Federació de Girona

Notícia

Montse Bassa: “Pedro Sánchez, avui tinc un missatge per a tu: ‘Diumenge tenyirem de groc el país per l’amnistia de les preses i presos i per exercir el dret a l’autodeterminació!”

La cap de llista d’Esquerra al Congrés a les comarques de Girona, Montse Bassa, ha llançat avui un clar missatge adreçat al cap de llista socialista espanyol: “Pedro Sánchez, avui tinc un missatge per a tu: Diumenge tenyirem de groc el país per l’amnistia de les preses i presos i per exercir el dret a l’autodeterminació!” 

Bassa s’ha preguntat què li ha passat al PSC durant els darrers anys per haver fet aquesta deriva a que l’ha portat cap a la dreta del règim del 78: “el senyor Iceta, no fa tants anys defensava el dret a decidir. Tant cap a la dreta ha tirat que ja no és capaç ni d’anar a veure el nostre president Oriol Jonqueras a la presó?

És impossible no sentir ràbia. Com també és impossible decaure. Perquè no els hi donarem aquest gust. I el que farem és guanyar, guanyar i guanyar. I ens trobaran a la taula de negociació. Amb la força dels nostres vots i amb la pressió de la mobilització ciutadana, els obligarem a seure’s”, ha afegit. 

La candidata republicana ha recordat durant el darrer acte celebrat al Museu del Suro de Palafrugell les paraules que li va dir la Dolors en la darrera visita que li va poder fer: “Vull urnes, vots i carrers plens. I no vinguis a veure’m durant la campanya perquè hem de guanyar.” 
“La Dolors vol que la reivindiquem, a ella, a la Carme, i a la resta dels presos polítics i sobretot el que vol és que tot això hagi valgut la pena”, ha exposat.

I, tot seguit, ha afegit: “Senyores i senyors del PPSOE aquí no hay un problema de convivència, aquí lo que hay es un grave problema de democracia! No deixem que aquest partit guanyi a Catalunya perquè no pot ser l’aval de la repressió.” 

Montse Bassa ha afirmat, després de lamentar també que els Comuns s’hagin volgut convertir en una marca blanca dels socialistes, que ara “és l’hora d’omplir urnes i carrers tant temps com faci falta!”. 

Volem guanyar als socialistes als Països Catalans. I també volem guanyar a Ciutadans a l’Estat Espanyol. I no cal que tornin a venir a fer campanya al meu poble, davant de la casa de la meva mare”, ha dit.

Finalment, Bassa ha reivindicat una vegada més la llibertat de les preses i presos polítics i del tots els joves represaliats injustament per la justícia espanyola i ha demanat als assistents que diumenge “sentenciem a través de les urnes a l’estat espanyol per construir una república social, feminista i ecologista.”