Federació de Girona

Notícia

La militància d’ERC al Ripollès escull la nova executiva de la federació comarcal presidida per Carme Freixa i amb Sergi Albrich, com a secretari general

La militància d’Esquerra Republicana de Catalunya del Ripollès ha escollit per unanimitat a Carme Freixa, exalcaldessa de Vallfogona de Ripollès, que  repetirà com a presidenta de l’executiva comarcal, i farà tàndem amb Sergi Albrich, cap de l’oposició a l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i portaveu adjunt al consell comarcal del Ripollès, que ocuparà la Secretaria General.
 
La figura de secretari general és de nova creació i li recaurà els pes de la gestió més executiva i directa, fomentant, d’aquesta manera, el colideratge polític i paritari de la gestió comarcal.

La nova executiva comarcal, que compta amb 6 dones i 7 homes, ha estat escollida durant el congrés que s’ha celebrat aquest dissabte 11 de juliol a la Sala Polivalent de Les Llosses, ubicada a Santa Maria Matamala.

Desprès d'haver aconseguit ser la primera força al Consell Comarcal del Ripollès,  amb número de regidors a la comarca i configurar llistes a 16 dels 19 municipis del Ripollès, la nova comarcal, es fixa com un dels grans objectius la consolidació d’aquesta fita i l’increment de la representació d’ERC a la comarca. Ho farà amb una executiva comarcal transversal i paritària amb una alta representació geogràfica del Ripollès.

Freixa ha destacat que “continuarem treballant amb una visió feminista de la política i per l’equitat social, de gènere i afectiva. Volem acostar-nos a tota la població, escoltar-la i, sobretot, ser la veu de les seves necessitats i fer-los partícips d’un veritable projecte polític republicà. Cal que apleguem la gent més capacitada, honesta, implicada per tal d’assolir els reptes que tenim com a societat”.

Albrich, per la seva banda, ha destacat que “hem de fer del Ripollès, un lloc on s’hi pugui viure i treballar. Una comarca de noves oportunitats, per a les futures generacions, a partir d’un desenvolupament econòmic respectuós amb el nostre entorn i  acord  amb les noves tecnologies”. Des del Ripollès també podem treballar per sumar més, i ser més persones per construir la futura República catalana. Volem un país lliure, independent i on hi tingui lloc tothom”.

El Congrés també ha tingut un moment emotiu quan s’ha escoltat el missatge de la consellera i presa política, Dolors Bassa: malgrat les adversitats jo m’encoratjo cada dia així com avui us encoratjo a tots vosaltres a seguir reivindicant, a treballar junts per allò que hem defensat sempre, la llibertat del país, una República catalana”.

La nova executiva comarcal està formada per:
 • Presidència. Carme Freixa i Bosch (Vallfogona de Ripollès).
 • Secretaria General i Acció Política. Sergi Albrich Viñas (Sant Joan de les Abadesses).
 • Secretaria d’Organització, Llibertats i Lluita Antirepressiva. Joan Vilaplana Morera (Ribes de Freser).
 • Secretari de Finances i Desenvolupament Econòmic. Xavier Juncà Morer. (Camprodon).
 • Secretaria d’Educació, Emprenedoria i Alimentació. Marina Puigcorbé Sabata. (Les Llosses)
 • Secretaria de la Dona i Igualtat. Carme Serrano Fernández. (Ripoll)
 • Secretaria de Ciutadania i Drets Socials. Fadua Hamda i Addaraa (Ripoll)
 • Secretaria de Transició Energètica, Territori i Medi ambient. Miquel Casas Vaqué (Ripoll).
 • Secretaria de Política Municipal. Anna Vila Palol (Setcases).
 • Secretaria de Cohesió Territorial, Imatge i Comunicació. Joan Álvarez Pujol (Sant Joan de les Abadesses).
 • Coordinació d'Alcaldies i Secretaria de Cultura i Formació. Amadeu Rosell Martí (Llanars)
 • Secretaria d’Entitats, Campanyes i Mobilitzacions.  Toni Riera Masjoan (Campdevànol).
 • Secretaria de Política Institucional. Elisenda Guillaumes Cullell (Sant Joan de les Abadesses).