Federació de Girona

ERC ja té programats 260 per la campanya del Referèndum a les comarques gironines

Esquerra intensifica la campanya del Referèndum a les comarques gironines i ja ha organitzat 150 actes

Esquerra Republicana continua endavant amb la campanya del Referèndum que va posar en marxa a mitjan de juliol amb l’objectiu d’arribar als 222 municipis de la demarcació gironina. En aquest sentit els republicans, fins a dia d’avui, ja han arribat als 150 actes i en tenen programats, a hores d’ara, 260. Amb l’inici oficial de la campanya aquest divendres 15 de setembre, des d’Esquerra es mostren més il·lusionats que mai per tal d’arribar a tot arreu i el president d’ERC a les comarques gironines, David Mascort, deixa clar que “no hi ha cap obstacle ni cap amenaça que ens pugui aturar ni desviar del camí. L’1 d’octubre votarem i guanyarem la República”.   Davant l’allau d’atacs i amenaces que durant els darrers dies s’estan impulsant des de Madrid, Mascort explica que “facin el que facin continuarem obeint del mandat democràtic del poble i defensarem fins a l’extenuació la Llei del Referèndum aprovada pel Parlament de Catalunya i el dret dels catalans a votar”. “Tothom ja hauria de tenir molt clar que l’1 d’octubre ja només hi ha dues opcions: canvi o status quo, Rajoy o República”, argumenta el president gironí d’Esquerra.   Entre els mes d’un centenar d’actes que ERC té programats fins a final de la campanya, i que se sumen als 150 que ja ha celebrat des de mitjan de juliol, hi ha la presència de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, a Pardines el dia 15, el diputat republicà Joan Tardà a Blanes el dilluns 18 o l’acte central a Girona que se celebrarà el diumenge 24. L’acte es durà a terme a Girona, a partir de les 12:00 a la plaça Miquel de Palol, i hi participaran, entre altres, el vicepresident de la Generalitat i president d’ERC, Oriol Junqueras, i la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa.   El cap de campanya, Pau Presas, es mostra satisfet amb la tasca realitzada durant els darrers mesos però defensa que “durant aquests 15 dies no baixarem la guàrdia, tot el contrari.

500 persones han assistit a l'acte al passeig d'en Blay, a Olot

Junqueras: “Queden 30 dies per anar a votar i guanyar la República Catalana”

El passeig d’en Blay d’Olot ha estat la seu aquest dissabte 2 de setembre de l’acte Una República del Benestar organitzat per Esquerra Republicana i al qual han assistit més de 500 persones. El vicepresident de la Generalitat i president d’Esquerra, Oriol Junqueras, ha explicat que “on estarà millor el futur de tots nosaltres, del nostre país, dels nostres fills? A les nostres mans o a les mans dels que tantes vegades ens han demostrat que no ens estimen?”. Junqueras ha deixat clar que “el nostre objectiu és que la gent del nostre país visqui millor i si som capaços d’explicar-ho estarem més a prop de guanyar la nova República”. “Queden 30 dies per anar a votar i guanyar la República Catalana”, ha finalitzat el president d’Esquerra. La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, ha fet una crida a mostrar-se ferms “i d’aquesta manera el proper 1 d’octubre votarem i farem història. I votarem pels que ens han precedit, per nosaltres i per un futur de convivència en el país que volem construir, la República Catalana”. Per la seva banda, la portaveu d’Esquerra a l’ajuntament d’Olot, Anna Barnadas, ha recordat que “si amb un Estat en contra hem arribat a on estem, imagineu-vos tots plegats fins on arribarem amb la futura República Catalana”. L’alcalde de Santa Pau i president comarcal d’ERC, Pep Companys, s’ha mostrat convençut que “l’1 d’octubre no desaprofitarem l’oportunitat de fer possible el canvi. Sortirem al carrer, treballarem junts i guanyarem”.  

L'acte ha reunit 250 persones a la plaça del Gra de Figueres

Tardà: “L’1 d’octubre votarem per decidir amb llibertat el futur del nostre país”

