Federació de Girona

L'acte d'Esquerra a Celrà s'ha dut a terma al Teatre Ateneu

Torrent: “La candidatura d’Esquerra no està creada només per guanyar i oposar-se al 155. Està construïda per governar”

“La candidatura d’Esquerra no està creada només per guanyar i oposar-se al 155. Està construïda per governar”. El candidat d’Esquerra Republicana per Girona, Roger Torrent, ha realitzat aquestes declaracions durant un nou acte de campanya que Esquerra Republicana ha celebrat aquest dilluns 11 de desembre a Celrà. Torrent ha iniciat la seva intervenció afirmant que “són unes eleccions tramposes però amb les urnes tornarem a demostrar que la democràcia sempre guanya”. “Quan el país ha avançat és quan ha posat en valor elements de la nostra societat generositat, fidelitat, l’honestedat i rigor. I generositat és posar els interessos del país per davant del personal o el del partit. I això ho fa l’Oriol Junqueras. Està a la presó per generositat amb el país”, ha argumentat Torrent. Torrent ha continuat la seva exposició explicant que “fidelitat a l’1 d’octubre, al que va decidir el poble. I a partir d’aquí, construirem amb honestedat i rigor la República. El 21D ha de servir per seguir amb aquest camí i la candidatura d’Esquerra és la més preparada per fer-ho”. Teresa Jordà, diputada d’ERC a Madrid, ha recordat que “aquestes eleccions no són normals. Com ho poden ser quan dos candidats no poden participar en la campanya”. Jordà ha afirmat que “com pot ser que el candidat d’Esquerra, l’Oriol Junqueras, estigui a la presó i no pugui estar amb nosaltres?”. “Estem davant de les eleccions més importants a les quals ens hem afrontat. No ens podem permetre el luxe de perdre davant el bloc del 155, i no ho farem. ”, ha explicat Jordà. La diputada republicana ha denunciat que “aquest Estat no només ens maltracta. És un Estat embogit i que arrasarà amb tot el que faci falta abans que aconseguim la llibertat política del nostre país”. Marta Casacuberta, candidata d’ERC per Girona, ha explicat que “el 21D ha de servir per plantar cara a la repressió que impulsa el bloc del 155. Són unes eleccions que també van de defensar la república, un model de societat on la igualtat d’oportunitats sigui innegociable.

Les Preses ha estat la seu d'un dels actes de campanys d'ERC aquest diumenge 10 de desembre.

Anna Barnadas: “El 21D també hem d’anar a votar per defensar l’escola catalana”

Esquerra Republicana ha celebrat aquest diumenge 10 de desembre un acte de campanya a Les Preses des d’on la candidata d’ERC per Girona, Anna Barnadas, ha explicat que “vam guanyar el 27s, vam guanyar l’1-0 i guanyarem el 21D perquè la democràcia sempre guanya”. Barnadas ha afegit que “el 21D també hem d'anar a votar per defensar l’Escola Catalana”. “Ens van dir que no es podia tancar la presó Model i un conseller d'ERC ho va fer. Ens van dir que no es podia fer un Referèndum d'autodeterminació i una conselleria d’ERC el va organitzar”, ha recordat Barnadas. Per la seva banda, el senador d’Esquerra, Jordi Martí, ha argumentat que “ningú millor per implementar la República que Esquerra Repúblicana. Ningú com Esquerra defensarà la independència i la justícia social”.  

Esquerra ha deixat petit el Teatre Municipal de Blanes

Torrent: “Només Esquerra Republicana està en condicions de parar els peus a Ciutadans i al bloc del 155”

