Federació de Girona

Puigcercós: “Sense política no hi ha canvis possibles”

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, ha assistit aquest vespre a la inauguració del local electoral d’Esquerra de Girona per a les eleccions municipals. El local està situat a la Rambla de la Llibertat de Girona, i té com a objectiu ser un punt on els ciutadans de Girona facin arribar les seves opinions. Puigcercós ha dit que en aquests temps, sense política no hi ha canvis possibles, i ha dit que el que cal ara “són decisions polítiques, i acostar la política als ciutadans”. Per la seva banda, la candidata d’Esquerra per Girona, Blanca Palmada, ha explicat que Girona necessita un canvi, i que l’eslògan “La força del canvi”, són paraules que reflecteixen “l’ànim en què ens trobem, i que volem treballar perquè la ciutat de Girona sigui per a tots els gironins i totes les gironines”. Palmada ha explicat que Esquerra Republicana de Catalunya és la veu del poble, i que “nosaltres són responsables dels grans canvis que cal fer a la ciutat de Girona. Tenim l’ambició per fer progressar Girona i el país”. “Volem construir una ciutat per tots”. Palmada ha estat presentada pel número 2 de la llista, Jordi Martinoy, que ha explicat que el local que avui s’ha inaugurat, vol ser un espai d’interacció amb el ciutadà. “És un local senzill, auster i transparent. Diu molt del nostre projecte”. Més d’una cinquantena de persones han assistit a la inauguració del nou local, situat a la Rambla de la Llibertat número 40 de Girona.

Esquerra insta al Govern català que compleixi el preacord amb Ryanair per garantir la continuïtat dels vols que operen des de Girona

La diputada d’Esquerra per Girona al Parlament de Catalunya, Carme Capdevila, presentarà una proposta de resolució instant al Govern català que compleixi el preacord amb Ryanair que ha de donar continuïtat als vols que operen des de l'aeroport de Girona. L’anterior Govern de la Generalitat va arribar a un preacord amb la companyia que assegurava el manteniment de l’actual operativitat a l’aeroport de Girona durant 5 anys i en les mateixes condicions actuals. “La paralització d’aquest preacord per part de l’actual govern, amb l’argument que volen renegociar-lo, ha estat el detonant perquè la companyia hagi decidit l’eliminació de vols que operen des de Girona”. Esquerra des de sempre hem reclamat el traspàs de l'aeroport de Girona a la Generalitat de Catalunya, aquest és el model que necessiten les comarques gironines. No hi ha turisme sense bona connectivitat. Necessitem que l’aeroport de Girona estigui en mans gironines per poder decidir sobre mesures com les TAXES aeroportuàries, per atraure i mantenir les companyies. No és rentable que un aeroport depengui només d'una sola companyia perquè tiri o no endavant. “Tot i així, el preacord negociat amb Ryanair establiria la continuïtat de la companyia durant els propers 5 anys”. Capdevila també demana al govern que iniciï gestions perquè altres operadors s’instal•lin a l'aeroport de Girona.

Esquerra insta al Govern que reconsideri d’immediat la decisió de no posar en marxa un institut-escola a Riells i Viabrea

La diputada d’Esquerra per Girona, Carme Capdevila, insta al Govern de la Generalitat a reconsiderar d’immediat la decisió de revocar l’acord per iniciar el primer curs d’ESO per mitjà d’un institut-escola a Riells i Viabrea per al curs 2011-2012. Les raons del nou centre responien a la impossibilitat d’ampliar l’institut d’Hostalric, centre educatiu on estudien els alumnes d’ESO de Riells i Viabrea, i també, perquè a Riells hi ha terrenys suficients per ubicar el nou centre escolar, al final de l’Avinguda del Ferrocarril, a partir de l’escola El Bruc. I és que l’IES d’Hostalric està al límit d’escolarització. El nou director de serveis territorials ha informat recentment a l’Ajuntament que el projecte no es farà, i que el proper curs, caldrà encabir-hi els nous alumnes a Hostalric, encara que això representi una sobreocupació i una massificació de les aules de secundària. Per Capdevila “les darreres notícies sobre la reducció de les inversions en centres educatius que preveu el nou Govern són altament preocupants per aquells municipis, com Riells i Viabrea, on existeix un dèficit comprovat i greu d’infraestructures o places escolars”. “El Govern ha d’entendre aquestes demandes del territori si, com va dir, l’educació és una de les seves prioritats, i Esquerra vetllarà pel compliment de les previsions que es van fer al seu moment, que en tots els casos eren fruit d’una necessitat certa de resposta a les demandes escolars de les nostres comarques i municipis”.

