Federació de Girona

Esquerra dóna el tret de sortida a les municipals en una jornada a Salt amb l’assistència de 150 persones

150 persones han participat aquest dissabte en la jornada Municipals 2011, el tret de sortida de les eleccions municipals. En aquesta jornada, s’han donat les pautes organitzatives i d’imatge a les seccions locals, grups municipals i candidats. El president de la Federació Regional d’Esquerra de Girona, Josep Carrapiço, ha dit que aquestes són unes eleccions molt importants, ja que “el municipalisme és la base del nostre partit”. Per la seva banda, el portaveu nacional d’Esquerra, Ignasi Llorente, ha explicat que els objectius principals d’aquestes eleccions són la proximitat als ciutadans i el rigor; és a dir, elaborar un programa electoral que doni respostes a la crisi a nivell municipal. Llorente també ha dit que aquestes eleccions municipals són importants tant per Esquerra com pel País. “En aquests moments ens trobem en la fase de tancament de llistes, a nivell nacional volem arribar a les 745 llistes que vam presentar fa 4 anys”. Precisament aquest any, es commemora el vuitantè aniversari de la creació d’Esquerra Republicana de Catalunya, que va crear-se per presentar-se a unes eleccions municipals. En aquesta jornada, que s’ha fet a la Factoria Cultural Coma-Cros de Salt, hi ha intervingut també el Secretari de Política Municipal, Marc Sanglas i el Secretari d’Organització, Carles Bassaganya.

Esquerra presentarà iniciatives parlamentàries perquè el conseller de Salut rectifiqui la decisió de l’ajornament de la construcció del nou hospital Josep Trueta de Girona

La diputada d’Esquerra per Girona al Parlament de Catalunya, Carme Capdevila, presentarà diverses iniciatives parlamentàries per tal que el conseller de Salut rectifiqui la decisió d’ajornar el projecte de la construcció del nou Hospital Josep Trueta de Girona. Per Capdevila, “aquest és un projecte que constantment pateix endarreriments en tirar endavant, i és un equipament de vital importància per les comarques gironines”. Esquerra ha defensat sempre la construcció del nou Trueta, ja que és un equipament que dóna servei a milers de persones, és un centre sanitari de referència i en aquests moments ha quedat obsolet. Per Esquerra és una prioritat tirar el projecte endavant, ja que a més ha d’anar completament lligat i vinculat a la construcció de la nova facultat de medicina de la Universitat de Girona, que se situarà en uns terrenys prop del Trueta, al terme municipal de Sarrià de Ter. “D’aquesta manera afavorirem que els coneixements adquirits a Girona hi reverteixin directament”.

Pere Vigo renuncia a l’acta de diputat per motius de salut

El diputat d’Esquerra per Girona al Parlament de Catalunya, Pere Vigo, ha renunciarà al seu càrrec com a diputat per motius de salut. Així ho ha comunicat aquest matí a la reunió del grup parlamentari. Vigo era el número 2 d’Esquerra per Girona, i el seu lloc l’ocuparà Pere Bosch, que anava de número 3 a la llista per Girona al Parlament, i que ja havia estat diputat a l’anterior legislatura. El president de la Federació Regional d’Esquerra de Girona, Josep Carrapiço, ha agraït la tasca que ha fet Pere Vigo durant els gairebé 20 anys que fa que es dedica a la política activa. És militant d’Esquerra des de 1992, ha estat alcalde de Ribes de Freser (1995-2003), vicepresident de la Federació de Municipis de Catalunya (1997-1999), conseller comarcal del Ripollès (1995-1999) i diputat al Parlament de Catalunya des de 1999. També ha estat president de la Comissió d’Investigació del Cas Palau. “Pere Vigo ha estat un referent per Esquerra Republicana de Catalunya, sempre ha pensat per davant de tot en el projecte col•lectiu, en el partit”. Per la seva banda, Pere Vigo ha dit que no és veu amb la força suficient per seguir amb l’activitat que ha d’assumir un diputat. Vigo ha apuntat que abandona la primera línia de la política però ha deixat clar que seguirà a Esquerra Republicana de Catalunya treballant per enfortir el seu projecte polític. “Del que estic més orgullós és del que m’ha enriquit el contacte amb la gent del territori, la capacitat d’entendre la vida tal com és”. Vigo ha destacat que en els onze anys al Parlament de Catalunya ha viscut moments de tots colors. “Del que estic més orgullós és de la capacitat Vigo ha agraït la confiança que Esquerra Republicana de Catalunya li ha demostrat durant tots aquests anys” Pere Bosch, ha fet un reconeixement personal a la feina feta de Pere Vigo. Bosch ha dit que tot i que li hagués agradat entrar d’una altra manera al Parlament, assumeix amb molta il•lusió aquesta nova etapa.

