Federació de Girona

Jordi Martí defensant la moció a la Comissió de Foment del Senat

El Senat aprova una moció d’Esquerra Republicana per construir les rotondes de Pontós i Garrigàs al seu pas per l'N-II

La Comissió de Foment del Senat ha aprovat avui, per unanimitat, la moció d'Esquerra Republicana on s’insta el Govern a reiniciar les obres de construcció de les dues rotondes a la carretera N-II al seu pels municipis de Pontós, Garrigàs i Borrassà, a l'Alt Empordà. El senador gironí d’Esquerra Republicana, Jordi Martí, ha denunciat en la Comissió de Foment del Senat ‘la mala gestió i abandó’ per part de l’Estat de l'N-II, una de les principals vies de comunicació de les comarques gironines. Per això, el grup parlamentari d’Esquerra Republicana a la cambra alta ha reclamat al govern espanyol reiniciar ‘amb la màxima brevetat possible les obres dels giratoris de les carreteres GIV-5125 i GI-6226 amb la carretera nacional’.  El Ministeri de Foment va iniciar les obres al 2015 però, immediatament, es van aturar. ‘La paralització d’aquestes obres suposa posar en risc la seguretat dels conductors a més de la prolongació d’una problemàtica per la qual els veïns afectats ja s’han manifestat reiteradament demanant solucions’, ha argumentat Martí. Precisament, la intersecció de l'N-II amb la carretera GIV-5125 per la qual s’accedeix al municipi de Pontós, i d’altra banda, la intersecció amb la carretera GIV-6226 per la qual s’accedeix als municipis de Garrigàs, Palau de Santa Eulàlia, Borrassà i el nucli de Creixell són ‘dos punts negres de la via perquè els conductors que s’han d’incorporar o sortir de la nacional no tenen carrils d’acceleració o desacceleració, o giratoris, que puguin minimitzar el risc de sinistralitat’, explica Martí.  

Trobada entre el senador Jordi Martí i els alcaldes de Santa Pau i Castellfollit

El senador Jordi Martí porta l'Oficina Parlamentària a la Garrotxa

El senador d'ERC, Jordi Martí, ha traslladat aquesta setmana l'Oficina Parlamentària fins a la Garrotxa on s'ha reunit amb l'alcalde de Santa Pau i membre del grup d'Esquerra a la Diputació de Girona, Pep Companys, i l'alcalde de Castellfollit de la Roca, Miquel Reveter. Durant la trobada es van posar a sobre la taula diferents problemàtiques que afecten a la comarca com la polèmica per la velocitat per l'A26 i deficiències amb el servei de correus que pateixen diversos municipis de la Garrotxa. Les oficines parlamentàries és una iniciativa de la Federació gironina d'Esquerra Republicana per tal de traslladar les demandes, problemàtiques i inquietuds del territori al Congrés, al Senat o al Parlament de Catalunya. Si voleu tractar algun tema amb els representats gironins d'Esquerra només hem d'omplir el formulari que trobeu a la web de la Federació d'ERC de Girona i, tan aviat com sigui possible, ens posarem en contacte amb vosaltes per agendar la trobada.

Esquerra republicana de catalunya, ERC, Lluís Salvadó, Bescanó

Salvadó: 'Quan algú dubta de la viabilitat econòmica de la República Catalana és que no sap sumar'

Més de 50 persones va assistir aquest dijous 1 de desembre al Casal d’Avis de Bescanó per escoltar la conferència Pagament d’impostos a l’Agència Tributària Catalana que va dur a terme el secretari d’Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvadó. El regidor d’Esquerra Republicana a Bescanó, Xavier Vinyoles, va donar pas a Salvadó que en la seva primera intervenció va demanar que, en aquests moments, s’ha de treballar per ‘aconseguir un canvi cultural perquè la gent estigui contenta de contribuir als serveis públics'. Salvadó va afegir que per arribar a aquesta dinàmica ‘és imprescindible que el ministre d'Hisenda no sigui d'un partit ple de casos de corrupció i de frau fiscal’. Salvadó va aprofitar la jornada formativa per explicar la feina que s’està duent a terme en matèria fiscal i tributària i va cloure l’acte afirmant que 'quan algú dubta de la viabilitat econòmica de la República Catalana és que no sap sumar'.  

