Federació de Girona

Quim Ayats, senador gironí d'ERC

Esquerra Republicana porta al Senat la identificació dels responsables dels operatius policials de l’1 d’octubre

Esquerra Republicana demana al govern espanyol que identifiqui els responsables policials dels dispositius policials que es van dur a terme durant la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. Esquerra, a banda de qui comandava els dispositius, reclama que s’expliqui “quin protocol es va seguir i quantes denúncies s’han registrat des d’aleshores”. L’acció d’ERC inclou tots els municipis gironins on es van ordenar càrregues com Girona, Aiguaviva, Sant Julià de Ramis, Garrigàs, Esponellà, la Talla d’Empordà o Sant Miquel de Fluvià   La bateria de preguntes inclou fins a 75 escrits, un per a cada col·legi on es va registrar algun tipus de càrregues. Als documents Esquerra les qualifica de “desproporcionades” i que es van dirigir contra població “indefensa”. D’altra banda, també es demana si es donarà algun tipus de disculpes als afectats o si “es demanarà perdó a les víctimes”.   El senador gironí d’Esquerra, Quim Ayats, recorda que “els observadors internacionals van afirmar que la violència policial va ser excessiva i que aquests fets no podien tenir lloc en democràcies consolidades”.  En aquesta línia, Ayats insisteix que "aquesta denúncia es reforça a escala internacional i, per exemple, ho ha fet recentment l’organització no governamental Human Rights Watch o, fa pocs dies, ho va recollir l’informe anual del The Economist”.   “Insistirem, no ens aturarem. Seguirem preguntant qui va donar les ordres de cadascun dels operatius i, encara més important, quan es repararà el dany que van patir les víctimes. Han passat 4 mesos i el que no podem, ni farem, és oblidar els fets de l’1 d’octubre”, explica el senador republicà.  

Bassa en un dels darrers actes de campanya, a l'Escala

Bassa: “Esquerra és l’única opció d’aturar el bloc del 155 liderat per Ciutadans”

La cap de llista d’Esquerra Republicana per Girona, Dolors Bassa, ha finalitzat la campanya amb vist al 21D demanant el vot pels republicans, ja que “som l’única opció d’aturar el bloc del 155 liderats per Ciutadans”. Bassa insisteix que “el 21D hem de rebentar les urnes o ens arrasaran el país i desmantellaran els consensos bàsics que hem construït durant els darrers anys”. “Sento indignació, orgull i esperança. Indignació per la injustícia que estem patint, orgull per la bona feina de la gent d’Esquerra i esperança perquè guanyarem”, afegeix Bassa. “Dia rere dia, i no ens cansarem de recordar-ho, som garantia de bon govern i des de la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies tenim un munt d’exemples com, per sobre de tot, la Renda Garantida de Ciutadania que ara tenen paralitzada. Només amb la victòria d’Esquerra el 21D serem capaços de continuar amb la construcció de la República i desbloquejar les 47 lleis que ens han tombat durant els darrers dos anys”, ha explicat Bassa. Per la seva banda, el candidat d’Esquerra, Roger Torrent, ha fet una crida a la participació i als vots independentistes per tal de “guanyar el 21D amb les mateixes armes que ho vam fer l’1 d'octubre. La força de la gent, la il·lusió i les ganes per construir la República que tots ens mereixem”. Aquest dimarts 19 de desembre, Torrent ha format part de la comitiva d’Esquerra que s’ha desplaçat fins a la presó d’Estremera per tal de mostrar suport al candidat d’ERC, Oriol Junqueras. El candidat gironí ha manifestat que “persistirem, no pararem fins que surtin l’Oriol, el Quim i els dos Jordis. Els traurem de la presó i, guanyant el 21D, haurem donat un primer gran pas”.  

Esquerra ha posat en valor avui la feina feta des del govern i els ajuntaments republicans

Torrent: “A Esquerra demostrem amb fets i no amb eslògans que som garantia de bon govern, des dels ajuntaments i fins a la Generalitat”

