Federació de Girona

Ridao: “Si Sortu fos el mateix que ETA estarien a la presó”

El secretari general d’Esquerra, Joan Ridao, ha dit aquest matí a Girona que “Sortu no és ETA, si ho fos, tots els seus membres estarien a la presó, i aquest no és el cas”. Per tant, ha afegit Ridao, “la resolució del TS no respon a criteris jurídics, sinó, polítics”. “Existeix un problema polític, derivat què el PSOE actua amb por al què diran, mentre que el PP voldria mantenir-se perpètuament en una política antiterrorista que utilitzada de manera partidista li és rentable electoralment”. Per altra banda, Ridao també ha criticat que “el govern de CiU afronta la cimera anticrisi a favor de la patronal, i això és inacceptable”. Ridao també ha fet referència al maltractament que pateixen les comarques gironines per part de l’Estat, sobretot per la Nacional II. “El ministre Blanco, el mateix dia que va dir que no hi havia diners per tirar les obres endavant, va adjudicar per 7500 milions d’euros d’AVE Olmedo-Ourense”. “Això significa que té diners pel que vol”. El secretari general d’Esquerra ha donat aquest matí suport a la candidatura d’Esquerra a Girona de cara a les eleccions municipals, encapçalada per Blanca Palmada, i ha agraït la tasca de l’actual regidor de Joventut, Quim Ayats, que per motius personals i laborals no anirà aquesta vegada a la llista. Ayats ha fet un balanç molt positiu de la regidoria de Joventut, destacant l’Espai Jove de l’estació i també el dels Químics. “Esquerra hem anat més enllà del lleure i de l’oci, hem apostat per oferir serveis d’habitatge, ocupació o emancipació als joves de la nostra ciutat”. Ridao ha destacat que la candidatura per Girona és una llista amb un ideal de renovació, joventut i que fa compatible el progrés i l’independentisme en una ciutat com Girona. “És un grup de persones que toca de peus a terra, i que és l’antagonisme del glamour dels socialistes i de la prepotència de Convergència i Unió”.

Esquerra presenta una Proposició de Llei per assegurar que els afectats per un tall de subministrament elèctric puguin cobrar les indemnitzacions que els corresponen

El senador d’Esquerra, Josep Maria Esquerda, ha presentat avui al Senat una Proposició de Llei per tal d’assegurar que els afectats per un tall de subministrament elèctric puguin cobrar les indemnitzacions que els corresponen. Precisament aquesta setmana fa un any de la nevada que va afectar a milers de persones i empresaris, sobretot a les comarques gironines, i milers d’ells, després encara han tingut cap mena de resposta. El senador per Lleida, Josep Maria Esquerda, portaveu de l’Entesa a la Comissió d'Indústria del Senat i president de la Comissió de Sanitat, consum i política social, ha defensat avui la presa en consideració d'una proposició de llei per a modificar la llei 54/1997 del Sector Elèctric. En la proposició de llei, proposava Esquerda que s'afegeixi una nova disposició addicional a la llei en la qual es determina la creació d'una assegurança obligatòria per la compensació als usuaris i consumidors pels danys i perjudicis per la interrupció del servei elèctric. Aquest segur, a càrrec de les companyies elèctriques, tindria com finalitat el pagament d'indemnitzacions pels danys causats per la suspensió elèctrica. Josep Maria Esquerda ha recordat que fa un any a les comarques de Girona i Barcelona 220.000 abonats van quedar afectats per una apagada al llarg d’onze dies, i altra apagada en l'estiu del 2007 a Barcelona van deixar 330.000 afectats més de dos dies. Esquerda ha subratllat que encara avui estan pendents les seves reclamacions per danys i perjudicis. Ha dit que és molt difícil compensar els danys causats pels problemes d'obsolescència o manteniment, perquè el sistema de compensacions no protegeix els consumidors.

