Federació de Girona

El grup d'ERC al plenari de la Diputació de Girona

Esquerra porta a la Diputació de Girona la campanya per protegir el corall vermell del litoral català

Esquerra Republicana continua endavant amb la campanya anunciada fa dues setmanes per tal d’aturar l’extracció de corall vermell del litoral català, concretament des de Begur fins a Arenys de Mar. Després que la setmana passada traslladés aquesta reivindicació al Senat, aquest dimarts 15 de maig, els republicans amplificaran la seva demanda des de la Diputació Girona i presentaran una moció on s’insta al Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient a “revocar l’adjudicació de les llicències d’autoritzacions d’extracció i venda de corall vermell en aigües exteriors al litoral català”.   El portaveu del grup d’Esquerra a la Diputació de Girona, Pau Presas, afirma que “no ens cansarem a l’hora d’exigir que s’aturi una decisió arbitrària com la de permetre extreure corall tot i que existeixen informes de científics experts, entre ells de les Nacions Unides, que insten a protegir l’espècie i aturar la seva pesca”.   Presas recorda que la Direcció General de Pesca ja va fer cas d’aquests informes impulsant una moratòria de deu anys i que, en aquesta línia, demana que “el Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient respecti la moratòria decretada per la Generalitat a les aigües interiors i la faci extensiva a totes les aigües exteriors de Catalunya”.   La reivindicació republicana també apunta a “reforçar el control de la pesca furtiva amb l’objectiu d’eliminar les conseqüències ambientals negatives d’aquesta pràctica i a erradicar la sensació d’invulnerabilitat dels furtius” i, al mateix temps i es demana a la Generalitat de Catalunya a “utilitzar aquesta parada biològica del corall per potenciar les campanyes de sensibilització que es duen a terme sobre l'elevat valor ambiental del corall i el risc de la seva explotació extractiva”.   Lluita des dels municipis fins a Madrid Esquerra ha posat en marxa una campanya per aturar les dotze llicències atorgades per l’estat per extreure corall vermell de la Costa Brava, des de Begur fins a Arenys de Mar.

Elisenda Pérez, senadora gironina d'ERC

Elisenda Pérez: “Aturin les llicències per extreure corall de la Costa Brava o liquidaran una espècie”

Esquerra Republicana continua endavant amb la seva campanya de denúncia contra les dotze llicències que l’Estat ha atorgat per extreure corall vermell de la Costa Brava. En una sessió de control al senat, la representant republicana Elisenda Pérez ha demanat a la Ministra d’Agricultura i Pesca, Isabel García Tejerina, que “deroguin les dotze llicències per extreure corall vermell de la Costa Brava, entre Begur i Arenys de Mar. Rectifiquin, protegeixin, no liquidin”. Durant la seva intervenció, Pérez ha recordat que hi ha a sobre la taula, des del gener de 2017, informes de científics experts, entre ells de les Nacions Unides, que insten a protegir el corall i aturar la seva pesca. “Des de la Direcció General de Pesca s’ha fet cas d’aquests informes impulsant una moratòria de deu anys. Una veda que haurien d'haver ampliat a les aigües internes i externes. No fer-ho portarà a acabar amb l’espècie”, afirma la senadora gironina.   La ministra no s’ha mostrat favorable a aturar el decret i ha manifestat que s’han atorgat les llicències seguint les recomanacions del Comitè Científic de la Comissió de Pesca per al Mediterrani i que “són llicències per a aigües exteriors”.   Lluita des dels municipis fins a Madrid Recentment, Esquerra ha posat en marxa una campanya per aturar les dotze llicències atorgades per l’estat per extreure corall vermell de la Costa Brava, des de Begur fins a Arenys de Mar. A banda d’insistir al Parlament de Catalunya i a Madrid, al Senat i al Congrés, també es portarà una moció a tots els ajuntaments, consells comarcals i diputacions.  