Josep Soler, cap de llista d'Esquerra de Salt

Josep Soler i Aguilar ha estat escollit cap de llista d'Esquerra de Salt per l'assemblea local celebrada aquest dilluns. Soler va ocupar el número 2 d'Esquerra en les passades eleccions municipals, i ha estat regidor formant part de l'equip de govern de Salt com a quart tinent d'alcalde. Durant aquests 4 anys ha estat responsable de l'àrea de Serveis de Ciutat i Atenció Ciutadana, incloent dins aquesta àrea els serveis de recollida de residus, neteja viària, serveis de manteniment de jardins i via pública, gestió energètica d'edificis i instal·lacions municipals., creació de l'oficina de queixes i suggeriments i altres, pròpies de l'àrea de Serveis Públics. Currículum Josep Soler i Aguilar Nascut a Barcelona (1948). És enginyer Tècnic Industrial. L'any 1973 es trasllada a viure a Salt. Poc després s'implica en diverses accions ciutadanes, entrant a formar part de la Junta de l'associació de veïns de Salt. Exerceix uns anys de vicepresident, ocupant la presidència a partir del moment en què Ramon Torramadé deixa el càrrec. Aquesta època coincideix amb els darrers anys de la dictadura franquista, i primers anys de la transició a la democràcia, moment en el qual l'associació de veïns, a banda de reivindicar la independència de Salt, també s'implica fortament en la defensa de les llibertats i drets socials, polítics i ciutadans, per fer front a pressions polítiques, policials i fins i tot judicials. En arribar la transició, i després de les primeres eleccions municipals de l'any 1979, mentre que alguns dels membres de l'associació es varen anar incorporant a la vida política activa, ell deixa la militància veïnal per dedicar-se a l'activitat professional, basada en l'exercici de l'enginyeria. Actualment és cap del Servei d'Obres i Manteniment de la Universitat de Girona. El 2007, a proposta d'Esquerra, participa com a número 2 en la llista de la candidatura a les eleccions municipals, resultant elegit com a regidor formant part de l'equip de govern com a quart tinent d'alcalde.

Esquerra presenta una proposta de resolució sobre l’execució de les obres de la carretera N-141 de Salt a Anglès

La diputada d’Esquerra per Girona, Carme Capdevila, presentarà una Proposta de resolució on insta al Govern de la Generalitat que en el termini de 3 mesos concreti i presenti el projecte constructiu de la nova carretera N-141 de Salt a Anglès. L’any 2009 el departament de Política Territorial i Obres Públiques va aprovar l’estudi informatiu del condicionament de la carretera N-141 i la C-63 entre Salt i Amer, restant per definir les variants de Bescanó i Amer. La carretera N-141 de Salt fins a Anglès és una via d’un carril per sentit de circulació, sense vorals i amb un traçat força sinuós. La intensitat mitjana diària de trànsit se situa prop del 7000 vehicles, amb un elevat percentatge de camions vinculats a les explotacions d’àrids i amb problemes endèmics per a creuar la travessera del municipi de Bescanó. “La carretera és coneguda popularment com la carretera de la vergonya i és una demanda reiterada del territori afectat, doncs la seva ampliació i millora suposa una necessitat principal per al desenvolupament, fins i tot econòmic i la qualitat de vida de la zona”. Les previsions per a l’execució de la nova carretera eren de redactar el projecte constructiu durant l’any 2011 i la possibilitat d’iniciar les obres el 2012. La diputada d’Esquerra també preguntarà sobre quina és l’opció que el nou Govern pensa adoptar en relació a la variant de Bescanó.

Esquerra dóna el tret de sortida a les municipals en una jornada a Salt amb l’assistència de 150 persones

150 persones han participat aquest dissabte en la jornada Municipals 2011, el tret de sortida de les eleccions municipals. En aquesta jornada, s’han donat les pautes organitzatives i d’imatge a les seccions locals, grups municipals i candidats. El president de la Federació Regional d’Esquerra de Girona, Josep Carrapiço, ha dit que aquestes són unes eleccions molt importants, ja que “el municipalisme és la base del nostre partit”. Per la seva banda, el portaveu nacional d’Esquerra, Ignasi Llorente, ha explicat que els objectius principals d’aquestes eleccions són la proximitat als ciutadans i el rigor; és a dir, elaborar un programa electoral que doni respostes a la crisi a nivell municipal. Llorente també ha dit que aquestes eleccions municipals són importants tant per Esquerra com pel País. “En aquests moments ens trobem en la fase de tancament de llistes, a nivell nacional volem arribar a les 745 llistes que vam presentar fa 4 anys”. Precisament aquest any, es commemora el vuitantè aniversari de la creació d’Esquerra Republicana de Catalunya, que va crear-se per presentar-se a unes eleccions municipals. En aquesta jornada, que s’ha fet a la Factoria Cultural Coma-Cros de Salt, hi ha intervingut també el Secretari de Política Municipal, Marc Sanglas i el Secretari d’Organització, Carles Bassaganya.

