anirem a Madrid per continuar defensant els interessos dels gironins i de les gironines perquè mentre no siguem independents i tinguem les nostres pròpies estructures d’Estat caldrà anar a Madrid a recordar tots els incompliments flagrants que patim a la demarcació”   D’altra banda, Bassa ha finalitzat la seva intervenció deixant clar que “aquest 28A va de llibertat, autodeterminació i independència. Que tothom ho tingui clar, els diputats i senadors gironins d’Esquerra anirem a Madrid a demostrar-los que no tenim por encara que hagin gosat empresonar tot un govern innocent. Serem molts i els obligarem a dialogar”.   El número 2 gironí d’Esquerra a les llistes del Congrés, Joan Margall, ha volgut fer memòria recordant que “si avui som aquí presentant aquesta candidatura per unes eleccions espanyoles anticipades és perquè el Gobierno del PSOE no va ser valent i ,davant la pressió del tripartit de dretes i els seus propis barons, es va aixecar de la taula de diàleg i negociació”.

La candidatura d'Esquerra s'ha presentat al Puig de les Basses

Montse Bassa: “Esquerra serà clau a Madrid per lluitar contra la repressió, evitar un nou 155 i aturar l’extrema dreta i els pactes amb Ciutadans”

Esquerra Republicana ha presentat aquest dijous 4 d’abril la llista amb els candidats gironins que formaran part de les llistes al Congrés i al Senat a les eleccions del proper diumenge 28 d’abril. L’acte s’ha dut a terme davant la presó del Puig de les Basses i ha comptat amb la presència de tots els membres de la llista així com també una trentena d'alcaldables. La candidata d’ERC a Girona, Montse Bassa, ha deixat clar que “vull ser a Madrid, per lluitar de ben a prop contra la repressió. Mirar als ulls a qui des de fa 409 dies tenen la Dolors i la resta segrestats a la presó. I que ens mirin a la cara quan exigim urnes contra repressió. I ho farem a través del diàleg, diàleg i més diàleg. I farts de veure empresonar la democràcia, els deixarem clar que entre renúncia i repressió, nosaltres triem Llibertat”.   “Estem absolutament convençuts que Esquerra serà clau a Madrid per lluitar la repressió, evitar un nou 155 i aturar l’extrema dreta i els pactes amb Ciutadans”, ha afegit Bassa.   La candidata gironina d’Esquerra ha afirmar que “anirem a Madrid per continuar defensant els interessos dels gironins i de les gironines perquè mentre no siguem independents i tinguem les nostres pròpies estructures d’Estat caldrà anar a Madrid a recordar tots els incompliments flagrants que patim a la demarcació”   D’altra banda, Bassa ha finalitzat la seva intervenció deixant clar que “aquest 28A va de llibertat, autodeterminació i independència. Que tothom ho tingui clar, els diputats i senadors gironins d’Esquerra anirem a Madrid a demostrar-los que no tenim por encara que hagin gosat empresonar tot un govern innocent. Serem molts i els obligarem a dialogar”.   El número 2 gironí d’Esquerra a les llistes del Congrés, Joan Margall, ha volgut fer memòria recordant que “si avui som aquí presentant aquesta candidatura per unes eleccions espanyoles anticipades és perquè el Gobierno del PSOE no va ser valent i ,davant la pressió del tripartit de dretes i els seus propis barons, es va aixecar de la taula de diàleg i negociació”.

Bassa i Margall, el tàndem que liderarà la llista gironina d'Esquerra al Congrés

Montse Bassa candidata gironina d’Esquerra Republicana a les eleccions al Congrés

Montse Bassa serà la candidata gironina d’Esquerra Republicana a les eleccions al Congrés dels Diputats que se celebraran el proper diumenge 28 d’abril. Bassa ha estat escollida durant el Congrés Regional que els republicans han celebrat aquest dissabte 9 de març a Sarrià. Bassa estarà acompanyada a la candidatura al Congrés per Joan Margall. Bassa s’ha mostrat orgullosa de liderar la candidatura gironina d’Esquerra i després d’agrair el suport rebut ha manifestat que anirà a Madrid a “a lluitar contra la repressió que estem patint, a defensar els interessos dels municipis gironins i a treballar per l’objectiu que tots tenim a l’horitzó. La independència de Catalunya”. Bassa ha explicat que s’ha decidit a donar aquest pas “per les mostres de recolzament que he rebut de totes les persones amb les qual ho he consultat i, com no podia ser d’una altra manera, per la força que m’ha traslladat la Dolors. Només dir-li la proposta em va dir que endavant i va ser l’impuls definitiu per no dubtar ni un moment” Joan Margall que actualment ja era diputat al Congrés acompanyarà a Montse Bassa. Margall s’ha mostrat també amb moltes ganes de tornar a Madrid per treballar pels gironins i gironines i perquè “encara hem d’estar a Madrid perquè és allà on, encara, se segueixen decidint moltes coses que afecten a Catalunya”. Margall ha deixat clar que “anirem a Madrid a demanar que algú s’assegui a l’altra costat de la taula però si continuen ignorant-nos, si continuen deixant de banda els interessos dels catalans i catalanes, les ganes de decidir el seu futur, no ens tremolarà el pols i tornarem a fer caure un altre govern”. Pel que fa al Senat, la regional d’Esquerra Republicana ha escollit Jordi Martí com a candidat. El cap de llista republicà s’ha mostrat molt content amb l’elecció i ha manifestat la seva intenció de “continuar, a Madrid, treballant per les comarques gironines i la independència de Catalunya”.

Una representació dels alcaldables gironins d'Esquerra durant l'acte de presentació

Esquerra Republicana presentarà 170 llistes a la demarcació gironina a les municipals del 26 de maig

Esquerra Republicana ha anunciat que a les municipals del proper 26 de maig presentarà fins a 170 llistes a la demarcació gironina. Els republicans han dut a terme l'anunci durant una jornada formativa que s'ha celebrat aquest dissabte 16 de febrer al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. A l'acte hi ha assistit una nombrosa representació dels alcaldables gironins i també s'ha comptat, entre altres, amb la presència del vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, el president del Parlament, Roger Torrent, o la consellera d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Teresa Jordà.   El president d'Esquerra a la demarcació gironina, David Mascort, s'ha mostrat molt satisfet del nombre de candidatures i ha volgut deixar clar que "són llistes absolutament transversals que representen els veïns i veïnes de tots els pobles i ciutats de les nostres comarques". Les 170 llistes que presentarà ERC a la demarcació és la xifra més elevada a la qual mai havia arribat el partit. La consellera Teresa Jordà ha insistit en el fet que "el municipalisme és on comença tot i, en aquest sentit, Esquerra treballa per tots els municipis, sigui quina sigui la seva mida". Jordà també ha tingut un record per l'Oriol Junqueras i per Dolors Bassa i Carme Forcadell "dues dones valentes que han estat regidores i que són tot un orgull per a tots nosaltres".   Per la seva banda, el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha explicat que "a la Catalunya del segle XXI el que ens agermana és el futur i no el nostre orígen" i ha afegit que "la República són hospitals, carrers, places. La república són els nostres veïns, la república no és una bandera". El vicepresident del govern, Pere Aragonès, ha destacat el paper dels municipis afirmant que "la República té uns fonaments i aquests són els ajuntaments" i ha demanat que "ara ens toca treballar per convertir els propers mesos en la primavera republicana".   A l'acte també hi han participat l'alcaldable d'ERC per Girona, Quim Ayats, la diputada Anna Caula i la portaveu del Jovent Republicà, Xènia Sala.