Federació de Girona

La trobada ha reunit electes de tot Catalunya

Mig miler de persones participen a la Trobada Municipalista d’Esquerra a Lloret de Mar

Lloret de Mar ha estat la seu aquest cap de setmana, concretament els dies 16 i 17 de març, d’una nova edició de la Trobada Municipalista que Esquerra Republicana organitza anualment. Les ponències han comptat amb l’assistència de mig miler de persones. Durant la trobada, la secretari general d’Esquerra, Marta Rovira, ha insistit en el fet que “no ens cansarem de denunciar l’empresonament injust que està patint el nostre president, l’Oriol Junqueras, en Quim Forn i els Jordis”. En aquesta línia, Rovira ha recordat que “és la primera vegada que l’Oriol no pot participar en la Trobada Municipalista d’Esquerra des que ell és president”. “Dia a dia, cada ajuntament ha de ser un pilar fonamental d’aquesta república i des d’ERC tenim clar que el municipalisme hi juga un paper clau”, ha insistit Rovira. Durant la trobada el secretari general adjunt d’Esquerra Republicana, Lluís Salvadó, ha argumentat que, a hores d’ara, “som des d’Esquerra qui, a hores d’ara, tenim més capacitat per governar perquè ens ho creiem de dalt a baix. Tenim la vocació de representar tot el país, dones i homes, capitals i pobles petits”. Durant la trobada s’ha entregat a l’exalcaldessa de Santpedor, Laura Vilagrà, del Premi memorial Jaume Aiguader, un guardó que s’entrega per distingir una persona que hagi destacat per la innovació i les bones pràctiques en la seva trajectòria municipalista.  

Participants a la parada que es va celebrar a Palamós

Èxit de participació a les comarques gironines de les macroparades impulsades per la Plataforma Free Junqueras

Girona, Figueres, Blanes, La Bisbal, Lloret, Palamós, Salt, Roses i Castell-Platja d’Aro. Aquests són alguns dels municipis gironins que aquest dissabte 3 de març han participat en la iniciativa de plataforma Free Junqueras per reclamar la posada en llibertat del president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, així com de la resta de presos polítics; Joaquim Forn, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. A nivell gironí s’han dut a terme aquestes parades que, en algun punt, han anat acompanyades d’encartellades entre totes les persones que hi han volgut participar. Aquest diumenge 4 de març es viurà la segona jornada d’acció reivindicativa i, en el cas de les comarques gironines, hi ha programades parades, per exemple, a Banyoles, Bescanó, Blanes, Caldes de Malavella, Fornells de la Selva, Sant Feliu de Guíxols, Olot, Palafrugell, Quart i Sarrià de Ter Durant tot el cap de setmana hi ha programades més de 150 parades arreu de Catalunya que comptaran amb la presència de destacats dirigents i càrrecs electes institucionals d'Esquerra Republicana. La Plataforma Free Junqueras denuncia que l'estat espanyol actua de manera venjativa contra Oriol Junqueras i l'acusa sense fonament dels delictes de rebel·lió, sedició i malversació per haver organitzat el referèndum de l'1 d'octubre, obeint el mandat de la majoria del poble de Catalunya. L'empresonament d'Oriol Junqueras, juntament amb els de Jordi Cuixart, Jordi Sánchez i Quim Forn, mostra els límits i la feblesa d'un estat que és capaç de conculcar drets fonamentals per derrotar els seus adversaris polítics.  

El Consell d'Alcaldes ampliat de la federació gironina d'ERC s'ha celebrat a la Vall d'en BAs

David Mascort: ‘El projecte municipalista i Nacional d’Esquerra Republicana és el més útil per al país’

