Federació de Girona

La moció s'ha aprovat al Consell Comarcal de l'Alt Empordà durant el darrer plenari

ERC porta al Consell Comarcal de l’Alt Empordà la moció Per una administració socialment responsable

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha aprovat per unanimitat la moció Per una administració socialment responsable que ha presentat el grup d'Esquerra Republicana. La proposta, treballada conjuntament amb els sindicats UGT i CCOO, neix amb el convenciment del lideratge i del paper que ‘les administracions locals i supramunicipals tenen i han de tenir un paper clau pel que fa al manteniment de la cohesió social i a un repartiment el màxim equitatiu possible dels recursos públics, que permeti garantir una vida digna a tots els seus conciutadans’. La moció proposa diverses iniciatives per protegir aquells col·lectius més vulnerables així com també sistemes per incentivar les empreses gironines. Alguns exemples passen per potenciar les clàusules socials i ambientals en els procediments de contractació pública, regular les diverses taxes i preus públics que recapten en concepte del serveis que es presten a la ciutadania per potenciar exempcions per a aquelles persones o famílies en situacions vulnerables o donar suport al desenvolupament i el manteniment de les empreses del territori gironí. La portaveu d’Esquerra a l’ens comarcal, Anna Massot, ha explicat la moció argumentant que ‘cal que totes les administracions tinguin un paper més actiu per garantir l’accés de tothom als serveis públics, facilitar la cohesió social i garantir la igualtat d’oportunitats per a tots els ciutadans’. La moció impulsada per ERC s’ha aprovat també a la Diputació de Girona i també ha començat a rebre el vistiplau a diversos consistoris de la demarcació gironina, així com també de l’Alt Empordà.  

Representació comarcal d'ERC Ripollès

ERC Ripollès denuncia que ‘o el Consell Comarcal canvia la seva dinàmica o ens porten cap a un carrer sense sortida’

ERC Ripollès ha denunciat les polítiques impulsades pel Consell Comarcal durant el darrer any per part de Presidència i l’equip de govern. Els republicans defensen que ‘no es pot fer un ús partidista d’una administració que considerem com a fonamental en una comarca de muntanya com la nostra’. Des d’Esquerra recorden que ’la legislatura ja va començar de manera sorprenent amb un canvi de president a última hora. A partir d’aquí, durant aquest primer any, s’han aplicat polítiques que no ajuden a fer comarca’. En aquesta línia des d’ERC afirmen que ‘no existeix cap mena d’unitat i això no ajuda al benestar dels nostres ciutadans ni a la seva economia.’ ‘Mai com fins ara hi havia hagut tant poca unitat comarcal’. A l’hora de posar exemples, des d’ERC expliquen que ‘un exemple seria el Consorci Ripollès Desenvolupament on en un Consell d’Alcaldes es va decidir el seu futur sense valorar les conseqüències posteriors. Es va decidir la seva dissolució (finalment no s’ha dut a terme), una aposta que considerem negativa perquè hem de tenir en compte que hi ha moltes polítiques que compartim els municipis. A més a més, aquesta decisió ha provocat que  la gent que treballa en aquest organisme a hores d’ara tingui un futur incert davant seu’. Des d’Esquerra denuncien que les tensions provocades per l’equip de govern del Consell Comarcal de Ripollès només han fet que augmentar i un altre exemple és el nou contracte de residus. ‘Desapareix l’economia d’escala. En una població de 26.000 persones existiran 5 tipus de models de recollida, i es produirà un important augment del cost per al ciutadà’. Des del Grup Comarcal d’ERC també denuncien ‘la manca de diàleg i de recerca del consens constant per part de l’actual direcció’ i demanen que ‘cal canviar aquestes polítiques del grup de govern del Consell Comarcal i, sobretot, de la seva Presidència. Si continuem en aquesta dinàmica ens porten cap a un carrer sense sortida per a la nostra comarca, fet que podria repercutir negativament a altres organismes comarcals i serveis”.

