Federació de Girona

Notícia

Agermanaments republicans

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà i l’Ajuntament navarrès d’Altsasu treballen per agermanar ambdues poblacions. L’alcalde empordanès, Enric Marquès, ha realitzat una visita aquest desembre el poble basc per tal de concretar la proposta d’agermanament que avança a bon ritme. 

La Bisbal ha organitzat diversos actes per tal de denunciar el procés judicial i les penes a vuit joves del municipi navarrès implicats en una baralla amb dos guàrdies civils fora de servei. 

Un altre exemple consolidat d’aquests agermanament és el de la població de Lladó amb el poble Zizurkil de Guipúscoa. L'agermanament el va iniciar l’exalcalde, Joan Fàbrega, l'any 2013. Des de llavors, la relació s'ha mantingut amb un intercanvi anual. A més d'aquestes cites anuals, que estan obertes a tot el poble, la relació que ha sorgit entre ambdós pobles ha fet que es facin més visites de petit format al llarg de l'any.

Un exemple de les complicitats que es teixeixen arran d’aquests agermanaments és el ple extraordinari que Zizurkil va fer per rebutjar la sentència del Suprem contra els nostres presos polítics. 

Aquests agermanaments són un bon exemple com aquest tipus d’iniciatives poden ser útils a l’hora de fer visible el conflicte polític de Catalunya, i la pèrdua de drets civils i polítics que estem patint, des de l’àmbit municipal.

La Federació de Girona d’Esquerra anima a tots els ajuntaments que comptin amb agermanaments que traslladin de primera mà la informació del conflicte que es viu a Catalunya. Així mateix, animem als que no tinguin agermanaments que es sumin a aquest tipus d’iniciativa per fer extensiu el procés d’independència més enllà de Catalunya.