La federació gironina d’Esquerra Republicana ha celebrat aquest dissabte 24 de febrer a la Vall d’en Bas un Consell d’Alcaldes ampliat que ha comptat amb l’assistència de 150 persones i on han intervingut, entre altres, el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, el portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, el secretari adjunt d’ERC, Lluís Salvadó, i el president de la Regional gironina, David Mascort. Precisament Mascort, durant la seva intervenció, ha volgut posat en valor que “el projecte municipalista i Nacional d’Esquerra Republicana és el més útil per al país”. Per la seva banda, el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha volgut destacar que, en aquests moments “cal ser més rigorosos que mai. I aquest rigor l’hem de dur a terme des del govern de la Generalitat fins als ajuntaments. I si ho fem així, que ho farem, guanyarem”. El secretari adjunt d’Esquerra, Lluís Salvadó ha insistit en el fet que “Esquerra és garantia de bon govern, de gent rigorosa i, al mateix temps, som un partit obert, transversal i divers que representa i arriba a tot el país”. La trobada s’ha dut a terme a Can Trona, al Centre de Cultura i natura de la Vall d’en Bas. L’alcalde del municipi, Lluís Amat, ha estat l’encarregat de presentar l’acte.  

El grup d'ERC al plenari de la Diputació de Girona

Esquerra aposta a la Diputació de Girona per planificar la renovació del parc de vehicles de la institució amb cotxes elèctrics i híbrids

Esquerra Republicana ha portat aquest dimarts 20 de febrer al plenari de la Diputació de Girona una clara aposta per potenciar el vehicle elèctric. En aquesta línia, els republicans han proposat la renovació del parc de vehicles de la institució apostant pels cotxes elèctrics i híbrids, una iniciativa que ha rebut el vistiplau de la resta de grups. La moció dels republicans defensa la redacció d’un pla per analitzar les necessitats dels vehicles de l’ens i, a partir d’aleshores, detectar quins models tenen un equivalent elèctric o híbrid. La proposta també inclou un estudi per desenvolupar la infraestructura necessària per dur a terme la recàrrega dels vehicles de de la institució. El portaveu d’Esquerra a la Diputació de Girona, Pau Presas, argumenta que “el trànsit rodat de vehicles motoritzats és una de les causes de contaminació als pobles i ciutats. Avançar cap a una mobilitat sostenible és un dels reptes per reduir les emissions i, per tant, per disminuir els nivells de contaminació i de consum energètic”. Presas defensa la moció impulsada per Esquerra a la Diputació de Girona perquè “a banda de les mesures per la promoció de transports no contaminants i la utilització del transport públic, són necessàries les mesures que fomentin l’extensió dels vehicles que consumeixen energies renovables i de baixa emissió”. Esquerra recorda que aquest pla és complementari i va en línia amb les diverses mesures que ja porta a terme la Diputació de Girona impulsant polítiques d’impuls i desenvolupament de les energies renovables amb diverses línies de subvenció per facilitar la seva implementació als municipis de la demarcació.

Quim Ayats, senador gironí d'ERC

Esquerra Republicana porta al Senat la identificació dels responsables dels operatius policials de l’1 d’octubre

Esquerra Republicana demana al govern espanyol que identifiqui els responsables policials dels dispositius policials que es van dur a terme durant la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. Esquerra, a banda de qui comandava els dispositius, reclama que s’expliqui “quin protocol es va seguir i quantes denúncies s’han registrat des d’aleshores”. L’acció d’ERC inclou tots els municipis gironins on es van ordenar càrregues com Girona, Aiguaviva, Sant Julià de Ramis, Garrigàs, Esponellà, la Talla d’Empordà o Sant Miquel de Fluvià   La bateria de preguntes inclou fins a 75 escrits, un per a cada col·legi on es va registrar algun tipus de càrregues. Als documents Esquerra les qualifica de “desproporcionades” i que es van dirigir contra població “indefensa”. D’altra banda, també es demana si es donarà algun tipus de disculpes als afectats o si “es demanarà perdó a les víctimes”.   El senador gironí d’Esquerra, Quim Ayats, recorda que “els observadors internacionals van afirmar que la violència policial va ser excessiva i que aquests fets no podien tenir lloc en democràcies consolidades”.  En aquesta línia, Ayats insisteix que "aquesta denúncia es reforça a escala internacional i, per exemple, ho ha fet recentment l’organització no governamental Human Rights Watch o, fa pocs dies, ho va recollir l’informe anual del The Economist”.   “Insistirem, no ens aturarem. Seguirem preguntant qui va donar les ordres de cadascun dels operatius i, encara més important, quan es repararà el dany que van patir les víctimes. Han passat 4 mesos i el que no podem, ni farem, és oblidar els fets de l’1 d’octubre”, explica el senador republicà.  

