Federació de Girona

Notícia

Ridao: “Si Sortu fos el mateix que ETA estarien a la presó”


El secretari general d’Esquerra, Joan Ridao, ha dit aquest matí a Girona que “Sortu no és ETA, si ho fos, tots els seus membres estarien a la presó, i aquest no és el cas”. Per tant, ha afegit Ridao, “la resolució del TS no respon a criteris jurídics, sinó, polítics”. “Existeix un problema polític, derivat què el PSOE actua amb por al què diran, mentre que el PP voldria mantenir-se perpètuament en una política antiterrorista que utilitzada de manera partidista li és rentable electoralment”.
Per altra banda, Ridao també ha criticat que “el govern de CiU afronta la cimera anticrisi a favor de la patronal, i això és inacceptable”.
Ridao també ha fet referència al maltractament que pateixen les comarques gironines per part de l’Estat, sobretot per la Nacional II. “El ministre Blanco, el mateix dia que va dir que no hi havia diners per tirar les obres endavant, va adjudicar per 7500 milions d’euros d’AVE Olmedo-Ourense”. “Això significa que té diners pel que vol”.
El secretari general d’Esquerra ha donat aquest matí suport a la candidatura d’Esquerra a Girona de cara a les eleccions municipals, encapçalada per Blanca Palmada, i ha agraït la tasca de l’actual regidor de Joventut, Quim Ayats, que per motius personals i laborals no anirà aquesta vegada a la llista.
Ayats ha fet un balanç molt positiu de la regidoria de Joventut, destacant l’Espai Jove de l’estació i també el dels Químics. “Esquerra hem anat més enllà del lleure i de l’oci, hem apostat per oferir serveis d’habitatge, ocupació o emancipació als joves de la nostra ciutat”.
Ridao ha destacat que la candidatura per Girona és una llista amb un ideal de renovació, joventut i que fa compatible el progrés i l’independentisme en una ciutat com Girona. “És un grup de persones que toca de peus a terra, i que és l’antagonisme del glamour dels socialistes i de la prepotència de Convergència i Unió”.