Federació de Girona

Montse Bassa: “No em veureu mai criticar un independentista perquè només guanyarem si som capaços de teixir una estratègia comuna”

La candidata al Congrés d’Esquerra a les comarques gironines, Montse Bassa, ha reivindicat a Ripoll la necessitat d’unir les diferents sensibilitats que representa tot l’espectre de l’independentisme sota el mateix paraigua de l’amnistia i l’autodeterminació”: “No em veureu mai criticar un independentista perquè només guanyarem si som capaços de teixir una estratègia comuna.” “Tots els partits hem d’estar a l’alçada i ser capaços de seguir avançant com ho hem fet en altres ocasions perquè l’Amnistia i l’autodeterminació són els eixos que ens uneixen”, ha afegit Bassa. La candidata ha assegurat que ha fet el pas a la política amb Esquerra per lluitar per la Dolors i la resta de preses i presos polítics i perquè està convençuda que “ERC és l’eina més útil per defensar Catalunya i els grans consensos del país”:  “Som els que farem que aquest país exerceix el seu dret a l’autodeterminació, som els que mai ens cansarem per avançar cap a la República catalana”, ha destacat.  Bassa ha assegurat també en l’acte també que és “una emergència” que l’independentisme sentenciï el règim del 78 a les urnes el pròxim el 10 de novembre.” “Ni comuns, i ni molt menys els socialistes, faran cap pas endavant per resoldre el conflicte polític si no som forts i els derrotem a les urnes, que passa per l’amnistia i la convocatòria d’un referèndum. La nostra victòria serà obligar-los a tornar a asseure’s a la taula de negociació. Per això és tan important que diumenge tenyim de groc les urnes. El 10N hem de triar entre més repressió o més democràcia”, ha afegit Montse Bassa.

Montse Bassa: “PP i socialistes faran la gran coalició contra Catalunya. Però a l’independentisme no se’l pot derrotar a cops del codi penal. Contra la seva venjança, la nostra victòria”

La candidata al Congrés d’Esquerra a les comarques gironines, Montse Bassa, s’ha mostrat convençuda que tant “PP com socialistes faran una gran coalició contra Catalunya ”. “A l’independentisme no se’l pot derrotar a cops del codi penal. Contra la seva venjança, la nostra victòria”, ha afegit. Bassa ha manifestat durant un acte celebrat a Santa Coloma de Farnes que ha arribat “’l’hora de l’acció i els fets. I d’omplir urnes i  carrers tant temps com faci falta!”  “Volem guanyar als socialistes als Països Catalans. I també volem guanyar a Ciutadans a l’Estat Espanyol. I després d’haver-los guanyat els hi tornaré a recordar, com faig fer al Congrés, que no cal que tornin a venir a fer campanya al meu poble, davant de la casa de la meva mare”,  ha afirmat. La candidata republicana ha assegurat que aquesta és “la millor victòria” que li podem regalar a la Dolors i a la Carme i a la resta dels presos polítics: “Fem que el 10 de novembre la Dolors somrigui i els seus carcellers facin mala cara. Fem que guanyi ERC!” Bassa ha lamentat l’absència dels comuns després de rebre una sentència “injusta! i que “esquerda un estat  demofòbic”: “Trobo a faltar els comuns. En pregunto on són? Ells que es defineixen com un espai de progrés, no estan mai quan els necessitem. Em fa mal veure com no han estat capaços ni de venir a una manifestació per denunciar la manca de llibertat que estem patint i exigir la llibertat de les preses i presos polítics.” Montse Bassa ha finalitzat recordant que Catalunya és “l’excusa de l’estat espanyol per seguir amb les retallades econòmiques, socials i de drets”. “Aquest 10 de novembre triarem entre un gran pacte d’estat, PP-PSOE, o un independentisme fort que plantegi una solució per Catalunya”, ha conclòs.

Esquerra homenatja els alcaldes gironins represaliats per la justícia espanyola per defensar la democràcia i la llibertat d’expressió