Bassa en un dels darrers actes de campanya, a l'Escala

Bassa: “Esquerra és l’única opció d’aturar el bloc del 155 liderat per Ciutadans”

La cap de llista d’Esquerra Republicana per Girona, Dolors Bassa, ha finalitzat la campanya amb vist al 21D demanant el vot pels republicans, ja que “som l’única opció d’aturar el bloc del 155 liderats per Ciutadans”. Bassa insisteix que “el 21D hem de rebentar les urnes o ens arrasaran el país i desmantellaran els consensos bàsics que hem construït durant els darrers anys”. “Sento indignació, orgull i esperança. Indignació per la injustícia que estem patint, orgull per la bona feina de la gent d’Esquerra i esperança perquè guanyarem”, afegeix Bassa. “Dia rere dia, i no ens cansarem de recordar-ho, som garantia de bon govern i des de la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies tenim un munt d’exemples com, per sobre de tot, la Renda Garantida de Ciutadania que ara tenen paralitzada. Només amb la victòria d’Esquerra el 21D serem capaços de continuar amb la construcció de la República i desbloquejar les 47 lleis que ens han tombat durant els darrers dos anys”, ha explicat Bassa. Per la seva banda, el candidat d’Esquerra, Roger Torrent, ha fet una crida a la participació i als vots independentistes per tal de “guanyar el 21D amb les mateixes armes que ho vam fer l’1 d'octubre. La força de la gent, la il·lusió i les ganes per construir la República que tots ens mereixem”. Aquest dimarts 19 de desembre, Torrent ha format part de la comitiva d’Esquerra que s’ha desplaçat fins a la presó d’Estremera per tal de mostrar suport al candidat d’ERC, Oriol Junqueras. El candidat gironí ha manifestat que “persistirem, no pararem fins que surtin l’Oriol, el Quim i els dos Jordis. Els traurem de la presó i, guanyant el 21D, haurem donat un primer gran pas”.  

Esquerra ha posat en valor avui la feina feta des del govern i els ajuntaments republicans

Torrent: “A Esquerra demostrem amb fets i no amb eslògans que som garantia de bon govern, des dels ajuntaments i fins a la Generalitat”

“Esquerra Republicana demostrem amb fets, i no amb eslògans electorals, que som garantia de bon govern. Des del municipalisme i fins a la Generalitat”. Així s’ha expressat avui el candidat d’Esquerra per Girona, Roger Torrent, en una atenció als mitjans que ha comptat amb una àmplia presència d’alcaldes i alcaldesses republicanes, directors territorials i membres de la llista del 21D. “Durant els debats i durant la campanya es diuen molts eslògans però a l’hora de la veritat cal parlar de dades. I, en aquesta línia, l’obra de govern d’aquest mandat ha estat molt intensa” ha afirmat Torrent. “Ara bé però, ens han tombat 47 lleis que intentaven blindar els serveis i drets fonamentals dels catalans, aquelles iniciatives que impulsarem quan el 21D Esquerra guanyi i recuperem les institucions catalanes”. D’altra banda, Torrent ha manifestat que Esquerra ha reaccionat davant l’aprovació del decret llei del govern de Mariano Rajoy per tal de desmantellar l’Agència Tributària Catalana. El candidat gironí ha denunciat que “és una nova mostra que el 155 és un mecanisme que s’està utilitzant, simplement, per recentralitzar l’Estat i com a eina de revengisme polític”. Torrent ha avançat que “des d’Esquerra presentarem un dictamen al Consell de Garanties Estatutàries per tal de defensar la nostra obra de govern, en aquest cas l’Agència Tributària Catalana. I, si s’escau, presentarem també un recurs d’inconstitucionalitat. Tenim clar que aquesta decisió no s’empara, en absolut, en el marc jurídic del 155”. “Demostren diàriament que el 155 és l’excusa per dur a terme una invasió  material de les competències de Catalunya i, per això, cada dia que passa queda més clar que el 21D hem de guanyar per frenar el desmantellament de l’obra de govern que hem realitzat durant els darrers dos anys”, ha afirmat Torrent.   Feina des del Govern i els ajuntaments Marta Casacuberta, candidata per Girona i directora territorial de Treball, Afers Socials i Famílies, ha posat en valor la feina feta per Esquerra des del Govern, des de les diferents àrees on els republicans han tingut responsabilitat.

