Federació de Girona

Els republicans gironins han aconseguit dos diputats i tres senadors

Jordà: ‘ERC ha guanyat a les comarques gironines i això reforça el nostre paper com a punta de llança de l’independentisme’

‘Esquerra Republicana ha guanyat per primera vegada a Girona. Una victòria que ens permetrà reforçar el nostre paper com a punta de llança de l’independentisme’, ha explicat Teresa Jordà durant la roda de premsa posterior a conèixer els resultats del 26J. La candidata republicana ha volgut agrair el suport dels votants, tant els habituals com els nous gironins que ‘han aportat el seu gra de sorra de la victòria’. Esquerra a Girona ha superat la barrera dels 80.000 vots i, respecte al 20D, ha passat del 23,46% al 26,27% dels vots. Jordà ha remarcat que ‘els resultats a nivell global demostren, com ERC ja ha denunciat en reiterades ocasions, que Espanya es irreformable. És per això que els resultats d’avui són un impuls per al procés i com diu en Joan Tardà, nosaltres marxem’. A Teresa Jordà l’acompanyarà al Congrés Joan Olòriz, mentre que al Senat a Jordi Martí i Quim Ayats s’hi afegeix Elisenda Pérez.  

Un miler de persones han assistit al darrer acte de campanya d'ERC a Palamós

Jordà: ‘El 26J són un autèntic revulsiu del procés, estem a poques hores de demostrar que ERC és l’únic canvi possible’

La candidata gironina d’Esquerra Republicana el 26J, Teresa Jordà, ha afirmat que ens trobem ‘a poques hores de demostrar que Esquerra Republicana és l’únic canvi possible’ i ha fet una crida: ‘demanem a les dones i homes demòcrates que seguim forts com la flama i lliures com el vent’.   Jordà ha participat a Palamós en el darrer acte de campanya d’ERC, a nivell nacional, un acte que ha reunit un miler de persones al Passeig del Mar ha insistit en el fet que ‘aquestes eleccions són un autèntic revulsiu del procés’.   La candidata republicana ha explicat que ‘nosaltres sempre expliquem el mateix, al Círculo Equestre encara que el pobre Joan s’hagi de posar corbata com a una petita assemblea d’un poble. Sempre expliquem el mateix’. Jordà ha afirmat que  ‘hem vingut a vèncer i vencerem’ i abans de finalitzar el seu parlament ha insistit en el fet que ‘som a poc més de 48 hores de demostrar que som l´únic canvi possible’. El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha demanat que aquest diumenge cal que l’independentisme concentri el vot en Esquerra Republicana, ‘perquè és l’únic partit independentista que pot guanyar les eleccions’. ‘Tots els altres han tingut la seva oportunitat. Ara es tracta que tots els vots es concentrin en la formació més decidida, més preparada, i amb el currículum més net, que tots els vots es concentrin en Esquerra Republicana’, ha afirmat Junqueras.   ‘Necessitem que l'independentisme guanyi aquestes eleccions, el republicanisme, que un partit que està absolutament net guanyi. No tenim cap flanc feble on els enemics de la llibertat es puguin acarnissar, tenim totes les fortalseses, volem maximitzar les fortaleses, concentrem només en un partit independentista que pugui guanyar les eleccions, només un de republicà, només un que porta 85 anys sense cap cas de corrupció’, ha afirmat.  El cap de llista d’Esquerra Republicana a les eleccions del 26J, Gabriel Rufián, ha defensat que l’independentisme ha de guanyar diumenge, perquè les urnes són l’única força que es té.

Els candidats gironins a la plaça de la Independència de Girona

Jordà: ‘El 26J ERC és el vot útil, som la màxima garantia que treballarem per la independència de Catalunya’

