Federació de Girona

Esquerra aconsegueix aprovar una proposta de resolució que obliga al Govern a reconsiderar el projecte del nou Trueta

Esquerra aconsegueix aprovar una proposta de resolució que obliga al govern de la Generalitat a reconsiderar la decisió de tornar a ajornar el projecte del nou Hospital Trueta fins a l’any 2013. Això obliga al govern a que es posi en marxa durant l’any 2011 el projecte executiu , tot concretant les característiques especifiques del centre i calendari d’execució. La diputada Carme Capdevila ha dit que “Celebrem l’aprovació d’aquesta proposta de resolució perquè això no suposarà nous endarreriments a la construcció del nou hospital que podrà incrementar la seva superfície , el nombre de sales de consulta i d’operacions i la confortabilitat tant pels usuaris i usuàries , com pels professionals”. Han votat a favor de la iniciativa PSC, ICV, PP i ERC, i han votat en contra CIU i s’ha abstingut Ciutadans.

Acte de final de campanya nacional amb Joan Puigcercós, Joan Ridao i Blanca Palmada a Girona

Aquest divendres, 20 de maig, a les 8 del vespre, Esquerra celebra l'acte nacional de cloenda de les eleccions municipals. L'acte tindrà lloc a l'Auditori de Girona i comptarà amb la participació del president del partit, Joan Puigcercós, el secretari general, Joan Ridao, i la cap de llista d'Esquerra per Girona, Blanca Palmada. Per confirmacions, podeu trucar al 972 20 22 22 o enviar un correu electrònic a fedgirona-estudis@esquerra.org.

Esquerra lamenta la suspensió de la ruta Girona-Madrid i demana el traspàs de l’aeroport al territori

Esquerra Republicana de Catalunya lamenta la suspensió de la ruta Girona-Madrid. “Aquesta és una oportunitat perduda pel sector turístic i per l’economia de les comarques gironines”, ha dit la diputada Carme Capdevila. Per aquest motiu, des d’Esquerra es torna a demanar una altra vegada, tal i com han fet ara en un manifest les cambres de comerç, la UdG, sindicats i patronals, el traspàs de l’aeroport Girona-Costa Brava al territori. Capdevila ha afegit que l’aeroport de Girona-Costa Brava és clau per l’economia de les comarques gironines, i també puposa una pèrdua de llocs de treball directes i indirectes. L’aeroport de Girona-Costa Brava també s’ha consolidat com estratègic pels sectors comercials, gastronòmics i industrials, i per l'estalvi en desplaçaments dels gironins i les gironines. “Polítics i societat civil hem d’anar tots a una per demanar al govern de l’Estat el traspàs de la gestió de l’aeroport als representants del territori”. La gestió des del territori suposaria redefinir i complementar les funcions que ha de tenir l’aeroport. “Amb la gestió des del territori es poden solucionar els xantatges i els problemes que han sorgit últimamente entre Ryanair i la Generalitat”.

Esquerra, front comú per al consens i respecte mediambiental pels parcs eòlics de l’Alt Empordà

Esquerra ha volgut escenificar avui el suport al territori sobretot pel que fa als parcs eòlics de l’Alt Empordà. L’acte, a Espolla, ha comptat amb la participació de l’eurodiputat Oriol Junqueras, a més del president Regional d’Esquerra, Josep Carrapiço i caps de llista d’Esquerra de l’Alt Empordà. L’acord del departament d’Economia i Finances 108/2010, d’1 de juny, va aprovar la determinació de les zones de desenvolupament prioritari (ZDP) de parcs eòlics. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha dictat recentment una sentència que paralitza l’aplicació del mapa eòlic aprovat. Un desenllaç que des d’Esquerra ja havíem previst quan el febrer de 2010 demanàvem refer la proposta de les ZDP per ajustar-la a criteris de respecte mediambiental i al necessari consens amb el territori afectat. La proposa de Zona de desenvolupament prioritari va generar l’oposició frontal d’ajuntaments i entitats del territori que no van ser prou escoltades. Ara podem recuperar allò que no va poder ser el febrer de 2010. La paralització de la tramitació de les ZDP permet guanyar temps per replantejar allò aprovat i tornar a definir-lo a partir d’estudis que ja s’han realitzat. En aquest darrer sentit disposem d’una eina perfecte per trobar una solució a la problemàtica, que no és altra que el document “Ordenació Territorial dels parcs eòlics de l’Alt Empordà”, que va elaborar l’institut Cerdà per encàrrec de l’Ajuntament de Figueres, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i el Consell d’Iniciatives Local per al Medi Ambient de les Comarques Gironines (CILMA). Aquest estudi tècnic va definir unes àrees concretes del territori per poder desenvolupar el mapa eòlic amb viabilitat i amb consens del territori afectat. Per aquests motius Esquerra ha presentat la següent proposta de resolució: 1-A deixar sense efecte l’acord pel qual s’aprovava la determinació de les zones de desenvolupament prioritari de parcs eòlics a la comarca de l’Alt Empordà.