El Teatre Municipal de Blanes s’ha quedat petit aquest divendres 8 de desembre durant la celebració d’un acte d’Esquerra Republicana que ha comptat, entre altres, amb la participació de Marta Rovira, Carles Mundó, Joan Tardà o Roger Torrent. Més de 400 persones han assistit al míting. Marta Rovira, secretària general d’Esquerra i candidata per Barcelona, ha denunciat que el bloc del 155 s’ha posat d’acord per “degradar l’estat de dret. I l’Oriol està a la presó perquè estem davant un Estat demofòbic i li fa por que Esquerra tingui un candidat que pot liderar la construcció de la República Catalana”. Rovira ha afirmat que “ells parlen d’impossibles que nosaltres fem possibles. Com la renda garantida de ciutadania, com la reducció de les llistes d’espera a la sanitat pública catalana, com fer aflorar 400 milions per invertir en sanitat i educació, com organitzar el referèndum de l’1 d’octubre. I ara intenten que Esquerra no guanyi aquestes eleccions però, entre tots, farem possible la victòria tot i tenir el nostre candidat a la presó”. Carles Mundó, conseller de la Generalitat i candidat per Barcelona, ha tingut un record emocionat per Oriol Junqueras i ha recordat que “a Esquerra amb 86 anys n’hem vist de tots colors i aquesta vegada també ens en sortirem”.   “Els fa por que l’Oriol surti i s’expliqui. És per això que ens cal un resultant esclatant perqueè com més fort sigui el resultat d’ERC estarà més a prop la seva llibertat”, ha afirmat Mundó.   Mundó ha afegit que “des del màxim respecte al president Puigdemont hem de jugar les cartes que tenim més a l’abast i les que tenim són les que ens porten a crear un  govern fort. En aquest sentit és evident que si el president posa els peus a Catalunya anirà a la presó, juntament amb els companys que estan a l’exili, i no en sortiran en molt de temps perquè no seran capaços de convèncer al jutge que no hi ha risc de fuga”.

La Casa Irla de Sant Feliu de Guíxols ha estat la seu de l'acte d'Esquerra.

Torrent recorda que “mantenen l’Oriol Junqueras a la presó perquè és la principal amenaça per lluitar contra el 155”

Esquerra Republicana ha celebrat aquest dissabte 9 de novembre un nou acte de campanya que en aquest cas ha portat els republicans fins a Sant Feliu de Guíxols. Des de la Casa Irla, el candidat número 2 d’Esquerra Republicana per Girona, Roger Torrent, ha insistit en el fet que “el 21D o guanyen els del 'a por ellos' o els de l’esperit de l'#1Oct. I, en aquesta realitat, ara només Esquerra pot aturar Ciutadans i el bloc del 155”. Torrent ha explicat que “Esquerra ha demostrat generositat durant tota la seva història perquè això no va de noms. Va de la suma de tots i cadascun de nosaltres. I ens necessitem a tots perquè el 21D o guanyem o ens arrasaran el país. No és legítim mentir sobre TV3, els Mossos o l'escola catalana. I el bloc del 155 juga a això”. El candidat republicà ha argumentat que “mantenen l’Oriol Junqueras a la presó perquè és la seva principal amenaça per lluitar contra el 155. Li tenen por. Tot i ells, guanyarem perquè La Democràcia Sempre Guanya”. Sílvia Romero, candidata d’Esquerra per Girona, ha recordat els orígens de la seva família quan ha iniciat la seva intervenció explicant que “els meus avis no es van equivocar. Van triar una terra molt fèrtil on hem fet arrels”. Romero ha afegit que “imagino una República catalana on jo pugui ser, i pensar, en absoluta llibertat. I ara, no puc. Ara ens ho estan prohibint”. La candidata gironina ha finalitzat la seva intervenció afirmant que “no tenim altra opció que guanyar. Ja l’hem declarada i ara toca fer la feina i construir-la entre tots”. Per la seva banda, Mariona Vilarroya, candidata de les JERC, ha explicat que “el jovent lluitarem per un país que ens ofereixi oportunitats i poder viure en garanties”  

Torrent amb la resta de la comitiva davant el parlament irlandès

Torrent: “El 21D el que està en joc és la democràcia i els drets fonamentals”