El conseller Mundó va aplegar unes 50 persones a Vilablareix

Mundó: 'Guanyarem perquè tenim una eina de construcció massiva, votar'

El conseller de Justícia de la Generalitat, Carles Mundó, va ser el protagonista de la conferència Construïm una majoria per la República que s'ha celebrat aquest dijous 24 de novembre a l'Espai Cultural de Can Gruart, a Vilablareix. Davant d'una cinquantena de persones, Mundó ha afirmat que 'l'estat espanyol no ha optat per la via escocesa, la democràtica. Ha optat per judicialitzar la política'. Durant la xerrada, Mundó ha recordat que 'a nivell internacional ens homologaran el referèndum si es fa a partir d'una legalitat vigent i en això estem treballant'. El conseller de Justícia també ha insistit en el fet que 'on tenim la força és a les urnes. Guanyarem perquè tenim una eina de construcció massiva, votar' El president de la Federació Regional d'ERC a les comarques gironines, David Mascort, ha estat l'encarregat de presentar un acte que ha acabat amb un debat entre tots els assistents

Els participants en la 2a assemblea de càrrecs electes de la Federació gironina d'ERC

Isaac Peraire: ‘Els municipis han de tenir un paper clau en la construcció de la República Catalana’

Santa Cristina d’Aro ha estat la seu aquest dissabte 19 de novembre de la segona edició de l’Assemblea de Càrrecs Electes organitzada per la Federació gironina d’Esquerra Republicana. A la trobada a la qual hi han assistit més de 100 persones s’han tractat temàtiques que han anat de l’aplicació de criteris socials a l’acció política municipal, polítiques de Joventut, consultes populars i participació. El vicesecretari general de Coordinació Interna, Territori i Organització d’ERC, Isaac Peraire, ha inaugurat la jornada explicant que ‘ara és el moment de debatre quin és el paper que han de jugar els municipis en la construcció de la República Catalana i, des d’Esquerra tenim clar que han de ser clau'. Peraire també ha afegit que ‘des del municipalisme cal transmetre confiança i seguretat per aconseguir la victòria del referèndum'. Durant la jornada, a través de taules rodones i posteriors debats, s’han compartit experiències municipals en àrees que han anat del Benestar Social a Joventut, passant per participació i l’aposta per les consultes populars. L’assemblea s’ha dut a terme a l’Espai Ridaura de Santa Cristina d’Aro.  

La jornada s'ha celebrat a Caldes de Malavella

Sergi Sabrià: ‘Ara mateix cal invertir en el nostre sistema educatiu, no en fer escoles’

Més de 50 persones han participat aquest dijous 17 de novembre a la jornada Diàlegs per l’educació en la nova República Catalana, una experiència que forma part de la campanya participativa La República que Farem impulsada per Esquerra Republicana. L’acte s’ha celebrat a l’Hotel Balneari Vichy Catalán, a Caldes de Malavella. Ha obert l’acte el diputat al Parlament de Catalunya, Sergi Sabrià, que ha deixat clar que a la República Catalana, ‘l’educació ha de ser l’objectiu número 1’. Sabrià ha afirmat que ‘cal invertir en el nostre sistema educatiu, no en fer escoles’. Per la seva banda, el president de la sectorial d’Educació d’ERC, Carles Martínez, ha defensat que cal treballar per tenir ‘un professorat competent i compromès’ i ha incidit en el fet que 'cal valorar la funció social de l'escola i convertir els alumnes en protagonistes'. La diputada al Parlament de Catalunya, Anna Simó, ha demanat ‘prioritzar però sense perdre la perspectiva cap a on volem anar. Planifiquem, escoltem els inspectors, professorat, alumnes, pares,..., i, entre tots, pactem uns criteris compartits’. L’exconseller d’Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha argumentat que 'l'escola és més que una estructura d'Estat, és una estructura de societat'. Tot i lloar l’actual situació de l’escola catalana, Bargalló també ha reclamat ‘lideratge educatiu. Cal que expliquem a la gent cap a on volem anar i només així podrem anar endavant’. L’acte ha finalitzat amb un debat obert entre els ponents i tots els assistents a la jornada.  