“Esquerra Republicana demostrem amb fets, i no amb eslògans electorals, que som garantia de bon govern. Des del municipalisme i fins a la Generalitat”. Així s’ha expressat avui el candidat d’Esquerra per Girona, Roger Torrent, en una atenció als mitjans que ha comptat amb una àmplia presència d’alcaldes i alcaldesses republicanes, directors territorials i membres de la llista del 21D. “Durant els debats i durant la campanya es diuen molts eslògans però a l’hora de la veritat cal parlar de dades. I, en aquesta línia, l’obra de govern d’aquest mandat ha estat molt intensa” ha afirmat Torrent. “Ara bé però, ens han tombat 47 lleis que intentaven blindar els serveis i drets fonamentals dels catalans, aquelles iniciatives que impulsarem quan el 21D Esquerra guanyi i recuperem les institucions catalanes”. D’altra banda, Torrent ha manifestat que Esquerra ha reaccionat davant l’aprovació del decret llei del govern de Mariano Rajoy per tal de desmantellar l’Agència Tributària Catalana. El candidat gironí ha denunciat que “és una nova mostra que el 155 és un mecanisme que s’està utilitzant, simplement, per recentralitzar l’Estat i com a eina de revengisme polític”. Torrent ha avançat que “des d’Esquerra presentarem un dictamen al Consell de Garanties Estatutàries per tal de defensar la nostra obra de govern, en aquest cas l’Agència Tributària Catalana. I, si s’escau, presentarem també un recurs d’inconstitucionalitat. Tenim clar que aquesta decisió no s’empara, en absolut, en el marc jurídic del 155”. “Demostren diàriament que el 155 és l’excusa per dur a terme una invasió  material de les competències de Catalunya i, per això, cada dia que passa queda més clar que el 21D hem de guanyar per frenar el desmantellament de l’obra de govern que hem realitzat durant els darrers dos anys”, ha afirmat Torrent.   Feina des del Govern i els ajuntaments Marta Casacuberta, candidata per Girona i directora territorial de Treball, Afers Socials i Famílies, ha posat en valor la feina feta per Esquerra des del Govern, des de les diferents àrees on els republicans han tingut responsabilitat.

Torrent denuncia que s'està utilitzant el 155 per aniquilar la tasca feta pel govern durant els darrers dos anys

Esquerra portarà al constitucional la defensa de l’Agència Tributària Catalana

Esquerra Republicana ha reaccionat davant l’aprovació del decret llei del govern de Mariano Rajoy per desmantellar l’Agència Tributària Catalana. Des de Girona, el candidat d’Esquerra, Roger Torrent, ha denunciat que “és una nova mostra que el 155 és un mecanisme que s’està utilitzant, simplement, per recentralitzar l’Estat i com a eina de revengisme polític”. Torrent ha avançat que “des d’Esquerra presentarem un dictamen al Consell de Garanties Estatutàries per tal de defensar la nostra obra de govern, en aquest cas l’Agència Tributària Catalana. I, si s’escau, presentarem també un recurs d’inconstitucionalitat. Tenim clar que aquesta decisió no s’empara, en absolut, en el marc jurídic del 155”. “Demostren diàriament que el 155 és l’excusa per dur a terme una invasió  material de les competències de Catalunya i, per això, cada dia que passa queda més clar que el 21D hem de guanyar per frenar el desmantellament de l’obra de govern que hem realitzat durant els darrers dos anys”, ha afirmat Torrent. “Els del bloc del 155 no s’aturaran amb l’objectiu d’eliminar tots els consensos socials bàsics de la nostra societat que hem construït durant els darrer anys i, només ho faran, quan els fem fora de la Generalitat quan guanyem el 21D”, ha argumentat Torrent.  

La consellera va participar en un acte de campanya a Olot.

Dolors Bassa: “Si guanya el bloc del 155 ningú se sentirà lliure”

“Si guanya el bloc del 155 ningú se sentirà lliure”. La cap de llista d’Esquerra Republicana per Girona, Dolors Bassa, ha realitzat aquestes declaracions durant l’acte que s’ha celebreat aquest dissabte 16 de desembre a Olot. Concretament s’ha dut a terme a la Sala Torin davant més de 200 persones. Bassa ha afirmat que “Esquerra som qui derrotarem a Ciutadans i als del 155 perquè som garantia de govern. Garantia de, entre altres projectes, impulsar la Renda Garantida de Ciutadania perquè la gent menys protegida de Catalunya tingui els mínims per viure. I el 155 s’ho vol carregar. Però no els deixarem”. Roger Torrent, candidat d’ERC per Girona, ha afirmat que “el Frente Nacional no guanyarà aquestes eleccions perquè ens hi juguem el país i no ho permetrem. Ens hi juguem elements fonamentals de la nostra societat com l’escola catalana, els Mossos o TV3. Aquests pilars estan en risc si guanyen els del Frente Nacional. Però això no passarà perquè Esquerra ho evitarà”. Torrent ha recordat que “Oriol Junqueras està a la presó per qüestions polítiques. Perquè és qui fa més por als del Frente Nacional. Es pensen que amb l’Oriol a la presó no guanyarem. Però estan molt equivocats. El 21D guanyarem perquè Esquerra som la millor garantia de govern i som els únics que podem aturar als del 155.”. Antoni Castellà, candidat per Barcelona, ha iniciat la seva intervenció argumentant que “el 21D guanyarem i tornarem l’Oriol Junqueras a casa” Castellà ha denunciat que “el procés unilateral només el fa l’Estat quan convoca unes eleccions des del 155, des de la il·legalitat. Ara, a partir d’aquí, quan guanyem l’Estat es veurà obligat a seure a negociar. I si finalment no ho fa, continuarem el nostre camí. Sense fer cap renúncia”. Lluís Amat, candidat d’ERC per Girona i alcalde de la Vall d’en Bas, ha explicat “el 21D va del 155 o democràcia. I per a tothom, no només per als independentistes”.