“L’1 d’octubre votarem, que ningú ho dubti. Si tenim totes les eines i no ho féssim seria un delicte d’alta traïció i com som gent honrada i compromesa amb el país votarem”. Amb aquesta contundència s’ha adreçat el diputat d’Esquerra Republicana al Congrés, Joan Tardà, a les 250 persones que han assistit a l’acte Construir una Nova República des de la plaça del Gra de Figueres. Tardà ha deixat clar que “volem votar per construir la República Catalana, repartir la riquesa de manera diferent i, en definitiva, tenir una democràcia de qualitat”. El diputat d’ERC ha manifestat que “votar significa madurar. En aquest sentit, tots ens hem de sentir orgullosos del que estem fent perquè estem creixent com a país i com a persones”. El senador gironí d’Esquerra, Jordi Martí, ha reivindicat que “no volem les engrunes ni ser una nació en un preàmbul”. “Necessitem de la vostra determinació per votar. Fer-ho és una qüestió de dignitat i està a les vostres mans”, ha explicat Martí. Per la seva banda, el portaveu nacional de les JERC, Pau Morales, ha reivindicat “la construcció d’un país on sigui possible desenvolupar un projecte vital. Necessitem una terra que no expulsi els seus joves i, per aquest fet, l’1 d’octubre els joves no fallarem”. La portaveu del grup municipal d’Esquerra a Figueres, Agnès Lladó, ha defensat que “Figueres és i serà un municipi compromès amb la democràcia i  col·laborarem com qui més per organitzar i celebrar el Referèndum”. “Ara és el moment del compromís i la valentia. Fem-ho per dignitat, per tots aquells que ens han precedit i també pels nostres fills”, ha finalitzat Lladó.  

Més de 200 persones han assistit a l'acte a l'Espai Jove

Tardà: “Construirem una democràcia de qualitat, participativa i sense corrupció”

Més de 200 persones han assistit aquest dijous 31 d’agost a l’acte Construir una Nova República que Esquerra Republicana ha organitzat a Girona, concretament a l’Estació Espai Jove. El diputat d’Esquerra al Congrés, Joan Tardà, ha deixat clar que, a partir d’ara, “potser ens toca sortir al carrer moltes vegades però això ja no té aturador. O caixa, o faixa”. Tardà ha explicat que “la història ha agafat velocitat i ara ho tenim a tocar. El proper 1 d’octubre tots a votar i, no ho dubteu, segur que anirà bé”. El diputat ha explicat que “entre tots construirem una democràcia de qualitat, participativa, sense corrupció i sense estar supeditada als poders financers”. La diputada gironina d’ERC, Teresa Jordà, ha afirmat que “ha arribat un moment que el TC ens entra per una orella i ens surt per l’altra. Diguin el que diguin tenim un mandat democràtic i votarem el proper 1 d’octubre”. “Estem a 30 dies de poder decidir el futur polític que volem per al nostre país. I no fallarem”, ha insistit Jordà. Per la seva banda el diputat gironí d’Esquerra, Joan Olòriz, ha explicat que “en 30 dies aconseguirem un gran objectiu, fer-nos escoltar. I després de l’1 d’octubre arribarà el nostre millor moment”. El senador Quim Ayats ha manifestat que “ha arribat el moment de dir prou. Ja ens ho farem nosaltres mateixos. I ho farem bé, molt bé” mentre que la portaveu del grup d’ERC, Maria Mercè Roca, ha recordat que “estem fent una República i, entre tots, ho estem fent molt bé”.  

L'acte s'ha celebrat a la plaça Catalunya de Roses

Serret: “Serem ferms en la defensa de la democràcia i l’1 d’octubre votarem”

La plaça Catalunya de Roses ha estat la seu aquest dimecres 30 d’agost de l’acte Construir una Nova República organitzat per Esquerra Republicana. La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Meritxell Serret, ha afirmat durant la jornada que “diàriament estem demostrant que estem preparats per posar en marxa la República Catalana”. Serret ha fet una crida per “aprofitar les oportunitats que tenim com a país i tirar endavant el país pròsper que tots volem”. La consellera ha finalitzat la seva intervenció deixant clar que “serem ferms en la defensa de la democràcia i això ens portarà a votar el proper 1 d’octubre”. El visecretari general d’Esquerra i diputat al Parlament de Catalunya, Sergi Sabrià, ha explicat que “celebrarem el Referèndum i el farem com sempre. Com ho poden evitar si hi ha una gran majoria que vol votar l’1 d’octubre?”. El senador gironí, Jordi Martí, ha afirmat que “votarem per dignitat” mentre que el portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Roses, Joan Plana, ha exclamat que “l’1 d’octubre guanyarem, i a Roses també”.  

L'acte s'ha dut a terme al Passeig de Mar de Palamós.