L’Executiva Nacional aprova els candidats dels municipis amb més de 20.000 habitants

L’Executiva Nacional d’Esquerra va arribar ahir a diversos acords. Un d’ells va ser l’aprovació, tal i com marca el reglament de confecció de les llistes municipals, dels i les alcaldables de les poblacions amb més de 20.000 habitants que ja han escollit candidat. Amb aquest acord queden ratificats els candidats i candidates del 80% dels municipis que han elegit el seu cap de llista i es compleix així amb el calendari de precampanya aprovat pel Consell Nacional el passat 18 de desembre. De les comarques gironines,  s'han ratificat els caps de llista de Girona, Figueres, Lloret de Mar, Olot i Palafrugell. Els caps de llista ratificats per l'Executiva Nacional són els següents: Girona (Blanca Palmada i Félez) Figueres (Francesc Canet i Coma) Lloret de Mar (Jordi Orobitg i Solé) Olot (Pere Gómez i Inglada) Palafrugell (Sergi Sabrià i Benito)

Jordi Martinoy, número 2 d'Esquerra a Girona

Esquerra ha fet pública la decisió d'incorporar Jordi Martinoy a la candidatura municipal de Girona, a proposta de la cap de llista a la ciutat, Blanca Palmada. La decisió ha estat avalada per l'executiva local i haurà de ser ratificada per l'assemblea. Jordi Martinoy ha acceptat treballar pel projecte d'Esquerra a la ciutat, sense renunciar però a la seva feina com a jurista de la Generalitat. La compatibilització de les tasques polítiques i la vida laboral pròpia és un compromís assumit també per Blanca Palmada, que continuarà exercint com a professora a la Universitat de Girona. El número dos de la llista aporta una sòlida experiència en la gestió pública en l'àmbit municipal, com a delegat de Governació (2004-2006) i, aquests darrers quatre anys, al capdavant de la delegació del Govern a Girona. En la decisió d'incorporar-lo s'ha valorat especialment l'ampli consens que ha generat la seva actuació en els diferents àmbits, i el reconeixement públic del seu caràcter obert i dialogant. La incorporació de Jordi Martinoy, en paraules de Blanca Palmada, “dóna força al projecte i respon a una estratègia de sumar per créixer, comptant amb els millors per fer possible un gran canvi en el govern de la ciutat el proper mes de maig”. Jordi Martinoy Jordi Martinoy va néixer a Torroella de Montgrí l´any 1967 i resideix a Girona des des fa 20 anys. És llicenciat en Dret i va cursar un màster en Gestió Pública a la Universitat Autònoma de Barcelona. Com a funcionari del Cos Superior de la Generalitat de Catalunya ha desenvolupat funcions de tècnic jurista en diversos departaments i com a assessor jurídic de diversos ens locals. En el seu currículum polític hi figura haver estat regidor per Esquerra Republicana de Catalunya a Torroella. Posteriorment, i gràcies al primer pacte del Govern d'esquerres, va ser nomenat director dels serveis territorials de Governació i Administracions Públiques a Girona l'any 2004 fins el 2006. En els darrers 4 anys, des del desembre de 2006, és el Delegat del Govern a Girona.

