Federació de Girona

Moment del sopar a Ripoll

Puigcercós: “Només sortirem de la crisi si Catalunya decideix per ella mateixa”

El President d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha assistit aquest vespre a Ripoll a un sopar-tertúlia amb més de 150 persones a Ripoll. En l'acte, Puigcercós ha remarcat que “la formació, la innovació, la recerca i l'exportació a Europa són clau per sortir de la crisi. “Les empreses catalanes i concretament les del Ripollès, han de fer un esforç per exportar”. “No serà fàcil sortir de la crisi, però Esquerra té clar que ens en sortirem”. Puigcercós ha explicat que el turisme també és clau per sortir de la crisi, i aquí ha posat exemples de la feina feta per Esquerra des del govern de la Generalitat per fer de la comarca del Ripollès una comarca amb les mateixes condicions que les altres comarques de Catalunya. Teresa Jordà, alcaldessa de Ripoll i membre de la llista al Parlament de Catalunya ha explicat que des d'Esquerra “hem tirat endavant projectes per estimular les empreses del Ripollès”. Jordà també ha posat de manifest, que una de les grans reivindicacions de la comarca ha estat el desdoblament de la C17, i ara “és una realitat, ens obre moltes possibilitats, i això ho ha aconseguit aquest Govern”. En l'acte, també s'ha presentat la campanya d'Esquerra, Gent Valenta, i han assistits diputats al Parlament de Catalunya com Pere Vigo, Alfons Quera i Pere Bosch, el president Regional de la Federació de Girona, Josep Carrapiço, la presidenta de la Regional de l'Alt Pirineu, Judit Sanmartí i altres càrrecs del partit. Puigcercós abans del sopar ha inaugurat l'exposició a Francesc Macià a la Sala Abat Senjust de Ripoll.

Acte municipalista a Palafrugell

Capdevila: “Esquerra és l'única força útil independententista"

La cap de llista per Girona ha participat juntament amb el president del partit Joan Puigcercós a l'acte “Gent Valenta. Forgem la independència des dels municipis 200 persones, la majoria d'elles, alcaldes i regidors d'arreu de les comarques gironines han participat a l'acte “Gent Valenta. Forgem la independència des dels municipis”, que s'ha celebrat al Teatre Municipal de Palafrugell. La cap de llista d'Esquerra per Girona, Carme Capdevila ha explicat que són precisament els alcaldes i regidors que han vist la feina que s'ha fet gràcies a Esquerra al govern. Capdevila ha dit que “Esquerra no ha de renunciar als avenços que hem fet: tant des de l'àmbit social com nacional”. “Durant aquests 7 anys de govern, Esquerra hem fet costat a les classes populars de Catalunya”. Capdevila ha afegit que Esquerra al govern ha portat frescor, trasparència i honestedat. “També hem de tenir en compte que sense les polítiques socials, les conseqüències de la crisi haguessin sigut encara més greus”. “ Esquerra és l'unica força útil de l'independentisme. Més Esquerra és seguir avançant, menys Esquerra és tornar enrere, és tornar a l'autonomisme” Per la seva banda, el president d'Esquerra i candidat a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós també ha destacat que amb Esquerra, els alcaldes i alcaldesses de menys de 2000 habitants ara tenen un sou. “Era una qüestió de justícia”. Aquest també ha dit Puigcercós és un altre canvi de tendència. Amb la sentència del Tribunal Constitucional s'ha demostrat que s'ha acabat un camí. “És un camí que no ens porta enlloc. És un acte de realisme, i anem per davant”. La manifestació del 10 de juliol va demostrar que hi havia un denominador comú de totes les persones que hi havia a la manifestació. “Hem de fer un referèndum i que el poble de Catalunya decideixi el seu futur”. Puigcercós ha dit que Esquerra és l'únic partit que pot canviar tendències. Un exemple són les empreses catalanes.

