Federació de Girona

Notícia

Esquerra homenatja els alcaldes gironins represaliats per la justícia espanyola per defensar la democràcia i la llibertat d’expressió

La Federació d’Esquerra a les comarques gironines homenatja aquest dilluns a tots els alcaldes i càrrecs electes de la demarcació que han estat represaliats per la justícia espanyola i acusats pel fet d’haver defensat la democràcia i la llibertat de forma pacífica i cívica. 

La candidata d’Esquerra al Congrés a les comarques gironines, Montse Bassa, ha destacat que l’objectiu d’aquesta campanya és denunciar “la brutal repressió que estem vivint per part de l’estat espanyol”. 

La repressió espanyola ens ho ha tret tot, fins i tot la por. Ja no tenim por de res i hem vingut per dir prou a la injustícia, a la violència policial, a la repressió i la intransigència. Davant d’això ens trobaran sempre fermes, tossudes i alçades", ha afegit

“I per aquest motiu hi destinem tots els nostres esforços i hores de les que disposem durant aquesta campanya. No permetrem que se’n surtin amb la seva. Seguirem a peu de carrer els temps que faci falta perquè la “independència és inevitable i l’independentisme irreversible”, ha defensat.

Bassa ha manifestat també que l’actual PSOE ja ha triat quin és el seu full de ruta un cop passat el 10N: “Els socialistes han escollit el pacte de la repressió i la seva la gran coalició amb les dretes contra Catalunya. El PSOE no vol una solució per Catalunya, Catalunya és la seva excusa per aplicar les polítiques de la dreta. Els hem desemmascarat amb la nostra aposta pel diàleg i la mà estesa.”

Hem de derrotar a les urnes al règim del 78 que representen els socialistes i les dretes espanyoles. Només així serem capaços de seguir avançant a una sortida democràtica que passa necessàriament per l’amnistia i l’exercici del dret a l’autodeterminació”, ha dit.  

“I tinguem-ho clar. La solució no vindrà de l’estat, vindrà de Catalunya que amb la força dels nostres vots i la mobilització permanent als carrers obligarà l’estat a seure a una taula de diàleg on no vol seure. N’estic convençuda!”, ha conclòs.

Els alcaldes que seran homenatjats aquest dilluns a l’Auditori de Girona són: 

- Narcís Fajula, alcalde de Sarrià de Ter: acusat de desobediència i prevaricació per penjar una pancarta on hi posava “fake justice” a l’Ajuntament, denunciat per Ciutadans.

- Joan Martí alcalde de Santa Coloma de Farners: acusat de desobediència, prevaricació i malversació de fons per l'1O.

- Marc Puigtió, alcalde de Sant Julià de Ramis: municipi víctima de la repressió policial de l’1O.

- Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell: acusat per desobediència, prevaricació i malversació de fonts per l'1O.

- Lluís Sais, alcalde de La Bisbal d’Empordà: acusat per desobediència, prevaricació i malversació de fons per l’1O.

- Lluís Puig, alcalde de Palamós: amenaçat de mort en reiterades ocasions.

- Salvi Güell, alcalde de Castelló d'Empúries: acusat de desobediència i prevaricació per l’1O.