Esquerra ha celebrat l'acte de campanya aquest divendres 15 de desembre a Figueres, a l'Auditori dels Caputxins

Terricabras: “Esquerra és el partit més preparat per governar i liderar la construcció de la República Catalana”

Dolors Bassa, cap de llista d’Esquerra Republicana per Girona, ha afirmat que “estam davant una campanya difícil, sense igualtat de condicions. Però hem convertit aquesta indignació en energia per sortir a guanyar i aturar al bloc del 155. I guanyarem perquè, o ho fem, o ens arrasaran”. Bassa ha realitzat aquestes declaracions durant un acte de campanya que Esquerra a Figueres, concretament a l’Auditori dels Caputxins davant més de 200 persones. Roger Torrent, candidat d’ERC per Girona, ha recordat un viatge recent als parlaments britànics i irlandès per afirmar que “pels companys diputats l’1 d’octubre va ser una sorpresa negativa veient la policia atonyinant la gent. I d’altra banda, ens va sorprendre la vostra reacció. S’ha de ser molt valent per quan veus que arriba la policia i t’atonyina, aixeques els braços, i aguantes”. “Aquestes eleccions va de resistir i construir. Resistir perquè no guanyi els del bloc del 155 que esmicolaran consensos bàsics del nostre país que estan en risc com TV3, els Mossos o l’escola catalana”, ha argumentat Torrent. El candidat republicà ha insistit que “les urnes són una oportunitat per construir. I això ho farem a partir del 22 de desembre. I necessitarem gent i projecte, i Esquerra és la garantia d’això”. Josep Maria Terricabras, diputat d’ERC al Parlament Europeu, ha explicat que “el nostre país és un país ocupat tot i que sembla que alguns no se n’adonen. O no volen adonar-se”. L’eurodiputat republicà ha afegit que “Esquerra és el partit que a hores d’ara està més preparat per governar. I que ningú ho dubti, Europa mirarà aquestes eleccions”. Terricabras ha finalitzat la seva intervenció afirmant que “la setmana vinent una representació d’eurodiputats anirem a visitar Oriol Junqueras. No ens han donat permís però hi anirem igualment”. Agnès Fàbregas, candidata d’ERC per Girona ha manifestat que “qui decideix el futur de Catalunya som els catalans.

Esquerra reclama des de la UdG “un sistema de beques que desenvolupi uns preus totalment distributius condicionats al poder adquisitiu dels estudiants”

Anna Caula: “Per molts esforços que facin els del bloc del 155, el model d’escola catalana no es toca”

La candidata d’ Esquerra Republicana per Girona, Anna Caula, ha deixat clar que el model d’escola catalana “no es toca”. Caula ha afegit  que “és un model d’èxit tot i els esforços del bloc del 155 que fa temps desenvolupen una estratègia d’assetjament i difamació del model d’escola que té com a objectiu la imposició d’un model de segregació als centres catalans per tal d’instrumentalitzar la llengua i fer guerra identitària”. Caula ha afegit que “la defensa d’aquest model és compartit avui per una amplíssima majoria de la societat catalana, més enllà de les opcions polítiques de les famílies i del conjunt de la ciutadania així com de les diferents perspectives dels agents educatius. Voler trencar aquest consens és una irresponsabilitat que situa a aquells qui ho impulsen al marge de la centralitat i del sentit comú”. Amb vist al futur, la candidata republicana ha explicat que Esquerra defensarà la creació “d’un Pacte Nacional per a l’Educació que basteixi un projecte educatiu de país, millorant el finançament i la inversió, com un dels pilars fonamentals de la República catalana i de progrés de tota la ciutadania”. Judit Calveras, candidata d’ERC per Girona ha defensat que “cal crear un sistema de beques que desenvolupi uns preus totalment distributius condicionats al poder adquisitiu dels estudiants”. Calveras ha explicat que “com a filla del model d’educació  pública, hi crec fermament com uns dels pilars bàsics de l’estat del benestar, com a garant de la cohesió social i de la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania.” La cap de llista de les JERC, Rut Ribas, ha reivindicat que “volem dir prou a l’exili juvenil i a haver d’anar als aeroports a acomiadar-nos. Només amb la República podem construir un futur millor”. “Ens han dit que hem despertat el feixisme. Aquest és el problema, que el feixisme sempre ha estat present. Nosaltres el volem combatre!”, ha afegit Ribas.

