Federació de Girona

Esquerra reclama que es mantinguin els serveis de guàrdies en totes les Àrees Bàsiques de Salut de la Selva interior

La diputada d’Esquerra Republicana de Catalunya, Carme Capdevila presentarà al Parlament una proposta de resolució per tal que es mantinguin els serveis de guàrdies en totes les Àrees Bàsiques de Salut de la comarca de la Selva interior. El director del Servei Català de Salut, Josep Maria Pedrosa, ha anunciat que la reordenació dels serveis d’urgències a tot el país és immediata. Aquesta mesura afecta, entre d’altres, els serveis d’urgències a la zona interior de la comarca de la Selva, i concretament a les Àrees Bàsiques de Salut (ABS) d’Anglès, Arbúcies/Sant Hilari, Sils/Vidreres/Maçanet de la Selva i Breda/Hostalric i tots els consultoris que en depenen. La diputada Carme Capdevila assegura que “aquestes distàncies fan impossible complir la ràtio de 30 minuts per a l’atenció als usuaris i pot crear un greu problema per a l’atenció d’algunes urgències que puguin originar-se als municipis afectats”. “Això perjudica greument la qualitat d’atenció sanitària a la comarca, amb un volum de població de més de 59.000 usuaris registrats en les ABS afectades” ha afegit. Per aquest motiu, Esquerra vol reforçar aquesta iniciativa parlamentària presentant mocions als pobles afectats per tal que les autoritats municipals s’involucrin en la defensa d’una sanitat de proximitat i qualitat, i contra l’error que suposaria fer, per part del Govern, aquesta reordenació dels serveis d’urgències.

Esquerra presenta una Proposta de Resolució perquè es mantingui l’estació del tren convencional al centre de Figueres

El diputat d’Esquerra per Girona, Pere Bosch, ha presentat una proposta de resolución per tal de mantenir l’estació del tren convencional al centre de Figueres amb les vies soterrades. També en la proposta s’aposta per comunicar al sud de Figueres les línies d’alta velocitat i convencional, per tal que tots els tipus de tren puguin arribar a l’estació del centre de la ciutat. Així mateix, també resoldre, amb caràcter immediat, les mancances de la línia Figueres-Portbou-Cervera de la Marenda, especialment quant a millora del material, freqüència horària i millora de les connexions interfrontereres.

Esquerra recorrerà en empara al Tribunal Constitucional la sentència del TSJC

Esquerra Republicana de Catalunya ha rebut avui la sentència que desestima les peticions que va formular aquest partit davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. La resposta del Tribunal sobre els dos fets centrals que s’hi exposaven és “sorprenent i contradictòria i genera indefensió”. D’una banda, sobre el desgavell que Esquerra va advertir en el còmput de vots en blanc, a propòsit del qual la Junta electoral Central va declarar en el seu dia la “imposibilidad de tener un dato cierto”, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya afirma que com que no té cap prova addicional, tot i les nombroses actes d’escrutini aportades per Esquerra, assumeix el raonament de la Junta electoral Central. Reconeix així mateix que “en todo proceso electoral pueden producirse errores” (fonament jurídic sisè de la sentència). Per altra banda, el Tribunal afirma en relació al vot que anava acompanyat de l’estampa d’Escrivá de Balaguer que “la estampa religiosa adjuntada con la papeleta de votación no la altera en si, y por ello el voto ha de ser considerado válido. El hecho de incluir un elemento que no cambia la voluntariedad del sentido del voto, no es uno de los supuestos tasados de nulidad del voto emitido en base al derecho de sufragio activo, y por tanto al no estar previsto en ninguna norma con valor de ley no puede ser considerado nulo. Se remite a lo dispuesto en el artículo 96.2 de la LOREG” (fonament jurídic setè de la sentència). Tot i això, afirma el TSJC “examinado el sobre en cuestión efectivamente figura una papeleta de voto a favor de ERC-AM, en la cual aparece una raya sobre el nombre propio Mercè en la línia de la lista correspondiente a la candidata número 5, señora Maria Mercè Roca, circunstancia que de acuerdo con el citado artículo de la LOREG ya es de por si suficiente para declarar la nulidad del voto” (fonament jurídic setè de la sentència) Sobre aquest darrer element, l’aparició d’una ratlla en la papereta, s’ha de destacar que no va ser observat en cap moment al llarg de tot el procés.