Carme Capdevila, Pere Bosch i Rosa Teixidor durant la presentació

Capdevila: “El dret a l’habitatge ha estat una de les principals línies d’actuació del govern de la Generalitat a diferència dels governs de CiU”

El dret d’accés a l’habitatge ha estat una de les línies d’actuació d’un Govern impregnat d’una voluntat de respondre a les necessitats socials del nostre país. L’any 2003 la Generalitat sols destinava 65 M euros a recursos en política d’habitatge, l’any 2010 se’n destinen 350. Això es tradueix en la creació l’any 2009 del doble d’habitatges socials respecte l’any 2003. El candidat Pere Bosch, ha explicat que a comarques gironines en aquests tres anys s’han creat un total de 625 habitatges d’aquestes característiques, una mostra dels quals tenim aquí mateix a Banyoles, en aquest cas la promoció dels 21 habitatges de lloguer de Cal General que es van lliurar l’any 2006. Una demostració , en definitiva , de la capacitat d’atendre les necessitats bàsiques de la gent . Una capacitat de la gent d’Esquerra, doncs en aquest espai van sintonitzar les voluntats d’un govern municipal d’Esquerra i la d’un Govern del país. Una sintonia que es va traduir en el cas de Banyoles en dos promocions d’habitatges de lloguer i una de pisos de compra. Capdevila també ha explicat l’aposta d’Esquerra pel transport públic. El Govern de la Generalitat ha fet una aposta decidida , per fi en els darrers anys, pel transport públic per carretera en els darrers anys. Una aposta plenament coincident amb les propostes electorals d’Esquerra per a les nostres comarques. Els governs de CiU havien considerat sempre, el transport públic, en funció de la rendibilitat privada de les concessions i amb aquesta fórmula mai es va produir una veritable eclosió del transport de viatges a les nostres comarques. Des d’una posició valenta Esquerra entén el transport públic de viatgers per carretera com a una eina de servei als ciutadans, creadora de qualitat de vida i sostenible . En definitiva, l’entenem des de la perspectiva de benefici social i no pas de benefici econòmic. El balanç d’aquests darrers quatre anys ha estat més que notable: S’ha creat l’Autoritat Territorial de la Mobilitat de l’Àrea de Girona (ATM) , que ha creat un nou sistema d’integració tarifària de la qual s’han beneficiat 46 municipis.

Capdevila a la Fira del Cistell de Salt

Capdevila: "No podem oblidar el sector de l'artesania en aquests moments de crisi econòmica"

La cap de llista d'Esquerra Republicana per Girona a les eleccions al Parlament de Catalunya, Carme Capdevila, ha visitat aquest cap de setmana la Fira del Cistell de Salt, acompanyada del regidor Joan Boada i membres de la Secció Local d'Esquerra de Salt. Capdevila ha remarcat que el sector de l'artesania al nostre país té dues virtuts: és una eina de suport a l'economia i l'ocupació i és a més un element identificador del país. "No es pot de cap de les maneres menysvalorar la seva importància, i per aquest motiu, hem de reivindicar-lo i preservar-lo garantint la seva continuïtat". Capdevila ha explicat que Esquerra proposa obrir nous canals de venda per als artesans i desenvolupar i contribuir a modernitzar el sector, reivindicar la identitat d'alguns oficis ancestrals i uns productes únics, impulsar l'artesania pròpia de certes zones, incorporant un disseny contemporani a les tècniques artesanes tradicionals, així com buscar, definir i catalogar els oficis amb denominació d'origen catalana, preservant-los i ajundant-los a innovar. Aquest diumenge, Capdevila també ha visitat la Fira de la Carbassa d'Esponellà.