La cap de llista gironina d’Esquerra Republicana a les eleccions del 26J, Teresa Jordà, ha afirmat avui des de la plaça de la Independència de Girona que ‘les eleccions del 26J són un nou revulsiu per aconseguir la llibertat política que desitgem i que estem construint a Catalunya’. En aquesta línia Jordà ha explicat que ‘Esquerra som el vot útil i la garantia que treballarem fins a deixar-nos la pell per la independència del nostre país’. Jordà també ha volgut deixar clar que ‘nosaltres no canviem el discurs segons on el fem. 85 ens contemplen defensant sempre el mateix, la llibertat política del nostre país’ i ha afegit que ‘per més que inventin no trobaran mai res que no tingui a veure amb la decència, la sensatesa i la llibertat’. La candidata republicana també ha defensat la transversalitat d’ERC. ‘El procés el guanyarem perquè es transversal i a Esquerra en som una prova perquè tenim gent que han arribat de diverses tradicions polítiques, argumenta Jordà. El número 2 de la llista d’ERC al Congrés, Joan Olòriz, ha insistit en el fet que ‘el 26J ens hi juguem molt. I enmig d’aquesta situació Esquerra és el vot útil, però no per canviar Espanya. Ho és per transformar un estat, marxant i creant un estat propi’. D’altra banda, el candidat al Senat per Girona, Jordi Martí, ha dit que ‘l’objectiu d’ERC és ser útils a les persones i, per aquest motiu, fins a arribar a la independència defensarem els interessos dels gironins allà on calgui. I tinguem clar, només quan Esquerra és forta el procés avança’. Per últim, el candidat al Senat per Girona, Quim Ayats, ha recordat que ‘Esquerra Republicana de Catalunya va néixer amb aquest objectiu, construir la República Catalana. Per aquest motiu aquest proper 26j estem convençuts que som la màxima garantia per apropar-nos encara més al nostre destí’.  

Teresa Jordà qualifica l'estat de les infraestructures gironines com 'l'etern dia de la marmota'

Jordà: ‘Que els trens arribin puntuals no hauria de ser un privilegi, és un dret’

La candidata gironina d’Esquerra Republicana a les eleccions del 26J, Teresa Jordà, ha qualificat l’estat de les infraestructures gironines com ‘un etern dia de la marmota’. Jordà considera que el maltractament de l’estat espanyol cap a les comarques gironines és flagrant i, per exemple, afirma que ‘s’han organitzat més actes d’inauguració que quilòmetres desdoblats a la carretera nacional II’. La candidata republicana recorda que, a hores d’ara, només s’han desdoblat poc més de sis quilòmetres dels més de 100 que travessen la demarcació. ‘Estem davant d’una situació de dignitat, no només de seguretat. Que ningú ho dubti, continuarem lluitant per aconseguir que es desbloquegi aquesta situació’, explica Jordà Pel que fa a un dels altres dèficits històrics de la demarcació gironina, la xarxa ferroviària, Jordà ha recordat que ‘des d’ERC en cap moment hi hem deixat de treballar. Sense anar més lluny els nostres senadors, aquests darrers mesos han actualitzat les dades sobre l’estat de la xarxa i de les estacions de tren. Malauradament no s’han trobat amb cap sorpresa positiva. La situació de deixadesa i de manteniment nul és una vergonya. D’altra banda, no pot ser que sigui un privilegi que els trens arribin puntualment, és un dret’. ‘Augmentar la freqüència dels combois, millorar el deplorable estat de les estacions, augmentar-ne la seguretat, eliminar les barreres arquitectòniques,..., la llista de greuges és alarmant. Per aquest motiu no ens aturarem i potenciarem la campanya de denúncia #volemtrendigne que hem impulsat a través de les xarxes socials’, argumenta Jordà. El Corredor Mediterrani és una altra de les infraestructures que des d’Esquerra es considera clau per al desenvolupament econòmic de les comarques gironines. ‘És una prioritat absoluta. Per això ens sorprèn que els companys gironins de Podemos no defensin que passi per aquí’, afirma Jordà. Per últim, a l’hora de prioritzar les accions a dur a terme Jordà també posa en aquest llistat l’aeroport de Girona.

Jordà, Martí i Roca des del barri de Sant Narcís de Girona

Jordà: ‘Des d’ERC entenem la cultura com un pilar bàsic de l’estat del benestar i per això apostem per un IVA cultural del 4%’

‘La cultura serà un dels pilars bàsics de la futura República Catalana juntament amb els serveis socials, la salut i l’educació. Per aquest motiu impulsarem una reducció de l’IVA cultural fins al 4%’. Amb aquesta proposta la candidata gironina d’Esquerra Republicana a les eleccions del 26J, Teresa Jordà, ha volgut deixar clar, des del barri de Sant Narcís de Girona, que ‘no n’hi ha prou amb la Proposició no de Llei que hem aprovat aquesta legislatura, impulsada per ERC, perquè l’IVA cultural baixi del 21 al 8%. A l’Estat espanyol aquesta xifra ha comptat amb el vistiplau de tots els grups menys del PP però a la futura República catalana ho baixarem encara més, fins al 4%’. El candidat al Senat per Girona, Jordi Martí, ha manifestat que ‘tenim clar que la cultura no és un luxe i ens fa més lliures. La cultura serà un dels pilars fonamentals de la futura República catalana, una república lliure, justa i culta’. D’altra banda, Martí també ha explicat que ‘defensarem que s’aprovi l’estatut dels artistes per adaptar la seva realitat al mercat laboral i que puguin afrontar amb més garanties les dificultats del sector’. La portaveu del grup municipal d’ERC-MÉS a l’Ajuntament de Girona, Maria Mercè Roca, ha reclamat per a la cultura ‘un paper clau en la futura República catalana com a eina per fer-nos més cultes, més lliures i, al mateix, com un potent element de cohesió a la nostra societat’.  

