Federació de Girona

Notícia

Esquerra porta fins al Senat la restitució del municipi de Medinyà i la seva separació de Sant Julià de Ramis

Senat
Quim Ayats, senador ERC
Quim Ayats, senador ERC
Esquerra Republicana ha demanat avui des del Senat que es restitueixi el municipi de Medinyà, actualment integrat a Sant Julià de Ramis, una decisió que es va adoptar ja fa 45 anys, concretament el 1972.
 
El senador gironí d’ERC, Quim Ayats, recorda que ‘tots els grups municipals amb representació a l’ajuntament de Sant Julià de Ramis volen que Medinyà sigui independent’.
 
Des d’ERC es recorda que l’any 2001 la Generalitat ja va encarregar un informe sobre l’organització territorial, integrada per experts nomenats a proposta de tots els grups parlamentaris. Tal com recorda Ayats, ‘aquell informe ja va proposar que Medinyà fos reconegut com un municipi independent’.
 
‘La població no ha perdut mai el seu codi postal i, fins i tot, a la senyalització de la carretera nacional II que travessa el terme hi figura el nom de Medinyà’, argumenta Ayats.
 
Esquerra republicana denuncia que la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) no ha tingut en compte que es tracta d’una restitució i ho considera com la creació d’un nou municipi. ‘Volem que es retiri el recurs d’inconstitucionalitat interposat a la creació de Medinyà i que es derogui la LRSAL. En definitiva, es tracta d’un decret franquista que perpetuen amb la constitució i recursos d’inconstitucionalitat’, conclou el senador gironí.
 
Entre les reaccions de la resta de grups a la proposta d’ERC destaca la postura del PP que ha afirmat que ‘no es tracta d’una aspiració legítima’.