Torrent denuncia que s'està utilitzant el 155 per aniquilar la tasca feta pel govern durant els darrers dos anys

Esquerra portarà al constitucional la defensa de l’Agència Tributària Catalana

Esquerra Republicana ha reaccionat davant l’aprovació del decret llei del govern de Mariano Rajoy per desmantellar l’Agència Tributària Catalana. Des de Girona, el candidat d’Esquerra, Roger Torrent, ha denunciat que “és una nova mostra que el 155 és un mecanisme que s’està utilitzant, simplement, per recentralitzar l’Estat i com a eina de revengisme polític”. Torrent ha avançat que “des d’Esquerra presentarem un dictamen al Consell de Garanties Estatutàries per tal de defensar la nostra obra de govern, en aquest cas l’Agència Tributària Catalana. I, si s’escau, presentarem també un recurs d’inconstitucionalitat. Tenim clar que aquesta decisió no s’empara, en absolut, en el marc jurídic del 155”. “Demostren diàriament que el 155 és l’excusa per dur a terme una invasió  material de les competències de Catalunya i, per això, cada dia que passa queda més clar que el 21D hem de guanyar per frenar el desmantellament de l’obra de govern que hem realitzat durant els darrers dos anys”, ha afirmat Torrent. “Els del bloc del 155 no s’aturaran amb l’objectiu d’eliminar tots els consensos socials bàsics de la nostra societat que hem construït durant els darrer anys i, només ho faran, quan els fem fora de la Generalitat quan guanyem el 21D”, ha argumentat Torrent.  

La consellera va participar en un acte de campanya a Olot.

Dolors Bassa: “Si guanya el bloc del 155 ningú se sentirà lliure”

“Si guanya el bloc del 155 ningú se sentirà lliure”. La cap de llista d’Esquerra Republicana per Girona, Dolors Bassa, ha realitzat aquestes declaracions durant l’acte que s’ha celebreat aquest dissabte 16 de desembre a Olot. Concretament s’ha dut a terme a la Sala Torin davant més de 200 persones. Bassa ha afirmat que “Esquerra som qui derrotarem a Ciutadans i als del 155 perquè som garantia de govern. Garantia de, entre altres projectes, impulsar la Renda Garantida de Ciutadania perquè la gent menys protegida de Catalunya tingui els mínims per viure. I el 155 s’ho vol carregar. Però no els deixarem”. Roger Torrent, candidat d’ERC per Girona, ha afirmat que “el Frente Nacional no guanyarà aquestes eleccions perquè ens hi juguem el país i no ho permetrem. Ens hi juguem elements fonamentals de la nostra societat com l’escola catalana, els Mossos o TV3. Aquests pilars estan en risc si guanyen els del Frente Nacional. Però això no passarà perquè Esquerra ho evitarà”. Torrent ha recordat que “Oriol Junqueras està a la presó per qüestions polítiques. Perquè és qui fa més por als del Frente Nacional. Es pensen que amb l’Oriol a la presó no guanyarem. Però estan molt equivocats. El 21D guanyarem perquè Esquerra som la millor garantia de govern i som els únics que podem aturar als del 155.”. Antoni Castellà, candidat per Barcelona, ha iniciat la seva intervenció argumentant que “el 21D guanyarem i tornarem l’Oriol Junqueras a casa” Castellà ha denunciat que “el procés unilateral només el fa l’Estat quan convoca unes eleccions des del 155, des de la il·legalitat. Ara, a partir d’aquí, quan guanyem l’Estat es veurà obligat a seure a negociar. I si finalment no ho fa, continuarem el nostre camí. Sense fer cap renúncia”. Lluís Amat, candidat d’ERC per Girona i alcalde de la Vall d’en Bas, ha explicat “el 21D va del 155 o democràcia. I per a tothom, no només per als independentistes”.