Federació de Girona

Bassa acompanyada de Joan Tardà a l'acte de Torroella

Bassa: “Aquestes eleccions van de democràcia i les lluitarem amb coratge i dignitat”

Més de 700 persones han assistit aquest dimarts 5 de desembre a l’acte d’inici de campanya d’Esquerra Republicana a les comarques gironines en un acte que s’ha celebrat a Torroella de Montgrí, concretament a l’Espai Ter. La consellera i número 1 d’ERC per Girona, Dolors Bassa, ha estat la gran protagonista de la jornada que també ha comptat amb la participació de Joan Tardà, Sergi Sabrià, Anna Caula, Judith Calveras i Josep Maria Rufí. Durant la seva intervenció Bassa ha agraït totes les mostres de suport que ha rebut durant tot el mes que ha estat a la presó i ha denunciat que “m’han privat de llibertat i m’han allunyat del que jo més estimo: la meva gent i la meva terra”. A l’hora de valorar el 21D, Bassa ha afirmat que “aquestes eleccions van de democràcia i lluitarem amb coratge i dignitat”. Joan Tarda ha iniciat la seva intervenció afirmant que “existim com a nació perquè mai no ens hem rendit ni hem defallit” i ha continuat argumentant que “l’objectiu primer del republicanisme és repartir la riquesa de manera diferent, i el segon, construir una democràcia d’excel·lència”. Per la seva banda, el número 4 d’ERC per Girona, Sergi Sabrià, ha manifestat que “o guanyem el 21D o ens arrasen. Només Esquerra pot guanyar aquestes eleccions perquè és la garantia del compromís amb el país”. Sabrià ha afegit que “quan guanyem direm a Rajoy que el 155 s’ha acabat i que marxin els homes de negre de les nostres institucions”. Anna Caula, número 3 per Girona, ha explicat que “aquesta és la campanya que ha de treure tot el bo que tenim. Hi ha un abans i un després de l’1 d’octubre” mentre que la representant de les JERC i número 7, Judith Calveras, ha fet una crida a “mobilitzar el jovent per aturar el 155 i donar un missatge de democràcia i república al món”. L’alcalde de Torroella, Josep Maria Rufí, ha estat l’encarregat de presentar l’acte i l’ha iniciat recordant els presos polítics que encara hi ha a hores d’ara.

Els candidats gironins d'ERC mostrant el cartell de campanya des del Pont de Pedra de Girona

Torrent: “El 21D els gironins demostraran que la democràcia sempre guanya i donarem un nou pas cap a la república social per la qual estem lluitant”

Durant el tret de sortida a la campanya, el número 2 per Girona, Roger Torrent, ha explicat que “comencem una campanya electoral d’unes eleccions il·legítimes convocades per aquells que ens han usurpat les institucions”. Torrent ha volgut deixar clar que “afrontem una campanya on tothom no estarà amb igualtat de condicions. Nosaltres ho fem amb el cap de llista a la presó, l’Oriol Junqueras. Avui ha quedat clar que Junqueras fa nosa i és la principal amenaça per al bloc del 155, aquells que defensen la repressió, aquells que no volen que decidim el nostre futur lliurament”. Tot i això el número 2 d’ERC a Girona afirma que “ens presentem convençuts que el proper dia 21 els gironins tornaran a omplir les urnes de democràcia i la propera legislatura seguirem caminant cap a la llibertat de Catalunya, cap a la república social per la qual estem lluitant”. Torrent ha valorat l’alliberament de la cap de llista d’ERC per Girona, Dolors Bassa, deixant clar que “mai hauria d’haver entrar a Alcalá Meco. Contents perquè la Dolors finalment podrà abraçar els seus però no hi som tots. Falten l’Oriol, el conseller Font i els dos Jordis”.  

Torrent, Barnadas i Amat a l'acte d'Esquerra a la Vall d'en Bas.