Esquerra demana que es presenti un calendari que estableixi la previsió de la construcció de la nova comissaria dels Mossos al Baix Montseny

Una de les preocupacions dels municipis situats en la zona del Baix Montseny, a cavall de les comarques de la Selva, Vallès Oriental i Maresme, és la manca d’efectius dels mossos d’esquadra per a satisfer la demanda de seguretat ciutadana existent. Aquest dèficit d’efectius i del servei a la zona ha estat una demanda reiterada dels seus alcaldes i una problemàtica recollida pel Govern de la Generalitat. En aquest sentit es va pronunciar el Conseller d’Interior en una visita al territori fa pocs dies. Entenem que més enllà de ser receptius a la demanda del territori convé delimitar molt clarament com es materialitzarà l’actuació i traslladar aquesta resposta al territori interessat. Per aquests motius, el Grup parlamentari d’Esquerra Republicana de Catalunya presenta la següent: PROPOSTA DE RESOLUCIÓ El Parlament de Catalunya insta el Govern de la Generalitat: 1. A presentar un calendari que estableixi la previsió de la construcció de la nova comissaria dels mossos d’esquadra a la zona del Baix Montseny. 2. A definir la ubicació en el territori de la nova comissaria.

Esquerra denuncia que CIU amb el suport del PP han tombat la proposta de resolució proposada per ERC de reconsiderar la decisió de revocar l’acord per iniciar el primer d’ESO per mitjà d’un institut escola a Riells i Viabrea per al curs 2011-2012

La diputada d’Esquerra la Parlament de Catalunya, Carme Capdevila, ha lamentat que Convergència i Unió amb el suport del Partit Popular han tombat la proposta de resolució proposada per Esquerra de reconsiderar la decisió de revocar l’acord per iniciar el primer d’ESO per mitjà d’un institut escola a Riells i Viabrea per al curs 2011-2012. Per Esquerra era molt necessari aquest equipament era molt necessari. Les raons del nou centre responien a la impossibilitat d’ampliar l’institut d’Hostalric, centre educatiu on estudien els alumnes d’ESO de Riells i Viabrea, i també, perquè a Riells hi ha terrenys suficients per ubicar el nou centre escolar, al final de l’Avinguda del Ferrocarril, a partir de l’escola El Bruc. I és que l’IES d’Hostalric està al límit d’escolartizació. Capdevila ha dit que “El Govern ha d’entendre aquestes demandes del territori si, com va dir, l’educació és una de les seves prioritats, i Esquerra vetllarà pel compliment de les previsions que es van fer al seu moment, que en tots els casos eren fruit d’una necessitat certa de resposta a les demandes escolars de les nostres comarques i municipis”.

Esquerra denuncia la improvisació i la poca defensa del territori del nou govern

Els diputats gironins, Carme Capdevila i Pere Bosch, han fet balanç dels 100 dies de govern. Capdevila ha dit que el nou govern ha mostrat clarament la recentralització dels serveis, posant d’exemple el trasllat de la unitat coronària del Trueta. La diputada també ha dit que “en aquests 100 dies de govern, Convergència i Unió ha demostrat que té molt poc interès en defensar els interessos i les necessitats de les comarques gironines. “No han donat importància a temes vitals pels gironins i les gironines, tal i com s’ha vist amb la gestió del tema de Ryanair, el projecte de l’Hospital Josep Trueta, instituts aturats (Riells i Viabrea, Sant Joan de les Abadesses), o la comissaria de Mossos del districte de Salt. A més a més, ha dit Capdevila, no han proposat cap mesura específica per reduir l’atur. Per la seva banda, el diputat Pere Bosch, ha dit que els objectius que s’ha marcat Esquerra pels propers 6 mesos és vetllar per la defensa del territori. “No permetrem que es faci marxa enrere en la proximitat que s’havia aconseguit durant els últims 7 anys”. “També vetllarem perquè l’Estat del Benestar no faci marxa enrere i reaccionarem de manera immediata a allò que preocupa al territori”. El president Regional d’Esquerra, Josep Carrapiço, ha remarcat la tasca que fan els 2 diputats gironins. “Durant aquest trimestre s’han presentat 11 propostes de resolució territorials, 1 proposició de llei i 30 preguntes al Govern”. Així mateix, també posarem en marxa nous canals de comunicació. “Posarem en funcionament a través de la pàgina web de la Federació de Girona i a través de les xarxes socials, una via perquè tothom qui vulgui, faci arribar les seves demandes”. “També engegarem l’Oficina d’Atenció Parlamentària: els dilluns, de 5 a 8 de la tarda, un dels dos diputats estarà a la Seu Regional de Girona perquè tothom qui vulgui, amb o sense cita prèvia, ens faci arribar les seves demandes”.

