Federació de Girona

A la presentació de la moció hi han assistit representats d'ERC de la Diputació i de les comarques gironines

Esquerra impulsa a la Diputació i als consells comarcals una moció per millorar el control i la transparència dels ens externs

Esquerra Republicana presentarà a la Diputació de Girona i als consells comarcals de la demarcació una moció per tal de posar en funcionament els mecanismes necessaris per millorar el control i la transparència dels organismes i ens externs en els quals estan representades les institucions.   El president de la Federació Regional d’ERC a Girona, David Mascort, ha presentat la moció acompanyat de representants d’Esquerra de la Diputació i dels consells comarcals de les comarques gironines. Mascort ha explicat que proposen ‘la creació d’una comissió per assolir la major eficiència d’aquests organismes i ens externs. Es tracta d’una moció en positiu per tal de dotar-nos d’eines i instruments que ens permetin ser més eficients en el control i supervisió d’aquests ens’. La comissió es reuniria, com a mínim, un cop l’any.   El president gironí d’ERC ha manifestat que amb els aspectes que inclou la moció ‘aconseguirem millorar la feina que fem nosaltres mateixos, els polítics, i això estem convençuts que serà en benefici de les institucions’   La moció demana en primer lloc que, ja sigui la Diputació o els consells comarcals, elaborin un inventari dels ens autònoms on s’està participat. A partir d’ara cal detectar el percentatge i el grau de participació i clarificar les responsabilitats, deures i obligacions dels càrrecs.   Aquesta propera setmana la moció per a la creació i posada en funcionament de mecanismes de transparència i participació en organismes i ens autònoms ja es portarà als plenaris de la Diputació de Girona i del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.  

Representants d'Esquerra de les comarques gironines a l'entrada de l'AP-7 de Girona Sud

Esquerra Republicana inicia una campanya perquè els ajuntaments cobrin el 100% de l’IBI de les autopistes

Esquerra Republicana ha iniciat una campanya per tal que els ajuntaments catalans comencin a cobrar el 100% de l’IBI de les autopistes un cop que el 31 d’agost va finalitzar el benefici del 95% del qual gaudien aquestes infraestructures viàries, concretament l’AP-7, AP-2, C-32 i C-33. ERC ha presentat diverses preguntes al Senat i aquest dijous 19 de gener el senador gironí Quim Ayats, durant la compareixença del ministre Cristóbal Montoro a la Comissió d’Hisenda i Funció Pública, demanarà que en cap cas es prorrogui l’exempció. 98 municipis catalans (27 gironins) s’han vist perjudicats per aquest benefici fiscal de la concessionària de les autopistes que, anualment, s’ha estalviat 10 milions d’euros que no han anat a parar a les hisendes locals. Durant l’elaboració dels pressupostos municipals d’aquest 2017 alguns municipis ja han inclòs en el capítol d’ingressos el cobrament del 100% de l’IBI de les autopistes, una mesura que ara Esquerra vol estendre a tot el territori. En aquesta línia, des d’Esquerra s’ha elaborat una moció que els republicans portaran als ajuntaments amb l’objectiu ‘d’encarregar als serveis de gestió tributària responsables del padró de l’IBI que facin les gestions i actuacions necessàries per garantir el cobrament del 100% de la quota de l’IBI a l’empresa concessionària’. La moció també es presentarà a consells comarcals i diputacions. El senador d’ERC Quim Ayats demanarà a Montoro si està disposat a garantir que ‘actuarà amb lleialtat institucional davant els municipis i no aprovarà cap tipus de normativa que prorrogui la concessió del benefici fiscal’. Per evitar un augment de tarifes, a la moció també es demana a les empreses concessionàries i al Govern de l’Estat espanyol que ‘en cap cas traslladin el major cost que suposa la supressió dels beneficis fiscals a les tarifes que paguen les persones usuàries’. D’altra banda, el portaveu del grup d’Esquerra a la Diputació de Girona, Pau Presas, ha destacat que a la moció també es denuncien ‘les contínues mesures adoptades els darrers anys per l’Estat espanyol en favor de les grans corporacions en àmbits estratègics com l’energia, telecomunicacions, infraestructures,.