Avió

Esquerra considera que per a les comarques gironines l’aeroport no és un aeroport “secundari” sinó un aeroport “prioritari”

El programa electoral d’Esquerra proposa aconseguir la plena capacitat de gestió dels ports i aeroports catalans, com a condició necessària per situar Catalunya estratègicament al món. El nou episodi de Ryanair, traslladant part dels seus vols de Girona i Reus a l’aeroport del Prat, és una nova demostració de la feblesa del model actual i no cal dir de les conseqüències que pot tenir per a l’economia de les comarques gironines. Per la cap de llista d’Esquerra per Girona, Carme Capdevila, “cal que la Generalitat tingui plenes competències i autoritat sobre els nostres aeroports, per a evitar la gestió egocèntrica d’AENA a la que estan sotmesos”. “Hem de garantir la pervivència de l’aeroport gironí com a un dels motors de l’economia gironina que és: element clau per al turisme, dinamitzador econòmic, diversificador de serveis, actiu per a fomentar actes i presència internacionals ...” Hem de poder decidir el model aeroportuari català i treballar, sense interferències, per a buscar les fórmules que permetin mantenir el volum de vols a Girona: cercant noves companyies, decidint el règim d’ajuts o la política de taxes a les companyies ... Esquerra reclama el traspàs dels nostres aeroports des de fa molts anys i l’eina per aconseguir-ho era el nou Estatut aprovat el 2005. Les retallades de l’Estatut pactades per Mas i Zapatero , però, van eliminar aquesta possibilitat. Quan es debatia l’Estatut de Catalunya al Congrés dels Diputats, la retallada del traspàs d’aeroports va venir acompanyada d’una promesa del PSOE a CiU i PSC de “descentralitzar la gestió dels tres aeroports petits: quatre anys després Zapatero no ha complert allò però tampoc els 25 diputats del PSC ni els 10 de CiU han usat la seva força per arrossegar-hi el govern espanyol”. Amb posterioritat s’ha estat parlant d’un nou model de gestió aeroportuària compartida que , com sempre , no s’acaba de posar sobre la taula. Amb tot Esquerra no es conformaria amb una entrada simbòlica de la Generalitat en la gestora del Prat i, per tant, la nostra proposta és reincidir en la necessitat d’aconseguir el traspàs de tots els aeroports catalans.

Triangular de futbol a Palamós

Esquerra marca un gol per la independència

El president d’Esquerra, Joan Puigcercós, ha valorat positivament el comunicat amb què ETA es compromet a un alto al foc permanent perquè ‘la violència no porta enlloc i que l’únic camí a seguir és la democràcia’. Puigcercós ha manifestat que ‘el millor exemple per a ETA és el que fa Catalunya, apostant pels camins de la democràcia i la política’. El president d’Esquerra també ha valorat la visita d’avui de Zapatero a Catalunya. ‘Segur que vindrà a prometre moltes coses, però la seva credibilitat amb Catalunya és zero’, ha manifestat. I ha afegit que ‘la credibilitat de Zapatero és tan baixa que fins i tot l’ha perduda entre les files del PSC’. Per Puigcercós, el líder socialista no es mereix rebre el suport dels catalans perquè no ha complert ni amb l’Estatut ni amb els traspassos ni amb les inversions amb què s’havia compromès. El líder independentista també ha demanat a Mas i Montilla que deixin de barallar-se i que comencin a aportar propostes serioses pel país: ‘els retrets entre el PSC i CiU ens demostra la incapacitat dels uns i dels altres per fer propostes’, ha dit. Segons Puigcercós, ‘les úniques propostes que han realitzat no són creïbles, perquè ni es pot refer el pacte estatutari que proclama Montilla ni és creïble el concert econòmic que proposa Mas’. En aquest sentit, el president d’Esquerra ha recordat que l’única via és sortir d’Espanya i crear una nova legalitat catalana. Triangular de futbol en suport de les seleccions catalanes Puigcercós ha fet aquestes declaracions després de participar en un triangular de futbol organitzat per Esquerra que s’ha disputat a Palamós per donar suport a les seleccions esportives catalanes. Puigcercós ha dit que ‘Catalunya té la capacitat i el dret de competir internacionalment’ i ha posat com a exemple els grans èxits que han assolit els jugadors catalans en esports com el futbol, el bàsquet o l’hoquei, entre d’altres.