La Federació d’Esquerra a les comarques gironines homenatja aquest dilluns a tots els alcaldes i càrrecs electes de la demarcació que han estat represaliats per la justícia espanyola i acusats pel fet d’haver defensat la democràcia i la llibertat de forma pacífica i cívica.  La candidata d’Esquerra al Congrés a les comarques gironines, Montse Bassa, ha destacat que l’objectiu d’aquesta campanya és denunciar “la brutal repressió que estem vivint per part de l’estat espanyol”.  “La repressió espanyola ens ho ha tret tot, fins i tot la por. Ja no tenim por de res i hem vingut per dir prou a la injustícia, a la violència policial, a la repressió i la intransigència. Davant d’això ens trobaran sempre fermes, tossudes i alçades", ha afegit “I per aquest motiu hi destinem tots els nostres esforços i hores de les que disposem durant aquesta campanya. No permetrem que se’n surtin amb la seva. Seguirem a peu de carrer els temps que faci falta perquè la “independència és inevitable i l’independentisme irreversible”, ha defensat. Bassa ha manifestat també que l’actual PSOE ja ha triat quin és el seu full de ruta un cop passat el 10N: “Els socialistes han escollit el pacte de la repressió i la seva la gran coalició amb les dretes contra Catalunya. El PSOE no vol una solució per Catalunya, Catalunya és la seva excusa per aplicar les polítiques de la dreta. Els hem desemmascarat amb la nostra aposta pel diàleg i la mà estesa.” “Hem de derrotar a les urnes al règim del 78 que representen els socialistes i les dretes espanyoles. Només així serem capaços de seguir avançant a una sortida democràtica que passa necessàriament per l’amnistia i l’exercici del dret a l’autodeterminació”, ha dit.   “I tinguem-ho clar. La solució no vindrà de l’estat, vindrà de Catalunya que amb la força dels nostres vots i la mobilització permanent als carrers obligarà l’estat a seure a una taula de diàleg on no vol seure.

Montse Bassa: “Sánchez alimenta i necessita el conflicte amb Catalunya per a poder justificar el seu pacte amb la dreta. No regalem cap vot al PSC!”

La candidata d’Esquerra al Congrés a les comarques gironines, Montse Bassa, ha afirmat aquesta tarda a la Bisbal que “Sánchez alimenta i necessita el conflicte amb Catalunya per a poder justificar el seu pacte amb la dreta. Amb aquest PSOE que ens amenaça cada dia no podem arribar a cap acord, ens trobarà davant.”  “Un vot al PSC és un vot per la gran coalició. No en regalem cap ni un!”, ha exposat. Bassa ha afirmat que aquest pròxim 10 de novembre “va de respondre a la sentència” i demostrar que “tornarem més fortes per exigir l’amnistia, la llibertat i el dret a l’autodeterminació.” En aquest sentit, la candidata republicana ha lamentat que els interessos polítics de l’esquerra espanyola passin per davant dels valors ètics: “No hi ha separació de poder, la Unió Europea no hi és, l’esquerra espanyola no hi és; i els sindicats i els comuns, on són?” “Cap d’ells són capaços de dir amb claredat als fatxes de la dreta -incloent els socialistes- que la sentència és una aberració? No puc entendre com els socialistes catalans poden dormir tranquils”, ha afegit la candidata d’Esquerra.   Montse Bassa ha conclòs que “Pedro Sánchez ja ha triat la seva opció que és fer la gran coalició amb el PP contra Catalunya per poder salvaguardar el règim del 78.” “Perquè això no va del mal anomenat 'conflicte català'. Això, des de fa temps, és un conflicte espanyol!”, ha tancat Montse Bassa. A l’acte organitzat a la biblioteca antiga de la Bisbal Hi ha participat també el candidat al Senat, Jordi Martí Deulofeu; la portaveu de Jovent Republicà a les comarques gironines, Xènia Sala i la consellera de Salut Alba Vergés. Deulofeu ha defensat que els drets i les llibertat col•lectives “es defensen sempre i a tot arreu”. I ha apuntat que “el PSOE tindrà la temptació d'escollir el règim del 78”. “Però allà hi serà Esquerra per evitar que no sigui així”, ha conclòs.  

Montse Bassa: “Em remou tant la injustícia que suposa tenir la Dolors segrestada a Puig de les Basses que no els hi perdonarem mai”

