Federació de Girona

Capdevila: “Enfortirem els Països Catalans amb una estratègia conjunta entre les comarques gironines i la Catalunya Nord”

La cap de llista d’Esquerra, Carme Capdevila ha visitat aquesta tarda Perpinyà, i ha explicat que “la proximitat de les comarques gironines amb la Catalunya Nord una oportunitat i presenta una potencialitat enorme pel desenvolupament dels nostres territoris. Aquesta potencialitat pot ser econòmica, turística, cultural... “ Esquerra proposa donar suport i impuls a una estratègia global entre tots dos territoris, creant estructures de desenvolupament conjuntes amb voluntat de permanència. Aquesta missió ja s’ha iniciat en els dos darrers mandats des de la Generalitat i les autoritats de la Catalunya nord. Hem assentat les bases que estan donant forma a l’Eurodistricte Comarques Gironines-Catalunya Nord. Esquerra és un partit independentista i d'esquerres d'àmbit nacional català, i que ha estat Esquerra el partit que regularment ho aplica en diferents combats electorals portant per exemple primer un Nord Català com a Euro diputat d'Esquerra (Miquel Mayol) o posteriorment un illenc (Bernat Joan), o un valencià a Madrid (Agustí Cerdà), i que en aquestes eleccions jo mateix t'acompanyo en la llista que tu encapçales. L'arribada d'Esquerra al Govern el 2003 comporta un canvi en les polítiques de subvencions al moviment associatiu nord català. Es passa a actuar sobre el principi de la transparència. Les ofertes i atribucions passen a ser públiques i sense complexes. Donat que els recursos no són il•limitats s'han prioritzat tots aquells projectes que siguin “d'interès general”, com ara El Centre Cultural Català – Casal Jaume I, la construcció d'un Centre d'Educació Secundària de La Bressola a El Soler, la construcció del Centre d'Estudis Pau Casals, lligat a la UCE a Prada de Conflent, s'ha ajudat financerament a bona part del moviment associatiu nord català, com Arrels, La Bressola, APLEC Omnium Catalunya Nord o Aire Nou de Bao Edicions Trabucaire. El 27 de juliol de 2007, mitjançant la declaració de Ceret, 25 institucions de banda i banda dels Pirineus van afirmar la voluntat d’estructurar l’Eurodistricte de l’Espai Català Transfronterer.

Esquerra Alt Empordà obre campanya amb la força municipalista i la convicció que la Independència és l’única via per sortir de la crisi

Els alcaldes de Sant Pere Pescador, Jordi Martí, el de Castelló d’Empúries, Salvi Güell, el de Vilabertran, Martí Armadà, el de Cadaqués, Joan Borrell, el vicealcalde de Figueres, Francesc Canet, i regidors de la comarca han iniciat la campanya electoral a les eleccions del Parlament de Catalunya aquest dijous a la nit a Castelló d’Empúries. L’acte ha estat una demostració de la importància del municipalisme per Esquerra Republicana de Catalunya. Després de l’enganxada simbòlica dels cartells, els càrrecs electes han explicat que ‘la independència és la millor eina per sortir de la crisi econòmica la qual es troba el nostre país i la nostra comarca, i a la qual ens ha portat l’economia especulativa, els poders fàctics i els bancs i les caixes’. A més a més, per Esquerra, ‘l’Estat propi per a Catalunya ens permetria disposar d’uns recursos que ara no tenim a causa del dèficit fiscal que imposa Espanya’. Així mateix, han assegurat que ‘l’Estat propi ens servirà per a eradicar per sempre la deixadesa i el menyspreu dels governs espanyols amb les mancances a l’Alt Empordà. Esquerra de l’Alt Empordà ha plantejat aquesta campanya com una campanya de proximitat per arribar, per exemple, al sector de la pesca, de la pagesia, de la gent gran, de comerciants, d’ecologistes, de l’hostaleria... A més a més, també es tractaran problemàtiques comarcals com el tren, els parcs eòlics o com la situació precària en què viuen els joves. Això es durà a terme a través de trobades de proximitat, d’actes, reunions, trobades amb els diferents sectors i una festa per a joves.