Roger Torrent: “Les eleccions del 21-D van de triar entre el 155 o les nostres institucions i la nostra dignitat”

  La Vall d’en Bas ha estat aquest diumenge 26 de novembre la seu d’un acte de precampanya d’Esquerra Republicana des d’on el número 2 d’ERC per Girona, Roger Torrent, ha deixat clar que “les eleccions del 21D van de tirar entre el 155 o les nostres institucions i la nostra dignitat”. El president comarcal d’ERC, Pep Companys, ha presentat la xerrada que també ha comptat amb la participació dels candidats garrotxins d’ERC, Lluís Amat i Anna Barnadas. Torrent ha recordat que “el 27 d’octubre ja vam proclamar la República. Ara toca construir-la amb l’esperit de l’1 d’octubre”. El candidat republicà ha afirmat que “el 21-D ens ho juguem tot com a país” i també ha tingut paraules de record i escalf cap a la número 1 de la llista d’ERC a Girona, la consellera Dolors Bassa que es troba empresonada des del passat 2 de novembre. “Farem tot el possible per no normalitzat la situació de la nostra cap de llista, la Dolors Bassa”. El candidat d’Esquerra per la Garrotxa, Lluís Amat, ha insistit en el fet que “no oblidem que tenim una capacitat col·lectiva brutal” i ha explicat que està a llista republicana “per compromís i per la il·lusió de construir un país millor”. Per la seva banda, Anna Barnadas ha argumentat que “quan ens posen unes urnes al davant les omplim de vots i de democràcia. I el 21-D ho tornarem a fer”.

Esquerra ha presentat la llista a la plaça de la Vila de Torroella de Montgrí

Esquerra presenta a Torroella la llista gironina per al 21D amb l’objectiu de “guanyar i demostrar a Rajoy que a Catalunya manem els catalans i les catalanes”

Esquerra Republicana ha presentat aquest dimecres 22 de novembre la llista gironina a les eleccions del 21D a Torroella de Montgrí, concretament a la plaça de la Vila del municipi empordanès. Esquerra ha dut a terme l’acte al municipi de la consellera Dolors Bassa, la número 1 de la llista, que es troba empresonada des del passat 3 de novembre.   El número 2 de la llista gironina d’ERC, Roger Torrent, ha tingut un record per Dolors Bassa i ha deixat clar que “no ens cansarem de repetir que amb presos polítics i amb l’altre meitat del govern a l’exili no estem davant unes eleccions normals. I entre aquestes injustícies hi ha el fet que la cap de llista gironina d'Esquerra estigui a Alcalá Meco. No ho normalitzarem i lluitarem amb totes les nostres forces per aconseguir que la Dolors estigui amb nosaltres com més aviat millor”.   “Estem davant unes eleccions il·legítimes convocades pels que han usurpat les institucions i, per aquest motiu, el proper 20D desbordarem les urnes amb els vots dels catalans”, ha explicat Torrent que ha afegit que “aquestes eleccions van de qui mana a Catalunya. I des d’Esquerra ho tenim clar i ens presentem plantant cara als que defensen la repressió i han defensat la usurpació de les nostres institucions”.   Torrent, amb vista a la campanya, afirma que “reclamarem l’alliberament dels nostres presos i defensarem que ara toca construir la República catalana. Construir-la des de les institucions i des del carrer”.   Llista transversal i cremallera Durant la presentació de la llista Torrent ha posat en valor que la llista d’Esquerra “és transversal i paritària. Més inclús, és cremallera intercalant candidats i candidates, un fet que ens fa sentir molt orgullosos. És una combinació de cares noves, candidats amb pes polític i independents. En definitiva, una llista per guanyar i per dir que a Catalunya manem els catalans i les catalanes i no el senyor Rajoy”.   Darrere Bassa i Torrent, com a número 3 hi ha la diputada al Parlament, Anna Caula i el número 4 és el diputat al Parlament i portaveu d’Esquerra Republicana, Sergi Sabrià.