Oriol Clusells, militant de les JERC Ripoll, és escollit nou Secretari d’Organització de les JERC

Aquest passat cap de setmana, es va escollir a Terrassa la nova Permanent Nacional de les JERC que serà liderada durant els propers 2 anys pel militant de Barcelona, Gerard Gomez del Moral, i pel militant de Comarques Gironines, Oriol Clusells. Tant en Gerard Gomez, com l’Oriol Clusells també entrant a formar part de la Executiva Nacional d’Esquerra en representació de les JERC. L’Oriol Clusells és Historiador. Nascut a Vic el 21 de març de 1987. Va entrar a militar a les JERC a inicis de l’any 2004, refundant la secció local de Ripoll. Ha estat Portaveu local de les JERC-Ripoll, Portaveu comarcal de les JERC-Ripollès i membre de les regionals d’Osona-Ripollès-Lluçanès i de Comarques Gironines, després del procés de reestructuració territorial. Actualment és el President de la secció local d’ERC-Ripoll. En el seu equip els acompanyaran l’Òria Rovira (Catalunya Central), com a secretaria de Finances, Anna Peña (País Valencià), com a secretària de Formació, Àlex Daudén (Barcelona), com a secretari de Campanyes i Mobilitzacions, Marta Vilalta (Ponent), com a secretària de Comunicació, Isaac Peraire (Catalunya Central), com a secretari de Política Institucional, Albert Gaspà (Maresme- Barcelonès Nord), com a secretari de Moviments Socials, Sílvia Casola (Terres de l’Ebre), com a secretària de la Dona, Ricard Sánchez (Barcelona), com a secretari de Política Internacional i Cooperació, i Jordi Romaguera (Maresme- Barcelonès Nord), com a secretari de Medi Ambient i Política Territorial. Durant el Congrés també es van escollir 15 Consellers Nacionals de les JERC, entre ells l’Aniol Fusté de Girona, Marc Puig de Blanes i Ferran Quintana de Figueres. Finalment, des de les JERC Comarques Gironines volem agrair la feina realitzada per la Permanent Nacional sortint, en especial a en David Pujol, militant de les JERC de Figueres i que va ser Secretari de Coordinació Territorial de les JERC fins el passat mes d’agost, i a en Marc Puig, militant de les JERC Blanes i que va ocupar la Secretaria de Relacions Internacionals i Cooperació de les JERC.

Esquerra demana que es fixi un calendari pel retorn progressiu del cabal del riu Ter

La diputada d’Esquerra per Girona, Carme Capdevila, presentarà una Proposta de resolució sobre el compliment del compromís de reducció progressiva dels cabals del riu Ter que es dediquen a l’abastament de la regió metropolitana de Barcelona. Fruit de la regulació del cabal del Ter mitjançant embassaments i la transferència constant d’aigua cap a altres conques internes catalanes, aquest riu pateix unes condicions ecològiques precàries. Durant els últims 12 anys s’ha transvasat de mitjana tres quartes parts del cabal d’aquest riu cap a l’àrea urbana de Barcelona, amb greus efectes sobre la quantitat i la qualitat de l’aigua que quedava per les comarques gironines. Aquesta situació es va agreujar durant la sequera de l’any 2008. El dèficit hídric induït que pateixen les comarques gironines, no ha canviat gaire, ni sembla que hi hagi plans per poder dur a terme el compromís fixat per l’anterior govern de reduir a la meitat l’aigua transvasada per a l’any 2015. Per això Esquerra “volem que es mantingui i es compleixin els compromisos assolits per al retorn progressiu del cabal d’aigua a la llera del Ter a les comarques gironines”. A més, també creiem que s’ha de “presentar el calendari, les dades i els mitjans pels quals es farà efectiu aquest retorn progressiu, així com la seva revisió anual, amb la finalitat de fixar els paràmetres de les quantitats de cabals que s’han de retornar i fer el seguiment periòdic fins assolir l’objectiu fixat per a l’any 2015”. A més a més, Esquerra també presentarà una altra proposta de resolució per tal que es modifiquin els estatuts de l’Ens d’Abastament d’Aigua – Aigües Ter Llobregat, per tal d’incloure en el Consell d’Administració de l’empresa una representació rellevant, amb veu i vot, de la conca cedent del Ter, mitjançant la incorporació de nous membres que representin els diferents sectors de la conca des del Pasteral fins a l'Estartit.