Federació de Girona

Notícia

Nova línia de subvenció a la Diputació per a catàstrofes naturals destinada a ajuntaments

La Diputació de Girona va aprovar durant el ple ordinari de gener una nova línia de subvencions dotada amb 600.000 € pel 2020 per assistir els municipis en cas d’urgències derivades per desastres naturals o situació d’emergència.

El diputat de Cooperació Local, Josep Maria Bagot, va explicar que amb aquesta nova línia de subvenció es vol cobrir “aquelles despeses municipals extraordinàries derivades de fenòmens catastròfics o excepcionals.” 

Bagot va concretar que l’import mínim que es donarà serà de 3.000 euros i el màxim de 50.000 euros; i se subvencionarà fins al 95% en municipis amb menys de 1.000 habitants i fins al 50% els de més de 20.000 persones. "No s'acceptaran canvis de destí, però sí que es contempla canvis no substancials del projecte original", va indicar el diputat de Cooperació local.

A les bases s’hi recull que no hi haurà una convocatòria prèvia i que el procediment per adjudicar les subvencions serà per concessió directa. "El seu atorgament estarà supervisat per criteris tècnics, i les resolucions de les sol·licituds s’executaran de manera trimestral per agilitzar les ajudes", va afegir Bagot. 

El ple de gener també va aprovar el Fons de Cooperació Econòmica i Cultural que serà de 20.171.000 euros.

Consulta les bases publicades de la línia de subvencions d'emergències al BOP.