El grup d'ERC al plenari de la Diputació de Girona

Esquerra Republicana millora el pressupost 2018 de la Diputació de Girona amb un increment de quatre milions adreçat directament als municipis

Esquerra Republicana ha millorat el pressupost 2018 de la Diputació de Girona després d’introduir un augment de quatre milions per al Fons de Cooperació Local. Concretament aquesta partida passarà el proper any dels 14 als 18 milions, una quantitat que suposarà gairebé el 20% del pressupost. ERC considera prou important aquesta aportació per votar a favor del pressupost que s'aprovarà aquest dimarts 21 de novembre.   El portaveu del grup d’Esquerra a la Diputació gironina, Pau Presas, explica que aquest increment de quatre milions “suposa un nou pas endavant perquè l’ens provincial estigui, més que mai, al servei de tots els municipis. Hem de recordar que el 2015 el Fons de Cooperació era d’11.720.000 milions i ara arriba als 18”.   Presas deixa clar que “no és el nostre pressupost però com hi hem sumat amb l’increment de la partida del Fons de Cooperació el nostre vot serà favorable. Aquests quatre milions, serviran per millorar les finances dels Ajuntaments de la demarcació i es traduiran amb inversions i serveis per als ciutadans.”   Tot i l’augment del Fons de Cooperació, ERC es mostra crític amb el Fons de Presidència que aquest 2018 serà de tres milions d’euros. “Reclamem que es redueixi i que les subvencions es traslladin totes al Fons de Cooperació. Amb aquesta operació es milloraria en transparència, facilitaríem la feina als ajuntaments i els projectes estarien més ben subvencionats”, argumenta Presas.   Potenciar XALOC i Dipsalut A l’hora d’establir línies de treball amb vista al futur, Esquerra aposta per impulsat línies d’actuació polítiques clares per potenciar organismes com XALOC i Dipsalut que, a hores d’ara, estan mancades d’elles.   Pel que fa a d’altres línies mestres del pressupost, Esquerra valora positivament les despeses del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), les vinculades a la renovació de l’enllumenat, l’aposta per les calderes de biomassa i l’impuls a vies verdes.

Dolors Bassa ha estat escollida per unanimitat per tots els congressos comarcals d'ERC

Dolors Bassa serà la cap de llista d’Esquerra Republicana a les comarques gironines el proper 21D

Dolors Bassa encapçalarà la llista d’Esquerra Republicana a les comarques gironines a les eleccions del 21 de desembre. La consellera que es troba empresonada des del passat 3 de novembre s’ha mostrat disposada a liderar la candidatura i la proposta ha estat aprovada per aclamació per tots els congressos comarcals d’ERC de la demarcació. El Consell Nacional d’ERC ho ha ratificat aquest dissabte 11 de novembre així com també que l’alcalde de Sarrià i diputat al Parlament Roger Torrent serà el número 2 i la diputada al Parlament, Anna Caula, la número 3. El president de la Federació Regional d’Esquerra Republicana a les comarques gironines, David Mascort, es mostra orgullós de la proposta de llista gironina que es ratificarà aquest cap de setmana al Consell Nacional del partit i afegeix que “ens honora que la lideri la Dolors, amb tots els valors i dignitat que representa. La nostra consellera de Treball, Afers Socials i Famílies que està empresonada per, simplement, complir amb el mandat democràtic que els ciutadans van decidir a les urnes del 27S i, posteriorment, l’1 d’octubre”. Mascort afirma que ara toca treballar amb totes les forces sobiranistes per fer “un front comú, coordinat i amb punts programàtics compartits que facin ben visible el front de defensa de les institucions, l'amnistia dels empresonats i la República. Ara el més important és seguir sumant des de la diversitat per aconseguir guanyar les eleccions del 21D i derrotar l'Estat a les urnes”. Per la seva banda, la secretària general d'Esquerra, Marta Rovira, ha assegurat davant del Consell Nacional del partit que “estem davant d'unes eleccions dictades i imposades que considerem il·legals i il·legítimes i que ens hem compromès a convertir en legítimes i legals amb la nostra participació”. Rovira ha explicat que, davant d'això “fem una proposta clara per restablir la democràcia, la llibertat i que ens permeti construir la República”. Rovira ha destacat que Esquerra republicana articula “una proposta que promou la suma i el compromís i un front republicà de totes les opcions polítiques que defensin aquesta valors republicans, amb coordinació absoluta per establir la Llibertat, la Democràcia i per fer i construir República”.