El tancament de llistes a l’Alt Empordà va a bon ritme

Els diputats d’Esquerra al Parlament de Catalunya, Carme Capdevila i Pere Bosch, i el secretari de política municipal nacional, Marc Sanglas, han valorat aquesta tarda a Figueres que el tancament de llistes a l’Alt Empordà per a les properes eleccions municipals va a bon ritme. El diputat d’Esquerra, Pere Bosch, ha remarcat el seu suport i la feina feta des dels municipis. “En moments com els actuals, s’ha de valorar molt positivament la feina que es fa. Se’n fa molta, i amb molt d’esforç i molta honestedat”. El secretari de política municipal nacional, Marc Sanglas, ha explicat que la visita d’avui s’emmarca dins les diferents reunions de treball que es van fent al territori, per tal d’anar ultimant les llistes per a les eleccions municipals. “L’objectiu d’Esquerra a nivell nacional és arribar al mateix número de candidatures d’ara fa 4 anys. També volem mantenir-nos com a tercera força a l’Alt Empordà, reforçar el nostre comprimís, mantenir el número d’alcaldies i recuperar la confiança que vam perdre en les eleccions del 28-N”. Pel que fa a la comarca de l’Alt Empordà, l’objectiu és arribar al número de llistes d’ara fa 4 anys, i s’està treballant en aquest sentit. En la roda de premsa també hi han assistit la regidora d’Esquerra a l’Ajuntament de Figueres, Mireia Mata, el regidor i diputat al Congrés, Francesc Canet, el secretari de política municipal comarcal, Martí Armadà, el diputat provincial, Pere Trias, el president comarcal de l’Alt Empordà, Daniel Valentí i Pau Bahí, de les JERC Figueres. D’aquesta manera s’ha volgut simbolitzar el suport des de tots els àmbits en la gran tasca municipal per a l’elaboració de les llistes . Caps de llista escollits oficialment: Agullana (Alfons Quera) Castelló d’Empúries (Salvi Güell) L’Escala (Xavier Ballesta) Figueres (Francesc Canet) La Jonquera (Jaume Doménech) Lladó (Joan Fàbrega) Llançà (Guillem Cusí) Pont de Molins (Raül Sierra) Portbou (Joan Gubert) Port de la Selva (Josep Marés) Roses (Francesc Giner) La Vajol (Dolors Manzaneda) Vilabertran (Martí Armadà) Vilajuïga (Pere Trias) Sant Pere Pescador (Jordi Martí)

David Mascort, escollit cap de llista d’Esquerra a Vilablareix

David Mascort ha estat escollit cap de llista d’Esquerra Republicana de Catalunya a Vilablareix. Mascort ha estat escollit per unanimitat en l’assemblea local que s’ha celebrat al municipi. David Mascort és llicenciat en ciències econòmiques i empresarials i actualment exerceix de professor de secundària a l’IES de Llagostera. És el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vilablareix des de 1.999 i ha estat director dels serveis territorials del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya del 2007 fins el 2011. Després de 12 anys governant el municipi, Esquerra de Vilablareix confia en la solidesa del grup per a revalidar la majoria absoluta que té des de fa dues legislatures. Mascort ha dit que “Al llarg d'aquests 12 anys, el grup d’ERC hem fet una gran tasca per transformar el poble i modernitzar la gestió municipal. Tenim ganes de continuar fent-ho amb noves idees i un projecte molt sòlid fruit de l’experiència acumulada. Això fa que encarem la nova legislatura amb il•lusió renovada i les mateixes ganes de treballar que fins ara”

Esquerra presenta una proposta de resolució sobre el programa La Sardana a l’Escola