Esquerra aconsegueix ampliar dels 8 als 12 anys l’edat perquè els pares s’acullin a reducció de jornada

El diputat d’Esquerra, Joan Tardà, ha aconseguit l’aprovació d’una Proposició No de Llei que insta a l’estat a ampliar dels 8 als 12 anys l’edat perquè els pares es puguin acollir a una reducció de jornada, tal com ja passa amb els funcionaris. Tardà ha explicat que ‘és un pas important perquè els pares i mares puguin estar amb els fills i que puguin acompanyar-los en la seva formació’. Segons Tardà, ‘això suposa una millora en l’eficiència productiva perquè està demostrat que els treballadors que aconsegueixen conciliar tenen un plus d’excel·lència’ i ha insistit en la importància d’aquest fet per tal ‘d’ajudar a conciliar la vida laboral i la familiar’. La proposta aprovada preveu la redacció d’un informe per veure les implicacions d’aquest canvi legislatiu, un informe que es remetrà al Pacte de Toledo en un període no superior als 6 mesos. Tardà ha recordat que actualment, ‘quan un fill surt i no el poden atendre els seus pares només queden tres opcions: o es contracte una mainadera, o es reclama l’ajuda familiar o es deixa el nen sol’ raó per la qual s’ha felicitat per aquest avenç.

Capdevila “Esquerra ha de ser decisiva per continuar avançant per conseguir la igualtat entre homes i dones”

La cap de llista d’Esquerra per Girona, Carme Capdevila, ha presentat aquesta tarda, a la Plaça Constitució de Girona, on antigament hi havia la fàbrica Grober, coincidint amb el dia contra la violència masclista. Capdevila ha explicat que “els drets de les dones a Catalunya són innegociables. “Des d’Esquerra volem seguir treballant en la garantia i defensa d’aquests drets, així com continuar treballant per esborrar les desigualtats entre homes i dones”. Així mateix, Esquerra també ha fet balanç de l’Institut Català de les Dones a Girona. Capdevila ha explicat que “hi ha hagut un abans i un després pel pas d’Esquerra per l’Institut Català de les Dones”. S’ha aprovat la Llei dels drets de les dones per eradicar la violència masclista, s’han elaborat plans de polítiques de dones. A la demarcació de Girona s’ha desplegat el 100% del programa de creació del Servei d’Informació i Atenció a les dones (SIAD), amb oficines d’atenció a tots els consells comarcals i a 15 localitats de més de 20.000 habitants. També s’han implementat plans de polítiques de dones a 50 ens locals i als consells comarcals. Propostes: Eradicació de la violència masclista. Volem que es reformi la llei de mesures de protecció integral contra la violència de gènere per tal d’encabir-hi la violència econòmica. També creiem que cal donar un nou tractament a la violència psicològica així com oferir una atenció específica a les dones immigrants víctimes de violència masclista, encara que la seva situació no sigui regularitzada. Treball Demanem la comptabilització del treball domèstic i de les tasques de cura en els comptes de l’estat. El compliment de la Llei d’igualtat pel que fa a les treballadores autònomes i instauració de mesures de conciliació específica per elles. La creació d’una assegurança a càrrec de l’Estat per a les persones que porten a terme el treball domèstic i de cura dels altres. Exigirem la penalització efectiva de l’assetjament sexual i psicològic al lloc de treball.

Carme Capdevila: “Esquerra ha de ser decisiva per no retrocedir en les polítiques socials”