Puigcercós: “El sector agrícola és vital per l’economia de les comarques gironines i per a Catalunya”

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya i candidat a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós s’ha reunit avui amb representants de la Cooperativa Fructícola Empordà, de Sant Pere Pescador, per copsar les inquietuds del sector agrícola, i concretament del sector fruiter. Puigcercós ha posat d’exemple la Cooperativa Fructícula Empordà com a model i ha dit que el sector agrícola i alimentari és molt important per Catalunya perquè signifiqui equilibri territorial i dóna oportunitats. “Aquest serà un dels temes prioritaris d’Esquerra durant la campanya. Necessitem impulsar i modernitzar el sector perquè és vital per a Catalunya. El sector de la fruita, per exemple, vertebra el territori, i per això és important que aquest sector tradicional català tingui marcats uns preus justos perquè pugui ser competitiu”. El president d’Esquerra ha explicat que Esquerra ja va forçar un debat monogràfic al Parlament de Catalunya perquè “el considerem un tema important de país”. Puigcercós, a més, ha dit que l’agricultura i el turisme són un binomi essencial pel país. Puigcercós també s’ha reunit també amb representants dels càmpings de Sant Pere Pescador i amb representants d’associacions de dones de les comarques gironines per balanç de la temporada turística. En la visita a les comarques gironines l’ha acompanyat el president regional d’Esquerra de Girona, Josep Carrapiço, l’alcalde de Sant Pere Pescador, Jordi Martí, el diputat al Parlament, Pere Vigo i el director dels serveis territorials d’Innovació, Universistats i Empresa.

Alfons Quera

Quera: "Costa de creure que no es sancioni Endesa pel mal estat de la xarxa elèctrica"

El diputat d'Esquerra i alcalde d'uns dels municipis afectats per la nevada del 8 del març, Alfons Quera, ha demanat avui que s'apliqui 'la màxima sanció a Endesa no només per qüestions de mala gestió i manca d'informació als municipis, que va ser molt greu, sinó també pel mal estat de la xarxa elèctrica' i ha recordat que arran de la nevada van caure 2.094 suports, 17 línies d'alta tensió van quedar inutilitzades, van fallar 250 línies de mitja tensió i es van produir més de 6000 averies de baixa tensió. Per tot això, ha dit que 'costa de creure que no hi hagi hagut cap element que hagi fallat per la falta de qualitat dels materials de les torres' Quera ha explicat que 'la falta endèmica d'inversió per part de les companyies elèctriques és ben coneguda entre la gent del territori' i ja la va posar de manifest el portaveu del col·legi d'Enginyers de Girona quan apuntava al mal funcionament de les torres perquè “a mesura que s'envelleixen convé renovar-les”. Per Quera, 'dir el contrari és actuar en condescendència amb les companyies i evitar la defensa de l'interès públic'. En aquest sentit, ha emplaçat als màxims responsables d'Energia de la Generalitat a imposar la màxima sanció per l'estat precari de la xarxa. El diputat recorda que Esquerra ja va manifestar que la causa principal de l'apagada va ser l'envelliment de la xarxa secundària de mitja i baixa tensió. 'És per això que ens costa de creure, tal com s'al·lega a l'expedient, que la falta de qualitat dels materials no hagin estat factors determinants de la caiguda de les línies'. Modificar la normativa Alfons Quera denuncia que el sector elèctric es va privatitzar sense garantir que les empreses prioritzessin el servei públic. 'A conseqüència d'això ens trobem que a la nevada del 8 de març 458 mil abonats es van quedar sense subministrament, alguns durant una setmana' ha dit, i ha afegit que 'va quedar demostrat que cal modificar la normativa'. 'No poden tenir impunitat els màxims responsables de l'apagada, que va provocar pèrdues de 20 milions d'euros, segons les empreses afectades', ha dit.