El diputat d’Esquerra al Parlament de Catalunya, Pere Bosch, ha presentat una proposició no de llei instant el govern de la Generalitat a què, d’acord amb la Diputació de Girona, el Govern impulsi un conveni plurianual que evita una paralització del projecte La Sardana a l’Escola i en garanteixi la seva estabilitat. Així mateix, també que el Govern negociï amb la resta de diputacions la seva implementació a altres comarques catalanes, com també cerqui la complicitat dels mitjans de comunicació per a difondre la tasca feta per aquest programa. A més, també demana que el departament d’Ensenyament s’impliqui en La Sardana a l’Escola, donat que es tracta d’un programa educatiu que es fa en hores lectives als centres d’ensenyament del país. La Sardana a l’escola és un programa pedagògic i divulgatiu que, fins la data d’avui, ha estat organitzat conjuntament per la Diputació de Girona i els Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat i que té com a objectiu fomentar el coneixement de la sardana entre l’alumnat de les comarques gironines durant l’horari lectiu de les escoles. La Sardana a l’Escola promociona la dansa tradicional de Catalunya i ensenya a ballar-la d’una manera amena i divertida, amb materials propis adaptats a qualsevol nivell escolar. El programa s’adreça a les escoles i instituts de les comarques gironines, que vulguin donar a conèixer el fenomen sociocultural de la sardana i oferir la possibilitat d’aprendre a ballar-la als seus alumnes. Anualment arriba a una xifra compresa entre els 8.000 i els 9.000 escolars, amb tot el que això representa per la foment de la sardana i la creació d’un planter de balladors que puguin integrar-se als esbarts o a d’altres entitats sardanistes. L’any passat, va arribar a 11.000 nens i nenes i a 118 escoles. El programa ha estat finançat, fins la data d’avui, a parts iguals, per la Diputació de Girona, i el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Esquerra presenta una proposició no de llei sobre la gratuïtat del peatge de l’Autopista AP7 des de Maçanet fins a Girona Sud

El grup parlamentari d’Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat una Proposició no de Llei sobre la gratuïtat del peatge de l’autopista AP-7 des de Maçanet de la Selva fins a Girona Sud, perquè es debati a la Comissió de Foment. Les obres de desdoblament de la carretera Nacional A2 entre Tordera i fins la frontera francesa estan totalment parades des de fa més de 2 anys a causa dels problemes econòmics de les empreses constructores, per errors en projectes i per decisions preses pel Ministeri de Foment. L’estat actual de la via és lamentable i en el tram en què es realitzaven les obres avui paralitzades, és molt perillós i els accidents són molt freqüents. El desdoblament d’aquesta carretera és una de les demandes més reiterades des de les comarques gironines i una urgència vital pel seu desenvolupament econòmic. Tot i així, és la infraestructura que ha sofert més retards i incompliments i alhora, per acabar d’agreujar la situació, la total paralització de les obres dels trams que falten executar. La falta d’una via ràpida i gratuïta de comunicació viària ha creat un greu perjudici a les comarques gironines, els seus residents i la seva economia. Per aquests motius, es presenta la següent proposició no de llei: S’insta al Govern Espanyol a establir, en un termini no superior a tres mesos, la gratuïtat del peatge de l’autopista AP7 entre els accessos de Maçanet de la Selva i la frontera amb França mentre durin les obres de construcció i millora de la variant de la N2, amb l’objectiu d’evitar problemes de circulació i millorar la seguretat en aquesta via, així com facilitar el desenvolupament de les comarques gironines.

Puigcercós: “Sense política no hi ha canvis possibles”