Esquerra presentarà iniciatives parlamentàries perquè el conseller de Salut rectifiqui la decisió de l’ajornament de la construcció del nou hospital Josep Trueta de Girona

La diputada d’Esquerra per Girona al Parlament de Catalunya, Carme Capdevila, presentarà diverses iniciatives parlamentàries per tal que el conseller de Salut rectifiqui la decisió d’ajornar el projecte de la construcció del nou Hospital Josep Trueta de Girona. Per Capdevila, “aquest és un projecte que constantment pateix endarreriments en tirar endavant, i és un equipament de vital importància per les comarques gironines”. Esquerra ha defensat sempre la construcció del nou Trueta, ja que és un equipament que dóna servei a milers de persones, és un centre sanitari de referència i en aquests moments ha quedat obsolet. Per Esquerra és una prioritat tirar el projecte endavant, ja que a més ha d’anar completament lligat i vinculat a la construcció de la nova facultat de medicina de la Universitat de Girona, que se situarà en uns terrenys prop del Trueta, al terme municipal de Sarrià de Ter. “D’aquesta manera afavorirem que els coneixements adquirits a Girona hi reverteixin directament”.

Pere Vigo renuncia a l’acta de diputat per motius de salut

El diputat d’Esquerra per Girona al Parlament de Catalunya, Pere Vigo, ha renunciarà al seu càrrec com a diputat per motius de salut. Així ho ha comunicat aquest matí a la reunió del grup parlamentari. Vigo era el número 2 d’Esquerra per Girona, i el seu lloc l’ocuparà Pere Bosch, que anava de número 3 a la llista per Girona al Parlament, i que ja havia estat diputat a l’anterior legislatura. El president de la Federació Regional d’Esquerra de Girona, Josep Carrapiço, ha agraït la tasca que ha fet Pere Vigo durant els gairebé 20 anys que fa que es dedica a la política activa. És militant d’Esquerra des de 1992, ha estat alcalde de Ribes de Freser (1995-2003), vicepresident de la Federació de Municipis de Catalunya (1997-1999), conseller comarcal del Ripollès (1995-1999) i diputat al Parlament de Catalunya des de 1999. També ha estat president de la Comissió d’Investigació del Cas Palau. “Pere Vigo ha estat un referent per Esquerra Republicana de Catalunya, sempre ha pensat per davant de tot en el projecte col•lectiu, en el partit”. Per la seva banda, Pere Vigo ha dit que no és veu amb la força suficient per seguir amb l’activitat que ha d’assumir un diputat. Vigo ha apuntat que abandona la primera línia de la política però ha deixat clar que seguirà a Esquerra Republicana de Catalunya treballant per enfortir el seu projecte polític. “Del que estic més orgullós és del que m’ha enriquit el contacte amb la gent del territori, la capacitat d’entendre la vida tal com és”. Vigo ha destacat que en els onze anys al Parlament de Catalunya ha viscut moments de tots colors. “Del que estic més orgullós és de la capacitat Vigo ha agraït la confiança que Esquerra Republicana de Catalunya li ha demostrat durant tots aquests anys” Pere Bosch, ha fet un reconeixement personal a la feina feta de Pere Vigo. Bosch ha dit que tot i que li hagués agradat entrar d’una altra manera al Parlament, assumeix amb molta il•lusió aquesta nova etapa.

L’Executiva Nacional aprova els candidats dels municipis amb més de 20.000 habitants

L’Executiva Nacional d’Esquerra va arribar ahir a diversos acords. Un d’ells va ser l’aprovació, tal i com marca el reglament de confecció de les llistes municipals, dels i les alcaldables de les poblacions amb més de 20.000 habitants que ja han escollit candidat. Amb aquest acord queden ratificats els candidats i candidates del 80% dels municipis que han elegit el seu cap de llista i es compleix així amb el calendari de precampanya aprovat pel Consell Nacional el passat 18 de desembre. De les comarques gironines,  s'han ratificat els caps de llista de Girona, Figueres, Lloret de Mar, Olot i Palafrugell. Els caps de llista ratificats per l'Executiva Nacional són els següents: Girona (Blanca Palmada i Félez) Figueres (Francesc Canet i Coma) Lloret de Mar (Jordi Orobitg i Solé) Olot (Pere Gómez i Inglada) Palafrugell (Sergi Sabrià i Benito)