Carme Capdevila afirma que la independència és la millor eina per sortir de la crisi

La cap de llista d’Esquerra per la demarcació de Girona a les eleccions al Parlament Catalunya, Carme Capdevila, ha afirmat avui que ‘la independència és la millor eina per sortir de la crisi econòmica en la qual es troba el nostre país’. Capdevila ha donat el tret de sortida de la campanya electoral en un acte al seu municipi, Sant Hilari Sacalm. La candidat independentista ha afirmat que ‘l’Estat propi per a Catalunya ens permetria disposar d’uns recursos que ara no tenim a causa del dèficit fiscal que imposa Espanya’. Així mateix, ha assegurat que ‘l’Estat propi ens servirà per a eradicar per sempre la deixadesa i el menyspreu dels governs espanyols amb les infraestructures gironines’. La candidata ha relatat alguns dels beneficis que tindria per al nostre país i en particular per a les comarques gironines disposar d’un estat independent. Un dels exemples que ha posat és el de l’aeroport Girona-Costa Brava. Capdevila ha afirmat que ‘amb la independència disposaríem del control del nostre aeroport’. ‘D’aquesta manera podríem fixar un model d’aeroport a Girona especialitzat en vols baix cost i convertir El Prat en una aeroport intercontinental’, ha afirmat, ‘la qual cosa ens faria recuperar 1.600.000 viatgers i atraure noves companyies’. La candidata d’Esquerra ha recordat que amb la independència, en tan sols un any es podria finançar tota l’anella de tren lleuger de les Gavarres, el desdoblament de l’eix transversal, les obres del nou hospital Josep Trueta o la construcció de cinquanta centres educatius. ‘El nostre PIB creixeria un 10%, es reduiria un 3% la taxa d’atur i es podrien triplicar els crèdits i ajuts a emprenedors i noves empreses’, ha dit Capdevila. De la mateixa manera, es podrien destinar 500 milions d’euros més a la consolidació, a la modernització i a l’impuls del sector turístic. El nivell de beques i prestacions socials també augmentaria clarament amb la independència.

Esquerra posa com a exemple la gestió dels republicans a l’Ajuntament d’Amer com a exemple de gent honesta en la política

Els diputats Pere Vigo i Pere Bosch, diputats i membres de la Comissió del Cas Palau, han posat d’exemple la gestió d’Esquerra a l’Ajuntament d’Amer com a exemple de gent honesta en la política. Tan Bosch com Vigo han destacat la figura de l’exalcalde d’Amer, Xavier Targa, el qual ell i el grup d’Esquerra han treballat i treballen en la denúncia de les irregularitats urbanístiques del municipi. Pere Vigo ha destacat que Esquerra és un dels pocs partits polítics que pot presentar-se amb les mans ben lliures en aquestes eleccions i que CiU i PSC han de donar explicacions de totes les trames on estan ficats. “Ningú ens pot donar lliçons sobre “regeneració democràtica”. Rés de nou està inventat, doncs Esquerra hem demostrat que és ben possible fer una política honesta i transparent.” Bosch ha explicat que els darrers casos de corrupció que han afectat institucions i representants polítics han fet pagar justos per pecadors i han contribuït al descrèdit de la classe política. Esquerra ha estat sempre un exemple de transparència i de valentia contra la corrupció i les males pràctiques en la política i per això ens presentem com a “gent honesta a la política”. Algunes opcions polítiques advoquen per la “regeneració democràtica”, quan això Esquerra ja ho està practicant des de sempre. Des de l’any 2003 hem impulsat un seguit d’iniciatives per afavorir la radicalitat democràtica i la transparència en la política (prohibició de les donacions anònimes, creació de l’Oficina Antifrau, Llei d’incompatibilitats d’alts càrrecs de la Generalitat ...). Aquesta honestedat és una característica inherent a Esquerra i la seva gent. I per això continuarem proposant noves línies d’actuació, per tal de tornar la política al lloc que li correspon, apropar-la a la ciutadania i aconseguir que hi hagi més diàleg i més transparència en l’esfera pública. 1. Llei de transparència i accés a la informació pública La millor manera de combatre la corrupció és adoptant mecanismes de prevenció dins del sistema institucional i polític.