La campanya s'ha presentat a Begur amb representants municipals del litoral gironí i del Maresme

Esquerra engega una campanya per aturar les dotze llicències atorgades per l’Estat per extreure corall de la Costa Brava

Esquerra Republicana ha posat en marxa una campanya per tal d’aturar les dotze llicències atorgades per l’estat per extreure corall vermell de la Costa Brava, des de Begur fins a Arenys de Mar. A banda d’insistir a Madrid, a Senat i Congrés, també es portarà una moció a tots els ajuntaments, consells comarcals i diputacions per frenar aquest decret impulsat la setmana passada.   Representants republicans del litoral gironí i del Maresme s’han trobat avui a Begur per denunciar l’actuació de l’Estat i per recordar que “la mesura topa frontalment amb la moratòria de deu anys decretada per la Generalitat, on ja s’alertava sobre el mal estat del corall vermell al litoral català”. La senadora gironina d’Esquerra Republicana, Elisenda Pérez, ha defensat que “lluitarem fins al final per aturar aquestes dotze llicències atorgades per l’Estat per tal d’extreure corall de la Costa Brava. Des de Madrid fins al Parlament de Catalunya, passant per tots els municipis defensarem que prou d’agredir al nostre litoral, el corall no es toca”.   En aquesta línia, Pérez ha destacat que, sense anar més lluny, “al Senat hem entrat tota una sèrie de preguntes per aconseguir rebre explicacions del perquè s’han donat aquestes llicències quan informes d’experts desaconsellant-ho. A més a més, també demanem la compareixença de la Ministra d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina i hem presentat esmenes als pressupostos de l’Estat sobre aquest cas”. Per la seva banda, la diputada al Parlament i regidora de Pineda de Mar, Monica Palacín, ha manifestat que “ja n’hi ha prou de decisions amb criteris d’urgència que no s’entenen i que contradiuen informes dels tècnics experts”. Palacín ha insistit en el fet que “presentarem una moció per aturar les llicències atorgades i ho farem a ajuntaments, consells comarcals, diputacions i allà on calgui”.   L’alcalde de Begur, Joan Loureiro, ha explicat que “no entenem quan hi ha un munt d’informes que deixen clar que el corall, al nostre litoral, està en perill d’extinció, que s’aprovin decrets com el de la setmana passada.

Els representants republicans davant de la presó de Soto del Real

Electes gironins d’Esquerra Republicana s’apropen als centres penitenciaris madrilenys per donar suport als presos i preses políticss

Una quinzena de representants gironins d’Esquerra Republicana s’han desplaçat aquest dimecres 18 d’abril fins a Madrid per donar suport als presos polítics que es troben als diversos centres penitenciaris de la capital estatal. La comitiva gironina ha estat acompanyada per diputats i senadors d’Esquerra en la seva visita a Estremera, Alcalá Meco i Soto del Real.   La comitiva ha sortit de Figueres a les sis del matí i, després de recollir a tots els integrants de la visita, s’han dirigit fins a Madrid on han arribat a quarts de tres de la tarda. Durant aquest dimecres ja s’han apropat fins a Soto del Real i Alcalá Meco mentre que, aquest dijous 19 d’abril, es desplaçaran fins a Estremera.   Un dels impulsors de la iniciativa, el diputat altempordanès d’Esquerra Joan Fàbrega, ha explicat que “amb aquesta visita, amb aquesta acció, hem vingut a donar suport a la valentia i a la dignitat dels nostres líders polítics”.   La diputada d’Esquerra, Teresa Jordà, ha destacat que aquest tipus de visites “suposen un escalf important per als nostres presos polítics” mentre que el senador Jordi Martí ha manifestat que “hem vingut per denunciar la injusta situació que pateixen els presos polítics i les seves famílies per defensar pacíficament i democràtica la independència”.   L’alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, municipi de la consellera Bassa, ha denunciat “estem a les portes d'Alcalà Meco fer arribar a la Dolors una abraçada que són milers d'abraçades de solidaritat del municipi de Torroella de Montgrí i de tots els qui estimem la llibertat”.   Concretament, han format part de la comitiva: Joan Fàbrega (membres del grup d’ERC a la Diputació de Girona), Teresa Jordà (diputada), Jordi Martí (senador), Salvi Güell (alcalde de Castelló d’Empúries), Agnès Lladó (portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Figueres), Francesc Brugués (alcalde Fortià), Marina Gutés (alcaldessa d’Agullana), Martí Armadà (alcalde de Vilabertran), Agnès Fàbregas (presidenta d’ERC a l’Alt Empordà), Josep Maria Rufí (alcalde de Torroella de Montgrí), Joan Loureiro (alcalde de Begur), Elisenda Pérez (senadora), Joaquim Sabrià (alcalde de Parlavà) i Carme Güell (alcaldessa de Corçà).