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, ha assistit aquest vespre a la inauguració del local electoral d’Esquerra de Girona per a les eleccions municipals. El local està situat a la Rambla de la Llibertat de Girona, i té com a objectiu ser un punt on els ciutadans de Girona facin arribar les seves opinions. Puigcercós ha dit que en aquests temps, sense política no hi ha canvis possibles, i ha dit que el que cal ara “són decisions polítiques, i acostar la política als ciutadans”. Per la seva banda, la candidata d’Esquerra per Girona, Blanca Palmada, ha explicat que Girona necessita un canvi, i que l’eslògan “La força del canvi”, són paraules que reflecteixen “l’ànim en què ens trobem, i que volem treballar perquè la ciutat de Girona sigui per a tots els gironins i totes les gironines”. Palmada ha explicat que Esquerra Republicana de Catalunya és la veu del poble, i que “nosaltres són responsables dels grans canvis que cal fer a la ciutat de Girona. Tenim l’ambició per fer progressar Girona i el país”. “Volem construir una ciutat per tots”. Palmada ha estat presentada pel número 2 de la llista, Jordi Martinoy, que ha explicat que el local que avui s’ha inaugurat, vol ser un espai d’interacció amb el ciutadà. “És un local senzill, auster i transparent. Diu molt del nostre projecte”. Més d’una cinquantena de persones han assistit a la inauguració del nou local, situat a la Rambla de la Llibertat número 40 de Girona.

Esquerra insta al Govern català que compleixi el preacord amb Ryanair per garantir la continuïtat dels vols que operen des de Girona

La diputada d’Esquerra per Girona al Parlament de Catalunya, Carme Capdevila, presentarà una proposta de resolució instant al Govern català que compleixi el preacord amb Ryanair que ha de donar continuïtat als vols que operen des de l'aeroport de Girona. L’anterior Govern de la Generalitat va arribar a un preacord amb la companyia que assegurava el manteniment de l’actual operativitat a l’aeroport de Girona durant 5 anys i en les mateixes condicions actuals. “La paralització d’aquest preacord per part de l’actual govern, amb l’argument que volen renegociar-lo, ha estat el detonant perquè la companyia hagi decidit l’eliminació de vols que operen des de Girona”. Esquerra des de sempre hem reclamat el traspàs de l'aeroport de Girona a la Generalitat de Catalunya, aquest és el model que necessiten les comarques gironines. No hi ha turisme sense bona connectivitat. Necessitem que l’aeroport de Girona estigui en mans gironines per poder decidir sobre mesures com les TAXES aeroportuàries, per atraure i mantenir les companyies. No és rentable que un aeroport depengui només d'una sola companyia perquè tiri o no endavant. “Tot i així, el preacord negociat amb Ryanair establiria la continuïtat de la companyia durant els propers 5 anys”. Capdevila també demana al govern que iniciï gestions perquè altres operadors s’instal•lin a l'aeroport de Girona.

Esquerra insta al Govern que reconsideri d’immediat la decisió de no posar en marxa un institut-escola a Riells i Viabrea

La diputada d’Esquerra per Girona, Carme Capdevila, insta al Govern de la Generalitat a reconsiderar d’immediat la decisió de revocar l’acord per iniciar el primer curs d’ESO per mitjà d’un institut-escola a Riells i Viabrea per al curs 2011-2012. Les raons del nou centre responien a la impossibilitat d’ampliar l’institut d’Hostalric, centre educatiu on estudien els alumnes d’ESO de Riells i Viabrea, i també, perquè a Riells hi ha terrenys suficients per ubicar el nou centre escolar, al final de l’Avinguda del Ferrocarril, a partir de l’escola El Bruc. I és que l’IES d’Hostalric està al límit d’escolarització. El nou director de serveis territorials ha informat recentment a l’Ajuntament que el projecte no es farà, i que el proper curs, caldrà encabir-hi els nous alumnes a Hostalric, encara que això representi una sobreocupació i una massificació de les aules de secundària. Per Capdevila “les darreres notícies sobre la reducció de les inversions en centres educatius que preveu el nou Govern són altament preocupants per aquells municipis, com Riells i Viabrea, on existeix un dèficit comprovat i greu d’infraestructures o places escolars”. “El Govern ha d’entendre aquestes demandes del territori si, com va dir, l’educació és una de les seves prioritats, i Esquerra vetllarà pel compliment de les previsions que es van fer al seu moment, que en tots els casos eren fruit d’una necessitat certa de resposta a les demandes escolars de les nostres comarques i municipis”.