El grup d'Esquerra Republicana a la Diputació preparant els darrers detalls del ple

Suport unànime de la Diputació a la moció Per una administració responsable impulsada per ERC

La Diputació de Girona ha aprovat per unanimitat la moció Per una administració socialment responsable que ha presentat el grup d'Esquerra Republicana. El document, treballat conjuntament amb els sindicats UGT i CCOO, també està previst que a partir d'ara es traslladi als consells comarcals i ajuntaments de la demarcació. La proposta neix amb el convenciment del lideratge i del paper que ‘les administracions locals i supramunicipals, tenen i han de tenir un paper clau pel que fa al manteniment de la cohesió social i a un repartiment el màxim equitatiu possible dels recursos públics, que permeti garantir una vida digna a tots els seus conciutadans’. La moció proposa, diverses iniciatives per protegir aquells col·lectius més vulnerables així com també sistemes per incentivar les empreses gironines. Alguns exemples passen per potenciar les clàusules socials i ambientals en els procediments de contractació pública, regular les diverses taxes i preus públics que recapten en concepte del serveis que es presten a la ciutadania per potenciar exempcions per a aquelles persones o famílies en situacions vulnerables o donar suport al desenvolupament i el manteniment de les empreses del territori gironí. Paper actiu de la Diputació de GIrona La proposta també inclou la petició per tal que des de la Diputació de Girona elabori una Guia de bones practiques per distribuir als municipis que vulguin fer accions en aquesta línia i, al mateix temps, l’ens provincial també jugarà un paper actiu a l’hora de facilitar contactes i assessorament per a buscar solucions en el cas d’empreses que es trobin en situació de crisi, com processos de deslocalització, ERO o tancament. Per últim, el projecte també inclou una calendarització de trobades, com a mínim anuals, amb els representants de les organitzacions empresarials i sindicals més representatives de la demarcació de Girona per tal d’analitzar plegats  problemàtiques conjuntes, intentar prevenir-les o tractar temes específics que sorgeixin en determinats sectors o territoris.

La moció ha estat presentada conjuntament per Bartomeu Compte (CCOO), Xavier Casas (UGT) i David Mascort (ERC)

Esquerra Republicana, UGT i CCOO presenten la moció Per una administració socialment responsable

Esquerra Republicana i els sindicats UGT i CCOO han presentat la moció Per una administració socialment responsable que els republicans portaran a la Diputació de Girona, consells comarcals i ajuntaments de la demarcació. La proposta neix amb el convenciment del lideratge i del paper que ‘les administracions locals i supramunicipals, tenen i han de tenir un paper clau pel que fa al manteniment de la cohesió social i a un repartiment el màxim equitatiu possible dels recursos públics, que permeti garantir una vida digna a tots els seus conciutadans’. El president de la Federació Regional gironina d’ERC, David Mascort, ha destacat que ‘la moció és un exemple de la bona feina que podem fer quan treballem conjuntament i, en aquest cas, es tracta de posar al servei dels gironins tota una sèrie d’eines i instruments amb els quals compten les administracions per tal de fer la vida més fàcil a la nostra gent i a les nostres empreses’. La moció proposa, diverses iniciatives per protegir aquells col·lectius més vulnerables així com també sistemes per incentivar les empreses gironines. Alguns exemples passen per potenciar les clàusules socials i ambientals en els procediments de contractació pública, regular les diverses taxes i preus públics que recapten en concepte del serveis que es presten a la ciutadania per potenciar exempcions per a aquelles persones o famílies en situacions vulnerables o donar suport al desenvolupament i el manteniment de les empreses del territori gironí.   El secretari general de la UGT a les comarques gironines, Xavier Casas, ha explicat sobre la moció que ‘qui la tiri enrere haurà de donar moltes explicacions. Apostem clarament perquè l’administració sigui exemplificant gràcies a les seves pràctiques en condicions laborals, contractació pública, a nivell mediambiental. En aquesta línia els plecs han d’anar encarats a tenir un marcat contingut ètic, s’ha acabat l’època on tot s’hi valia’.