“Per un moment imagineu-vos una de les persones que estimeu més d’aquest món. I imagineu-vos la tancada 619 dies.  Ara imagineu-vos que ve un socialista i us diu que no n’hi ha prou, que ha de complir 12 anys i que a sobre remarca que s’hauran de complir íntegrament. Dolors, et tenen segrestada, t’han privat la llibertat i aquesta injustícia em remou tant que no els hi perdonarem mai”, amb aquestes paraules ha obert la cap de llista al Congrés a les comarques gironines, Montse Bassa, l’acte d’homenatge que Esquerra ha fet aquesta nit a Puig de les Basses a la Dolors Bassa després de conèixer la injusta sentència que la condemna a 12 anys de presó. Més de 400 persones, que han vingut de tots els punts de la demarcació, han desbordat l’espai i la zona d’aparcament que hi ha just davant de la presó amb l’objectiu que la Dolors Bassa pogués escoltar els seus companys i sentir l’escalf de tota la militància, amics, familiars i veïns i veïnes que s’hi han desplaçat. “Però el que ells no saben és que encara que físicament ens separen un munt de portes automàtiques d’alta seguretat, murs i barrots, estem més unides que mai perquè juntes sabem convertir la ràbia en energia per dir ben alt i clar: PROU!”, ha seguit Montse Bassa. La candidata republicana ha reivindicat que ara és el moment de dir “prou a la injusticia” perquè el judici va ser “una farsa” i “no va servir per res més que per maquinar una vulneració continuada de drets fonamentals”. “11 pàgines de falsedats, 12 anys de presó”, ha afegit. Bassa ha manifestat que és el moment també de dir “prou a la confiança” i s’ha preguntat: “On és la separació de poders? On és la Unió Europea i els seus valors democràtics? On és l’esquerra espanyola? On són els sindicats majoritaris? On són els comuns?”. “I no puc entendre com els socialistes catalans poden dormir tranquils”, ha indicat. La candidata d’Esquerra al Congrés ha exigit també que es deixi de “banalitzar la violència i criminalitzar els nostres joves” després dels darrers incidents ocorreguts durant els dies posteriors a saber-se la sentència.

Esquerra farà un gran homenatge a la Dolors Bassa a Puig de les Basses després de ser condemnada injustament a 12 anys de presó

Esquerra farà un gran homenatge a la Dolors Bassa el pròxim dijous 31 d’octubre a les vuit del vespre després de rebre una sentència injusta que la condemna a 12 anys de presó per permetre a la ciutadania poder excercir el seu dret a vot i decidir el futur del país. L’acte, que està obert a tothom, aplegarà a desenses d’alcaldes, diputats, conseller comarcals i regidors de la demarcació de Girona amb l’objectiu de fer-se escoltar i que la Dolors senti l’escalf i l’estima de tots i totes. “Volem que la meva germana ens escolti cridar ben alt i fort que no deixarem de lluitar fins que sigui lliure. No permetrem, per més temps que ens costi, que l’estat se’n surti amb la seva. Això ja no té marxa enrere i la Dolors, la meva mare i jo ens tornarem a abraçar en llibertat”, ha manifestat la cap de llista d’Esquerra al Congrés d’Esquerra, Montse Bassa.  Bassa ha explicat també que Esquerra farà servir les hores que s’haurien d'utilitzar per fer campanya “a denunciar la repressió de l’estat espanyol, exigir una solució al conflicte que només passa pel diàleg”. “Amb els nostres vots posarem sobre la taula del PSOE l’amnistia i l’autodeterminació”, ha dit. “Cal que tot l’independentisme seguim omplint els carrers i que no ens quedem a casa. La Dolors vol que hi hagin mobilitzacions continuades però, sobretot, pacífiques. No tirem per la borda els dos anys i tot el sacrifici que estem fent perquè el nostre és un moviment pacífic. Esquerra tornarà al Congrés i que sàpiguen que tornarem més forts per exigir els nostres drets i llibertats”, ha afegit la candidata d’Esquerra Republicana per la demarcació de Girona al Congrés. Durant l’acte, es donarà també suport als joves represaliats i que estan empresonats a Puig de les Basses amb la Dolors Bassa després de manifestar-se en contra de la sentència.  

Montse Bassa encapçala la llista al Congrés d'Esquerra a Girona pel 10N

Montse Bassa torna a encapçalar la llista al Congrés d’Esquerra Republicana a Girona per les eleccions del 10N. La llista la completaran el torroellenc Joan Margall i la gironina Laia Cañigueral, que han exercit com a diputats gironins des del passat 28 d’abril. La Federació d’Esquerra Girona proposa també que els candidats a senadors tornin a ser Jordi Martí Deulofeu (Sant Pere Pescador), Pep Quintana (Olot) i l’Elisenda Pérez (Calonge-Sant Antoni).  Bassa està convençuda, després de la primera experiència com a diputada a Madrid, que “ara més que mai, i especialment després de la sentència, caldrà ser encara més forts per tornar a fer efectiu un nou embat contra l’estat que esperem sigui definitiu.” “Només esperem una sentència absolutòria però en cas que sigui condemnatòria, treballarem per l'amnistia”, ha destacat. La candidata republicana ha dit, en aquest sentit, que “només si som forts a Madrid evitarem la deriva cap a la dreta que ha fet el PSOE, evitarem que l’extrema dreta goberni i obligarem a Pedro Sánchez a tornar a seure a la taula.”   “Però si continuen ignorant-nos no ens tremolarà el pols i tornarem a fer caure un altre govern”, ha afegit. Bassa, que ha pres la decisió conjuntament amb la seva germana Dolors ha manifestat que anirà a Madrid “a defensar els interessos de les comarques gironines i a exigir el diàleg perquè així entenem la democràcia”, tal i com ha fet amb contundència a les seves intervencions tant a la Diputació Permanent com a la Tribuna del Congrés. “Des d’Esquerra sempre hem posat sobre la taula com a eines el diàleg institucional, la mobilització i la desobediència civil, així com la via internacional. I d’aquí no ens mourem.”, ha conclòs Montse Bassa. Joan Margall, que tornarà a acompanyar com a número 2 a Montse Bassa i a Laia Cañigueral, ha exposat que “encara hem d’estar a Madrid perquè és allà on, encara, se segueixen decidint moltes coses i nosaltres volem ser la veu de tots els gironines i les gironines”.