Capdevila: “Un dels principals reptes de la propera legislatura és l’ocupació juvenil”

Esquerra Republicana de Catalunya considera que un dels reptes principals és l’ocupació juvenil. “S’està identificant els joves com generació perduda, i això no és cert, ja que els joves estan més preparats, tenen més coneixements, però el problema és que no poden accedir al món laboral o sinó, ho aconsegueixen només en llocs de treball de qualitat inferior al seu potencial”. “Una de les prioritats en política econòmica del nostre país és resoldre aquesta situació i prioritzar l’ocupació juvenil”. Amb Esquerra al Govern “hem obert oficines amb serveis d’orientació laboral, hem creat borses de treball municipals incentivades pels plans locals de joventut”. Una de les propostes d’Esquerra és la creació del mapa de Formació per a l’Ocupació, adaptant la formació dels joves als sectors productius per garantir la transferència entre estudis i ocupació i donant valor a les pràctiques en les empreses per a garantir la transferència; la creació d’una taula d’ocupació juvenil a les comarques gironines compartint els objectius amb els diferents agents o facilitar l’estructuració de sindicats juvenils. Un altre dels reptes importants és l’habitatge per als joves. Per això, “des d’Esquerra garantirem que la recerca d’habitatge buit es destini, en part preferent a l’habitatge de lloguer per a joves, i garantir que la promoció d’habitatge públic es destini preferentment als joves per facilitar el seu arrelament al municipi”. Capdevila ha estat acompanyada pel candidat de les JERC Eduard Adrobau, que ha presentat el fulletó amb caricatures que han editat per fer arribar les seves propostes als joves.

350 alcaldes i regidors d’Esquerra de les comarques gironines s’adhereixen a un manifest en defensa de l’ús del català a l’administració local

Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat aquesta tarda un manifest en defensa de l’ús normal de la llengua catalana a l’administració local, en el qual ja s’han adherit els més de 350 alcaldes i regidors d’Esquerra de les comarques gironines. Esquerra ha decidit tirar endavant aquest manifest davant la suspensió cautelar de certs articles dels Reglaments d’usos lingüístics de la Diputació de Lleida i de l’Ajuntament de Barcelona per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. La diputada d’Esquerra i candidata, Maria Mercè Roca, ha explicat que “aquest procés tot just s’ha iniciat i ens trobarem ben aviat amb sentències contràries l’ús normal de la llengua pròpia de Catalunya en l’educació, en els mitjans de comunicació i en la resta d’àmbits en l’Administració”. Per la seva banda, la presidenta del Consell Comarcal del Gironès, Cristina Alsina, ha explicat que “estem convençuts que el que hem d’acatar és la voluntat del nostre poble i no pas unes sentències incloses per aquells que únicament pretenen fomentar la divisió entre parlants, atiar el conflicte lingüístic i alterar la convivència”. A més a més, ha dit que ja hi ha 350 alcaldes i regidors de les comarques gironines que s’han adherit al manifest i els ha animat a presentar-los en forma de moció als ajuntaments. Per Esquerra, la llengua dels països catalans és el català, és la llengua que identifica i cohesiona la nostra societat. Des del govern hem treballat per defensar la nostra llengua impulsant lleis com la Llei del Cinema o el blindatge del català a la Llei d’Educació.

Esquerra proposa promoure una marca única de la natura i el paisatge gironí

La cap de llista d’Esquerra per Girona, Carme Capdevila, ha explicat aquest matí a Palamós, acompanyada dels candidats de la comarca del Baix Empordà a les llistes d’Esquerra al Parlament que “el territori, el paisatge, ha de ser per als gironins un element d’orgull i alhora un element que esdevingui motor dels municipis i de l’economia”. Capdevila ha dit que ningú pot negar que el nostre entorn és privilegiat i que hem de fer el possible per mantenir el que tenim. No podem retornar a la “barra lliure” que va fer que en els vint-i-tres anys de govern de Convergència es degradés tant el litoral gironí com en els anys del franquisme. Tampoc podem admetre que hi hagi qui amenaci, com està fent Convergència amb el parc del Montgrí -Baix Ter -Illes Medes , de tirar enrere figures de protecció del nostre entorn que tan ens ha costat d’aconseguir. En aquests moments hem aconseguit que un 30% del territori gironí estigui inclòs dins alguna figura de protecció i s’ha fet una important feina de planejament territorial pendent des de feia trenta anys, hem ordenat per a protegir i hem protegit per a garantir que en un futur les comarques gironines disposin dels espais necessaris per a mantenir l’atractiu que sempre els ha caracteritzat. Aquest atractiu el podem convertir en un motor. Esquerra establirà una nova filosofia en la gestió dels espais d’interès, sota un nou concepte, orientat a que el territori protegit esdevingui un veritable motor de desenvolupament per al territori i vencent les reticències actuals. Cal trencar la tendència actual de relacionar la protecció del territori amb un fet negatiu per a qui hi viu i impedir que es vegi la protecció com una imposició feta des de Barcelona. Tenim exemples d’èxits aconseguits en la protecció del paisatge i es tracta de transposar aquests èxits en la resta d’espais protegits. Esquerra proposa una bateria de propostes que han d’assegurar aquests nous èxits: - Unificarem els sistemes i mètodes de gestió dels espais protegits, expandint les bones pràctiques de gestió que han significat un èxit a tots els espais protegits gironins i evitant la disparitat de criteris que aboquen a errors en alguns d’aquests espais.