La sala polivalent de la biblioteca de Lloret es va quedar petita per escoltar Rufián

Gabriel Rufián: ‘La millor notícia que li pot passar a Espanya per fer la revolució és la independència de Catalunya'

Més de 200 persones van assistir aquest divendres 13 de gener a la xerrada que va dur a terme el diputat d’Esquerra Republicana, Gabriel Rufián, a la sala polivalent de la Biblioteca Municipal de Lloret de Mar. Després de la presentació del diputat al Parlament de Catalunya, Jordi Orobitg, Rufián va deixar clar de bon principi que ‘la millor notícia que li pot passar a Espanya per fer la revolució és la independència de Catalunya'. El diputat d’ERC té clar que ‘ara els polítics han de protegir els funcionaris perquè serveixen la llei. Aviat la llei serà la catalana’. A l’hora de valorar alguns aspectes relacionats amb la futura República Catalana, Rufián va referir-se concretament a les pensions argumentant que 'la pregunta no és si la República Catalana podrà pagar als pensionistes. La pregunta és si l'Estat Espanyol ho podrà fer'. Pel que fa a les negociacions per aprovar els pressupostos de la Generalitat va explicar que ‘no hi ha cap pacte a què pugui arribar la CUP i el president Puigdemont que Esquerra no pugui signar'. Rufián va tancar l’acte afirmant davant tot el públic assistent que ‘enguany no  volem eleccions, l'única urna que es posarà aquest any serà la del referèndum’.  

Jordi Martí defensant la moció a la Comissió de Foment del Senat

El Senat aprova una moció d’Esquerra Republicana per construir les rotondes de Pontós i Garrigàs al seu pas per l'N-II

La Comissió de Foment del Senat ha aprovat avui, per unanimitat, la moció d'Esquerra Republicana on s’insta el Govern a reiniciar les obres de construcció de les dues rotondes a la carretera N-II al seu pels municipis de Pontós, Garrigàs i Borrassà, a l'Alt Empordà. El senador gironí d’Esquerra Republicana, Jordi Martí, ha denunciat en la Comissió de Foment del Senat ‘la mala gestió i abandó’ per part de l’Estat de l'N-II, una de les principals vies de comunicació de les comarques gironines. Per això, el grup parlamentari d’Esquerra Republicana a la cambra alta ha reclamat al govern espanyol reiniciar ‘amb la màxima brevetat possible les obres dels giratoris de les carreteres GIV-5125 i GI-6226 amb la carretera nacional’.  El Ministeri de Foment va iniciar les obres al 2015 però, immediatament, es van aturar. ‘La paralització d’aquestes obres suposa posar en risc la seguretat dels conductors a més de la prolongació d’una problemàtica per la qual els veïns afectats ja s’han manifestat reiteradament demanant solucions’, ha argumentat Martí. Precisament, la intersecció de l'N-II amb la carretera GIV-5125 per la qual s’accedeix al municipi de Pontós, i d’altra banda, la intersecció amb la carretera GIV-6226 per la qual s’accedeix als municipis de Garrigàs, Palau de Santa Eulàlia, Borrassà i el nucli de Creixell són ‘dos punts negres de la via perquè els conductors que s’han d’incorporar o sortir de la nacional no tenen carrils d’acceleració o desacceleració, o giratoris, que puguin minimitzar el risc de sinistralitat’, explica Martí.  

Trobada entre el senador Jordi Martí i els alcaldes de Santa Pau i Castellfollit

El senador Jordi Martí porta l'Oficina Parlamentària a la Garrotxa

El senador d'ERC, Jordi Martí, ha traslladat aquesta setmana l'Oficina Parlamentària fins a la Garrotxa on s'ha reunit amb l'alcalde de Santa Pau i membre del grup d'Esquerra a la Diputació de Girona, Pep Companys, i l'alcalde de Castellfollit de la Roca, Miquel Reveter. Durant la trobada es van posar a sobre la taula diferents problemàtiques que afecten a la comarca com la polèmica per la velocitat per l'A26 i deficiències amb el servei de correus que pateixen diversos municipis de la Garrotxa. Les oficines parlamentàries és una iniciativa de la Federació gironina d'Esquerra Republicana per tal de traslladar les demandes, problemàtiques i inquietuds del territori al Congrés, al Senat o al Parlament de Catalunya. Si voleu tractar algun tema amb els representats gironins d'Esquerra només hem d'omplir el formulari que trobeu a la web de la Federació d'ERC de Girona i, tan aviat com sigui possible, ens posarem en contacte amb vosaltes per agendar la trobada.

Esquerra republicana de catalunya, ERC, Lluís Salvadó, Bescanó

Salvadó: 'Quan algú dubta de la viabilitat econòmica de la República Catalana és que no sap sumar'

Més de 50 persones va assistir aquest dijous 1 de desembre al Casal d’Avis de Bescanó per escoltar la conferència Pagament d’impostos a l’Agència Tributària Catalana que va dur a terme el secretari d’Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvadó. El regidor d’Esquerra Republicana a Bescanó, Xavier Vinyoles, va donar pas a Salvadó que en la seva primera intervenció va demanar que, en aquests moments, s’ha de treballar per ‘aconseguir un canvi cultural perquè la gent estigui contenta de contribuir als serveis públics'. Salvadó va afegir que per arribar a aquesta dinàmica ‘és imprescindible que el ministre d'Hisenda no sigui d'un partit ple de casos de corrupció i de frau fiscal’. Salvadó va aprofitar la jornada formativa per explicar la feina que s’està duent a terme en matèria fiscal i tributària i va cloure l’acte afirmant que 'quan algú dubta de la viabilitat econòmica de la República Catalana és que no sap sumar'.  