Esquerra ha celebrat a l'Auditori de Girona l'acte central de campanya de les comarques gironines

Rovira: “El 21D guanyarem perquè Esquerra som garantia de República i de govern fort”

Esquerra Republicana ha celebrat aquest dimarts 12 de desembre l’acte central de campanya que s’ha dut a terme a Girona, concretament a l’Auditori Palau de Congressos. Un miler de persones han assistit a un acte que, entre altres, ha comptat amb la presència de Marta Rovira, Carme Forcadell, Dolors Bassa i Roger Torrent. Marta Rovira, secretària general d’Esquerra i candidata per Barcelona, ha recordat que “Arrimadas diu que hem governat per la meitat dels catalans. I poc després diu que no hem governat per ningú. Doncs no, quan de nosaltres depèn governem per tothom, per l’interès general del país”. “I governem bé. Des de moltes administracions. Quan governem nosaltres és quan ho decideixen els ciutadans de Catalunya no per la dictadura del 155” ha afegit Rovira. “No es pot pretendre governar Catalunya aprovant uns pressupostos de l’estat que tenen una inversió ínfima al nostre territori. No es pot voler governar explicant mentides de l’escola catalana i posant en dubte els consensos socials que entre tots hem forjat”, ha denunciat la candidata republicana. Rovira ha afirmat “ens han imposat les eleccions però com no tenim por a les urnes sortirem al carrer a rebentar-les, i tornarem a guanyar. I continuarem construint la República perquè Esquerra som la garantia. Som garantia de República. Garantia d’un govern fort”. Dolors Bassa, cap de llista per Girona, ha iniciat la intervenció denunciant que “no puc estar contenta sabent que hi ha quatre persones empresonades i part del govern a l’exili. I, enmig d’aquesta situació estem fent campanya sense igualtat de condicions”. “Durant aquests dos any de govern, tot i el que diguin, hem treballat per tota la gent del país. Impulsant moltes mesures com la llei de renda garantida” “Crec en la justícia social i no puc entendre que hi hagi líder empresonats mentre  algú balla dalt dels escenaris. Algú que no fa molt s’omplia la boca de justícia social.

L'acte d'Esquerra a Celrà s'ha dut a terma al Teatre Ateneu

Torrent: “La candidatura d’Esquerra no està creada només per guanyar i oposar-se al 155. Està construïda per governar”

“La candidatura d’Esquerra no està creada només per guanyar i oposar-se al 155. Està construïda per governar”. El candidat d’Esquerra Republicana per Girona, Roger Torrent, ha realitzat aquestes declaracions durant un nou acte de campanya que Esquerra Republicana ha celebrat aquest dilluns 11 de desembre a Celrà. Torrent ha iniciat la seva intervenció afirmant que “són unes eleccions tramposes però amb les urnes tornarem a demostrar que la democràcia sempre guanya”. “Quan el país ha avançat és quan ha posat en valor elements de la nostra societat generositat, fidelitat, l’honestedat i rigor. I generositat és posar els interessos del país per davant del personal o el del partit. I això ho fa l’Oriol Junqueras. Està a la presó per generositat amb el país”, ha argumentat Torrent. Torrent ha continuat la seva exposició explicant que “fidelitat a l’1 d’octubre, al que va decidir el poble. I a partir d’aquí, construirem amb honestedat i rigor la República. El 21D ha de servir per seguir amb aquest camí i la candidatura d’Esquerra és la més preparada per fer-ho”. Teresa Jordà, diputada d’ERC a Madrid, ha recordat que “aquestes eleccions no són normals. Com ho poden ser quan dos candidats no poden participar en la campanya”. Jordà ha afirmat que “com pot ser que el candidat d’Esquerra, l’Oriol Junqueras, estigui a la presó i no pugui estar amb nosaltres?”. “Estem davant de les eleccions més importants a les quals ens hem afrontat. No ens podem permetre el luxe de perdre davant el bloc del 155, i no ho farem. ”, ha explicat Jordà. La diputada republicana ha denunciat que “aquest Estat no només ens maltracta. És un Estat embogit i que arrasarà amb tot el que faci falta abans que aconseguim la llibertat política del nostre país”. Marta Casacuberta, candidata d’ERC per Girona, ha explicat que “el 21D ha de servir per plantar cara a la repressió que impulsa el bloc del 155. Són unes eleccions que també van de defensar la república, un model de societat on la igualtat d’oportunitats sigui innegociable.