Teresa Jordà durant l'acte de campanya al Parc del Migdia de Girona

Jordà: ‘Al nostre país hi ha gent que pateix cada dia i per això estem fent la independència, per dignitat’

La cap de llista gironina d’Esquerra Republicana a les eleccions del 26J, Teresa Jordà, ha manifestat que ‘Podemos té bones intencions però no tenen pla B i, per tant, no hi haurà referèndum. Nosaltres ja ho hem demanat en setze ocasions. Ja n’hi ha prou, marxem’. Jordà ha realitzat aquestes declaracions des del Parc del Migdia de Girona, des d’on també ha volgut deixar clar que ‘a Madrid no hi ha govern perquè a Catalunya estem transformant el nostre país, un país on impulsarem polítiques decents’.   Jordà afirma que ‘ara és el moment, s’ha acabat. Al nostre país hi ha gent que pateix cada dia i per això estem fent la independència, per dignitat. Estem farts d’aquells que ens fan creure que treballar és un privilegi i no un dret. Fart dels que ens diuen que és un privilegi encendre la llum a casa o que un tren de Renfe arribi a l’hora’.   La cap de llista republicana també ha manifestat que ‘això no té aturador. És un projecte gran, nou i farcit d’oportunitats. I la més gran d’elles la de construir un país decent, una República per a tothom’.   El candidat al Senat per Barcelona, Santi Vidal, ha començat la seva intervenció afirmant que ‘si tot Catalunya fos com Girona ja fa temps que seríem independents’.   Vidal ha argumentat que ‘l’estat espanyol no sap on va. No tenen com nosaltres un full de ruta. En aquests moments, Espanya és un fracàs, Catalunya un projecte il·lusionant’.   D’altra banda, el número 2 de la llista d’ERC al Congrés, Joan Olòriz, ha afirmat que ‘ha arribat l’hora de desempallegar-nos de l’estat espanyol que no ens deixa ser la Catalunya rica o plena que ens mereixem’   El candidat al Senat per Girona, Quim Ayats, ha deixat clar que ‘Espanya no és reformable, nosaltres ho tenim clar, altres no. Necessitem una majoria clara i una veu forta per continuar explicant a Madrid que nosaltres estem construint la nostra República’.   La portaveu del grup municipal d’ERC-MÉS a l’Ajuntament de Girona, Maria Mercè Roca, ha explicat que ‘com a bons republicans volem ser la veu dels que no tenen veu i ara, molt especialment, dels refugiats’.

Jordà aposta per un gran pacte social per eradicar la violència de gènere

Jordà: ‘La República catalana és l’oportunitat d’assolir una societat on dones i homes tinguin igualtat d’oportunitats i no existeixi la discriminació’

‘La República catalana és l’oportunitat d’assolir una societat en la qual dones i homes tinguin igualtat d’oportunitats d’accés al treball, als llocs de representació i presa de decisions. On la discriminació laboral, salarial o social per motiu de gènere o opció sexual no sigui tolerada’, ha explicat la cap de llista gironina d’Esquerra Republicana a les eleccions del 26J, Teresa Jordà, a l’hora d’abordar les polítiques en matèria d’igualtat que proposa ERC. . Jordà s’ha mostrat contundent a l’hora d’explicar que ‘a la República catalana ens allunyarem del model que l’Estat Espanyol ha perpetuat, en els darrers 40 anys, models heretats del franquisme en els que la relegació de les dones a un segon nivell ha estat, si no de dret, de fet’. ‘Hi ha tota una sèrie de prioritats que hem d’afrontar sense perdre més temps com la lluita contra la precarització i la pobresa femenines, garantir l’accés a les dones a tots els àmbits de representació i presa de decisions, evitar la desigualtat salarial per motiu de gènere o eradicar la violència masclista’, argumenta Jordà. Entre altres mesures concretes, la candidata republicana aposta per ‘promoure una reforma horària que permeti la coresponsabilitat familiar, garantir amb la complicitat del món sindical i l’empresarial, la igualtat salarial per feines remunerades d’igual valor o crear la llei catalana del dret de les dones a la maternitat, sigui quin sigui el model familiar al qual pertanyin’. Per últim, Jordà  ha insistit en la necessitat urgent de ‘promoure un gran pacte social, de país, amb el compromís d’eradicació de la violència de gènere en totes les seves formes’.  