Esquerra exigeix al gobierno que atengui les necessitats de les persones amb discapacitat

Esquerra Republicana exigeix al gobierno que atengui les necessitats de les persones amb discapacitat i compleixi amb el compromís que va assumir l’any 2007 quan va ratificar la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat; adoptada per l’Assemblea de les Nacions Unides el desembre del 2006.   La diputada gironina, Laia Cañigueral, ha presentat una bateria de 40 preguntes  i la sol·licitud de compareixença de Jesús Ángel Celada Pérez, director general de Polítiques de Discapacitat, al Congrés amb l’objectiu que l’estat compleixi amb el Tractat. Actualment encara queden mesures per impulsar i no s’hi està destinant el pressupost pertinent per poder aconseguir l’assoliment real dels objectius.  Les preguntes que ha presentat Cañigueral fan referència als drets que enumera la Convenció com l'accés a les tecnologies de la informació, l’obligació d’assegurar l’accessibilitat a les activitats culturals, la implantació de mesures per promoure llocs de treball, l’accès al transport i als edificis públics o la realització de campanyes de sensibilització públiques que lluitin contra els estereotips, entre d’altres. La republicana ha demanat també al gobierno que detalli quin pressupost ha destinat a les comunitats autònomes per a l’exercici de les seves competències en aquest àmbit durant els darrers 10 anys i quines accions concretes ha desenvolupat, entre altres.  “Des d’Esquerra Republicana lluitem per garantir els drets de les persones amb amb discapacitat i assegurar que tinguin les mateixes oportunitats que qualsevol altra persona. Treballarem fins que es materialitzin totes les mesures efectives a les que es va comprometre el Gobierno”, ha manifestat la diputada Laia Cañigueral. Aquestes iniciatives parlamentàries han sorgit a partir de trobades que els representants d’ERC han realitzat amb diferents entitats de les comarques gironines durant els darrers mesos. L’objectiu dels diputats i diputades gironines és traslladar les preocupacions i reivindicacions de l’àmbit associatiu gironí en el debat parlamentari.

David Mascort: "Benvinguts al nou butlletí"

Benvinguts al nou butlletí electrònic de la Federació d’Esquerra de les comarques gironines. Un nou canal de comunicació per informar, d’una forma directa i àgil, a tota la militància, simpatitzants i amics, així com a tots els càrrecs electes tant de les campanyes que s’impulsen desde la regional o nacional, com de l’activitat del consells comarcals, la Diputació o dels nostres equips de govern i grups a l’oposició. Des del primer dia hem treballat, i així ho seguim fent, per millorar l’estructura organitzativa del partit, facilitant nous canals d’informació i comunicació per seguir fomentant la cohesió interna que tant ens ha permès créixer. Aquest butlletí neix per visualitzar la múltiple i bona feina que esteu fent amb l’objectiu que la compartim i que arribi a tothom. L’objectiu és que sigui una eina útil per a desenvolupar millor l’acció política per aconseguir un nou país, més just i on tothom tingui les mateixes oportunitats. El nostre és un projecte col·lectiu, fort i on és imprescindible mantenir una militància activa i implicada. El primer dia que vaig ser nomenat president de la Federació vaig dir: ”La nostra proposta neix de la base de la participació, entesa com a eina per a la consecució dels nostres objectius polítics però també com a finalitat en ella mateixa. Volem fomentar la implicació i la participació de tothom per tal de desenvolupar el nostre projecte a les comarques gironines”. Avui m’hi torno a ratificar! David Mascort  President de la Federació de Girona d'Esquerra