Santa Pau, un dels municipis que ha donat suport a la moció

Suport de les 64 alcaldies gironines d’ERC a la moció per rebutjar l'aplicació del 155

Esquerra Republicana ha donat suport massiu a les comarques gironines a la moció que han impulsat l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) per aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya. Les 64 alcaldies d’ERC han aprovat el text i els grups municipals republicans que estan a l’oposició també s’han posicionat favorablement. El president de la Federació Regional d’Esquerra Republicana a Girona, David Mascort, es mostra orgullós dels representants republicans al territori gironí i explica que “reaccions tan contundents com aquesta mostren que estem vivint un moment històric i que des d’ERC estem conjurats a fer efectiu el mandat popular de l’1 d’octubre”. Durant els plenaris també s’ha demanat la llibertat dels presidents de l’ANC, Jordi Sánchez, i d’Òmnium, Jordi Cuixart.  

Els republicans proposen un ple extraordinari per al proper dimarts 10 d'octubre

Esquerra Republicana demana des de la Diputació de Girona la dimissió d’Enric Millo

Esquerra Republicana demanarà des de la Diputació de Girona la dimissió del delegat del Govern d’Espanya a Catalunya, Enric Millo, i declarar-lo persona non grata a les comarques gironines. Els republicans proposen la celebració d’un ple extraordinari amb vista al pròxim dimarts 10 d’octubre per aprovar aquesta demanda i, al mateix temps, “condemnar de forma enèrgica, alta i clara tota la violència injustificada generada per l’Estat espanyol el passat 1 d’octubre”. La moció impulsada pels republicans recorda que “el diumenge 1 d’octubre de 2017 passarà a la història a Catalunya per la vergonya d’un Estat espanyol repressor que ha exercit una dura violència davant d’uns ciutadans absolutament indefensos”. En aquest sentit, el text apunta a Millo “com a un dels principals responsables per l’actuació violenta i desproporcionada dels cossos policials espanyols en molts col·legis electorals i declarar-lo persona non grata al nostre municipi”. A la moció es dóna suport “a les persones ferides durant les càrregues policials” i també s’exigeix “la retirada dels efectius policials del Cuerpo Nacional de Policia i la Guardia Civil enviats de manera expressa per impedir l’exercici democràtic de votar en un referèndum”. En un dels punts també es demana la mediació i el suport de les institucions europees i de la comunitat internacional.  

Aragonès durant la seva intervenció al Museu d'Història de Girona

Pere Aragonès: “Ara ja no estem defensant el Sí a la independència, estem defensant el Sí a la democràcia”

El Museu d’Història de Girona ha estat aquest vespre la seu de l’acte de campanya pel Referèndum de l’1 d’octubre que ha organitzat Esquerra Republicana i que ha comptat amb la presència de Pere Aragonès, secretari d’Economia de la Generalitat de Catalunya. La trobada que portava per nom Cap a la nova República: dubtes i respostes ha reunit un centenar de persones. Aragonès ha iniciat la seva intervenció amb un contundent “ara ja no estem defensant el Sí a la independència, estem defensant el Sí a la democràcia”. El secretari d’Economia també ha defensat que “tenim una econòmica molt sòlida i diversificada, molt ben connectada amb l’exterior, que serà un gran valor per a la República Catalana que construirem. Les nostres condicions econòmiques, el PIB per càpita, és superior a la mitjana de l’Estat espanyol”. Amb vista a les properes setmanes i mesos, Aragonès ha insistit que “garantim que els serveis públics i l'economia catalana seguirà funcionant”. El secretari d’Economia ha finalitzat afirmant que “tinguem clar que en una democràcia el poder el té la gent i està a les urnes”.