El conseller Mundó va aplegar unes 50 persones a Vilablareix

Mundó: 'Guanyarem perquè tenim una eina de construcció massiva, votar'

El conseller de Justícia de la Generalitat, Carles Mundó, va ser el protagonista de la conferència Construïm una majoria per la República que s'ha celebrat aquest dijous 24 de novembre a l'Espai Cultural de Can Gruart, a Vilablareix. Davant d'una cinquantena de persones, Mundó ha afirmat que 'l'estat espanyol no ha optat per la via escocesa, la democràtica. Ha optat per judicialitzar la política'. Durant la xerrada, Mundó ha recordat que 'a nivell internacional ens homologaran el referèndum si es fa a partir d'una legalitat vigent i en això estem treballant'. El conseller de Justícia també ha insistit en el fet que 'on tenim la força és a les urnes. Guanyarem perquè tenim una eina de construcció massiva, votar' El president de la Federació Regional d'ERC a les comarques gironines, David Mascort, ha estat l'encarregat de presentar un acte que ha acabat amb un debat entre tots els assistents

Els participants en la 2a assemblea de càrrecs electes de la Federació gironina d'ERC

Isaac Peraire: ‘Els municipis han de tenir un paper clau en la construcció de la República Catalana’

Santa Cristina d’Aro ha estat la seu aquest dissabte 19 de novembre de la segona edició de l’Assemblea de Càrrecs Electes organitzada per la Federació gironina d’Esquerra Republicana. A la trobada a la qual hi han assistit més de 100 persones s’han tractat temàtiques que han anat de l’aplicació de criteris socials a l’acció política municipal, polítiques de Joventut, consultes populars i participació. El vicesecretari general de Coordinació Interna, Territori i Organització d’ERC, Isaac Peraire, ha inaugurat la jornada explicant que ‘ara és el moment de debatre quin és el paper que han de jugar els municipis en la construcció de la República Catalana i, des d’Esquerra tenim clar que han de ser clau'. Peraire també ha afegit que ‘des del municipalisme cal transmetre confiança i seguretat per aconseguir la victòria del referèndum'. Durant la jornada, a través de taules rodones i posteriors debats, s’han compartit experiències municipals en àrees que han anat del Benestar Social a Joventut, passant per participació i l’aposta per les consultes populars. L’assemblea s’ha dut a terme a l’Espai Ridaura de Santa Cristina d’Aro.  

La jornada s'ha celebrat a Caldes de Malavella

Sergi Sabrià: ‘Ara mateix cal invertir en el nostre sistema educatiu, no en fer escoles’

Més de 50 persones han participat aquest dijous 17 de novembre a la jornada Diàlegs per l’educació en la nova República Catalana, una experiència que forma part de la campanya participativa La República que Farem impulsada per Esquerra Republicana. L’acte s’ha celebrat a l’Hotel Balneari Vichy Catalán, a Caldes de Malavella. Ha obert l’acte el diputat al Parlament de Catalunya, Sergi Sabrià, que ha deixat clar que a la República Catalana, ‘l’educació ha de ser l’objectiu número 1’. Sabrià ha afirmat que ‘cal invertir en el nostre sistema educatiu, no en fer escoles’. Per la seva banda, el president de la sectorial d’Educació d’ERC, Carles Martínez, ha defensat que cal treballar per tenir ‘un professorat competent i compromès’ i ha incidit en el fet que 'cal valorar la funció social de l'escola i convertir els alumnes en protagonistes'. La diputada al Parlament de Catalunya, Anna Simó, ha demanat ‘prioritzar però sense perdre la perspectiva cap a on volem anar. Planifiquem, escoltem els inspectors, professorat, alumnes, pares,..., i, entre tots, pactem uns criteris compartits’. L’exconseller d’Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha argumentat que 'l'escola és més que una estructura d'Estat, és una estructura de societat'. Tot i lloar l’actual situació de l’escola catalana, Bargalló també ha reclamat ‘lideratge educatiu. Cal que expliquem a la gent cap a on volem anar i només així podrem anar endavant’. L’acte ha finalitzat amb un debat obert entre els ponents i tots els assistents a la jornada.