Esquerra agraeix la tasca realitzada per Maria Mercè Roca i en destaca el seu compromís amb Esquerra, Girona i el país

Esquerra Republicana vol mostrar tot el seu suport i agraïment a la feina realitzada per la portaveu del grup municipal del partit a l’Ajuntament de Girona, Maria Mercè Roca. La regidora republicana ha comunicat que no es presentarà per encapçalar la llista d’Esquerra a Girona amb vista a les municipals del 2019.   El president de la Federació Regional de Girona d’Esquerra Republicana, David Mascort, destaca la feina realitzada per Roca i el seu equip durant aquest mandat i recorda que “des del primer dia han dut a terme una tasca incansable i només tenim paraules d’agraïment i de suport amb vista a l’any que tenim per davant abans de les municipals. El seu compromís envers Esquerra, Girona i el país està fora de qualsevol dubte”.   Roca va comunicar que no optaria a presentar-se durant l’assemblea local que es va celebrar el dijous 12 d’abril i que va servir per renovar l’executiva giriona d'Esquerra. David Sabaté és el nou president de la secció local .  

Canosa ha estat escollit per unanimitat

Àngel Canosa: "Vull ser l'alcalde de Blanes perquè cal un govern d'esquerres que governi per a tothom"

Esquerra Republicana de Blanes ha escollit Àngel Canosa com a candidat per a les eleccions municipals de 2019. Canosa ha estat escollit per unanimitat per la secció local blanenca a través d’un procés de primàries externes on es permet que qualsevol persona militant, simpatitzant o amiga que consti formalment a la base de dades del partit pugui participar de l’assemblea amb dret a vot.   Un total de 32 persones van participar en la votació per escollir el candidat blanenc que ho va ser per unanimitat. Àngel Canosa i Fernández ja va ser el candidat a les eleccions municipals del 2015 i, durant aquest mandat, està sent portaveu del grup municipal d’Esquerra a l’Ajuntament de Blanes.   Àngel Canosa afirma amb rotunditat que “vull ser alcalde de Blanes perquè cal un govern d’esquerres que governi per a tothom”. El candidat republicà es mostra disposat a “dedicar cada minut de feina a la ciutat, i a la seva gent. Amb el suport de tothom aconseguirem que Blanes sigui una gran ciutat republicana el pròxim 2019”.   D’altra banda, des de la secció local d’ERC Blanes expliquen que “amb l'elecció del candidat, l’Àngel Canosa, complim amb una de les principals exigències que, com a partit, tenim envers la ciutadania: oferir un model de ciutat i una alternativa ferma de govern per a Blanes”.   Amb vista al futur, expliquen que “desitgem encert i tota la capacitat de feina de què pugui disposar el nostre candidat per dur a Blanes als objectius socials, polítics i econòmics que fixem tots plegats per a la nostra ciutat. La militància del partit es posa des d’ara mateix a la disposició del seu candidat i de l’equip de campanya que encapçalarà el projecte polític republicà a la nostra ciutat”.   Llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona, i amb un postgrau en recursos humans per ISEP, ha estat professor de dret tributari i dret penal en diversos cursos. Jutge substitut durant el període 2003-2007.   El 2014 va entrar a formar part de la secció local d’ERC Blanes el 2014 va ser escollit candidat per a les municipals del 2015.