Moment del sopar a Ripoll

Puigcercós: “Només sortirem de la crisi si Catalunya decideix per ella mateixa”

El President d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha assistit aquest vespre a Ripoll a un sopar-tertúlia amb més de 150 persones a Ripoll. En l'acte, Puigcercós ha remarcat que “la formació, la innovació, la recerca i l'exportació a Europa són clau per sortir de la crisi. “Les empreses catalanes i concretament les del Ripollès, han de fer un esforç per exportar”. “No serà fàcil sortir de la crisi, però Esquerra té clar que ens en sortirem”. Puigcercós ha explicat que el turisme també és clau per sortir de la crisi, i aquí ha posat exemples de la feina feta per Esquerra des del govern de la Generalitat per fer de la comarca del Ripollès una comarca amb les mateixes condicions que les altres comarques de Catalunya. Teresa Jordà, alcaldessa de Ripoll i membre de la llista al Parlament de Catalunya ha explicat que des d'Esquerra “hem tirat endavant projectes per estimular les empreses del Ripollès”. Jordà també ha posat de manifest, que una de les grans reivindicacions de la comarca ha estat el desdoblament de la C17, i ara “és una realitat, ens obre moltes possibilitats, i això ho ha aconseguit aquest Govern”. En l'acte, també s'ha presentat la campanya d'Esquerra, Gent Valenta, i han assistits diputats al Parlament de Catalunya com Pere Vigo, Alfons Quera i Pere Bosch, el president Regional de la Federació de Girona, Josep Carrapiço, la presidenta de la Regional de l'Alt Pirineu, Judit Sanmartí i altres càrrecs del partit. Puigcercós abans del sopar ha inaugurat l'exposició a Francesc Macià a la Sala Abat Senjust de Ripoll.

Acte municipalista a Palafrugell

Capdevila: “Esquerra és l'única força útil independententista"

La cap de llista per Girona ha participat juntament amb el president del partit Joan Puigcercós a l'acte “Gent Valenta. Forgem la independència des dels municipis 200 persones, la majoria d'elles, alcaldes i regidors d'arreu de les comarques gironines han participat a l'acte “Gent Valenta. Forgem la independència des dels municipis”, que s'ha celebrat al Teatre Municipal de Palafrugell. La cap de llista d'Esquerra per Girona, Carme Capdevila ha explicat que són precisament els alcaldes i regidors que han vist la feina que s'ha fet gràcies a Esquerra al govern. Capdevila ha dit que “Esquerra no ha de renunciar als avenços que hem fet: tant des de l'àmbit social com nacional”. “Durant aquests 7 anys de govern, Esquerra hem fet costat a les classes populars de Catalunya”. Capdevila ha afegit que Esquerra al govern ha portat frescor, trasparència i honestedat. “També hem de tenir en compte que sense les polítiques socials, les conseqüències de la crisi haguessin sigut encara més greus”. “ Esquerra és l'unica força útil de l'independentisme. Més Esquerra és seguir avançant, menys Esquerra és tornar enrere, és tornar a l'autonomisme” Per la seva banda, el president d'Esquerra i candidat a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós també ha destacat que amb Esquerra, els alcaldes i alcaldesses de menys de 2000 habitants ara tenen un sou. “Era una qüestió de justícia”. Aquest també ha dit Puigcercós és un altre canvi de tendència. Amb la sentència del Tribunal Constitucional s'ha demostrat que s'ha acabat un camí. “És un camí que no ens porta enlloc. És un acte de realisme, i anem per davant”. La manifestació del 10 de juliol va demostrar que hi havia un denominador comú de totes les persones que hi havia a la manifestació. “Hem de fer un referèndum i que el poble de Catalunya decideixi el seu futur”. Puigcercós ha dit que Esquerra és l'únic partit que pot canviar tendències. Un exemple són les empreses catalanes.