L'acte d'homenatge a Pere Vigo s'ha dut a terme a Sant Martí Vell

Junqueras: 'Durant els propers mesos tothom serà essencial en un govern que està compromès amb la independència'

Més de 250 persones han participat aquest tarda en l’acte de reconeixement que Esquerra Republicana ha realitzat a l’exdiputat al Parlament i exalcalde de Ribes de Freser, Pere Vigo. L’esdeveniment, celebrat a Sant Martí Vell, també ha servit per donar el tret de sortida al curs polític i, en aquesta línia, el president d’ERC, Oriol Junqueras, ha manifestat que ‘durant els propers mesos tot dependrà de molts factors, però també del coratge de les nostres institucions. Tothom serà essencial en un govern que està compromès amb la independència’.   A l'hora d'iniciar el reconeixement a Vigo, el president de la Federació Regional d’Esquerra, David Mascort, ha recordat que ‘Vigo és i va ser un referent i, per aquest fet, el reconeixement que li realitzem avui és més que merescut’.   Per la seva banda els diputats Teresa Jordà i Joan Olòriz han recordat les qualitats humanes i polítiques de Vigo. Jordà ha volgut deixar clar que ‘parlar de Pere Vigo és parlar d'alta política i, en el cas del Ripollès, de municipalisme en majúscules'.   L’expresident d’Esquerra, Joan Puigcercós, també ha tingut paraules cap a l’exalcalde de Ribes i ha afirmat que ‘en Pere Vigo és tolerància, diàleg, coneixement i experiència. Un polític exemple de proximitat'.   Vigo ha agraït totes les mostres d’agraïment i afecte i ha volgut fer extensiu el reconeixement a ‘molta gent que durant molts anys ha treballat pel que semblava impossible’. L’exdiputat ha acabat el seu parlament afirmant que ‘hem nedat a contracorrent durant molt de temps i ara toca acabar de rematar la feina feta’.  

El grup d'Esquerra Republicana a la Diputació durant el plenari

Esquerra Republicana promou una moció per buscar un acord a l’ERO presentat a l’empresa Nylstar

El grup d’Esquerra Republicana a la Diputació de Girona ha presentat aquest dimarts 2 d’agost una moció per donar suport als treballadors de l’empresa Nylstar de Blanes que pateixen un ERO i, al mateix temps, per posar-se a disposició de totes les parts afectades per exercir d’intermediari. Al text es demana a l’empresa ‘el màxim esforç per redreçar la situació i arribar a un acord satisfactori amb els treballadors i els seus representants’. A la moció es recorda que tot i la creació d’ocupació registrada a Catalunya durant els darrers mesos, l’exercici 2015 es va tancar amb un increment del 9,57% dels afectats per ERO, segons les dades provisionals de la Generalitat que no inclouen tots els expedients registrats al Ministeri d'Ocupació.   Sense anar més lluny, l'any passat, 4.831 empleats van perdre la feina afectats pels ERO presentats, cosa que suposa un augment de 422 acomiadaments. Les dades del ministeri fins al novembre mostren un descens del 2,8%, amb 5.437 afectats, sense tenir en compte els ERO de desembre.   Dins aquesta dinàmica des d’ERC es recorda al text que ‘els ajuntaments, com a administracions més properes a la ciutadania, són els receptors directes de totes les problemàtiques associades a la consecució d'un ERO en el seu territori. Sobretot perquè han d'atendre més assumptes relacionats amb necessitats en serveis socials, habitatge, sanitat, educació... encara que les competències al respecte no li corresponguin legalment’. És a partir d’aquí que hi ha de jugar un paper important la Diputació de Girona com a ‘ens de suport als municipis de la demarcació de Girona’.   El president del grup d’ERC a l’administració provincial, Lluís Sais, explica que ‘des de la Diputació no ens podem quedar impassibles davant l'anunci fet per l'empresa Nylstar de dur endavant un acomiadament de treballadors que, pel nombre de persones afectades, pot comportar el tancament definitiu de l'empresa. La pèrdua de la feina de tants conciutadans pot suposar un important cop per a tota la ciutat de Blanes’.