La candidata d’Esquerra per Girona a les eleccions al Parlament, Carme Capdevila, ha afirmat que Esquerra ‘ha universalitzat l’accés als serveis socials i ha deixat enrere la política caritativa i assistencialista dels governs de CiU’. Carme Capdevila s’ha referit així a l’impuls de la Llei de Serveis Socials i al desplegament ‘complex’ de la Llei d’Autonomia Personal i Atenció a la Dependència. Sobre aquesta llei, la candidata independentista ha assegurat que ‘el govern espanyol no ha ajudat’ i que ‘està incomplint el seu desplegament’. D’aquesta manera ha recordat que Catalunya està finançant, en aquests moments, 2/3 del desplegament de la Llei i l’Estat tan sols 1/3, quan la proporció hauria de ser 50% a 50%. Tot i així, Carme Capdevila ha destacat que a dia d’avui s’han donat més de 195.000 prestacions gràcies a aquesta llei. ‘Hem desenvolupat la quarta pota de l’Estat del benestar’, ha dit la candidata d’Esquerra, que ha recordat que al 2003 només les classes més baixes podien accedir als serveis socials. ‘Ara tots aquests serveis estan garantits i són d’accés universal’, ha afegit. Serveis d’atenció a la gent gran en l’àmbit rural Carme Capdevila ha remarcat una de les mesures emblemàtiques d’Esquerra al capdavant del Departament d’Acció Social i Ciutadania: el serveis d’atenció a la gent gran en l’àmbit rural (SAIAR). Com ha dit la candidata, els SAIAR estan pensats per aquelles comarques amb baixa densitat demogràfica, una taxa d’envelliment elevada, un alt percentatge de municipis petits i dispersos i amb dificultat per obtenir serveis. L’objectiu d’aquests serveis és que els habitants de les zones no urbanes no es vegin perjudicats per manca de serveis. Actualment, hi ha 4 SAIARS en funcionament a les comarques gironines: Agullana, Tortellà, Portbou i Porqueres. I, properament, se’n posaran en funcionament 3 més: Saus, Sant Feliu de Pallerols i Riudellots de la Selva.

Capdevila: No hi haurà tripartit perquè en Montilla s’ha venut a l’espanyolisme

Aquesta tarda Sant Pere Pescador ha estat la localitat privilegiada per la presentació d’un dels nous materials més visuals de la campanya d’Esquerra al Parlament. La mà ADÉU ESPANYA-HOLA ESPANYA. Ha estat Carme Capdevila, candidata a les llistes al Parlament a les comarques gironines, la que ha iniciat la presentació, juntament amb gran part dels membres de la llista de la demarcació de Girona i càrrecs orgànics del partit i de les JERC. Capdevila ha afirmat que “des d’Esquerra creiem que calia fer el govern d’entesa per fer possible l’alternança democràtica i avançar en politiques nacionals i d’Esquerres. Amb el PSC al govern i CIU a l’oposició hem donat una oportunitat a Espanya, però després dels anys governats hem vist que era impossible i que amb Espanya no hi ha res a fer. Mantenir Espanya ens costa molt car, s’ha acabat la via autonomista, hem d’anar cap a la independència de Catalunya” Amb la sentència del Tribunal Constitucional, el PSC s’ha apropat més al PSOE i el sector catalanista del PSC ha quedat completament esborrat, per tant de la mà d’esquerra no hi haurà tripartit perquè Montilla s’ha venut al PSOE, enlloc de continuar el camí de l’Estatut ha fet marxa enrere i s’abraça fent una autèntica submissió al PSOE. Així doncs i per destacar la importància de la presència d’Esquerra al futur govern, hem fet la Campanya Adéu Espanya – Hola Espanya amb un total de 150.000 impressions, en la qual plasmem les idees i el què serà Catalunya amb un govern amb Esquerra o no. El nou material, una mà semblant a la que ja hem vist molt sovint amb l’eslògan Adéu Espanya, simbolitza què passarà si Esquerra és decisiva o no en el futur govern. Per una banda, hi ha l’eslògan ADÉU ESPANYA, representant la mà esquerra, i els inputs que hi hem plasmats són; Perquè l’Estatut ens ha fet veure que amb Espanya no hi ha res a fer; perquè mantenir Espanya ens costa molt car; perquè volem viure en català, sense lleis que perjudiquen la nostra llengua; perquè tenim dret a decidir el futur que volem per a Catalunya; Catalunya es mereix ser un estat dins d’Europa oberta i democràtica.