Esquerra valora positivament que el Govern mogui fitxa en la negociació amb Ryanair, però considera que arriba tard

La diputada per Girona d’Esquerra Republicana per Catalunya, Carme Capdevila, ha celebrat que el govern hagi arribat a un acord amb Ryanair, però ha dit que “arriba tard, ja que és el mateix que establia el preacord que havia tirat endavant l’antic govern, i ara, la companyia es troba en una situació de més força per negociar”. Arribar a un acord amb la companyia era una de les màximes prioritats d’Esquerra, ja que la companyia havia cancel·lat a l’aeroport de Girona moltes rutes i s’han perdut llocs de treball directes. “Les comarques gironines no ens podem permetre que l’aeroport de Girona faci passos enrere, ja que és un sector estratègic pel sector comercial, gastronòmic, industrial i turístic de la demarcació”. Aquest acord, però, segons Capdevila, arriba tard, ja que el Govern havia d’haver parlat i negociat molt abans amb la companyia i s’hauria evitat, en part, el retrocés que ha sofert l’aeroport de Girona. Tot i la valoració positiva d’aquest acord, Capdevila ha dit que Esquerra continuarà lluitant pel traspàs de la gestió de l’aeroport gironí. “Polítics i societat civil hem d’anar tots a una per demanar al govern de l’Estat el traspàs de la gestió de l’aeroport als representants del territori”. La gestió des del territori suposaria redefinir i complementar les funcions que ha de tenir l’aeroport. “Amb la gestió des del territori es poden solucionar els xantatges i els problemes que han sorgit últimament entre Ryanair i la Generalitat”.

Educació, benestar, seguretat i dinamització econòmica, prioritats de les esmenes d’Esquerra a comarques gironines

Els diputats gironins, Carme Capdevila i Pere Bosch, han explicat aquest matí les esmenes que ha presentat Esquerra Republicana de Catalunya als pressupostos de la Generalitat. La diputada Carme Capdevila ha explicat que a nivell general, Esquerra havia posat 5 condicions respecte els pressupostos: 1- Moratòria en l’aplicació de modificació de l’impost sobre successions i donacions, és a dir, una moratòria en l’aplicació de mesures que representin menys ingressos, especialment si són provinents de rendes altes, fins que no entri en vigor l’acord de finançament que ha de permetre recaptar, inspeccionar, gestionar i liquidar els nostres impostos. 2- Aplicació de la sisena hora a tots els centres públics per als pròxims cursos escolars. 3- Mantenir els ajuts a les famílies de rendes baixes i mitjanes. Cal mantenir els ajuts i prestacions a les famílies amb fills a càrrec introduint per al 2011 una modificació que introdueixi criteris de renda familiar, establint com a topall 5 vegades l’índex de suficiència per al 2011. 4- Mantenir el pressupost de l’atenció primària de salut. 5- Mantenir una interlocució preferent sobre l’anomenada Llei Òmnibus, tant abans que sigui aprovada pel govern com en la tramitació parlamentària. Pel que fa a les esmenes territorialitzades de les comarques gironines, el diputat Pere Bosch, ha dit que Esquerra ha establert una sèrie de prioritats: 1- Educació: preservar els equipaments educatius. (Ex. Construcció d’un nou institut escola a Riells i Viabrea i a Sant Joan de les Abadesses) 2- Benestar: preservar equipaments cívics i comunitaris, que suposen cohesionar els pobles i les ciutats. - Centre de Dia -1a fase- Castellfollit de la Roca - Construcció del Centre Cívic Hostalets d’en Bas - Obres d’adequació Centre Cívic de Riudaura - Construcció local d’entitats Sant Jaume de Llierca - Construcció del Casal Cívic i OAC de Benestar Social i Benestar Social i Família de La Bisbal.

L’Executiva Regional de Girona fa la proposta dels diputats provincials de la demarcació, els quals s’han d’aprovar per Executiva Nacional

L’Executiva Regional d’Esquerra de Girona, reunida aquest dimecres al vespre, ha fet una proposta dels diputats provincials de la demarcació de Girona, els quals han de ser aprovats en l’Executiva Nacional, que tindrà lloc dilluns vinent a Barcelona. La proposta és la següent: Partit judicial de la Bisbal d’Empordà: Lluís Sais i Puigdemont (alcalde de la Bisbal d’Empordà) Partit judicial de Figueres: Martí Armadà i Pujol (alcalde de Vilabertran) Partit judicial de Girona: Roger Torrent i Ramió (alcalde de Sarrià de Ter) Salvador Ros i Reig (alcalde de Porqueres) Partit judicial de Santa Coloma de Farners: Joan Martí i Bonmatí (cap de llista de Santa Coloma de Farners)