Esquerra Republicana continua treballant per donar a conèixer la situació que s’està patint a Catalunya i, en aquest sentit, a banda de participar en la manifestació que s’ha celebrat aquest 7 de desembre a Brussel·les, també s’ha reunit amb els representants dels parlaments britànic i irlandès. El número 2 d’Esquerra per Girona, Roger Torrent, ha participat en les trobades i ha traslladat als parlamentaris que “el que estem patint a Catalunya ja no és una qüestió d’independència, sí o no. Ara mateix el que està en joc són els drets fonamentals, els drets bàsics. En definitiva, el que està en joc és la democràcia”. D’altra banda, Torrent considera que la manifestació de Brussel·les ha de ser un crit unànime reclamant “la llibertat dels presos polítics. Aquestes il·legítimes eleccions, a més a més, no s’estan desenvolupant en igualtat de condicions. Exigim que ells presos puguin participar en la campanya”. Torrent afegeix que “i fem aquesta reivindicació a la catalana. Cívicament, pacíficament”. Torrent insisteix en el fet que, amb vista al 21D, “o guanyem o ens arrasaran. O República, o 155”.  

Caula, Reverter i Barnades sota un cartelll de la número 1 d'ERC per Girona, Dolors Bassa.

Anna Caula: “Esquerra som la garantia de la República, la garantia que des de Ciutadans no ens governaran”

La número 3 d’Esquerra Republicana per Girona, Anna Caula, ha manifestat des de Castellfollit de la Roca que “Esquerra som la garantia de la República, la garantia que des de Ciutadans no ens governaran”. Caula ha participat en un acte que també ha comptat amb la presència de la candidata republicana, Anna Barnadas, i l’alcalde de la població, Miquel Reverter. Caula ha recordat que “molta gent com jo han fet el pas per a defensar una societat més justa i, davant el 21D, tenim clar que participem en unes eleccions il·legítimes però ho farem per defensar drets tan fonamentals com els de reunió o expressió”. “Durant els darrers dos mesos ens han intentat humiliar però s’han trobat amb un poble amb empenta, i solidari, que no s'arronsa. Tenim clar que només tenim camí, seguir lluitant. I així ho farem”, ha dit Caula. Anna Barnadas, número 13 d’ERC a Girona, ha recordat que “l’1 d’octubre o quan sortíem dels col·legis electorals, i ens miràvem als ulls, ens dèiem que havíem guanyat” i ha afegit que “és amb aquest ànim que hem d’afrontar les eleccions i, el 21D, omplir les urnes de llibertat. Com ha dit l’Anna, Esquerra som la garantia que des de Ciutadans no ens governaran”. Barnadas ha tingut unes paraules per a Oriol Junqueras quan ha explicat que “recordo l’Oriol i us dic que resistim. Ell està convençut que els que estem a fora farem tot el possible per defensar la República”.  

Bassa acompanyada de Joan Tardà a l'acte de Torroella

Bassa: “Aquestes eleccions van de democràcia i les lluitarem amb coratge i dignitat”

Més de 700 persones han assistit aquest dimarts 5 de desembre a l’acte d’inici de campanya d’Esquerra Republicana a les comarques gironines en un acte que s’ha celebrat a Torroella de Montgrí, concretament a l’Espai Ter. La consellera i número 1 d’ERC per Girona, Dolors Bassa, ha estat la gran protagonista de la jornada que també ha comptat amb la participació de Joan Tardà, Sergi Sabrià, Anna Caula, Judith Calveras i Josep Maria Rufí. Durant la seva intervenció Bassa ha agraït totes les mostres de suport que ha rebut durant tot el mes que ha estat a la presó i ha denunciat que “m’han privat de llibertat i m’han allunyat del que jo més estimo: la meva gent i la meva terra”. A l’hora de valorar el 21D, Bassa ha afirmat que “aquestes eleccions van de democràcia i lluitarem amb coratge i dignitat”. Joan Tarda ha iniciat la seva intervenció afirmant que “existim com a nació perquè mai no ens hem rendit ni hem defallit” i ha continuat argumentant que “l’objectiu primer del republicanisme és repartir la riquesa de manera diferent, i el segon, construir una democràcia d’excel·lència”. Per la seva banda, el número 4 d’ERC per Girona, Sergi Sabrià, ha manifestat que “o guanyem el 21D o ens arrasen. Només Esquerra pot guanyar aquestes eleccions perquè és la garantia del compromís amb el país”. Sabrià ha afegit que “quan guanyem direm a Rajoy que el 155 s’ha acabat i que marxin els homes de negre de les nostres institucions”. Anna Caula, número 3 per Girona, ha explicat que “aquesta és la campanya que ha de treure tot el bo que tenim. Hi ha un abans i un després de l’1 d’octubre” mentre que la representant de les JERC i número 7, Judith Calveras, ha fet una crida a “mobilitzar el jovent per aturar el 155 i donar un missatge de democràcia i república al món”. L’alcalde de Torroella, Josep Maria Rufí, ha estat l’encarregat de presentar l’acte i l’ha iniciat recordant els presos polítics que encara hi ha a hores d’ara.