Tots els grups amb representació a la Diputació hi han donat suport

Esquerra Republicana impulsa a la Diputació de Girona una moció per demanar la dimissió del ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz

La Diputació de Girona ha aprovat una moció impulsada pel grup d’Esquerra Republicana de Catalunya on ‘s’exigeix la dimissió del ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz’. Al document també s’emplaça a l’ens provincial a ‘donar suport a les accions que tant el Parlament de Catalunya com el Govern de la Generalitat puguin portar a terme per esclarir els fets i demanar responsabilitats a les persones implicades’. La moció presentada per ERC arriba després de les converses difoses pel diari Público entre Fernández Díaz i l’excap de l’Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, on es demostrava la persecució dels poders de l’estat contra Esquerra Republicana i Convergència Democràtica amb la intenció de fer descarrilar el procés d’independència. El portaveu del grup d’ERC a la Diputació de Girona, Pau Presas, ha afirmat que ‘en un estat democràtic i de dret no es pot tolerar que s’utilitzin institucions públiques per realitzar persecucions ideològiques de qualsevol tipus’.  

Els republicans gironins han aconseguit dos diputats i tres senadors

Jordà: ‘ERC ha guanyat a les comarques gironines i això reforça el nostre paper com a punta de llança de l’independentisme’

‘Esquerra Republicana ha guanyat per primera vegada a Girona. Una victòria que ens permetrà reforçar el nostre paper com a punta de llança de l’independentisme’, ha explicat Teresa Jordà durant la roda de premsa posterior a conèixer els resultats del 26J. La candidata republicana ha volgut agrair el suport dels votants, tant els habituals com els nous gironins que ‘han aportat el seu gra de sorra de la victòria’. Esquerra a Girona ha superat la barrera dels 80.000 vots i, respecte al 20D, ha passat del 23,46% al 26,27% dels vots. Jordà ha remarcat que ‘els resultats a nivell global demostren, com ERC ja ha denunciat en reiterades ocasions, que Espanya es irreformable. És per això que els resultats d’avui són un impuls per al procés i com diu en Joan Tardà, nosaltres marxem’. A Teresa Jordà l’acompanyarà al Congrés Joan Olòriz, mentre que al Senat a Jordi Martí i Quim Ayats s’hi afegeix Elisenda Pérez.  

Un miler de persones han assistit al darrer acte de campanya d'ERC a Palamós

Jordà: ‘El 26J són un autèntic revulsiu del procés, estem a poques hores de demostrar que ERC és l’únic canvi possible’

La candidata gironina d’Esquerra Republicana el 26J, Teresa Jordà, ha afirmat que ens trobem ‘a poques hores de demostrar que Esquerra Republicana és l’únic canvi possible’ i ha fet una crida: ‘demanem a les dones i homes demòcrates que seguim forts com la flama i lliures com el vent’.   Jordà ha participat a Palamós en el darrer acte de campanya d’ERC, a nivell nacional, un acte que ha reunit un miler de persones al Passeig del Mar ha insistit en el fet que ‘aquestes eleccions són un autèntic revulsiu del procés’.   La candidata republicana ha explicat que ‘nosaltres sempre expliquem el mateix, al Círculo Equestre encara que el pobre Joan s’hagi de posar corbata com a una petita assemblea d’un poble. Sempre expliquem el mateix’. Jordà ha afirmat que  ‘hem vingut a vèncer i vencerem’ i abans de finalitzar el seu parlament ha insistit en el fet que ‘som a poc més de 48 hores de demostrar que som l´únic canvi possible’. El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha demanat que aquest diumenge cal que l’independentisme concentri el vot en Esquerra Republicana, ‘perquè és l’únic partit independentista que pot guanyar les eleccions’. ‘Tots els altres han tingut la seva oportunitat. Ara es tracta que tots els vots es concentrin en la formació més decidida, més preparada, i amb el currículum més net, que tots els vots es concentrin en Esquerra Republicana’, ha afirmat Junqueras.   ‘Necessitem que l'independentisme guanyi aquestes eleccions, el republicanisme, que un partit que està absolutament net guanyi. No tenim cap flanc feble on els enemics de la llibertat es puguin acarnissar, tenim totes les fortalseses, volem maximitzar les fortaleses, concentrem només en un partit independentista que pugui guanyar les eleccions, només un de republicà, només un que porta 85 anys sense cap cas de corrupció’, ha afirmat.  El cap de llista d’Esquerra Republicana a les eleccions del 26J, Gabriel Rufián, ha defensat que l’independentisme ha de guanyar diumenge, perquè les urnes són l’única força que es té.