Muñoz demana demà al Senat la gratuïtat de l'AP-7 entre Maçanet i la frontera francesa mentre durin les obres de l'A2

El senador per Tarragona, Pere Muñoz, portaveu de l’Entesa a la Comissió de Foment, defensarà demà una moció davant l’esmentada comissió per la que demana al Govern central que acordi la gratuïtat del peatge de l’autopista AP-7 entre els accessos de Maçanet de la Selva i la frontera amb França mentre durin les obres de construcció i millora de la variant de la carretera nacional A-2. L’objectiu de la demanda de l’Entesa és evitar problemes de circulació i millorar la seguretat en aquesta via, com també facilitar el normal desenvolupament de l’activitat econòmica i la vida quotidiana a les comarques gironines. Muñoz argumenta que les obres de desdoblament de la carretera nacional A-2 entre Tordera i la frontera és una de les demandes del territori i una infraestructura que ha patit nombrosos endarreriments i incompliments i ara, per acabar d’agreujar la situació, s’ha produït la total paralització de les obres dels trams que falten executar.

Esquerra Republicana de Catalunya i Convergència i Unió arriben a un acord per governar el Consell Comarcal de la Selva

Esquerra Republicana de Catalunya i Convergència i Unió han arribat a un acord per governar el Consell Comarcal de la Selva. Convergència i Unió té un total de 12 consellers comarcals a la Selva, i Esquerra Republicana, en té 6. Per tant, les dues forces polítiques, sumen un total de 18 consellers comarcals, per la qual cosa, aquest acord garantirà un govern estable en aquest ens supramunicipal pels propers 4 anys. A més a més, Convergència i Esquerra tenen experiència de governar junts aquest mateix ens en el període 1999-2003, moment en el qual es va desenvolupar un govern productiu, dialogant i amb bona entesa, la qual cosa fa evidenciar que aquests propers quatre anys els consellers comarcals de les dues forces polítiques treballaran per vetllar pels interessos dels municipis de la comarca de la Selva. Els dos grups comarcals es predisposen a desenvolupar polítiques que afavoreixin directament als municipis, donant suport i col•laboració a ajuntaments petits i desenvolupant les funcions del Consell Comarcal com a ens territorial supramunicipal.

Esquerra presentarà un recurs contenciós electoral al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

Esquerra Republicana de Catalunya presentarà un recurs contenciós electoral després de la resolució de la Junta Electoral Central. Esquerra Republicana recorrerà perquè considera que el procés no ha estat rigorós tal i com la mateixa resolució diu. La cap de llista d’Esquerra, Blanca Palmada, ha dit que “hem valorat aquest pas que farem però creiem que hi ha fonaments jurídics i és sentit de responsabilitat recórrer”. Palmada també ha deixat clar que “Esquerra només hem actuat sobre els nostres vots, no sobre els vots d’altres formacions polítiques. És de justícia de responsabilitat per les persones que ens han donat confiança a l’Ajuntament de Girona presentar aquest recurs”. En el recurs, Esquerra defensarà que es computin de forma correcta els vots en blanc, perquè tal i com surt a la mateixa resolució, la dada no és clara. Són precisament aquest vots en blanc els que Esquerra posa en dubte. “Per això demanem que es computin de forma correcta.” En aquests apartats de la resolució de la Junta Electoral Central es veu la falta de rigor: “De acuerdo con estos datos, la cifra final de votos en blanco, según los recurrentes debría ser de 1409 y no de 1418, como figura en la versión final del escrutinio. Dicha cifra posee trascendencia a los efectors de determinación de la barrera legal del 5% lo que posibilitaría a la formación recurrente la obtención de un concejal”. “Esta Junta ha procedido a realitzar la suma de los votos blancos de los diferentes estadillos de los resultados de escrutinio de las distintas mesas de la circunscripción de Girona de fecha de 29 de mayo, ante la imposibilidad de tener un dato cierto por inexistencia de un acta previa a esta fecha”. Esquerra Republicana de Catalunya va obtenir en les eleccions municipals un total de 1604 vots, quedant-se a 2 vots del 5% i per tant, per tenir representació a l’Ajuntament. Després del procés de revisió, es van validar dues paperetes d’aquesta formació política, arribant als 1606 vots, però com que també es van computar vots en blanc, ara, el llindar del 5% s’ha situat al 1606,45 vots, faltant doncs, mig vot per aconseguir representació a l’Ajuntament de Girona.