Diputats del grup d'ERC a la Diputació de Girona

Esquerra impulsa un augment d’1 milió d’€ del Fons de Cooperació de la Diputació destinat als municipis gironins

El grup municipal d’Esquerra Republicana donarà suport al pressupost 2017 de la Diputació de Girona després de les negociacions que s’han dut a terme durant les darreres setmanes i de la incorporació d’algunes de les mesures bàsiques que proposaven els republicans. Dins aquest paquet de millores, des d’ERC volen destacar ‘l’increment d’1 milió d’euros del fons de cooperació local i el compromís d’augmentar aquesta partida amb vista a futurs pressupostos’. Gràcies a aquest augment, tots els municipis gironins veuran augmentada l’aportació del Fons, especialment els que estan a la franja entre 1.000 i 10.000 habitants. El portaveu del grup municipal d’ERC a la Diputació, Pau Presas, afegeix que ‘també esperem que el govern prengui el compromís, que en cas de confirmar-se l’ingrés d’aproximadament de 600.000 euros del cèntim sanitari, com a mínim la meitat d’aquest import, 300.000 euros, es dediquin a incrementar encara més el Fons de Cooperació’. Des d’Esquerra també es mostren satisfets per la incorporació de setze nous treballadors a XALOC, una millora que segons explica Presas ‘permetre donar un servei millor, més ampli, i més eficaç a tots els municipis que tenen delegades les seves competències a aquest organisme’. ERC argumenta que en l’actual context polític aquestes 16 noves places han de servir per ‘enfortir el múscul i la col·laboració amb l’Agència Tributària de Catalunya, institució clau per poder culminar amb èxit el procés de construcció de la República Catalana’. La tercera pota bàsica per tal que ERC hi doni suport és l’increment en l’Àrea de Cooperació Local, principalment en les partides referents a Habitatge que incrementen més de 400.000€.   Replantejar el criteri de subvencions Els republicans gironins critiquen l’increment de 500.000€ a les aportacions als consells comarcals, un increment que segons Presas ‘podrien donar molt més servei als municipis i als ciutadans gironins si s’afegissin al Fons de Cooperació Local’.

Jordi Martí, Joaquim Sunyer (JARC) i Quim Ayats

Trobades amb JARC i Mifas dels representants gironins d'ERC a Madrid

Dins les trobades setmanals que els representants de la Federació gironina d’Esquerra Republicana mantenen habitualment, aquest dimarts 8 de novembre els republicans s’han reunit amb el president gironí dels Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, Joaquim Sunyer (JARC). Durant la trobada s'ha recollit el parer del sector pel que fa al TTIP, el CETA i aspectes tècnics relacionats amb l'aplicació de l'augment dels valors de les construccions en finques rústiques, el preu de la llet i la traçabilitat i l'etiquetatge dels productes làctics, entre d'altres. Hi han participat els senadors gironins Jordi Martí i Quim Ayats.   Reunió amb Mifas Dins aquesta mateixa política de posar-se a disposició de les entitats gironines, aquest dilluns 7 de novembre la diputada Teresa Jordà i el senador Jordi Martí van compartir una estona amb representants de Mifas. En aquesta ocasió es van posar a sobre la taula les clàusules socials en les concursos i els greuges d'accessibilitat en les estacions de RENFE. Per part de Mifas van assistir a la reunió el president de l’entitat, Albert Carbonell, i el seu gerent, Alfons Moreno.      

Esquerra republicana de catalunya, ERC, Camós, Sergi Sabrià, David Mascort

200 republicans gironins a la trobada de Camós

Prop de 200 militants d’Esquerra Republicana es va reunir aquesta darrera setmana a Camós en una assemblea celebrada per tractar temes relacionats amb el context de l’actualitat política. L’acte gironí va coincidir amb d’altres 9 assemblees simultànies arreu del país, aplegant, en total, més de 2.000 militants. En el decurs de les trobades es van tractar diverses qüestions com, per exemple, la constitució fa un any del nou Parlament, el passat debat de política general, les sessions d'investidura a Madrid, etc. Tot plegat va desembocar en una trobada que s'emmarca dins la dinàmica del partit de voler mantenir les seves bases informades a través d'un diàleg permanent.   Les 10 assemblees simultànies es van celebrar a: Olesa de Montserrat, Barcelona, Llinars del Vallès, Camós, Reus, el Perelló, Santpedor, Almenar, Coll de Nargó i Vilafranca del Penedès.