Viñas, Jordà i Olòriz durant la roda de premsa celebrada a Salt

Jordà: ‘El Corredor Mediterrani serà un dels eixos principals de l’economia productiva de la República catalana’

La cap de llista gironina d’Esquerra Republicana a les eleccions del 26J, Teresa Jordà, ha explicat avui des de Salt que ‘la política econòmica de la República catalana no es basarà en els interessos de les grans empreses i les que viuen del BOE. Serà una economia productiva que, entre altres mesures, apostarà per infraestructures com el Corredor Mediterrani’. Jordà ha afegit que ‘l’aposta estratègica també passarà per no posar traves al principal motor econòmic del nostre país, les PIMES. En aquests moments les petites i mitjanes empreses de Catalunya representen més del 90% de l’estructura productiva catalana i generen un 70% de l’ocupació’   En aquesta línia, la cap de llista gironina per ERC ha explicat algunes propostes com ‘exempcions fiscals a la reinversió per a les petites i mitjanes empreses, un fons per a la innovació empresarial o un Banc públic d’inversions per a reindustrialitzar el país, concebre projectes territorials i estratègics i projectes infraestructures útils per a les PIMES’   El número 2 d’ERC per Girona, Joan Olòriz, ha complementat la intervenció de Jordà afegint que aquesta aposta per una econòmica productiva que no té res a veure amb la impulsada per l’estat espanyol ‘anirà acompanyada per mesures que no tindran un altre objectiu que lluitar contra la precarietat laboral a la qual ens han abocat les reformes del PP i de Zapatero’. Olòriz ha posat a sobre la taula la proposta per tal que ‘el salari mínim interprofessional que es percebi a la República catalana no sigui inferior als 1.000 €’- D’altra banda, el número 6 d’ERC per Girona, Jordi Viñas, ha insistit en aposta per les petites i mitjanes empreses, pel comerç de proximitat. ‘A nivell municipal i nacional treballem en aquesta línia, donant suport a les PIMES i als emprenedors’ Viñas ha posat d’exemple dues iniciatives engegades a Salt, municipi d’on és alcalde, com són el viver d’empreses i ‘una start-up gastronòmica al mercat per donar una empenta inicial als emprenedors que decideixen impulsar un projecte i que necessiten del màxim suport i assessorament que se’ls pugui oferir’.

Teresa Jordà a la UdG amb representants de la JERC

Jordà: ‘Que ningú ho dubti. Tornarem a portar al Congrés la derogació de la llei Wert, una llei retrograda i recentralitzadora’

La cap de llista gironina d’Esquerra Republicana a les eleccions del 26J, Teresa Jordà, ha manifestat avui que ‘durant la pròxima legislatura tornarem a portar al Congrés la derogació de la Llei Wert, una llei retrograda i recentralitzadora que, a més a més, suposa una homogeneïtzació del sistema educatiu en detriment de les competències de cada comunitat autònoma’. Jordà ha realitzat aquestes declaracions des de la Universitat de Dret de Girona, acompanyada per representants de les JERC des d’on ha mostrat la voluntat ‘d’augmentar, sense cap mena de dubte, en el sistema educatiu del nostre país. Actualment a l’estat espanyol hi ha una taxa d’abandonament escolar que duplica el de la Unió Europea i demostra que el fracàs del sistema educatiu és, finalment, el fracàs del país’. Pel que fa a les mesures, Jordà ha manifestat que en la futura República catalana ‘destinarem un 6% del PIB a educació per garantir-ne la qualitat i la inclusió’ El candidat al Senat, Quim Ayats, ha defensat que des d’Esquerra Republicana també es continuarà lluitant per tal que ‘es traspassi a la Generalitat la gestió de les beques i ajudes a l’estudi. Ho hem tornat a fer en aquesta legislatura i, un cop més, ho han tombat PP, PSOE i Ciutadans’. La número 5 de la llista gironina al Congrés, Susanna Pagès, ha demanat que s’acabi aprovant, en aquesta propera legislatura, el dret de vot per als joves a partir dels 16 anys. ‘Des d’Esquerra ja ho hem defensat perquè creiem que a 16 anys estem totalment capacitats per decidir qui volem qui ens governi’, ha manifestat Pagès.