Federació de Girona

Notícia

Esquerra exigeix al gobierno que atengui les necessitats de les persones amb discapacitat

Esquerra Republicana exigeix al gobierno que atengui les necessitats de les persones amb discapacitat i compleixi amb el compromís que va assumir l’any 2007 quan va ratificar la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat; adoptada per l’Assemblea de les Nacions Unides el desembre del 2006.  

La diputada gironina, Laia Cañigueral, ha presentat una bateria de 40 preguntes  i la sol·licitud de compareixença de Jesús Ángel Celada Pérez, director general de Polítiques de Discapacitat, al Congrés amb l’objectiu que l’estat compleixi amb el Tractat. Actualment encara queden mesures per impulsar i no s’hi està destinant el pressupost pertinent per poder aconseguir l’assoliment real dels objectius. 

Les preguntes que ha presentat Cañigueral fan referència als drets que enumera la Convenció com l'accés a les tecnologies de la informació, l’obligació d’assegurar l’accessibilitat a les activitats culturals, la implantació de mesures per promoure llocs de treball, l’accès al transport i als edificis públics o la realització de campanyes de sensibilització públiques que lluitin contra els estereotips, entre d’altres.

La republicana ha demanat també al gobierno que detalli quin pressupost ha destinat a les comunitats autònomes per a l’exercici de les seves competències en aquest àmbit durant els darrers 10 anys i quines accions concretes ha desenvolupat, entre altres. 

“Des d’Esquerra Republicana lluitem per garantir els drets de les persones amb amb discapacitat i assegurar que tinguin les mateixes oportunitats que qualsevol altra persona. Treballarem fins que es materialitzin totes les mesures efectives a les que es va comprometre el Gobierno”, ha manifestat la diputada Laia Cañigueral.

Aquestes iniciatives parlamentàries han sorgit a partir de trobades que els representants d’ERC han realitzat amb diferents entitats de les comarques gironines durant els darrers mesos. L’objectiu dels diputats i diputades gironines és traslladar les preocupacions i reivindicacions de l’àmbit associatiu gironí en el debat parlamentari. 

Tot i la inestabilitat política a nivell espanyol per la incapacitat del senyor. Sanchez per assegurar-se una majoria, nosaltres continuem treballant per portar les reivindicacions gironines al debat parlamentari”, conclou la diputada Laia Cañigueral.