Federació de Girona

Notícia

Esquerra presenta una Proposició de Llei per assegurar que els afectats per un tall de subministrament elèctric puguin cobrar les indemnitzacions que els corresponen


El senador d’Esquerra, Josep Maria Esquerda, ha presentat avui al Senat una Proposició de Llei per tal d’assegurar que els afectats per un tall de subministrament elèctric puguin cobrar les indemnitzacions que els corresponen.
Precisament aquesta setmana fa un any de la nevada que va afectar a milers de persones i empresaris, sobretot a les comarques gironines, i milers d’ells, després encara han tingut cap mena de resposta.

El senador per Lleida, Josep Maria Esquerda, portaveu de l’Entesa a la Comissió d'Indústria del Senat i president de la Comissió de Sanitat, consum i política social, ha defensat avui la presa en consideració d'una proposició de llei per a modificar la llei 54/1997 del Sector Elèctric.

En la proposició de llei, proposava Esquerda que s'afegeixi una nova disposició addicional a la llei en la qual es determina la creació d'una assegurança obligatòria per la compensació als usuaris i consumidors pels danys i perjudicis per la interrupció del servei elèctric. Aquest segur, a càrrec de les companyies elèctriques, tindria com finalitat el pagament d'indemnitzacions pels danys causats per la suspensió elèctrica.

Josep Maria Esquerda ha recordat que fa un any a les comarques de Girona i Barcelona 220.000 abonats van quedar afectats per una apagada al llarg d’onze dies, i altra apagada en l'estiu del 2007 a Barcelona van deixar 330.000 afectats més de dos dies. Esquerda ha subratllat que encara avui estan pendents les seves reclamacions per danys i perjudicis. Ha dit que és molt difícil compensar els danys causats pels problemes d'obsolescència o manteniment, perquè el sistema de compensacions no protegeix els consumidors.