Teresa Jordà: “L’1 d’octubre votarem perquè ens hem guanyat el dret a decidir el nostre futur”

Més de 200 persones han assistit a l’acte Construir una República que Esquerra Republicana ha celebrat aquest dijous 24 d’agost al Passeig del Mar de Palamós. La diputada d’Esquerra al Congrés, Teresa Jordà, ha afirmat que “a 37 dies de guanyar un país. Gaudim-ho, celebrem-ho. L’1 d’octubre votarem i guanyarem”. Jordà ha insistit que el dia 1 es votarà i ha deixat clar que “votar ja és guanyar. Ens hem guanyat el dret de decidir el nostre futur i ningú ens aturarà”. El diputat al Parlament de Catalunya, Gerard Gómez, ha recordat que “ara és més important que mai que tots i totes participem. I els joves també, per descomptat, perquè hi juguem un paper important”. Gómez ha afegit que “a l'únic lloc on som iguals és davant les urnes. Quan l’1 d’octubre votem, obrirem les portes a un país millor”. Per la seva banda, la senadora Elisenda Pérez ha denunciat que “des de Madrid ens enganyen contínuament perquè no saben com parar-nos” mentre que l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, ha insistit en el fet que “el proper 1 d’octubre tothom podrà decidir. Tothom podrà votar”.  

Salvadó amb represents d'ERC del Ripollès

Salvadó: “El 2 d'octubre disposarem d'unes estructures sòlides per recaptar tots els tributs del país”

“El 2 d'octubre disposarem d'unes estructures sòlides per recaptar tots els tributs del país”. Amb aquesta contundent afirmació el secretari d’Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Lluís Salvadó, va iniciar la xerrada Horitzó Referèndum, la Hisenda Catalana que s’ha dut a terme aquest dijous 27 de juliol a Ripoll. Concretament, l’acte es va organitzar a la biblioteca Lambert Mata. Salvadó va parlar de la futura Hisenda Catalana explicant que, actualment, “el 70% de les tramitacions que gestionem es poden fer de telemàticament. Una Agència Tributària moderna s'ha de dedicar a la inspecció i en aquesta línia estem treballant”. A l’hora de passar balanç de la tasca realitzada durant l’actual legislatura, Salvadó va destacar que l’actual Govern “ha reduït el dèficit de 6 milions a 2 milions d’euros al mateix temps que l’economia creix un 2%. Estem consolidant despesa i generant expectatives de creixement dels ingressos”. “La Futura República Catalana és una opció per construir un País amb millors serveis. Entre altres beneficis, podem optar a duplicar l'actual pressupost Generalitat”, va concloure Salvadó.  

El grup d'ERC a la Diputació de Girona

Esquerra impulsa a la Diputació de Girona una declaració institucional favorable a l’acord de la Taula del Ter

Esquerra Republicana ha presentat a la Diputació de Girona una moció per tal de dur a terme una declaració institucional donant suport a l’acord de la Taula del Ter per reduir el transvasament del riu cap a Barcelona. La proposta d’ERC s’ha aprovat amb el suport de tots els grups amb representació a l’ens provincial.   El diputat d’ERC i alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, ha argumentat que “després de 50 anys, per primera vegada, hi ha un acord calendaritzats, amb mesures concretes i inversions per retornar l’aigua del Ter que mai s’hauria d’haver perdut”. Rufí explica que “el Ter havia traspassat la frontera de la solidaritat i s’havia arribat a l’abús. Per fi les comarques gironines han treballat de manera unitària per recuperar el cabal del Ter”.   La Taula de Ter, el passat 14 de juliol, va establir el 2028 com a data en què el transvasament cap a Barcelona no ha de superar el 30% del cabal del riu. L’acord s’oficialitzarà el proper 2 d’agost.   A la moció presentada per ERC, la Diputació de Girona reafirma “l’acord pres pel ple de 16 de febrer de 2016 de suport a la Conca del Ter, a la recuperació del cabal ecològic i la reducció del transvasament”.    

Rovira durant l'acte de Vilablareix

Marta Rovira: “Amb el referèndum tenim l'oportunitat per sortir de la situació política d'absolut bloqueig que patim”

La secretària general d’Esquerra Republicana, Marta Rovira, afirma que a menys de tres mesos pel referèndum de l’1 d’octubre “tenim l’oportunitat per sortir de la situació política d’absolut bloqueig que patim a Catalunya”. Rovira ha realitzat aquestes declaracions a Vilablareix durant el primer acte de campanya que la Federació Regional d’ERC celebrarà a les comarques gironines i que els portarà a fer actes als 222 municipis de la demarcació. L’acte també ha servit per celebrar el 10è aniversari de la secció local d’Esquerra de Vilablareix. Rovira deixa clar que “com a poble tenim el dret a decidir lliure, i democràticament, el nostre futur”. La secretària general d’ERC ha insistit en el fet que “volem votar que Sí perquè volem decidir el nostre futur i avançar. D'això va el referèndum, Sí a un nou país”. El president de la Federació Regional d’ERC i alcalde de Vilablareix, David Mascort, afirma que “tenim clar on volem anar. Ja sigui a Vilablareix o treballant dur i il·lusionats pel referèndum”.