Vinyoles aposta per apropar l'Ajuntament als ciutadans

Xavier Vinyoles, candidat d’Esquerra a Bescanó per a les eleccions municipals del 2019

Xavier Vinyoles ha estat escollit per la secció local d’Esquerra Republicana de Bescanó com a candidat amb vista a les eleccions municipals del proper 2019. Vinyoles ha rebut el suport unànime de l’assemblea després de dur a terme un procés de primàries obertes a militants, simpatitzants i amics. Vinyoles s’ha mostrat molt il·lusionat pel suport rebut i ha explicat que “encapçalo un equip que fa temps que treballa per a presentar al municipi les iniciatives i accions necessàries per preparar Bescanó pels reptes i necessitats del present i del futur, lluny de projectes amb deliris de grandesa, un projecte pensat per als ciutadans”. “Una manera diferent de gestionar l'ajuntament és possible. Volem impulsar processos que permetin als nostres veïns ser molt més a prop del seu ajuntament, participant activament en les decisions que es prenen i permetent-los proposar les mesures que consideren més necessàries”, ha manifestat Vinyoles.   Vinyoles és diplomat en Arquitectura Tècnica per la Universitat de Girona (UdG), Graduat en Enginyeria de l'Edificació per la Universitat de Lleida i Màster en prevenció de riscos laborals. Professor associat del departament d'enginyeria mecànica i de la construcció industrial a la UDG. A nivell polític, és regidor i portaveu d’ERC-AM a l’ajuntament de Bescanó i conseller comarcal del Gironès des del 2015.  

Butinyà vol donar un nou impuls a la ciutat

Jaume Butinyà, alcaldable per Banyoles

L’assemblea local d’ERC-Junts per Banyoles ha escollit el nou candidat que encapçalarà la candidatura en les properes eleccions municipals, previstes per al juny de 2019. L’alcaldable republicà serà Jaume Butinyà (Banyoles, 1970), bomber de la Generalitat, que havia exercit de regidor d’Urbanisme durant el període de govern d’ERC entre 1999 i 2007.   Butinyà, casat i pare de tres fills, ha estat escollit aquest dijous per l’assemblea local, substituint com a cap de llista a Roser Masgrau, que continua vinculada al projecte d’ERC-Banyoles com a portaveu municipal. El nou alcaldable republicà, llicenciat en Geografia, és membre fundador i president de la Colla de Gegants i Capgrossos de Banyoles, i està molt vinculat al teixit associatiu de la ciutat, a través de la colla de diables Gàrgoles de Foc i del Taller de Músics de Banyoles.   El cap de llista republicà va recordar que «sempre hem estat treballant per Banyoles, tant des de les institucions com des del teixit social, i només un ajuntament d’ERC pot liderar projectes de ciutat». De fet, a més de la seva trajectòria cívica, Butinyà té també experiència en gestió pública, havent exercit la regidoria d’Urbanisme durant dos mandats (1999-2007), en el segon dels quals va ser conseller comarcal de Noves Tecnologies i Serveis Tècnics i diputat provincial. Un cop elegit, Butinyà es va mostrar «il·lusionat per donar un nou impuls a la ciutat», i va agrair a la militància la seva confiança i compromís.  

Jordi Martí, senador gironí d'Esquerra

El senador d’Esquerra, Jordi Martí, reclama a Foment que solucioni les mancances que pateix la interconnexió ferroviària a Portbou

El senador gironí d’Esquerra Republicana, Jordi Martí, ha portat fins al Senat la polèmica per les interconnexions ferroviàries transfrontereres, concretament, entre Portbou i Cervera. Martí ha interpel·lat directament al ministre de Foment, Íñigo de la Serna, demanant-li si el govern estatal té previst adoptar algun tipus de mesura per tal de millorar la mobilitat en aquest tram de la xarxa ferroviària. Martí ha recordat que la millora de l’estació portbouenca i de la connexió amb França “és una demanda, històrica i urgent, dels usuaris de la línia. Cal posar al dia les instal·lacions i millorar la coordinació entre Renfe i la SNCF per tal d’evitar que els combois internacionals, quan arriben a Portbou, tornin buits cap al seu origen”. “Les mancances que pateix la línia, molt especialment a l’estació de Portbou, eviten que el tren pugui ser un veritable vertebrador social i, en molts casos, es fa impossible conciliar la vida laboral i familiar. Calen inversions per tal que el tren convencional que travessa els Pirineus sigui un tren modern que sigui capaç de complir amb els reptes de mobilitat que es plantegen al segle XXI”, ha afegit Martí. El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha qualificat de “raonables” les peticions de Martí i ha reconegut que “hi ha marge de millora i continuarem treballant amb l’operador francès per tal de millorar la coordinació entre els dos països”.