Federació de Girona

Notícia

Montse Bassa: “Sánchez alimenta i necessita el conflicte amb Catalunya per a poder justificar el seu pacte amb la dreta. No regalem cap vot al PSC!”

La candidata d’Esquerra al Congrés a les comarques gironines, Montse Bassa, ha afirmat aquesta tarda a la Bisbal que “Sánchez alimenta i necessita el conflicte amb Catalunya per a poder justificar el seu pacte amb la dreta. Amb aquest PSOE que ens amenaça cada dia no podem arribar a cap acord, ens trobarà davant.” 
Un vot al PSC és un vot per la gran coalició. No en regalem cap ni un!”, ha exposat.

Bassa ha afirmat que aquest pròxim 10 de novembre “va de respondre a la sentència” i demostrar que “tornarem més fortes per exigir l’amnistia, la llibertat i el dret a l’autodeterminació.”

En aquest sentit, la candidata republicana ha lamentat que els interessos polítics de l’esquerra espanyola passin per davant dels valors ètics: “No hi ha separació de poder, la Unió Europea no hi és, l’esquerra espanyola no hi és; i els sindicats i els comuns, on són?”

Cap d’ells són capaços de dir amb claredat als fatxes de la dreta -incloent els socialistes- que la sentència és una aberració? No puc entendre com els socialistes catalans poden dormir tranquils”, ha afegit la candidata d’Esquerra.
 
Montse Bassa ha conclòs que “Pedro Sánchez ja ha triat la seva opció que és fer la gran coalició amb el PP contra Catalunya per poder salvaguardar el règim del 78.”

“Perquè això no va del mal anomenat 'conflicte català'. Això, des de fa temps, és un conflicte espanyol!”, ha tancat Montse Bassa.

A l’acte organitzat a la biblioteca antiga de la Bisbal Hi ha participat també el candidat al Senat, Jordi Martí Deulofeu; la portaveu de Jovent Republicà a les comarques gironines, Xènia Sala i la consellera de Salut Alba Vergés.

Deulofeu ha defensat que els drets i les llibertat col•lectives “es defensen sempre i a tot arreu”. I ha apuntat que “el PSOE tindrà la temptació d'escollir el règim del 78”. “Però allà hi serà Esquerra per evitar que no sigui així”, ha conclòs.