Els candidats gironins d'ERC mostrant el cartell de campanya des del Pont de Pedra de Girona

Torrent: “El 21D els gironins demostraran que la democràcia sempre guanya i donarem un nou pas cap a la república social per la qual estem lluitant”

Durant el tret de sortida a la campanya, el número 2 per Girona, Roger Torrent, ha explicat que “comencem una campanya electoral d’unes eleccions il·legítimes convocades per aquells que ens han usurpat les institucions”. Torrent ha volgut deixar clar que “afrontem una campanya on tothom no estarà amb igualtat de condicions. Nosaltres ho fem amb el cap de llista a la presó, l’Oriol Junqueras. Avui ha quedat clar que Junqueras fa nosa i és la principal amenaça per al bloc del 155, aquells que defensen la repressió, aquells que no volen que decidim el nostre futur lliurament”. Tot i això el número 2 d’ERC a Girona afirma que “ens presentem convençuts que el proper dia 21 els gironins tornaran a omplir les urnes de democràcia i la propera legislatura seguirem caminant cap a la llibertat de Catalunya, cap a la república social per la qual estem lluitant”. Torrent ha valorat l’alliberament de la cap de llista d’ERC per Girona, Dolors Bassa, deixant clar que “mai hauria d’haver entrar a Alcalá Meco. Contents perquè la Dolors finalment podrà abraçar els seus però no hi som tots. Falten l’Oriol, el conseller Font i els dos Jordis”.  

Torrent, Barnadas i Amat a l'acte d'Esquerra a la Vall d'en Bas.

Roger Torrent: “Les eleccions del 21-D van de triar entre el 155 o les nostres institucions i la nostra dignitat”

  La Vall d’en Bas ha estat aquest diumenge 26 de novembre la seu d’un acte de precampanya d’Esquerra Republicana des d’on el número 2 d’ERC per Girona, Roger Torrent, ha deixat clar que “les eleccions del 21D van de tirar entre el 155 o les nostres institucions i la nostra dignitat”. El president comarcal d’ERC, Pep Companys, ha presentat la xerrada que també ha comptat amb la participació dels candidats garrotxins d’ERC, Lluís Amat i Anna Barnadas. Torrent ha recordat que “el 27 d’octubre ja vam proclamar la República. Ara toca construir-la amb l’esperit de l’1 d’octubre”. El candidat republicà ha afirmat que “el 21-D ens ho juguem tot com a país” i també ha tingut paraules de record i escalf cap a la número 1 de la llista d’ERC a Girona, la consellera Dolors Bassa que es troba empresonada des del passat 2 de novembre. “Farem tot el possible per no normalitzat la situació de la nostra cap de llista, la Dolors Bassa”. El candidat d’Esquerra per la Garrotxa, Lluís Amat, ha insistit en el fet que “no oblidem que tenim una capacitat col·lectiva brutal” i ha explicat que està a llista republicana “per compromís i per la il·lusió de construir un país millor”. Per la seva banda, Anna Barnadas ha argumentat que “quan ens posen unes urnes al davant les omplim de vots i de democràcia. I el 21-D ho tornarem a fer”.